Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

W euro dają 3 lata dodatkowej gwarancji czyli masz 5 lat (2+3). Koszt za 3 dodatkowe lata to chyba 26% wartości.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

I rozumiem, że jak mi konsola zdechnie, to obędzie się bez "produkt był niewłaściwie użytkowany, gwarancji nie podlega naturalne zużycie sprzętu" itp.?

Opublikowano

Że też ludzie w XXI wieku nabierają się na te niby przedłużenia gwarancji. To są zwykłe ubezpieczenia od kompletnych głupot, za które sprzedawcy liczą sobie jak za zboże. Po zakończeniu normalnej gwarancji ci co wykupili te "usługi" będą siedzieć na dachach i liczyć na uderzenie pioruna, bo to ta rozszerzona gwarancja akurat obejmuje xD Oczywiście trzeba będzie jeszcze udowodnić, że konsola była normalnie użytkowana na tym dachu a kupujący akurat wyszedł z nią na grzyby na dach, bo nie miał internetu.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Kupować pierwszy model na którym i tak nie będzie na początku w co grać i który z ogromną dozą prawdopodobieństwa nie doczeka końca generacji ? Nie, dziękuję, poczekam minimum rok.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

BTW ma ktoś z was PIERWSZY model np PSx-a, PS2, X360, PS3 który dzisiaj hula bez jakichkolwiek problemów ? Normalnie pytam. 

Opublikowano

PS2 kupione za 1700zl chodzi do dziś, PS3 kupione dzień przed premierą, również chodzi, to samo GC czy pierwszy X. Wszystko rozbija się o gry, nie interesują cię, nie kupujesz i czekasz.

Opublikowano

@MeSSer

Przepraszam. :(

Teraz już bede pamietal, że to Ty. :P

Opublikowano

Ja mam ps3 60 gb co niby takie wadliwe są a była użytkowana od momentu zakupu czyli jakies 4 lata temu. I działa bezproblemowo.

Opublikowano

Bez przesady, nie będzie w co grac MEGALEL,  to już jest przesada. To już  ceny gier wzięte z sufity bardziej odstraszają niż to. Przecież oni na pewno wzięli pod uwagę grzanie się konsoli i nic przez pierwsze lata dziać się nie powinno, no chyba że komuś upadnie na grzybach, nie powinno się dziać.

( tak wiem, teraz każdy mi życzy żeby korki poszły przy pierwszym odpaleniu :D )

Kupować pierwszy model na którym i tak nie będzie na początku w co grać i który z ogromną dozą prawdopodobieństwa nie doczeka końca generacji ? Nie, dziękuję, poczekam minimum rok.

@MeSSer
Przepraszam. :(
Teraz już bede pamietal, że to Ty. :P

Spoko, po prostu pamiętaj, że zawsze myślę zanim coś napiszę i jak o czymś mówię, że coś się dzieje, to wcześniej sprawdziłem że tak się właśnie dzieje xD

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie moge sie doczekac last guardiana kolejnej generacji, krótki trailer, pare nazwisk, i mozna ciagnac nastepna generacje sonybotów za nos przez 8 lat. Razem ze mna ofkoz.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Mogą bez problemu puścić ściemę, że tytuł był docelowo pod ps4 przygotowywany

Opublikowano

Mogą bez problemu puścić ściemę, że tytuł był docelowo pod ps4 przygotowywany

Czytaj do końca ,, last guardiana kolejnej generacji " czyli jakiejś gry widmo na PS4, a nie tego Last Guardiana co teraz robią.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja tylko napiszę, nic dziwnego, skoro konsola chodzi cały dzień i jest zamknięta w tak mały pudełku. Poza tym, konsola nie padła, dostała świeżego powietrza i ruszyła. Jakie to PS4 jest za(pipi)iste i intelygentne. ;P

Tylko, że PS3 też miało i ma ten sam system zabezpieczeń - też Ci wyświetli komunikat i też się samo wyłączy. Co nic nie zmienia w sprawie YLOD'a które nie jest bezpośrednio spowodowane wysoką temperaturą tylko odlutowaniem się procka/rsx od płyty głównej co jest wadą fabryczną konsoli spowodowaną min. tym ,że luty są bezołowiowe. Oczywiście wpływ na ten defekt pośredni miała też temperatura pracy ale w zdecydowanej większości przypadków YLOD spotykał konsole, które nigdy wcześniej nie miały komunikatu o wysokiej temperaturze ( co można zinterpretować, że bardziej im szkodziło częste użytkowanie w wysokiej temperaturze pomimo tego, że ani razu konsola nie osiągnęła poziomu rozgrzania krytycznego objawiającego się wyłączeniem systemu).

Podsumowując - te zabezpieczenie przed przegrzewaniem w niczym nie pomoże jeśli będzie jakiś feler fabryczny jak z pierwszymi fatami 60gb

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

BTW ma ktoś z was PIERWSZY model np PSx-a, PS2, X360, PS3 który dzisiaj hula bez jakichkolwiek problemów ? Normalnie pytam. 

PS3 od premiery, używane po kilkanaście godzin dziennie. Żyje i ma się dobrze.

Opublikowano

No w końcu był to ezgemplarz dla Redaktora :D Najbardziej Pro PS3 strony w polskim necie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

:turned:

Opublikowano

Przez ostatni rok konsola była rzadziej wyłączana niż nowe troll posty pisane w tym temacie.

No ale zapomniałem, tutaj alfy i omegi urzędują, ba, wszyscy wiedzą co i jak ktoś w domu robi.

No w końcu był to ezgemplarz dla Redaktora :D Najbardziej Pro PS3 strony w polskim necie.

Słabo, polecam postarać się mocniej na przyszłość.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Nie mylcie panowie ubezpieczenia z przedluzeniem gwarancji, oczywiscie najlepsza opcja to ubezpieczenie ktore daje euro rtv agd, wtedy po 2 czy 3 latach konsola (konsole) moze (mozna) "sie" spalic i wymienia wam na slimke.

Jak kupywalem swojego czasu aparat cyfrowy, to sam sprzedawca mi powiedzial, owszem zaplaci pan 1/4 wartosci aparatu, ale za 2 lata on bedzie co najwyzej wart 1/4 a jeslj panu "upadnie" to wymienimy panu na nowy lub gdy juz nie bedzie produkowany oddamy panu 80% wartosci wyjsciowej.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Hmm... lacznie mialem 3 xboksy... w pierwszym padl naped dvd, zamiast naprawiac kupilem nowy, drugi nigdy nie padl, ale postanowilem zrobic upgrade do nowej wersji jako ze stara mi sie znudzila... ps3 mam jedno i to samo od czasu premiery i dziala. Wiec ominely mnie YLODY, RRODY i inne ch.je muje dzikie weze...

Opublikowano

Bardziej efektowniejszy, ale ten dzisiejszy ma tak za(pipi)isty motyw muzyczny, że teraz siedzi mi to w głowie, "jaki perfekycjny dzień, ciesze się, że spędzę go z tobą". No (pipi)a 10/10.

PS3 vs PS4

daJ6QT0.jpg

To nie fake ? az tak dużego przeskoku się nie spodziewałem...

Opublikowano

To nie fake, byl ostatnio gameplay z nowej generacji, miazdzy suty nowe NBA, tego oczekuje po Fifie 15

Opublikowano

Przecież na tym screenie to najlepiej wygląda ta piłka :P

Opublikowano

Przez ostatni rok konsola była rzadziej wyłączana niż nowe troll posty pisane w tym temacie.

No ale zapomniałem, tutaj alfy i omegi urzędują, ba, wszyscy wiedzą co i jak ktoś w domu robi.

Ja nie o tym, tylko, że pewnie plejka zasila twój respirator czy coś, że jej tyle używasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.