Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ten cboat jest niedorozwiniety czy stara sie zmiescic wypowiedz w limicie 140 znaków twittera?

@Messer no ja mysle porzucic granie az to wyjscia nastepnej ciekawej gry czyli pewnie 2014/2015 Battlefront<3

Nie, jako pierwszy podał że PS4 ma 8 GB DRR5 itp.

Pisał też, że Xone będzie miał downcloki zegarów, że PG robi ex'a na Xone i że LoL będzie na Xone na E3.

Generalnie, wiele różnych rzeczy pisze ;)

Za to twoje bronienie Xbona przechodzi ludzkie pojęcie. Jak mozna było pisać ze stoickim spokojem, ze nic wielkiego sie nie dzieje jak MS obligatoryjnie nakazywał podłączyć konsole do netu oraz braku mozliwosci sprzedawania gier używanych. Przeciez kazdy trzeźwo myślący człowiek za Chiny ludowe nie broniłby takiej polityki. Ty oczywiście wszystko obracales w żart i udawałes, ze nic złego sie nie dzieje. Pajace w bezczelny sposób robili zamach na rynek growy, a ty nie widziales w tym żadnego problemu? Mendrka sie czepiasz, ale juz o swoich chorych jazdach zapomniałeś? To ci tylko przypominam, ze hipokryzja tez ma swoje granice.

Edytowane przez pop

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie mieszaj Don, o downclocku i LoLu on nigdy nie pisał. W 90 procentach przypadków ma rację (jeśli się myli to głównie w związku z Sony). A co do gry PG na X = skąd wiesz, że to nieprawda? Check your facts, panie nieomylny.

Z tego co pamiętam to cboat pisał o downclocku. A co do tych "90%" to nie, na neogafie kiedyś robili listę tych jego przepowiedni i wychodziło może 50/50.

pop: co ty (pipi), jakie bronienie tu widzisz. 

Niech ktoś tego niedorozwoja zbanuje wreszcie bo nie da się już tego czytać.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jeżeli to co pisze pop to prawda to Ty jesteś niedorozwojem. :)

Opublikowano

pop pisze ciągle to samo i (pipi)i głupoty jak zwykle. Co pisałem to pisałem, a czego nie to nie. Nie będę udowadniał idiotom, że nie jestem wielbłądem. Tyle.

Opublikowano

Kruku cos móiłeś, że Don niby nie zachowuje się jak burak i nie obraża innych? ;)

W dodatku jak zwykle nieudolnie próbuje się wypierać i tłumaczyć.

Aaaale.. już nic nie mówię (piszę)... :whistling:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Kruku cos móiłeś, że Don niby nie zachowuje się jak burak i nie obraża innych? ;)

W dodatku jak zwykle nieudolnie próbuje się wypierać i tłumaczyć.

Aaaale.. już nic nie mówię (piszę)... :whistling:

Sorry Emet, ale jak jeden debil co 5 stron włazi i pisze non stop to samo, to jest kim jest. Kompleksy leczcie gdzie indziej.

Opublikowano

Emet, to co napisałem kilka dni temu odnosiło do czasu w tył, nie do przodu, nie mogę gwarantować, że to będzie wiecznie prawdziwe ;). Don dał się trochę sprowokować, ale trochę rozumiem tą irytację, bo nie wiem co ma piernik do wiatraka i co mają Pokemony do always-online DRM w Xboksie, szczególnie kiedy to ostatnie zostało zarzucone. Użytkownik "pop" wbija w środek dyskusji i czepia się by się przyczepić osoby, nie tego co ona mówi, nic innego.

Ja rozumiem, że ludzie lubią pudełka i sprzedawanie używanych gier, ale kurczę, istnieje już podobna platforma i sprawuje się niezwykle dobrze: Steam. W zamian za DRM (który jednak jest lżejszy niż check co 24h, od razu zaznaczam), mamy wygodę, niskie ceny i nie jest to taka katastrofa i "zamach na rynek growy". Zgoda, za Steamem stoi Valve a za Xboksem stoi M$, więc nie jest powiedziane, że nie skończyłoby się na kasowaniu za wersje cyfrowe jeszcze więcej niż za zwykłe, ale z drugiej strony (i moim zdaniem szanse na to były większe), wszystko mogłoby po prostu się udać i być pewnym krokiem przyszłość, tj. być pewnym odpowiednikiem Steama w wydaniu na konsole. Problem jest taki, że sytuacja była jedną wielką niewiadomą, ale każdego, kto nie toczył beki i nie robił barwnych porównań do penetracji analnej wbrew woli jednej ze stron od razu był nazywany betonem, kretynem, zwolennikiem takowej penetracji i jak dzisiaj widzimy, hipokrytą. Jakby tak otworzyć oczy i spojrzeć trochę szerzej, to wcale nie trzeba tego odbierać jako zamach i w ogóle, a z takimi opiniami się wstrzymać do samej premiery kiedy sytuacja by się wyjaśniła.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Czuję się jakbyśmy przez te wszystkie miesiące dyskusji wciąż stali w miejscu. Tak, gry na Steamie na premierę kosztują 50-60 dolców/euro za tytuły AAA. No i co z tego?

No oczywiście, że chodzi mi o promocje. O promocje, które są codziennie, co weekend i co tydzień. Oraz co lato i zimę. A to tylko na samym Steamie, mamy do tego odpowiedzi Amazona itd. itp. I od razu dodam, że chodzi też o sklepy nie będące Steamem, ale sprzedające klucze na Steam.

Gry na Xboksa też kupujesz tylko na Xbox Live?

Opublikowano

Czuję się jakbyśmy przez te wszystkie miesiące dyskusji wciąż stali w miejscu.

Serio spodziewasz się, że ktokolwiek kiedykolwiek w tym temacie powie "wiesz co, masz rację, byłem w błędzie" albo inne "Twoje argumenty były bardzo rzeczowe, przekonałeś mnie do zmiany opinii"? ;>

Klapki na oczy i hurra, jedziemy!

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Serio spodziewasz się, że ktokolwiek kiedykolwiek w tym temacie powie "wiesz co, masz rację, byłem w błędzie" albo inne "Twoje argumenty były bardzo rzeczowe, przekonałeś mnie do zmiany opinii"? ;>

Wypraszam sobie. Całkiem niedawno, ktoś(sorry, że nie pamiętam ksywy) zarzucił mi, że exów na ps4 jest więcej niż na xbone, udowodnił mi to i "zwróciłem honor". Także nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. :P

Opublikowano

CW in a nutshell ;)

167ukit.png

Opublikowano

Niestety pop pisze prawdę

Ja swojego czasu palnąłem głupstwo dotyczące usługi Xbox Live, udowodniono mi że się mylę, przyznałem się do błedu to do tej pory mi jest to wytykane ;)

Tu tylko Don sie nie myli hipokryta jeden.

Co M$ nie powie i nie zrobi to zawsze ma u Dona popracie tak z góry założone.

Opublikowano
Z tego co pamiętam to cboat pisał o downclocku. A co do tych "90%" to nie, na neogafie kiedyś robili listę tych jego przepowiedni i wychodziło może 50/50.

Nie, nie pisał o downclocku i koniec. To nie wiem na jaką listę patrzyłeś, ale na pewno nie było 50/50 ;) Napisał że PoP będzie na konfie MS (i się nie pojawił, ale samo Ubi potem przyznało, że jest w developingu). Pomylił się z datą premiery PS4 i innymi rzeczami o Sony, ale wiadomo, że on ma głównie info z obozu MS. Ktoś ostatnio dał listę tego co miał rację, a co nie, ale pisanie, że to "przepowiednie" to trochę śmieszne :)

Opublikowano

Czuję się jakbyśmy przez te wszystkie miesiące dyskusji wciąż stali w miejscu. Tak, gry na Steamie na premierę kosztują 50-60 dolców/euro za tytuły AAA. No i co z tego?

No oczywiście, że chodzi mi o promocje. O promocje, które są codziennie, co weekend i co tydzień. Oraz co lato i zimę. A to tylko na samym Steamie, mamy do tego odpowiedzi Amazona itd. itp. I od razu dodam, że chodzi też o sklepy nie będące Steamem, ale sprzedające klucze na Steam.

czyli co, jak gta v wyjdzie na steama to w kolejny weekend kupie go na przecenie? :]

jak ktoś kupil gre na premierę po standardowej cenie to nic z tego nie odzyska juz. Wiec steam wcale taka super alternatywa nie jest

Opublikowano

pop pisze ciągle to samo i (pipi)i głupoty jak zwykle. Co pisałem to pisałem, a czego nie to nie. Nie będę udowadniał idiotom, że nie jestem wielbłądem. Tyle.

Po co te nerwy? Z calym szacunkiem do twojej osoby, ale to ty tutaj przez długi okres czasu robiłeś z ludzi idiotów odnosnie X1. Teraz próbujesz pod dywan zamieść to co wypisywales? Spokojnie ja pamietam i wielu innych tez.

Edytowane przez pop

Opublikowano

czyli co, jak gta v wyjdzie na steama to w kolejny weekend kupie go na przecenie? :]

jak ktoś kupil gre na premierę po standardowej cenie to nic z tego nie odzyska juz. Wiec steam wcale taka super alternatywa nie jest

Ceny gier na PC nie są super alternatywą? Ręce opadają. Z całego growego świata IMO tylko PS+ jest bardziej opłacalny, choć to też nie tak bezwarunkowo.

A tak w ogóle, to czym była dyskusja, o Xboksie czy o Steamie? Ja tylko podałem przykład. M$ przecież dał możliwość jednej odsprzedaży cyfrowej wersji gry, a to już lepiej niż na Steamie.

Spokojnie ja pamietam i wielu innych tez.

O w mordę, robi się poważnie.

Opublikowano

Na steamie wcale nie ma niskich cen,chyba ze poczekasz do wyprzedaży.

Nie ma PL. 

Nie wiem czemu nie dadzą nam sklepiku w PLN jak Ruskim w Rublach

Opublikowano

Raven, są ale tylko w przecenach, gdzie nowe gierki w rozsądnych cenach są po ok. pół roku(wyłączając indory). 

Na konsoli nawet jak kupisz grę za 200zł, przejdziesz, sprzedasz i stracisz max 20zł.

Na PC kupisz nówkę za 150zł i gry nie sprzedasz, chyba, że razem z kontem, a na to jest nikła szansa. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Raven, są ale tylko w przecenach, gdzie nowe gierki w rozsądnych cenach są po ok. pół roku(wyłączając indory). 

Na konsoli nawet jak kupisz grę za 200zł, przejdziesz, sprzedasz i stracisz max 20zł.

Na PC kupisz nówkę za 150zł i gry nie sprzedasz, chyba, że razem z kontem, a na to jest nikła szansa. 

Jak ktoś lubi kupować, przechodzić na wyścigi i później sprzedawać to pewnie, można. Ja lubię mieć spokój, że zagam kiedy mi się będzie chciało. Nie chce mi się nie chce po raz któryś wymieniać, jak to można kupić Sleeping Dogs za 14 zł, Dark Souls za $7,5, FIFĘ 13 za 15 zł, Hitman Absolution za $5 bodajże, wszystkie Tomb Raidery za niecałe 50 zł itd. itp. Jak to jest za dużo to OK, ja się poddaję, bo to nie ma sensu.

Nie wspominając o bundlach już (Humble Origin Bundle choćby).

W ogóle to nie dyskutujemy o tym, czy Wy w ogóle czytacie co się pisze? To był tylko (pipi)y przykład, że cyfrowa dystrybucja wcale nie musi być złem i zamachem stanu, a nieść za sobą pewne korzyści, a Steam był tylko przykładem. A to prawie zadziałało jak wpisanie "Justin Bieber" (czy na co teraz są boty) na Twitterze, wskutek czego automatyczne boty się uruchamiają i zarzucają Cię odpowiedziami. Napisz "Steam", zaraz dostaejsz "ale gry są tylko tanie w promocjach!!", "ale na konsoli kupię, przejdę, sprzedam", "miłego grania w bluescreen hehe". Nie ważne, że post w ogóle nie miał zamiaru niczego w kwestii Steam udowadniać.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ktoś chyba zapomina co stoi za wysokimi cenami na konsolach, i nie jest to wyłącznie chciwość producentów. Konsole to monolityczne sprzęty, które muszą być gdzieś sprzedawane. Sprzedawane są w sieciach dużych sklepów, w Polsce reprezentowanych przez Media Markty, Saturny, Auchany i inne. Te sieci zarabiają krocie ze sprzedaży gier pudełkowych. I tak jak przykładem był Gamestop (który de facto wymusił na MS zmianę decyzji, a nie jakieś nerdy na forach), który odważył się zaszantażować MS w kwestii sprzedawania i traktowania ich hardware'u. Sytuację dobiła konkurencja, która nie zamierza nic zmieniać, i automatycznie zapewne stawałaby się priorytetem dla sieci pokroju Gamestop. PC nie ma z tym problemów, bo jest co jak co architekturą otwartą i nie ma jakiegoś głównego producenta któremu sieci sklepów mogłyby dokuczyć. Póki sprzedaż internetowa nie wyprze stacjonarnych sieci handlowych, póty będą one miały znaczący głos w polityce producentów konsol.

Zaś robienie z MS dobrych wujków, którzy chcieli zrobić "konsolowy Steam" to już gruba przesada. Chodziło głównie o uwalenie rynku wtórnego, kontrolę nad rynkiem cyfrowym, walkę z piractwem i przypodobaniu się też 3rd party...

Opublikowano

Aha, czyli z jednej strony ceny windują sklepy handlujące pudełkami, ale z drugiej strony pozbycie się pudełek na rzecz cyfrowych wydań i wskutek tego pominięcie tych chciwych dystrybutorów na pewno by nie zadziałało. #fucklogic

I gdzie ja robię z M$ dobrych wujków!? Ja tylko tłumaczę, że MOGŁO by mieć to pozytywny wpływ, ale nie odrzucam możliwości, że negatywny również, dając na potwierdzenie możliwości pozytywnego wpływu jako przykład Steam. Czy ja piszę naprawdę jakoś niezrozumiale, że wciąż piszę o jednym, a czytam odpowiedzi o drugim?

Opublikowano

Raven czytaj dokładnie. W skrócie, jak nie zrozumiałeś puenty - pominięto by chciwych dystrybutorów przez wersje cyfrowe gier, chciwi dystrybutorzy odgryźliby się w kwestii handlu konsolami.

I właśnie ze względu na to, sugerowanie że MS-owi w ogóle mogło chodzić o zbawienie rynku tanią cyfryzacją, jest co najmniej IMO naiwne. Gdyby tak było, olaliby hejterów, Gamestop i zrobiliby to dla dobra ludzkości... No ale jak widać kasa musi się jednak zgadzać... :)

Opublikowano

Nie, nie pisał o downclocku i koniec. To nie wiem na jaką listę patrzyłeś, ale na pewno nie było 50/50 ;) Napisał że PoP będzie na konfie MS (i się nie pojawił, ale samo Ubi potem przyznało, że jest w developingu). Pomylił się z datą premiery PS4 i innymi rzeczami o Sony, ale wiadomo, że on ma głównie info z obozu MS. Ktoś ostatnio dał listę tego co miał rację, a co nie, ale pisanie, że to "przepowiednie" to trochę śmieszne :)

PoP nie zostal potwierdzony przez Ubisoft. Ja kiedys czytalem, ze cboat mogl pomylic popa z halo 5 - w koncu ten zwiastun na poczatku nie przypominal kolejnych przygod master szefa ganiajacego za karlami(pamietam jak podczas konfy toczylismy beke ze niby journey 2 ex na xboxa).

Opublikowano

A z tym PoPem to potem nie okazało się, że zamiast tytułu AAA to gra mobilna przypadkiem? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.