Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

były rozczarowaniem jak tytuły na ps3/xone odpalało się na kineskopowcach co wielu moich znajomych czyniło bo konsole wychodziły w czasach gdy jednak tv z dupką jeszcze w wielu domach stały. No nie gadaj, że nie było miażdżącej różnicy w odpaleniu tytułów startowych w full hd/hd ready na odpowiednim tv, a ogrywaniu tytułów z ps2 na kineskopowcu lub nie daj boże na lcd?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Teraz juz wiem czemu nie nazwali Xbone'a Xbox 720.

Opublikowano

No właśnie. Ficuś mówi że next geny nie robią w przeciwieństwie do poprzednich. BULLSHIT. Po pierwsze, wstrzymałbym się z taką opinią i poczekał, aż faktycznie zobaczę grę na własnym TV. Youtube po prostu nie nadaje się już do tego.

Dobrze pamiętam płacze, że PS360 to malusieńki skok w 2006 roku. 360tkę nazywano Xboxem 1,5, pamiętacie? Startowe tytuły zazwyczaj rozczarowują . 

Tak samo było z PS2! Mówisz Ficuś, że powalił Cię TTT i GT 3, ale to nie były tytuły startowe. I tamte chociaż widziałeś na żywo. PS2 na początku było rozczarowaniem, nie wiem czy pamiętacie. Po premierze nagle się okazalo, że Dreamcast wcale tak nie odbiega graficznie i że w ogóle, to szałunima. Poczekajmy na drugą falę tytułów. Przecież Ci devowie w ogóle nie dotykają powera next genów w tej chwili. Poczekajmy na next genowego odpowiednika Girsów.
Opublikowano

No właśnie. Ficuś mówi że next geny nie robią w przeciwieństwie do poprzednich. BULLSHIT. Po pierwsze, wstrzymałbym się z taką opinią i poczekał, aż faktycznie zobaczę grę na własnym TV. Youtube po prostu nie nadaje się już do tego.

Dobrze pamiętam płacze, że PS360 to malusieńki skok w 2006 roku. 360tkę nazywano Xboxem 1,5, pamiętacie? Startowe tytuły zazwyczaj rozczarowują . 

Tak samo było z PS2! Mówisz Ficuś, że powalił Cię TTT i GT 3, ale to nie były tytuły startowe. I tamte chociaż widziałeś na żywo. PS2 na początku było rozczarowaniem, nie wiem czy pamiętacie. Po premierze nagle się okazalo, że Dreamcast wcale tak nie odbiega graficznie i że w ogóle, to szałunima. Poczekajmy na drugą falę tytułów. Przecież Ci devowie w ogóle nie dotykają powera next genów w tej chwili. Poczekajmy na next genowego odpowiednika Girsów.

No, ale dreamcast jest w tej samej generacji co ps2 i to DC byl przelomem.

Soul Calibur zniszczyl system grafa, gameplayem, dzwiekiem.

bg12-118636_640w.jpg

soulcal_790screen017.jpg

Shenmue to juz w ogole bylo mind blown

Mogles pogadac z KAZDYM, KAZDY mieszkaniec miasta mial swoje osobne kwestie, ktore podkladali aktorzy, do tego niesamowite przywiazanie do detali otoczenia.

Niesamowita sprawa do dzis dzien, nadal nie ma gier z gatunku, ktory Yu Suzuki, bog gier wideo, nazwal FREE :( (*)

Shenmue+%25289%2529.jpg

Az czlowiek nie moze uwierzyc, ze mazzeło gral wtedy na pegazusie XDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Na mnie jednak tytuły startowe 360 robiły wrażenie i pamiętam zachwyty w prasie konsolowej jak to granie w PGR3 na HDTV urywa łeb i ile wspaniałych detali, jakie kolory są w Kameo. Nawet CoD2 w HD to było coś.

Opublikowano

Potwierdzam, COD2, PGR, Kameo sprawily, ze pomyslalem - WOW, to jest nexgenowa grafa!

A zniszczyl mnie FNR3

Opublikowano

Dlatego bawia mnie hasla typu "nie wiem dlaczego ludzie sie jaraja tym szenmu" - jak osoby wypowiadajace sie w ten sposob sraly jeszcze wtedy w gacie lub dowiadywaly sie, ze jest cos takiego jak plejstejszn to sie nie dziwie, ze nie kumaja.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

kameo może i na dzisiejsze czasy jest brzydkie ale jednak i tak jest spora różnica względem gier poprzedniej generacji

ilość wrogów

kameo-review3.jpg

ilość roślinności

kameo07h.jpg

textury

kameo_x360_large_1.jpg

xbox by to pociągnął?

jest to znacznie większy skok niż nowy COD który "skoczył w dół" a i tak konsola sie dławi

do czego to doszło żebym bronił brzydkiej gry z 360 :P

albo przeskok psx >ps2

nie było przeskoku?

zobaczcie na 2 jedne z pierwszych gier na ps2 bouncer i kessen, które są beznadziejne w porównaniu z takim god of war , ale i tak jest znaczna różnica

2.jpg

022705_kessen3_05.jpg

względem najładniejszych gier z PSX

mgs1psx_001-large.jpg

Vagrant-Story-2.jpg

Foto+Final+Fantasy+VIII.jpg

bg01.jpg

Opublikowano

ja tam jestem spokojny.

Jak patrze na NBA 2K, Killzona i Battlefielda to tak - dla mnie przeskok jest ogromny, a z czasem ebdzie jeszcze lepiej.

Jakbym zobaczyl FIFE ktora prezentowalaby sie na poziomi NBA, to pewnie bralbym PS4 na starcie.

Opublikowano

Kameo <3

No to chyba logiczne, że z każdą kolejną generacją przeskok jest coraz mniejszy nie?

Opublikowano

DOA2 na DC tez niezle dawalo rade

g_-_-x-_-_-_48492x20131014121138_0.jpg

536443-dead-or-alive-2-dreamcast-screens

doa2ps2_001-large.jpg

Meanwhile in mazzeos house:

Contra_-_1988_-_Konami.jpg

Opublikowano
No to chyba logiczne, że z każdą kolejną generacją przeskok jest coraz mniejszy nie?

czemu logiczne? wcale nie logiczne

zresztą gdyby MS wywalił kinekta i wpakował do konsoli bebechy warte 500$ to byś teraz nie mówił o logiczności zmniejszania przeskoków tylko byś sie brandzlował na widok nowych prawdziwie next genowych gier

Opublikowano

czemu logiczne? wcale nie logiczne

2486940-0248877224-ChsSw.png

Przeskok z 6000 na 60k nie jest tak duży jak z 60 na 600 a wzrost w obu przypadkach jest dziesięciokrotny

Opublikowano

Yano nie zna sie doslownie na niczym :|

W kazdym razie, mnie najbardziej interesuje animacja, a w szczegolnosci plynne przejscia pomiedzy poszczegolnymi komendami.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Dokladnie, jak odpalam teraz BF3 i widze to co widze to ponidpaleniu Bf4 pewnie mi wypali galki oczne, ludzie zapominaja ze dyzo mocy zawsze idzie nie w textury a anty aliasing, rozdzielczosc.

Dobrze zrobiona gra w 720p z dobrym aa chodzaca w 60fps i tak do mnie > 1080p, 30fps i mimo wszystko delikatne zabki.

Ja nie skreslam nowego CoDa, daje mu szanse bo bardzo fajnie mi sie gra po dzisiaj w MW2.

Mozg to bedzie roz(pipi)a ny jak GTA Online po beta testsch na obecnej generscji zawita na nowa generacje, przeciez takie oswietlenie jakie jest w tej grze w 1080p i 60fps musi ryc beret.

Opublikowano

Ja tam się cieszę widząc te płacze na forum bo szanse na kupno PS4 29 listopada normalnie w sklepie rosną

Opublikowano
Przeskok z 6000 na 60k nie jest tak duży jak z 60 na 600 a wzrost w obu przypadkach jest dziesięciokrotny

no tak, gdyby gry składały sie tylko z trójkątów to miał byś racje, ale tak nie jest, ponieważ wzrost jakości gier może odbywać się na bardzo wielu poziomach i jeszcze sporo im brakuje do filmów pixara, i jeszcze więcej brakuje do fotorealizmu prezentowanego przez efekty specjalne w filmach z aktorami (które też dało by sie jeszcze poprawić)

nie mówiąc juz o tym że przykład jednego popiersia nic nie wnosi bo przeskok może polegać chociażby na tym że przykładowo obecne konsole mogą uciągnac popiersie 600k, a konsole za 10 lat pociągną 500 takich popersi + całe otoczenie + świetne efekty świetlne, czasteczkowe + zaawansowana fizyka + sztuczna inteligencja itp

miejsca na przeskoki w jakości jeszcze jest bardzo dużo

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Inna sprawa ze tworcy COD leca sobie w kulki.

Jakim cudem nowy COD wymaga 6 GB RAM, skoro wyglada doslownie jak Black Ops, do ktorego wystarczyl baardzo przecietny PC.

już było tutaj wyjasniane.

Dodając do starego silnika nowe rzeczy jak PhysX i inne zaawansowane rzeczy nie zoptymalizujesz. Teraz wychodzą takie kwiatki. Ktos na nastepnego coda powinien walnąć nowy silnik od podstaw a nie gnic na modowanym quake 2 .

No jak to golfa 4 dasz silnikim z Lambo to będzie to w miare nowoczesne, (pipi)owe i drogie :D

Opublikowano

Boże Yano jakie Ty bzdury dzisiaj wypisujesz to aż mózg boli od czytania. Przecież Ty dobrze nie znasz się nawet na PS3, którego bronisz w tym temacie równie zaciekle co ateizmu.

To jest wlasnie hipokryzja wielu konsolomamiakow, zwłaszcza tutaj. Bo z jednej strony najeżdżają na PC, a z drugiej wiecznie gadają o sprzęcie. Teraz płacz o rozdzielczość. Macie konsole, mało tego co drugi z was mieni sie starym wyjadaczem konsolowym, ale jakoś dziwnym trafem macie mentalność PC Mastera.

No proszę, Ty jednak potrafisz sklecić sensownego i celnego posta.

Greg mądrze pisze, tak przynajmniej mi się wydaje, bo jak PS360 startowały to z podłogi na dywan się wspinałem.

Cały czas też czekam na wyjaśnienie Figaro, dlaczego w obliczu nowego Call of Duty w glorious 720p śmianie się z 640p na PS3 jest śmieszne. Choć może się nie doczekam, tak jak z tymi slasherami, niby wymarłym gatunkiem.

Opublikowano
bo jak PS360 startowały to z podłogi na dywan się wspinałem.

to jak śmiesz mnie pouczać i pisac że pisze głupoty, co konkretnie mi zarzucasz?

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ten #tweet chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości...

awroGiq.png

Kogoś to jeszcze dziwi?

Xbone: 1.18 TF GPU (12 CUs) for games

Xbone: 768 Shaders

Xbone: 48 Texture units

Xbone: 16 ROPS

Xbone: 2 ACE/ 16 queues

PS4: 1.84TF GPU ( 18 CUs) for games + 56%

PS4: 1152 Shaders +50%

PS4: 72 Texture units +50%

PS4: 32 ROPS + 100%

PS4: 8 ACE/64 queues +400%

Opublikowano

Komu?

mi

Opublikowano

OK, to na start choćby to, że nie umiesz poprawnie pisać. Dwa, że w ogóle cała ta dyskusja o grach (multiplatformach!!) oglądanych conajwyżej na youtube, które są w pośpiechu pisane by nadążyć na premierę konsoli jest śmieszna. O "przeskokach" z generacji na generację to już starsi koledzy wytłumaczyli, mam nadzieję, że są dosyć starzy byś zaakceptował ich posty.

Ty w 2013 odkryłeś, że możesz grać w zawartość z jednego konta na drugim i że nie trzeba pobrać całej gry, by była zakupiona w Plusie. Jeśli tak się znasz na swojej ulubionej konsoli, to strach się bać co Ty naprawdę wiesz o Xboksach.

Xbox Live na X360 wyłączony za rok to już w ogóle jest fatality.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ten #tweet chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości...

awroGiq.png

Kogoś to jeszcze dziwi?

Xbone: 1.18 TF GPU (12 CUs) for games

Xbone: 768 Shaders

Xbone: 48 Texture units

Xbone: 16 ROPS

Xbone: 2 ACE/ 16 queues

PS4: 1.84TF GPU ( 18 CUs) for games + 56%

PS4: 1152 Shaders +50%

PS4: 72 Texture units +50%

PS4: 32 ROPS + 100%

PS4: 8 ACE/64 queues +400%

Co za biedne wyniki.... :]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.