Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Powiedziałbym, że nie tyle niechęć co deadliny, optymalizacje zostawia się na koniec, a jak wydawca ciśnie mocno to się ją po prostu olewa

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

jak dobrze ze ps4 jest tak mocarne, ze nie trzeba optymalizowac aby miec 1080p/60 w kazdej grze <3 gddr5 

Opublikowano

PS4 jest tak mocne, że jest w stanie zliczyć wszystkie dziury w scenariuszach Cage'a

Opublikowano

Jesteś graczem? Świetnie! Kup konsolę.

O matko, jak ty pierd.olisz :pinch:

Opublikowano

Cud, że nie napisał "konsolę Sony".

Opublikowano

4K w grach na Xbone i mówi to ktoś związany z MS. A przecież tyle forumkowych nerdów mówiło, że będzie inaczej :( Swoją drogą dobrzy so, 4K wycisną z 1 teraflopa, Nvidia i co terass.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

tylko ze te 4k to bedzie niebieski ekran z komunikatem błędu.

Wiele mocy nie trzeba do tego. 1TFlop starczy :)

Opublikowano

Ah te przyzwyczajenia blacharzy :-D

Opublikowano

B.E.L.I.E.V.E

Magia Xboxa, geniusz Microsoftu (pipi)a !!! I pomyśleć że takie PS4, wszyscy krzyczeli jakie toto silne i co - i nic, ledwo ledwo 1080/60 ?

Opublikowano

Jesteś graczem? Świetnie! Kup konsolę.

O matko, jak ty pierd.olisz :pinch:

A co miał napisać kup komputer? Konsola służy do gier takze zluzuj majtki, trochę dystansu do siebie.

Opublikowano

Jesteś graczem ? Kup PC, PS3, X360, Wii U, 3DS..... i kupę innych. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Ah te przyzwyczajenia blacharzy :-D

noo. Ostatni raz bluescreen widziałem jak spaliła się płyta główna :( Jakies 10 lat temu. Ile razy widzialeś czarny ekran i zwieche ps3 ? :D

Opublikowano

Ja tu się nie spinam bo nie ma o co. Przecież nie będę się ekscytował pudełkami do gier, czy to piec bądź konsola.

A te 4k na nowych konsolach to naprawdę niezłe marzenia. Jak będzie choć większość gier śmigała w 1080p bez żadnych problemów to będzie spoko. A tu niektórzy wyjeżdżają z jakimiś 4k.

Zwieche na PS3 miałem w zeszłą niedzielę jak grałem w z ciekawości w betę BF4 XD

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A te 4k na nowych konsolach to naprawdę niezłe marzenia. Jak będzie choć większość gier śmigała w 1080p bez żadnych problemów to będzie spoko. A tu niektórzy wyjeżdżają z jakimiś 4k.

Konkretnie to Larry Hryb aka ,, Major Nelson ", pracownik MS pracujący w dziale Xboxa. 

Opublikowano

Będzie z tym 4K jak z full hd na current genach. W 5 grach o których nikt nie słyszał/nie grał. 

Opublikowano

No jak ps4 da radę 4k to na pewno będzie to wykorzystane.

Okami UHD, ICO&SOTC UHD, MGS UHD Collection itd.

A może nawet jakieś kolekcje z obecnej generacji? Coś mi się wydaje, że tak to właśnie będzie wykorzystane.

Edytowane przez CheeseOfTheDay

Opublikowano

w Japoni w zeszłym tygodniu zeszło 3500 Vit....najgorszy wynik w historii tego sprzętu....początek końca tej konsoli nawet w swoim kraju ojczystym czy zbiorowe olanie na rzecz jutrzejszej premiery nowego modelu?  A na domiar złego i do dobicia konającego jutro też premiera pokemon xy

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ja bym powiedział, że raczej koniec. W sensie koniec handheldowej Vity. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Koniec Vity to będzie koniec pewnej epoki w dziejach handheldów, którą paradoksalnie wyznaczyło kiedyś samo Nintendo robiąc gameboya i monopolizując praktycznie nim rynek. W prostej linii to właśnie PSP i PS Vita są kontynuacją klasycznego podejścia do roli handhelda. Roli "cząstki dużej konsoli w kieszeni", którą będzie nosił core gamer szarpiąc w znane marki w dostosowanej, zminiaturyzowanej wersji. Być może po wypuszczając DS-a włodarze z Nintendo wiedzieli, że gdzieś wraz z dorastaniem graczy i rosnącej roli telefonów, ta era po prostu się zakończy.

Szkoda, bo osobiście nie chciałbym aby się kończyła. Wolałbym żeby był spadkobierca po gameboyach jako klasyczna konsola, a nie smartfon czy inne dziwadło. Może jest jeszcze we mnie taki chłopiec, co lub wyjść na dwór i nadal poszarpać w konsolę jak jakiś nerd ;)

Opublikowano

zapowiedź, że np wszytskie Dragon Questy od 1 do 8 (tak (pipi)a do ósemki czyli włącznie z genialnym journey of the cursed king) zostaną sportowane na smartfony i inne urządzenia przenośne oczywiście z pominięciem vity to tylko dowód na to, że Vita i całe podejście do przenośnych konsol jakie miało sony przy niej i psp umarło.

Zresztą...smartony mają już nawet gta itp...prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie niż vita doczeka się swojego gta albo jakiegoś porta...

Opublikowano

1. Vita to zbyt droga zabawka jeśli chodzi o samoobsługę. Gra 100 + za jedną, memorka itp. Za grę na małym ekraniku na kilka h. Nie te czasy.

2. Jest dużo gier na Vitę, ale tylko kilka to must have, większość to poziom smartfona. I poziom gier na smartfony idzie non stop w górę.

3. Wszystkie osoby, które znam i mają handhelda grają na nim w ,,, domu, bo na Vicie/DS wolą długie posiedzenia po kilka godzin, a na przejażdkę metrem Angry Birds czy inny szybki szpil. Mitem jest że można sobie komfotowo pograć jak babinka łokciem ziemniaki ci pod nos wpycha w autobusie. I na co komu taki handheld.

4. Zbyt dobra oferta konsol stacjonarnych dla core gracza. PS3 zjada pod względem gier Vitę i oferuje lepsze warunki. Trzeba mieć szatana za kołnierzem by polecić komuś Vitę/PSP wiedząc że za te pieniądze równie dobrze można mieć PS3.

5. Vita jest niechcianym dzieckiem w rodzinie Sony. Gra na PS4 - miazga omg omg, gra na PS3 - must have, gra na Vitę - NOOOO, co za marnotrawstwo.

ergo - PSVita TV jak najszybciej, i pełna współpraca PS4 z Vita. Albo olać i cała para w PS4.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W jaki sposób Vita jest bardziej klasyczna od 3DS-a? Premiera Pokemonów X/Y za rogiem, a Ty piszesz o jakimś zmierzchu ery handeldów, kiedy za moment sklepy nie będą nadążać z dostarczaniem konsolki Ninny do spragnionych graczy. To już drugi taki pełen bzdur post tego dnia, czy Ty przypadkiem czegoś nie zapomniałeś dzisiaj?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

PS4 powinno poprawić sytuację Vity. A tak by the way - nie bierzcie na poważnie doniesień sprzedażowych z Japonii. Oni tam mają nayebane w garach. Wiadomo, że tamtejsi gracze nie sięgną po takiego K: Najemnik, który na nowo definiuje poziom graficzny na przenośnych platformach.

Niech powychodzi na ten sprzęt więcej symulatorów randek to może wyniki będą lepsze. Na szczęście Sony patrzy bardziej globalnie i nie zalewają tej dobrej konsolki takim tanim góvnem.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Niech powychodzi na ten sprzęt więcej symulatorów randek to może wyniki będą lepsze. Na szczęście Sony patrzy bardziej globalnie i nie zalewają tej dobrej konsolki takim tanim góvnem.

Sony patrzy globalnie i vita nigdzie sie nie sprzedaje. Nintendo nie wiem jak patrzy, ale sprzedaje ogromne ilosci 3dsa.

Opublikowano

Szkoda vity bo sprzęt naprawdę jest fantastyczny, ja swojego egzemplarza nie sprzedam dopóki bedą wychodziły na niego indyki bo jakby nie patrzeć to są jedyne gry warte ogrania jeżeli ktoś nie lubi grania na pc ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.