Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co pamiętam to cboat pisał o downclocku. A co do tych "90%" to nie, na neogafie kiedyś robili listę tych jego przepowiedni i wychodziło może 50/50.

Nie, nie pisał o downclocku i koniec. To nie wiem na jaką listę patrzyłeś, ale na pewno nie było 50/50 ;) Napisał że PoP będzie na konfie MS (i się nie pojawił, ale samo Ubi potem przyznało, że jest w developingu). Pomylił się z datą premiery PS4 i innymi rzeczami o Sony, ale wiadomo, że on ma głównie info z obozu MS. Ktoś ostatnio dał listę tego co miał rację, a co nie, ale pisanie, że to "przepowiednie" to trochę śmieszne :)

PoP nie zostal potwierdzony przez Ubisoft. Ja kiedys czytalem, ze cboat mogl pomylic popa z halo 5 - w koncu ten zwiastun na poczatku nie przypominal kolejnych przygod master szefa ganiajacego za karlami(pamietam jak podczas konfy toczylismy beke ze niby journey 2 ex na xboxa).

Oficjalnie nie, ale ostatnio był wywiad w którym chyba sugerowano jego istnienie. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A z tym PoPem to potem nie okazało się, że zamiast tytułu AAA to gra mobilna przypadkiem? 

Nope, jeśli już to tak jak pisze Kre3k, bo w sumie na początku też ni za cholerę mi się to z Halo kojarzylo.

A o downclocku nie pisał CBOAT, tylko plota była z jakiegoś serwisu, CBOAT wtedy pisał o "yield problems", dorzucając do tego, że MS w zanadrzu ma też dobre informacje. Ale i tak ma skuteczność wysoką mimo zwrotów akcji, które robi MS. Ja stawiam, że to pracownik MS, który niekoniecznie lubi się z inną dywizją i to co usłyszy - to "sprzedaje" w internet. Przy taki dużej i dynamicznej firmie (ile w ostatnim roku zmina zaszło, to hoho) ciężko pilnować każdego. No i teraz raczej na głowie są problemy z wyborem CEO, a nie tym, że ktoś sypie w internetach. Plus - na GAFa zawidał Penello i Major Nelson by kontrować przecieki/plotki. Równowaga jest.

Czasami żałuję, że "insajderzy" ze strony Sony tak chętnie nie sypią info, jedynie ogólnikami. Eh, mało do czytania.

Opublikowano

Czasami żałuję, że "insajderzy" ze strony Sony tak chętnie nie sypią info, jedynie ogólnikami. Eh, mało do czytania.

Dzisiaj jeden z nich zasugerował Demons Souls 2 :D 

Opublikowano

True, true...

Edytowane przez easye

Opublikowano

napisze tu

#MESJASZ

Jest tylko jeden

tumblr_mukpq4iZ0D1qcp8zko2_500.png

tumblr_mukpq4iZ0D1qcp8zko1_500.png

Opublikowano

Dzisiaj jeden z nich zasugerował Demons Souls 2 :D

O DS2 to oni piszą już z kilka miesięcy, a po tym jak ktoś z Bamco chlapnął kilka słów za dużo, to raczej nic co zaskakuje.

Opublikowano

Wypraszam sobie. Całkiem niedawno, ktoś(sorry, że nie pamiętam ksywy) zarzucił mi, że exów na ps4 jest więcej niż na xbone, udowodnił mi to i "zwróciłem honor". Także nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. :P

To byłem ja :(. I to nie exów nawet, a gier. Jak mogłeś zapomnieć, specjalnie dla Ciebie siedziałem 3 godziny i policzyłem exy dla każdej platformy. Jakoś ponad 200 gier sprawdziłem. Nawet napisałeś coś w stylu, że mam podać dowody albo jestem kłamcą.

Brzydal :(

A odnośnie Dona, pamiętamy, pamiętamy :D

Leaknięty shot z KHIII

maxresdefault.jpg

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Bardziej efektowniejszy, ale ten dzisiejszy ma tak za(pipi)isty motyw muzyczny, że teraz siedzi mi to w głowie, "jaki perfekycjny dzień, ciesze się, że spędzę go z tobą". No (pipi)a 10/10.

PS3 vs PS4

daJ6QT0.jpg

Opublikowano

A photo has surfaced showing a demo PS4 console overheating and displaying what has been dubbed “the red line of death.”  The picture was taken at a PS4 event in Spain and posted by Elotrolado member Homer J. Simpson in his report of the event.  He says (translated from Spanish) “it had a red light (where the typical blue LED light) and had a message on the screen saying that the console had a very high temperature.  The security case was opened and in two seconds the error message was removed and the light had returned to its normal color.

There have been various reports of PS4 consoles crashing during recent demonstrations but hopefully these issues will be sorted out by the time the console reaches retail.

ps4-rlod.jpg

http://videogamescene.com/ps4-overheating-the-red-line-of-death/

uwaga, xboty mają swój dzień. ;)

Ja tylko napiszę, nic dziwnego, skoro konsola chodzi cały dzień i jest zamknięta w tak mały pudełku. Poza tym, konsola nie padła, dostała świeżego powietrza i ruszyła. Jakie to PS4 jest za(pipi)iste i intelygentne. ;P

Edytowane przez YETI

Opublikowano

red rift of death

Xfarelka by sie nie zmieściła do tego pleksi.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Meh, przedpremierowa wersja konsoli miała dosyć po całodniowym śmiganiu w dusznym pudełku. Nic wielkiego IMO + dodatkowy argument, by spokojnie czekać na raporty po premierze konsoli, by nie było powtórki z cyrkiem jak na początku tej generacji, gdzie były RROD-y i później YLOD-y.

Opublikowano

YLODY to się pojawiły jakieś 3 lata po premierze. Ja ogólnie ma to gdzieś, biorę gwarancje na 4 lata.

Opublikowano

No więc właśnie, tym samym omijając pierwszą partię możemy ustrzec się problemów, które nękały oba mocarne current-geny. Z drugiej strony nie jest powiedziane, że tym razem będzie tak samo, choćby patrząc na rozmiar wiatraki w Xbox One.

Opublikowano

Jestem z tych osób, które nie wyobrażają sobie czekania rok czy dwa, na jakiś inny model, poza tym, jest gwarancja i jak sam piszesz, tym razem nie musi być tak samo.

To tak jak z kupowaniem tv czy laptopa, a może się jeszcze wstrzymamy, może cena spadnie za 3 miesiące, może nowy model będzie znacznie lepszy, zabawne podejście.

Opublikowano

Laptopy są lepsze co pół roku, konsole raz na 8 lat, więc niekoniecznie uważam to za podobną sytuację, ale jak kto woli. Gotówka mi się przyda na inne rzeczy, a gier na PC/PS3 mam tyle, że do PS6 mam w co grać ;). Po drodze pewnie wyjdzie wersja slim/mniejszy proces technologiczny/cokolwiek, powiększą dysk, wtedy można będzie pomyśleć (500 GB to trochę mało IMO).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ile trzeba zapłacić za 4 lata gwarancji do PS4?

Opublikowano

Przysługuje ci 2 lata gwarancji, można wykupić jeszcze 2, tylko jedni piszą o ubezpieczeniu, a inni o gwarancji (dwie różne rzeczy). Jak brat kupował PS3 w MM to przedłużył gwarancje chyba na 4 lata, ale już nie pamiętam ile płacił. Musze się przejechać do kilku sklepów i popytać.

Z forum ps3site

w MM i Euro rtv agd masz możliwość wykupienia dodatkowego ubezpieczenia sam zamówiłem ps4 w MM cena konsoli była wtedy bodaj 1749 + ubezpieczenie(komfort i ochrona) za 249 zł czyli 4 lata spokoju . z tego co wiem w euro rtv agd masz ubezpieczenie droższe ale raty mają cały czas 0% przynajmniej na produkty już dostępne.

Tak w MM potwierdzili mi że za dopłatą mogę wziąć 4 lata gwarancji. W Euru dają tylko trzy lata, więc zamówiłem w MM

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.