Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

One-time license fee for play on purchasing account’s designated, primary PS4™ system and other PS4™ systems when signed in with purchasing account.

Wiem co jest napisane, ale bardziej chodzi mi czy pozwolą jakoś na granie na innym koncie na tej samej konsoli. Na PS4 ma ponoć (wedle przecieków SuperDae) być możliwość zalogowania się na raz w kilka kont (coś co chyba o ile się nie mylę jest już w X360), więc jeśli zalogowane będzie konto kupującego, to czy inne konto również zalogowane na tej konsoli, będzie mogło wtedy grać. Wtedy można byłoby stworzyć na dwóch systemach puste, ciągle zalogowane konto, dzięki którym inne konta mogłyby grać w zakupioną na tym koncie grę.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

One-time license fee for play on purchasing account’s designated, primary PS4™ system and other PS4™ systems when signed in with purchasing account.

Wiem co jest napisane, ale bardziej chodzi mi czy pozwolą jakoś na granie na innym koncie na tej samej konsoli. Na PS4 ma ponoć (wedle przecieków SuperDae) być możliwość zalogowania się na raz w kilka kont (coś co chyba o ile się nie mylę jest już w X360), więc jeśli zalogowane będzie konto kupującego, to czy inne konto również zalogowane na tej konsoli, będzie mogło wtedy grać. Wtedy można byłoby stworzyć na dwóch systemach puste, ciągle zalogowane konto, dzięki którym inne konta mogłyby grać w zakupioną na tym koncie grę.

Mendrek, to są dwa osobne zdania, końcówka odnosi się do "other PS4™ systems".

Opublikowano

To imo trochę bez sensu  - np. zakup przez www - co za problem że ktoś ma moje konto, wbija na nie i pobiera pierwszy, potem jak rozumiem może przełączyć na dowolne inne konto na swojej konsoli i na nim grać. Ja potem na legalu loguje się na swoje i pobieram i gram już bez zamiany na swoim. Ogranicza składki - fakt, ale nie ogranicza kupowania na 2. Po prostu na tej drugiej konsoli ktoś gra na koncie na którym jest kupiona gra...

Opublikowano

Kyo, będzie tak jak teraz na X360. Przez www też musisz najpierw ściągnąć grę na pierwszą konsolę i wtedy licencja przypisuje się do tej konsoli. Da się na 2, ale co, będziesz do każdej gry osobne konta zakładał i osobno każde konto ładował kasą albo do 20 kont przypisywał jedną kartę płatniczą? Pomijam już, że pozbawiasz się w ten sposób osiągnięć/trofeów itp.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No niektórzy robili na składki po kilkadziesiąt kont także ten tego... Teraz już się tak nie da - raczej koleżeńskie zakupy - ja mam Twoje konto a Ty masz moje i się składamy ;) Ale o masówkach można zapomnieć :)

Opublikowano

No niektórzy robili na składki po kilkadziesiąt kont także ten tego...

Ale każdy mógł grać na swoim głównym koncie. Pomijam też nierównomierny rozkład uprawnień, bo ten, który ściągnie pierwszy konto, to będzie miał do dyspozycji te gry na wszystkich kontach na swojej konsoli, a druga osoba nie, a składać by się pewnie chcieli po tyle samo.

Po dziale X360 widać, że nikomu się nie opłaca takie coś. Przy składkach jednaqk wszyscy mieli te same uprawnienia do gier, bo każdy slot był traktowany jak konto główne.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

dokladnie. Co za sens ma skladka, jak nie bede mogl grac na swoim profilu ?

Opublikowano

No właśnie opisałem Wam sposób że się da... Tylko to raczej koleżeńskie zakupy a nie masówka - ja mam Twoje konto a Ty masz moje konto :)

Opublikowano

Dobra - juz zczailem. Skladki na 2 beda dzialac, wspolnych przyjaciol pewnie bedzie zaraz cala masa :D

Edytowane przez easye

Opublikowano

No wiadomo, maksymalnie zdesperowany cebulak posunie się do wszystkiego :P

no ale z tego co rozumiem, dana gre odpalisz jedynie na 1 koncie. Czyli jak ja kupie BF 4, Ty sobie pobierzesz to osiagniecia bedziesz robil na moim ?

Tak jak teraz jest na X360. Zakładacie osobno konto i kupujecie grę - ściągasz konto na swoją konsolę i możesz grać na tej konsoli także na innych kontach, kolega ściąga konto u siebie i może grać tylko na tym wspólnym koncie.

Opublikowano

Ktory to tak zaciekle wmawial wszystkim, ze Sony specjalnie dalo mozliwosc dzielenia sie grami bo to jest i tak zysk, a potem jak ograniczyli sloty do dwoch to cisnal w zaparte, ze dzieki temu ceny na PSN spadna znaczaco ? xD

Opublikowano

Easy - wbijasz na moje główne - kupujesz grę na moim koncie - wracasz na swoje i przełączasz na jakie tam chcesz. Potem ja wracam na swoje i gram tylko na nim - ale że to moje główne to mnie to ryra. Już napisałem - o masówkach można zapomnieć - raczej koleżeńskie zakupy dwóch zaufanych osób (bo jedna ma passy do głównego konta drugiej). Przez to napisałem że to imo bez sensu co sony robi bo niby ogranicza składki ale ich nie ogranicza....

Opublikowano

no tak - dla mnie i tak dobre rozwiazanie.

Ciekaw jestem jak ostatecznie bedzie wygladac wyporzyczanie gier znajomym na Xbox Live.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jestem z tych osób, które nie wyobrażają sobie czekania rok czy dwa, na jakiś inny model, poza tym, jest gwarancja i jak sam piszesz, tym razem nie musi być tak samo.

To tak jak z kupowaniem tv czy laptopa, a może się jeszcze wstrzymamy, może cena spadnie za 3 miesiące, może nowy model będzie znacznie lepszy, zabawne podejście.

No widzisz a ja jestem z osób, które bardzo racjonalnie podchodzą do kupna nowego sprzętu, a kwestia kasy nie odgrywa dla większego znaczenia. Nie lecę do sklepu bo wyszło cos nowego, dla samej checi posiadania, bo nowe etc. Co z tego ze nowe? Dla mnie next gen w dniu premiery jest niepotrzebny. Wole sobie poczekac i zobaczyć przez rok, a moze i dwa co tak naprawdę prezentują obie konsole. Wtedy jak zobaczę sens kupna danej to pójdę do sklepu i zrobię to. Dla Mnie akurat zabawnym podejściem jest kupno na zasadzie bo juz czas, bo wypada mieć cos nowego, bo przeciez ładniejsza grafa, bo current geny sa juz za stare etc. Pies z tym, ze nic ciekawego na te cacka nie ma poza 2 grami. No ale mam Ps4/ Xbox 1.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Kyo, ogranicza bo 99,9% ludzi którzy teraz bawią się w składki z tego zrezygnuje.

Opublikowano

A tam - jeden "slot" na grę i tyle - jest dezaktywacja przez www to nie wiem po co są te "sloty".

Opublikowano

Dla Mnie akurat zabawnym podejściem jest kupno na zasadzie bo juz czas, bo wypada mieć cos nowego, bo przeciez ładniejsza grafa, bo current geny sa juz za stare etc. Pies z tym, ze nic ciekawego na te cacka nie ma poza 2 grami. No ale mam Ps4/ Xbox 1.

Wszytsko zalezy jakie to beda gry. Gdybym na nextgenach zobaczyl FIFE z taka grafika jak nowym NB 2K14 i BF4 to chyba nie dlugo bym sie zastanawial. Przeciez po to kupujesz nowa generacje, by grac w lepiej wygladajace gry. Tez nie mam cisnienia poki co, bo na obecnej generacji jest jeszcze masa mocnych tytulow do ogrania, ale juz NBA pokazuje, ze przeskok bedzie duzy, to i hype nagle moze sie podniesc.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Juz widze jak szukam zaufanej osoby zeby kupic Knacka na spolke :S

Opublikowano

Temat składek na PS4 przejdzie metamorfozę - teraz będzie trzeba do swojej aplikacji do slota załączyć skan aktu urodzenia i dowodu osobistego ;)

Opublikowano

Jak polak przezyje bez cebuli?:(

Opublikowano

ciekawe czy ps4 bedzie nie do złamiania, moze przecwiczyli sprawe na vicie i teraz bedzie koneic babci sr,ania.

Cage bedzie zacieszął miche, bo juz nikt nie ostrzeże ludzi przed swoim kolejnym dziełem.

btw: pradowpodobnie ten dark sorcerer to był gameplay.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Ktory to tak zaciekle wmawial wszystkim, ze Sony specjalnie dalo mozliwosc dzielenia sie grami bo to jest i tak zysk, a potem jak ograniczyli sloty do dwoch to cisnal w zaparte, ze dzieki temu ceny na PSN spadna znaczaco ? xD

sporo osób w róznych tematach pisało że składki sa legalne i są specjalnie umożliwiane przez sony xDD

tak samo jak możliwe jest wyniesienie ze sklepu telewizora pod warunkiem że nikt cie nie złapie xD

Edytowane przez Yano

Opublikowano

nie :) tzn był kiedyś jakiś sposób by odpalić kilka romów gier z psx bez dźwięku ale też to chyba załatali

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.