Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

PS4 powinno poprawić sytuację Vity. 

Że tak się spytam - w jaki sposób?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To jest dobre, Ten fanzoli o cząstce dużej konsoli a Vita jeszcze się trzyma tylko dzięki cząstce PC-towych indyków ( notabene kapitalnych ).

Opublikowano

Killzone Najemnik jest genialny ale po nim i Teraway ja na razie nie widzę co jeszcze z tytułów AAA Sony chce nam na Vitę zaoferować

Messer ma rację co do ceny vity z kartą pamięci na tle np ps3 czy x360. Jeśli spojrzymy na to co oferują ps3/x360 i jak dużo mają genialnych gier, do tego w chwili obecnej tak tanich to proporcjonalnie Vita powinna by kosztować przy nich z 200zł by to miało sens

Opublikowano

Vita jest po prostu jeszcze w cenie ale jest to kawał porządnego sprzętu. Nintendo od lat polega na tych samych markach i sztuce sprzedawania wciąż tego samego w nowym opakowaniu. 3DS może i jest dobry ale i tak wolę Vitę. Jest znacznie bardziej przyszłościowa. Sytuacja rozkręci się razem z PS4.  

@Don, nie wiem, mam takie przeczucie xD. Wystarczy, że obniżą cenę konsoli i zaczną wrzucać ją do bundli z PS4 za w miarę korzystną cenę. Sam bym się na to skusił. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Wierzycie w to rozkręcenie się Vity przy PS4 jak 1080/60 całą generację ten ostatniej ; d

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

3ds tez slabo sie sprzedawal na poczatku, ale na horyzoncie majaczyly pokemony, monster hunter, animal crossing, fire emblem, zelda, mario, kirby, donkey kong itd. Co czeka vite po killzone?

Opublikowano

tearaway a po tearaway pusta i morze indyków i kiedyś tam gravity rush 2.... :confused:

tak się wkurzam bo to serio super konsola, oled miażdzy, multitaskowe menu jest super, w indyki nie gra się nigdzie tak przyjemnie, a te parę wartych ogrania eksluzywów jest serio zaje.biste

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Grafika to nie wszystko. Psp bylo dobra konsola na swoje czasy, wyszlo kilka hitow, do tego homebrew dzieki ktoremu dzialaly emulatory, czytniki komiksow itd. Teraz od takich rzeczy mam smartfona a po przenosnej konsoli oczekuje gier. Tak jak wtedy wybralem psp zamiast ds'a, tak teraz przeszedlem do obozu nintendo i nie wyrabiam z ograniem wszystkiego.

Opublikowano

A tak by the way - nie bierzcie na poważnie doniesień sprzedażowych z Japonii. Oni tam mają nayebane w garach. Wiadomo, że tamtejsi gracze nie sięgną po takiego K: Najemnik, który na nowo definiuje poziom graficzny na przenośnych platformach.

Tak, mają nayebane w garach bo nie kupią gry z przeciętnej serii, mimo że "na nowo definiuje poziom graficzny". Najwyraźniej tam bardziej doceniają gry odmienne, gdzie nie widzisz spluwy i setki ekoludków. Faktycznie nayebane w garach. ALE PRZECIEŻ TAKA GRAFIKA!!!!

Opublikowano

No tak, ale każda dobra gra na Vitę zrobi dużo więcej szumu i kasy na PS3 lub PS4. Do dziś nie mogę przeboleć że Panopticon jest tylko na Vitę   :(

Kupić handhelda dla indyków z PC ? Bicz pliz, nie róbcie sobie jaj.

Albo inaczej - wyobraźcie sobie że Naughty Dog ogłasza że robią grę na Vitę zamiast PS4. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

mnie do vity przekonal ten zwiastun...dla tej gry kupilem vite i dla mnie to jest gra ktora definiuje jako jedyna unikalnosc tej konsoli i ma ducha gier kieszonsolkowych:

btw. do mnie i mojego czasu na granie kozackie killzone w multi, wipeout2048, najlepsze lbp w historii serii, świetne gravity rush, mający ducha pierwszej częsci golden abyss i masa indykow i gier ktore po prostu najlepiej sprawdzają sie na małym ekranie jak np qucamelle i tak mi starczają

Opublikowano

Dla mnie na vicie za duzo gier typu killzone, uncharted itd. Po co mi one na przenosnej konsoli skoro moge w lepsza wersje zagrac na chlebaku? 3ds mi daje gry ktorych nie ogram na innym sprzecie.

Pewnie kupie kiedys vite, ale jeszcze troche gier musi wyjsc.

Opublikowano

Trochę mnie dziwi to, że osoby nawet na reklamie grają we własnym domu, ale mniejsza z tym.

Ale niech będzie, chuchanie na konsolę i darcie ryja do gry = GOTG.

żartuję oczywiście, fajna gierka ale jakoś mnie te ficzery nie przekonują xD

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

jak chcesz grać na vicie na dworze jak mi w niej bateria w multi killzone mercenary starcza na 2,5h?

Opublikowano

Dla mnie na vicie za duzo gier typu killzone, uncharted itd. Po co mi one na przenosnej konsoli skoro moge w lepsza wersje zagrac na chlebaku? 3ds mi daje gry ktorych nie ogram na innym sprzecie.

Pewnie kupie kiedys vite, ale jeszcze troche gier musi wyjsc.

No wstydziłbyś się, cały forumek płacze że brak kozackich gier na Vicie a ty o świcie nóż w plecy wbijasz !?!?!?

Ficuś - no, no ale przecież ten sprzęt stworzony jest do grania przenośnego, przecież nie po to kupuje się handhelda by grać w domu, cnie ?

.....................................

No właśnie. Na Vicie gra się w domu. Równie dobrze można w takim razie zagrać na dużym TV.

Jak z Vity taki handheld to nie dziwota że tak słabo im idzie.

jak chcesz grać na vicie na dworze jak mi w niej bateria w multi killzone mercenary starcza na 2,5h?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nintendo od lat polega na tych samych markach i sztuce sprzedawania wciąż tego samego w nowym opakowaniu. 3DS może i jest dobry ale i tak wolę Vitę. Jest znacznie bardziej przyszłościowa. Sytuacja rozkręci się razem z PS4.

He he, dobry żart :thumbsup:

Opublikowano

Ale przyszłościowa, czyli jaka? Bo się pogubiłem.

Opublikowano

Wyjdą jeszcze trzy gry o łącznej ilości 45604566440 pikseli.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Znaczy, że w przyszłości będzie lepiej.

Bliżej nieokreślonej.

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

PS VIta, cud techniki z ekranem o rozdzielczości 960 x 544. Sony to jednak potrafi.

A teraz pozostaje wymienić gry, które faktycznie chodzą w tej rozdzielczości, dzieki czemu nie wyglądają jak rozmazana kopa XD. Przyszłościowa konsola, wszystko dopięte na ostatni guzik.

Opublikowano

akurat rozdzielczosc jest ok, to ze gry nie chodzą zawsze w natywnej to wina tylko samych devów, którzy w 99% przypadków robią porty w tydzień całkowicie się nie przykładając czego rezultatem są gry wyglądające jak psp, chodzące w rozdzielczości kalkulatora i do tego gubiące klatki.

Taki Killzone Mercenary ma natywną rozdzielczość(choć by trzymać framerate dynamicznie obniżaną) i wygląda wręcz genialnie, WIpeout2048 też śmiga w natywnej, Virtua Tenis 4 też( i jest portem 1do1), zmierzające Tearaway też...wiec akurat tu tylko niechlujstwo devów, a nie błąd Sony przy doborze rozdzielczości ekranu

Poza tym to nie duży tv - takie gravity rush czy lbp vita nie chodzą w natywnej, a wyglądają super, podobnie zresztą jak golden abyss choć w nim rzuca się w oczy zerowy brak antyalliasingu choć i tak to nic w porównaniu do kantów z dużych tv

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Co ogralem/ogrywam/ogram w tym roku na vite (lista odmienna od waszej):

- zero escape: virtue's last reward 9+/10; wyzyny storytellingu. Nie ma gier z lepsza fabula.

- persona 4 golden: 9+/10; gra na minimum 70h; jrpg bez w(pipi)iajacych wad ce(pipi)acych gry z tego gatunku

- djmax tune US import 9+/10; najlepsza gra muzyczna od czasu amplitude

- lumines 9/10 - najlepsze lumines ever; znany gameplay z oszalamiajaca oprawa

- dragons crown - bedzie tez na ps3, ale grafika na oledzie podobno miazdzy; juz do mnie leci z artbookiem

- batman blackgate - wszyscy pieja z zachwytu

- tearaway - wiadomsa

- FFX HD - wyglada super

Na oslawione indyki nie ma nawet czasu  ;)

Co do tgo, ze vita jest chuyowa do grania w tramwaju - wiekszej bzdury dawno nie czytalem. Dzieki opcji uspienia i nastychmiastowego wybudzenia vita jest idealnym handheldem w teren i towarzyszy mi w codziennej drodze z i do pracy.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

- multiplatforma

- port

- dotykowy DJ Max dobra rzecz, tu nie przeczę (choć pomysł świeży nie jest... Osu! Tatakae! Ouendan! i EBA było już dawno temu oczywiście na konsolkach Ninny)

- gra z czasów premiery PSP z lepszą oprawą

- multiplatforma

- multiplatforma, choć wiadomo, na 3DS będzie gorzej graficznie (ale tam nie brakuje gier, by ratować się jakimś spin-offem od dużej wersji gry)

- tutaj szacuneczek, bo zapowiada się dobrze

- remake HD gierki, też na PS3 będzie

Uśpienie i natychmiastowe wybudzenie, nosz kurde, chyba gdzieś już to widziałem, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Czyżby na prawie każdym handheldzie wydanym w tym stuleciu? Tu nawet nie chodzi o to, a o baterię, która nawet nie pozwalałaby przejść kampanii w Medal of Honor.

Choć mnie Vita też trochę kusi, a to ze względu właśnie na te indyki, wśród nich m. in. Spelunky :(.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

ja przed kupnem vity przez chwilę się wahałem...nonstop czytałem opinie jaki to ten oled daremny bo w dzień się nie da grać, a w nocy zamiast ekranu gry mam widzieć same zielone plamy zwane efektem mura. Nonstop czytałem jakie te gry nie w natywnej rozdzielczości zablurowane, brzydkie. Oglądając screeny z gierek na pc robionych przez ten vitowy program do trzaskania fotek zastanawiałem się co ludzie łykają twierdząc, że grafa w golden abyss czy gravity rush jest super.

Kupilem vitę i....oled miażdży, zablurowanego ekranu wynikającego z mniejszej rozdzielczosci nie widzę mając w pamieci to co dzieje się na full hd przy grzez w 720p. A grafa w takim Golden Abyss przy pierwszym odpaleniu wręcz mną sponiewierała jednocześnie pokazując jak tragiczny jest ten program do robienia fotek i jak nie przekłada się na to co widać na ekranie - na vicie każda z jej perełek po prostu miażdzy oprawą, a gry w 2d to już w ogóle orgazm dla oczu

Opublikowano

Przecież indory masz na piecu i to większy wybór. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.