Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To może inaczej: Gdyby nie NES, to gry nie byłyby takie jakie są teraz.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Natomiast jeśli chodzi stricte o sprzęt to nic rewolucyjnego nie wprowadzili.

XD

Albo inaczej, widziałeś ty kiedyś Mario 64 z analogowym sterowaniem w pełnym 3d?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

XD
Prosze napisz mi co wprowadził rewolucyjnego jeśli chodzi o sprzęt NES? Zanim zaczniesz głupie XD robić. No słucham znawco?

XD

Albo inaczej, widziałeś ty kiedyś Mario 64 z analogowym sterowaniem w pełnym 3d?

Powiadasz pełne 3D? Dzięki nie mamy o czym rozmawiać. W takim razie to NES jak 8 bitowiec przejął rolę PSXa w 1994 roku. Pozdro.

Edytowane przez pop

Opublikowano

KU.RWA STEROWANIE ANALOGOWE W TEGO TYPU GRZE

jak można być tak tępym? jak wyszło ape escape z dual shockiem to pewnie za to tasowanie było, co?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jak ograsz Dark Souls to skołuj sobie Demon Souls, a z pewnością nie pożałujesz.

no (pipi)a zamierzam. do tego dark souls 2 niedługo wychodzi.

next geny sreksgeny

Opublikowano

KU.RWA STEROWANIE ANALOGOWE W TEGO TYPU GRZE

jak można być tak tępym?

Sprzet jeśli chodzi o architekturę mistrzu, a nie sterowanie. Ja yebe.

Opublikowano

To się polecam sprecyzować. Pad to też sprzęt.

Opublikowano

Mendrek, kompletnie nie znasz historii i wypisujesz farmazony. NES wszedł na rynek amerykański niedługo po wielkim krachu gier video spowodowanym w dużej mierze przez Atari. Wszyscy odwrócili się od tego segmentu. Nintendo weszło z NESem w bardzo ryzykownym czasie i odbudowało wszystko, przywróciło zaufanie do gier. Gdyby nie to nie byłoby rynku gier video jako takiego. Pisanie, że NES nie zrobił rewolucji, albo wręcz pisanie, że PSX zrobił większą rewolucję jakimś za(pipi)ałym kraiku na końcu świata niż NES w Stanach jest... No nie wiem jak to nazwać nawet.

Nie neguję rewolucji PSXa. Chodzi mi o skalę

Człowieku PSX był olbrzymia rewolucja, gdyż zapoczątkował nowa generacje, czyli pełne 3D. Natomiast NES kontynuował 2D po Atari. Był konsola 8 bitowa taka samo jak Atarynka czy Commodore. O jakiej ty rewolucji mówisz? 8 bit? To juz było,a zapoczątkował ja Atari, duzo, duzo wcześniej, a NES ja tylko kontynuował wydając kultowe gry. Bezdyskusyjnie PSX jeśli chodzi o skale i wdrożenie w zycie rewolucyjnych zmian w gamemingu przewyższa Nesa. O czym my w ogóle mówimy ;)

Powiedz,że zartujesz z tym zapoczątkowaniem pełnego 3D...

Opublikowano

Jaczes dlatego napisałem, ze kontynuował erę 8 bit po Atari, ale wydając przy tym kultowe gry. Natomiast rewolucja bym tego nie nazwał jak w przypadku PSXa, ktory taka naprawdę otworzył bramy pełnego 3D w gamemingu.

O ch.uj, umarłem xD Porównanie sprzętu Nintendo, który uratował branże przed zgonem do sprzętu, który zrobił przeskok z 2D do 3D. Ty czasami czytasz co piszesz czy losowo wyrazy w zdania układasz a później jak wychodzą tego typu kwiatki to uciekasz na kilka dni z forum?
Głupi jesteś czy tylko udajesz? Potrafisz mistrzu rozróżnić rewolucje sprzętowa od rewolucji gier? Nintendo kontynuowało erę 8 bitowa, ktora zapoczątkowało ATARI. Jeszcze mi powiedz, ze Nintendo stawiasz wyżej od Atari to parskne śmiechem. Nintendo wydawało świetne gry podkreślam gry i dzięki temu rynek growy zaczął wychodzić z dołka. Natomiast jeśli chodzi stricte o sprzęt to nic rewolucyjnego nie wprowadzili. Natomiast PSX zrobił rewolucje stricte sprzętowa. Jezeli dla ciebie przeskok z 2D na 3D to nic takiego, bo w takim tonie to piszesz porównując z Nintendo to ośmieszasz sie człowieku na pełnej linii.

Rewolucja sprzętowa? Ty widziałeś kiedykolwiek na własne oczy Jaguara? Chyba mylisz popularyzację danego formatu i rewolucję sprzętową. Ten temat jest regularnym dostawcą beki, ale Ty przekraczasz wszystkie granice. Zmień jeszcze z 3 razy zdanie to może ktoś Ciebie w końcu zrozumie. Ja nie mam ochoty na karmienie trolla.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Faktycznie pełne 3D w Jaguarze, gdzie wykorzystanie była żadne i efekt sprzedaży powyżej 200 tys sztuk. PSX wykorzystanie w pełni tej technologii jak na tamte czasy i sprzedaż ponad 100 mln. Oczywiście, ze PSX wprowadził 3D i w pełni pokazał jego mozliwosci, stad jego wielka rewolucja sprzętowa. To wlasnie PSX dokonał faktycznego przejścia, a nie raczkujący Jaguar, ktory mimo ze posiadał te technologie kompletnie ja zaprzepaścił. To jest ta rewolucja? Dobra kończę rozmowę bo widzę, ze znawców tutaj tyle co,użytkowników. Nawet ci co byli w tamtym okresie w pieluchach maja wiecej do powiedzenia i sa znawcami sprzętu. Narty.

Opublikowano

Faktycznie pełne 3D w Jaguarze, gdzie wykorzystanie była żadne i efekt sprzedaży powyżej 200 tys sztuk. PSX wykorzystanie w pełni tej technologii jak na tamte czasy i sprzedaż ponad 100 mln. Oczywiście, ze PSX wprowadził 3D i w pełni pokazał jego mozliwosci, stad jego wielka rewolucja sprzętowa. To wlasnie PSX dokonał faktycznego przejścia, a nie raczkujący Jaguar, ktory mimo ze posiadał te technologie kompletnie ja zaprzepaścił. To jest ta rewolucja? Dobra kończę rozmowę bo widzę, ze znawców tutaj tyle co,użytkowników. Nawet ci co byli w tamtym okresie w pieluchach maja wiecej do powiedzenia i sa znawcami sprzętu. Narty.

1.PSX nie wprowadził grafiki 3D, naprawdę wcześniej były gry w tej technologi, ale jakoś nie może to do Ciebie dotrzreć...

2.Odnośnie tekstu o pieluchach-jest tu wiele osób (min Ja) starszych od Ciebie więc daruj sobie takie chamskie podjazdy.

Opublikowano

1.PSX nie wprowadził grafiki 3D, naprawdę wcześniej były gry w tej technologi, ale jakoś nie może to do Ciebie dotrzreć...

2.Odnośnie tekstu o pieluchach-jest tu wiele osób (min Ja) starszych od Ciebie więc daruj sobie takie chamskie podjazdy.

PSX wprowadził grafikę 3D w inny wymiar, a jak uważasz inaczej to zobacz flagowy tytuł na Jaguara i porównaj go z Tekkenem. Jak myślisz, ze firma jak Sony, ktora ni z gruchy ni z pietruchy nagle pojawia sie na rynku i kasuje Atari w stosunku 100 mln do 200 tys sztuk to na pewno nie bo wydała kilka fajnych gier. Wprowadziła 3D w inny wymiar i wykorzystała te technologie w 100 % jak na tamte czasy. Dlatego wlasnie PSX jest uważany za konsole, ktora zrobiła pełne i faktyczne przejście z 2D na 3D wprowadzając zupełnie innym wymiar.

Edytowane przez pop

Opublikowano

hohoho dawno nie czytalem takich sofizmatow... uwazany przez kogo? Walenie tez ktorych sie nie da udowodnic.

Opublikowano

PSX wprowadził grafikę 3D w inny wymiar, a jak uważasz inaczej to zobacz flagowy tytuł na Jaguara i porównaj go z Tekkenem. Jak myślisz, ze firma jak Sony, ktora ni z gruchy ni z pietruchy nagle pojawia sie na rynku i kasuje Atari w stosunku 100 mln do 200 tys sztuk to na pewno nie bo wydała kilka fajnych gier. Wprowadziła 3D w inny wymiar i wykorzystała te technologie w 100 % jak na tamte czasy. Dlatego wlasnie PSX jest uważany za konsole, ktora zrobiła pełne i faktyczne przejście z 2D na 3D wprowadzając zupełnie innym wymiar.

jestes niepe.lnosprawny na forum, musisz przemyslec swoje postepowanie.

Opublikowano

rok 1993

rok 1991

rok 1991

Porównaj te filmiki z tytułami startowymi na PSX parę lat pózniej-wg Ciebie nastąpił przełom w grafice?

Ja już nie wspomnę o doomie czy rise of the Triad (93-94), czy masie innych FPS z PC.Do tego Magic Carpet,System Shock ,Under a kiling moon w pełnym 3d....w to wszystko można było pograć w domu na PC o wartości nie przewyższającej PSX-a jeszcze przed premierą sprzetu sony..Pewnie zaraz ktoś napisze "co z tego,że otoczenie w 3d,no, ale bitmapowi przeciwnicy....)-w zadnym tekkenie na PSX-a tło nie było 3d.Tak samo jak w FPS-ach na PSX-a-dopiero Tenka wprowadziła przeciwników 3d, ale kosztem jakiego zubozenia otoczenia.

A porównując Aliena z Jaguara z tytułami startowymi na PSX to pisanie o jakiejś przepaści w grafice wogóle jest nie tego...

Opublikowano

Z ostatniej chwili - Ponoć CoD Ghost w wersji na Xbone jest w 720p XDDDD 

Nic dziwnego, że IW pokazało dziś wersję CoDa na Playstation. Po raz pierwszy od lat.

Opublikowano

Pomijajac fakt ze CoD nikogo to jesli to prawda to roznica pomiedzy wersja na x360 a xo bedzie jedynie w teksturkach.

Opublikowano

Nic dziwnego, że IW pokazało dziś wersję CoDa na Playstation. Po raz pierwszy od lat.

powaznie?

Opublikowano

Jezeli faktycznie nowy CoD bedzie smigac w 720p na Xbonie to chyba obsram sie ze smiechu, Czyli co ? Jedyna gra w 1080p bedzie FM5 ? O ile faktycznie chodzi w takiej rozdzialce, a nie jest to sciema zwykla. Cos musi byc zdrowo spjerdolone w tym sprzecie.

Opublikowano

Już nawet bish z neogafa potwierdził. Więc prawdopodobnie prawda. 

Ja osobiście mam w (pipi)e rozdziałki, bardziej beda mnie bawiź xboty którzy śmiali sie z 640p w codzie na PS3 ;p

Opublikowano

Ja yebie CoDy na kalkulatorze powinny w 720p smigac.

Jesli to prawda to bekowo ze xboty beda sie meczyc z tym "next-genem" przez najblizsze 10 lat.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

LIKXQKS.jpg

i4E7rb0PDJlRt.png

Edytowane przez Ins

Opublikowano

LIKXQKS.jpg

[EDIT]

Lel. :D

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Jakoś w to nie wierzę, akurat CoD żadnej super grafy nie ma.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.