Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Na pierwszym miejscu jest to co sprzedaje gierkę a że aktualnie jest to oprawa , dopóki podejście konsumentów się nie zmieni to nic się nie zmieni. Dla wielu gdy dostają oczo(pipi)ną grafikę takie rzeczy jak gameplay ,framerate (o fabule nawet nie wspominam) tracą na znaczeniu ważne by za(pipi)iście wyglądało.Sony i MS jedyne co mogą zrobić to zwrócić się do wydawców że chcieli by aby produkcje na ich platformę były w 1080p i 60fps , chcieli by a nie (pipi)a jak nie którzy sobie marzą że narzucą to tekstem ma być i kropka. Nie mogą na nikim wymusić takiego standardu. To my konsumenci musimy tego żądać proste a że dla większości ma znaczenie to co ma to jest jak jest i pretensje należny kierować nie do Sony , MS czy wydawców/devów ale do innych "graczy".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Te Super Mario World na WiiU będzie miało więcej pomysłów i patentów na rozgrywkę, aniżeli Killzone 10 i za te 20 lat.

Tak jak i kolejne Halo zresztą. 

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Spoko, poproś psychiatrę o lepsze leki, bo o Halo nikt nie wspominał.

+ Dodał MODERATOR
Weź przystopuj z językiem trochę
Opublikowano

No i co z tego, że nikt nie wspominał? Ty napisałeś, że Killzone będzie miał mniej innowacji niż Super Mario World, a ja napisałem to samo o Halo 5. W czym problem?

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Problem w tym ze Halo to religia xbotow i nie wolno tego obrażać :)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie mam ani nawet grama hype'u na tą grę. Nawet jakby mi ją dali w Plusie, to zastanowiłbym się czy w ogóle ściągać. Mam tyle zaległości, że niepotrzebne mi jakieś mini-gierki z PC-ta teraz.

Dobre :rofl: :rofl2:

Szkoda, że ta gierka oferuje świetną arcadową rozgrywkę, jeden z najlepszych OSTów i wszystko polane sosem lat 80'.

No ale rozumiem, grafika 2d, jakieś pixele. Panie gdzie tu jakieś shadery i inne super duper efekty,  QTE i inne bajery do jakich zdążyli przyzwyczaić się niektórzy kąsolowcyXD

Jakby to był ex na PS Vita/PS3 to pewnie niektórzy by już od dawna fapowali do HM, a tak skoro to wyszło na PC to wiadomo, że "a to tylko jakaś śmieszna gierka z piecy".

Uwielbiam ten temat.

Ale nikt, nawet ja, nie pisze tutaj że ta gra jest słaba, czy coś. Za to mam wrażenie, że niektórzy tutaj próbują z niej zrobić jakiś mega hit który spływa nagle rzekami splendoru z wielkiego PC-ta w akcie łaski na PS3. Nigga, please.

Hotline to akurat jest mega-hit. Jedna z fajniejszych gier ostatnich paru lat.

Opublikowano

Nie mam ani nawet grama hype'u na tą grę. Nawet jakby mi ją dali w Plusie, to zastanowiłbym się czy w ogóle ściągać. Mam tyle zaległości, że niepotrzebne mi jakieś mini-gierki z PC-ta teraz.

Dobre :rofl: :rofl2:

Szkoda, że ta gierka oferuje świetną arcadową rozgrywkę, jeden z najlepszych OSTów i wszystko polane sosem lat 80'.

No ale rozumiem, grafika 2d, jakieś pixele. Panie gdzie tu jakieś shadery i inne super duper efekty,  QTE i inne bajery do jakich zdążyli przyzwyczaić się niektórzy kąsolowcyXD

Jakby to był ex na PS Vita/PS3 to pewnie niektórzy by już od dawna fapowali do HM, a tak skoro to wyszło na PC to wiadomo, że "a to tylko jakaś śmieszna gierka z piecy".

Uwielbiam ten temat.

Ale nikt, nawet ja, nie pisze tutaj że ta gra jest słaba, czy coś. Za to mam wrażenie, że niektórzy tutaj próbują z niej zrobić jakiś mega hit który spływa nagle rzekami splendoru z wielkiego PC-ta w akcie łaski na PS3. Nigga, please.

Hotline to akurat jest mega-hit. Jedna z fajniejszych gier ostatnich paru lat.

Ale kosztuje kolo 30zł, dla mendroliny takie gry to nie mogą być hity.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Dla Mendrka tylko gry za darmo.

Opublikowano

Panowie,pie rdo licie za przeproszeniem, gdyby nie świetna animacja twarzy/postaci, gdyby nie design gry który poraża gałki oczne,dbałość o szczegóły i fotorealistyczne detale w The Last of Us to nikt pewnie by nie spojrzał na tą gre.

To grafika buduje grę, inteligencją natomiast jest połączyć grafike z frameratem, w takiego Far Cry 3 czy GTA IV bawił bym się dłużej gdyby nie tragiczny framerate.

I podobno grafika się nie liczy.... :rofl2:

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

O co w ogóle chodzi w tym Hotline Miami?

Opublikowano

O co w ogóle chodzi w tym Hotline Miami?

Co Ci będziemy tłumaczyć. Obejrzyj gameplay na YT.

Opublikowano

Fabularnie nikt Ci nie powie bo raz, ze spoilery dwa ze zakrecone (wlacznie ze spojrzeniem na samych graczy troche a'la Spec Ops). Gameplayowo zabijanka mocno-taktyczna gdyż jeden strzał i giniesz. Wchodzisz na piętro, zakładasz jedną z wielu masek (każda daje inny power-up), zaczyna lecieć to albo coś podobnego, giniesz 10 razy po czym wchodzisz w trans i bawisz sie niesamowicie.

Może i brzmi jako nic specjalnego, ale w ruchu to jest poezja.

Opublikowano

GOTY

E: Oglądałem raz gameplay z HM. Spodobał mi się ten tytuł, a muzyka...genialna. Chętnie bym zagrał w tę grę.

Zapewne do końca roku pojawi się w PS Plus.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Fabularnie nikt Ci nie powie bo raz, ze spoilery dwa ze zakrecone (wlacznie ze spojrzeniem na samych graczy troche a'la Spec Ops). Gameplayowo zabijanka mocno-taktyczna gdyż jeden strzał i giniesz. Wchodzisz na piętro, zakładasz jedną z wielu masek (każda daje inny power-up), zaczyna lecieć to albo coś podobnego, giniesz 10 razy po czym wchodzisz w trans i bawisz sie niesamowicie.

Może i brzmi jako nic specjalnego, ale w ruchu to jest poezja.

Audio-wizualna orgia, wymagająca, z genialnym klimatem. No GOTY 10/10 jak nic, ale ch'uj pucujcie się dalej do battlefielda 3. 

Opublikowano

gierka robiona na styl drive

Opublikowano

Bezkitu, tacy znawcy branzy i wykwintni gracze a nawet nie slyszeli o HM.

Opublikowano

Hotline Miami

GOTY

Czytajcie posty Szprotki, może się czegoś nauczycie.

Opublikowano

Ja HM widziałem na eurogamer expo w tamtym roku i odrazy na forumku pisalem ze goty <kozak> zakupilem wersje na ps3 chociaż wydaje mi się ze dużo lepiej było by w to grac na vicie :)

Co do gier na nextgeny to chciałbym stały framrate i tyle ;)

Ktoś na poprzedniej stronie pisał o foto realistycznej grafice w The Last Od Us, jak możesz to wkelj skriny bo spędziłem z gra 17h i czegoś takiego nie widziałem :( co nie zmienia faktu ze TLoU pozamiatalo wszystkie gry :) mistrz.

Edytowane przez kubson

Opublikowano

hotline miami to cross buy, obojętnie na którą konslokę kupisz możesz grać i na vicie, i na ps3. tylko, że zestaw trofików jest chyba tylko jeden

E: a co do f&f to widzę activision znowu daje czadu. swego czasu kupiłem za 20zł mib w mm. gra masakra, najgorsze (pipi) jakie tknąłem na tej generacji. nie wiem po co oni robią gry na filmowych licencjach. nawet dla fanów serii są po prostu tragiczne. no, ale skoro ich gówniany cod bije rekordy to czego się dziwić, że myślą, że te kupy też się przyjmą

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Najsmieszniejsze ze ciągnie mnie do kupna vity dla starych gierek, + lumines, hotline miami, terraria oraz dead nation :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Bezkitu, tacy znawcy branzy i wykwintni gracze a nawet nie slyszeli o HM.

Słuszna uwaga. No, ale to jest temat gdzie wypowiadają się ludzie nie wiedzący jak X360 wygląda albo którzy o SMG słyszeli tyle, że to kolejne Mario (dla pedałów) ;).

Opublikowano

Na fali zachwytów nad konsolową premierą HM chciałem kolejny raz pograć w tę grę. Włączam na pc i tam wita mnie slow motion mimo że wcześniej gra chodziła dobrze. Ok, może ktoś w google ma ten sam problem. No i ma, wiele ludzi. Spróbowałem ok. 15 rzekomych rozwiązań, żadne nie zadziałało. W grę sobie nie pogram.

konsole > pc

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Tej, no patrz, ja mam ostatnio podobne problemy, ale z konsolami. Czego bym nie włączył, to wita mnie jakiś pokaz slajdów (Crysis, NFS MW, Bioshock, Dishonored itd. itp.), kiedy na PC wszystko w 60 fps :>.

PC > konsole.

Edytowane przez raven_raven

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.