Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

beka z ludzi ktorzy uznaja VGC za zrodlo informacji.

ktos moze potwierdzic, ze Gta5 sprzedalo 2mln wiecej kopii na ps3 niz xbox? ( info z vgc)

@Messer a czemu mam się nie wypowiadać? Tutaj 99% ludzi wypowiada się na temat gier/konsol, których nigdy nie widzial

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

beka z ludzi ktorzy uznaja VGC za zrodlo informacji.

ktos moze potwierdzic, ze Gta5 sprzedalo 2mln wiecej kopii na ps3 niz xbox? ( info z vgc)

Producenci/dystrybutorzy/developerzy baaaaaaaaaaardzo rzadko podają rozkład sprzedaży konkretnej gry na poszczególne platformy, więc prawdopodobnie się tego nigdy nie dowiesz.

Wydawcy jak już podają, to w podsumowaniach roku fiskalnego, ale wtedy pokazują tylko jaki procent ich wszystkich gier w poszczególnych kwartałach sprzedał się na jakiej platformie, np. 40% gier na platformę X, 30% na Y, 30% na Z w trzecim kwartale roku fiskalnego 2011. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Titanfall jest flagowym eksem, objawieniem, szansą na odświeżenie colopodobnej formuły, ma świetną prasę i preordery na poziomie knacka (o którym opinie są raczej mało przychylne). Titanfall jest do tego FPSem/

Takie małe zainteresowanie Titanfallem na XO to jakaś tam szansa na wersję na PS4. EA raczej nie pozwoli sobie na zmarnowanie milionów wrzuconych w produkcję. Miałbym powód, żeby kupić PS4

Nie pomyślałeś że to z powodu braku daty premiery?

Opublikowano

To też, ale przede wszystkim brak promocji. Nie ma newsów, bundle, trailerów, reklam.

Titanfall na pewno poprawi wyniki bliżej premiery, bo gierka zacna.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Czyli jest szansa na jednoczesną premierę na obu next genach. Wystarczy, że SONY sypnie kasą z PS+

Opublikowano

Czyli jest szansa na jednoczesną premierę na obu next genach. Wystarczy, że SONY sypnie kasą z PS+

Na pewno nie.

Opublikowano

Titanfall premiera 11 marca, Destiny też na wiosnę ma być. Szykuje się kolejne starcie FPSów od EA i Activision - i pewnie kolejne przegrane przez EA :P

Opublikowano

Titanfall premiera 11 marca, Destiny też na wiosnę ma być. Szykuje się kolejne starcie FPSów od EA i Activision - i pewnie kolejne przegrane przez EA :P

Daleko.

Gra na 1 platformę vs z gra na 2 platformy - szansę nie są równe. 

Edyta - Detiny ma też wersję na PS3 i 360. Titanfall nie ma szans sales - wise.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie ma co gdybać, bo obie gry to w tej chwili 2 filmiki na krzyż i tona obietnic. Szczególnie w przypadku Destiny.

Co oni dzisiaj, premiera Titanfall, trailery Shadow Fall i BF4...

Opublikowano

Xbox Live był podstawą sukcesu pierwszego Xboxa. 

Czego?

Opublikowano

Gra na 1 platformę vs z gra na 2 platformy - szansę nie są równe.

Gra na 3 platformy vs gra na 4 platformy ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

A tyle się nasłuchałem, że to super ex xD Punkt dla Ciebie.

Czego?

Dobra, za duże słowo. Uznajmy fakt że MS nie wycofał się z rynku konsol za sukces.

Opublikowano

Pamiętam, jak się kłóciłem ze Ścierą, czy Xbox jest sukcesem. Dla mnie nie był, dla niego był. No ale on lubił samochodówki bardziej, jRPG-i mniej itp. Co innego jak ktoś lubi sieciowe granie, to dla niego już w ogóle na pewno.

Nie mówię o ludziach typu ludzie z tego tematu, dla nich był sukcesem, bo miał 323,5053 pikseli więcej niż inne ówczesne konsole.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

A tyle się nasłuchałem, że to super ex xD Punkt dla Ciebie.

Czego?

Dobra, za duże słowo. Uznajmy fakt że MS nie wycofał się z rynku konsol za sukces.

Wiem, ze ciezko wam to bedzie zrozumiec, ale sukces mozna oceniac sie w roznych plaszczyznach. 

Np. Twoi rodzice uznali za sukces gdy sie urodziles... teraz po x latach gdy widza co z ciebie wyroslo pewnie widza jaka porazke poniesli. Tak samo mozna patrzec na xboksa... mozna patrzec przez pryzmat finansowej porazki, albo sukcesu w budowaniu nowej marki na ciezkim rynku. 

Opublikowano

To teraz sprawdz jak Sony budowalo marke na ciezkim rynku.

W swojej pierwszej generacji zmiazdzylo konkurencje i to po tym jak Big N wsadzilo im swojego Little K w nieprzygotowana D.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Ludzie dostaną swój upragniony voice cross chat na PS4. Max do 8 ludu. Fajnie że jest też cross platformowy, tj. Vitowcy będą się mogli dołączyć. Niemniej dalej nie czaję co jest takiego osom w tym ficzerze :P raczej przeszkadza. 

Opublikowano

Uwierz mi, bez tego ficzera ciezko jest przyzwyczaic sie do PS3.

Opublikowano

To teraz sprawdz jak Sony budowalo marke na ciezkim rynku.

W swojej pierwszej generacji zmiazdzylo konkurencje i to po tym jak Big N wsadzilo im swojego Little K w nieprzygotowana D.

Sony osiagnelo olbrzymi sukces z PSX i PS2. Nigdy nie twierdzilem inaczej. 

Opublikowano

Nie mówię o ludziach typu ludzie z tego tematu, dla nich był sukcesem, bo miał 323,5053 pikseli więcej niż inne ówczesne konsole.

Ten oślepiający błysk geniuszu i zayebistości, ten błyskotliwy dow(pipi) !

Nie mówię o ludziach typu ludzie ... - jeszcze po polskiemu, żeby plebs mógł zrozumieć. :sorcerer:

Wiem, ze ciezko wam to bedzie zrozumiec, ale sukces mozna oceniac sie w roznych plaszczyznach. 

Np. Twoi rodzice uznali za sukces gdy sie urodziles... teraz po x latach gdy widza co z ciebie wyroslo pewnie widza jaka porazke poniesli. Tak samo mozna patrzec na xboksa... mozna patrzec przez pryzmat finansowej porazki, albo sukcesu w budowaniu nowej marki na ciezkim rynku. 

Nie, nie wiesz. Robisz z siebie bufona tylko.

Gadkę o rodzicach mogłeś sobie darować.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

no juz daj przytule... nie obrazaj sie bo sie arogancko wyrazilem o tobie w temacie CONSOLE WARS

Opublikowano

No popatrz, a zawsze myślałem że posiadacze Xboxa to smutni ludzie  :lol: a tu proszę - wystarczy przytulić xD

Opublikowano

wertuje strony i temat dostarcza. mało tego - wygląda legitymacyjnie. 

na kolejny podtytuł proponuje - console wars : w du.pie byłeś gó.wno widziałeś 

z innej beczki - gram w dark souls. tylko japończycy potrafią zrobić wciągający, wymagający i satysfakcjonujący system walki, oraz wyczesanych bossów. do tego miażdżący design i atmosfera przypominająca vagrant story.

liczę, że skośnookie konusy powrócą w glorii i chwalę na kolejnej generacji. no bo co mi po tabunie karabinków z oczu, kiedy wszystkie one są takie same, a moją ulubioną grą o strzelaniu na tej generacji jest vanquish. zaraz za nim max payne 3, resident 5 i ratchet. 

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

z innej beczki - gram w dark souls. tylko japończycy potrafią zrobić wciągający, wymagający i satysfakcjonujący system walki, oraz wyczesanych bossów. do tego miażdżący design i atmosfera przypominająca vagrant story.

Jak ograsz Dark Souls to skołuj sobie Demon Souls, a z pewnością nie pożałujesz.

Walka z Maiden Astraea to jedna z najbardziej klimatycznych potyczek jakie miałem okazję rozegrać w gierkach.

No i fakt, coś w tym jest, że Japończycy potrafią dostarczyć świetny i nietuzinkowy design świata i bardzo dobre walki z bossami. Taki El Shaddai może wielkim hiciorem nie był ale bardzo pozytywnie mnie zaskoczył jeśli chodzi o muzykę, design świata i połączenie różnych gatunków growych. No ale wiadomo, nie strzelają do ruskich/kosmitów to szanse na konkretny hajs nikłe.

Opublikowano

Jaczes dlatego napisałem, ze kontynuował erę 8 bit po Atari, ale wydając przy tym kultowe gry. Natomiast rewolucja bym tego nie nazwał jak w przypadku PSXa, ktory taka naprawdę otworzył bramy pełnego 3D w gamemingu.

O ch.uj, umarłem xD Porównanie sprzętu Nintendo, który uratował branże przed zgonem do sprzętu, który zrobił przeskok z 2D do 3D. Ty czasami czytasz co piszesz czy losowo wyrazy w zdania układasz a później jak wychodzą tego typu kwiatki to uciekasz na kilka dni z forum?
Głupi jesteś czy tylko udajesz? Potrafisz mistrzu rozróżnić rewolucje sprzętowa od rewolucji gier? Nintendo kontynuowało erę 8 bitowa, ktora zapoczątkowało ATARI. Jeszcze mi powiedz, ze Nintendo stawiasz wyżej od Atari to parskne śmiechem. Nintendo wydawało świetne gry podkreślam gry i dzięki temu rynek growy zaczął wychodzić z dołka. Natomiast jeśli chodzi stricte o sprzęt to nic rewolucyjnego nie wprowadzili. Natomiast PSX zrobił rewolucje stricte sprzętowa. Jezeli dla ciebie przeskok z 2D na 3D to nic takiego, bo w takim tonie to piszesz porównując z Nintendo to ośmieszasz sie człowieku na pełnej linii.

Edytowane przez pop

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.