Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Tutaj nie chodzii o grafike tylko o ESRAM. Nie pamietasz tej ploteczki:

This is anecdotal from E3, but...

I've heard the architecture with the ESRAM is actually a major hurdle in development because you need to manually fill and flush it.

So unless MS's APIs have improved to the point that this is essentially automatic, the bandwidth and hardware speed are probably irrelevant.

For reference, the story going around E3 went something like this:

"ATVI was doing the CoD: Ghosts port to nextgen. It took three weeks for PS4 and came out at 90 FPS unoptimized, and four months on Xbone and came out at 15 FPS."

W sumie cos w tym musi byc bo nie liczac FM5 nie kojarze innej gry z potwierdzonym natywnym 1080p na Xbonie.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Przecież jeśli to się potwierdzi, to Yeti i Mendrek żyć nie dadzą. Już pomijam następne 100 postów z beką i te statusy. Będzie coś takiego.

metabanderasps45tuxx.gif

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

(E)sram.

W sumie nazwa nieprzypadkowa wiec wszystko sie zgadza. Nie moge sie doczekac jutro jutuba i tego linczu w filmikach.

Opublikowano

Jezeli role mialyby sie odwrocic i okazaloby sie, ze multiplatformy beda wygladaly lepiej na PS4 niz Xbox One, to Microsoft zaliczyl poteznego faila i strzal w stope. Ciezko tu nawet spekulowac, bo w przypadku 360 i multiplatformy wygladaly lepiej i lepsze gry mial Microsoft przez wiekszosc zycia konsoli. Poki co Microsoft moze sie pochwalic lepszym lineupem, ale to moze po prostu nie wystarczyc. 

Opublikowano

z innej beczki - gram w dark souls. tylko japończycy potrafią zrobić wciągający, wymagający i satysfakcjonujący system walki, oraz wyczesanych bossów. do tego miażdżący design i atmosfera przypominająca vagrant story.

liczę, że skośnookie konusy powrócą w glorii i chwalę na kolejnej generacji. no bo co mi po tabunie karabinków z oczu, kiedy wszystkie one są takie same, a moją ulubioną grą o strzelaniu na tej generacji jest vanquish. zaraz za nim max payne 3, resident 5 i ratchet. 

Jeżeli tacy japońce są dobrzy w te klocki, to dlaczego ich stać na taką genialność 2 razy w ciągu generacji? Równie "często" wybitne tytuły wydają np. Polacy i szczerze bardziej liczę na więcej słowiańskich niż japońskich klimatów. Doceniam DS (zwłaszcza Demon), są faktycznie wybitnie grywalne, a i design mi podszedł, bo jest w stylu ... zachodnim i tylko czasami spotykamy bosa w formie kupy z tarczą.

Opublikowano

wolałbym 100 razy  kampanie coda ghosts  140p niz ryse'a w 1080p.

Opublikowano

720p w grze bez grafiki świadczy o tym, że w IW siedzą partacze. Ryse i FM5 wyglądają tak gdzies 14 razy lepiej a mają wyższą rozdzielczość.

to ewidentnie wina ramu w xbone. 

Wybacz 8gb ddr3 != 8GB boskiego gddr5

Opublikowano

wolałbym 100 razy kampanie coda ghosts 140p niz ryse'a w 1080p.

Akurat nowym CoD się jara głównie gimbaza, Ryse przynajmniej jest czymś nowym.

Co nie zmienia faktu, że główną zaletą One pozostaje dla mnie Forza.

Opublikowano

Już nawet bish z neogafa potwierdził. Więc prawdopodobnie prawda. 

Ja osobiście mam w (pipi)e rozdziałki, bardziej beda mnie bawiź xboty którzy śmiali sie z 640p w codzie na PS3 ;p

Ale dlaczego? 640p nadal jest żałosne, tak samo jak gry 720p na sprzętach które docelowo mają do 2020 roku służyć. Ja bym powiedział w drugą stronę: 640p było OK na PS3, ale teraz kiedy PS4 ma gierki w wyższej rozdziałce to nagle takie ważne to jest. To mi podchodzi pod książkową definicję pewnego bardzo nadużywanego w tym temacie słowa.

Opublikowano

Nie wiem.. jakoś nie chce mi się w to wierzyć. BF4 może.. bo on chociaż wygląda dobrze (przynajmniej na pierwszym trailerze, bo reszta materiałów już wygląda średnio). Skoro ma być w 60fps to może i obetną rozdziałkę.

Ale CoD? Wygląda jak podrasowany CoD z current gena więc nie widzę powodu aby nawet przy 60fps nie chodził w 1080p.

Pojawiła sie też podobna plotka z Titanfallem.. a on też graficznie prezentuje poziom CoD'a.. więc wtf?

Niestety ale dla mnie obie nowe konsole są troche pomyłką jesli idzie o moc obliczeniową (Xbone w szczególności.. ale to już jest mniej istotne). Mają wystarczyć na następne ~7 lat a niedomagają już na starcie. Wolałbym aby kosztowały te 100$ więcej ale w zamian oferowały lepsze parametry techniczne.

Opublikowano

Cod i Titanfall w 720p według CBOAT'a. Na Xbox One, a jakże.

Dis gunna be gud.

Odpowiedź od Penello - nie wiem w jakiej rozdziałce, ale gra ( Ghost ) wygląda za(pipi)iście.

Nie, nie zmyśliłem.

To wygląda tak bardzo źle omg.

BBam0IL.png

84TtZrK.png

Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Szczerze? Gdyby One miał mieć problemy z ogarnięciem gier w 1080p, to lepiej, żeby wyszło to od razu i uprościło wybór, niż żeby nagle po paru miesiącach wszystkie multiplatformy miały wyglądać lepiej na PS4.

Opublikowano

Ale wy czacie,ze oni pokazali gameplay z PS4

Infinity ward CALL OF DUTY I PS4.Niewiarygodne

Ale to nie jest tak,ze jak gra chodzi w 720p z tymi wszytskimi bajerami AA,jakies cuda na kiju to nie ma az takiej roznicy miedzy 1080p?

Liczba pikseli w prawdziwym 1080p jest większa o 100 % niż w 720p. W 900p jest większa o 30 % niż w 720p.

Opublikowano

Niestety ale dla mnie obie nowe konsole są troche pomyłką jesli idzie o moc obliczeniową (Xbone w szczególności.. ale to już jest mniej istotne). Mają wystarczyć na następne ~7 lat a niedomagają już na starcie. Wolałbym aby kosztowały te 100$ więcej ale w zamian oferowały lepsze parametry techniczne.

Powiedz to tym, którzy cieszą się, że zapłacą za sprzęt mający wystarczyć na 7 lat, tyle, co za komórkę którą wymienią za rok.

Opublikowano

Emet, pamiętaj że są tacy co narzekają na cenę PS4, że za drogo. Pomyśl o innych.

Praktyka pokazuje, że im tańsza konsola tym większy sukces.

Co się dzieje na Gafie ja nie mogę 

10415196884_61bf314dab_o.gif

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

tak słabej generacji na start jeszcze nie było...mija 8 lat od obiecanego 1080p w każdej grze, a tu się zaraz okaże, że przez dalsze 7 lat nadal konsole będą za słabe by ciągnąć killery w tej rozdziałce.

z drugiej strony....cudów nie można oczekiwać po sprzęcie za 1700zł na start, gdzie jeszcze twórcy mówią, że do niego nie dokładają.

Tylko gry uratują tą generację TYLKO gry bo technologicznie ta generacja zrobi wrażenie tylko na tych co przez ostatnie lata nie widzieli do czego zdolne są pc.

Opublikowano

Gdyby było tak jak mówisz, to już dawno wszyscy graliby na PC i gry schodziłyby tam jak woda. 

My tu toczymy bekę, ale 60 % graczy nawet nie zauważy róznicy na swoich HD TV.

A co ci się technologicznie nie podoba w next genach ? Nie zapominaj że teraz, to one mają funkcjonalność zbliżoną do PC entertaiment - wise, a tego się z powietrza nie weźmie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

własnie sobie rpzypomniałem wymazeo linkujacego filmik titanfalla w 1080p.

czy to ma sens?

to jest smieszne xD

52aa475ed0e60c2055990d4fa1bb7fd7.png

Opublikowano

Cała ta gadka o rozdziałce śmierdzi PC master race na kilometr więc ja dam sobie na wstrzymanie.

No ale (pipi)a ja yebie, rozumiem w Titanfall ale w Ghost ? Przecież to wygląda jak kupa.

Opublikowano

Przecież na starcie konsoli gry zawsze wyglądają jak kupsko. Serio zachwycił Was Resistance, albo Kameo? W porównaniu do God of War 2 albo Conkera? Dajcie sobie na wstrzymanie.

Opublikowano

To jest wlasnie hipokryzja wielu konsolomamiakow, zwłaszcza tutaj. Bo z jednej strony najeżdżają na PC, a z drugiej wiecznie gadają o sprzęcie. Teraz płacz o rozdzielczość. Macie konsole, mało tego co drugi z was mieni sie starym wyjadaczem konsolowym, ale jakoś dziwnym trafem macie mentalność PC Mastera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.