Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano
O "przeskokach" z generacji na generację to już starsi koledzy wytłumaczyli,

co wytłumaczyli? że ktoś tam twierdzi że jak zobaczył ps2 w 2000 roku to pomyslał sobie "phi mam lepsze gry na nokii 3310" ? ja już nie odpowiadam za takie wizje. pamiętam za to jakie było spuszczanie się na ps2 i teksty że to kosmiczna technologia, że 1000 razy silniejsza od psx, że może sterować rakietami xDD itp

wiec to że teraz jakis mietek pisze że na nim nie robiło wrażenia to już nie moja wina

Ty w 2013 odkryłeś, że możesz grać w zawartość z jednego konta na drugim i że nie trzeba pobrać całej gry, by była zakupiona w Plusie. Jeśli tak się znasz na swojej ulubionej konsoli, to strach się bać co Ty naprawdę wiesz o Xboksach.

a co to ma wspolnego z rozmową?

jakaś poboczna funkcja której akurat nigdy nie używałem więc jej nie śledziłem

nigdy też nie wymieniałem dysku w ps3 i nie wiem czy bym umiał, czy to powoduje że nie moge sie wypowiadac o konsoli ?

Xbox Live na X360 wyłączony za rok to już w ogóle jest fatality.

pogoadamy za rok

ile czasu działały gry online na pierwszym xboxie po premierze 360?

Edytowane przez Yano

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jeśli obrazek z polygonami nic Ci nie mówi, to możemy dalej wrócić do śmiania się z gry na silniku Quake 2, która wychodzi jednocześnie na nie dwie, a pięć platfrom i jej developing jest poganiany przez premierę konsoli. Jak dla mnie to jest beka z Infinity Ward i z M$, że nie wymusza 1080p, ale w jaki sposób to zmienia sytuację Xbox One to sam nie wiem.

A w sprawie Live'a to OK, pogadamy za rok. Albo najlepiej za pięć. Napisałem to w tamtym temacie już, oryginalny Xbox Live! został wyłączony dnia 15.04.2010. Widzisz, nie wiesz, a (pipi) od rzeczy, bo Ci się tak wydaje. Niby taki stary i mądry, a jednak nie.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

true, poza tym Yano - nie kazdy daje sie lapac na marketingowy belkot, sterowanie rakietami, moc obliczeniowa wieksza niz datacenter googla i TTT, ktory wykorzystuje 13% mocy konsoli. Wszystko zweryfikowal MS wydajac na szybko konsole mocniejsza i tansza...

Edytowane przez easye

Opublikowano
Jeśli obrazek z polygonami nic Ci nie mówi

przecież już odpisałem wyżej że nie samymi polygonami człowiek żyje i przeskoki w grach mają bardzo szerokie pole do popisu

zresztą gdyby przeskoki były takie małe to czemu caly czas pecetowcy krzyczą że ich gry wyglądają o niebo lepiej niż konsolowe crapy?

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Bo so rodzaje pecetowcow.

Tacy ktorzy graja w wowa,dote,lola,cs i to sa najpopularniejsze gry na PC i do ktorych mozna miec drewniany PC.

I sa zyeby,ktorzy chwiala sie nowa karta graficzna za pol miliona,ktora wyciaga 3 klatki wiecej od poprzedniej i jak ta generacje wcale nie jest next gen,bo on juz mial taka grafe w 2008.Poprzez tych zyebow ocenia sie caly pc gejming.

Opublikowano

Podjarka grafiką na PC trwa maksymalnie pierwszy tydzień, później człowiek się przyzwyczaja i dociera do niego, że współczesne gry naprawdę są chuyowe i nie jest to kwestia ułomnych konsolowych odowiedników.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

przecież już odpisałem wyżej że nie samymi polygonami człowiek żyje i przeskoki w grach mają bardzo szerokie pole do popisu

Mają szerokie pole do popisu, ale to już zależy od kunsztu developera. Kiedyś wystarczyło, że przy skoku sprzętu podbili modele postaci, wrzucili ciut lepsze tekstury i już ludzie byli zachwyceni. Teraz nie ma aż takiej różnicy i zrobienie tego samego nie powoduje szczękopadu. Dla mnie płacz z rozdziałkami jest kompletnie bez sensu bo jak widzę nowego Killzone czy Ryse jako tytuły startowe to jestem spokojny o wygląd gier na nowej generacji. O wiele bardziej boję się pay to win, mikropłatności i cięcia gier na tony dlc

Edytowane przez teddy

Opublikowano

Ten #tweet chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości...

awroGiq.png

Kogoś to jeszcze dziwi?

Xbone: 1.18 TF GPU (12 CUs) for games

Xbone: 768 Shaders

Xbone: 48 Texture units

Xbone: 16 ROPS

Xbone: 2 ACE/ 16 queues

PS4: 1.84TF GPU ( 18 CUs) for games + 56%

PS4: 1152 Shaders +50%

PS4: 72 Texture units +50%

PS4: 32 ROPS + 100%

PS4: 8 ACE/64 queues +400%

Co za biedne wyniki...

Przecież Mendrek ci wytłumaczył, że za rok będą 2 razy wyższe, a za 4 lata dogonią komputery NASA.

Opublikowano

Boże Yano jakie Ty bzdury dzisiaj wypisujesz to aż mózg boli od czytania. Przecież Ty dobrze nie znasz się nawet na PS3, którego bronisz w tym temacie równie zaciekle co ateizmu.

Cały czas też czekam na wyjaśnienie Figaro, dlaczego w obliczu nowego Call of Duty w glorious 720p śmianie się z 640p na PS3 jest śmieszne. Choć może się nie doczekam, tak jak z tymi slasherami, niby wymarłym gatunkiem.

Mnie tylko bawi, że rok temu była beka z 640p na PS3, a gdy teraz konsola za 499 baksów robi to w 720p, to kilku xbotów już w statusach napisało, że cooo tam, ważny jest gameplay ;] tak się tylko śmieję ż hipokryzji, nieodłącznej w tym temacie (w sonybociarni też, a może i głównie).

A z tymi slasherami, to o co Ci chodzi? Bo chyba mnie ominęło.

Opublikowano

No bo napisałeś w ukończonych, że slashery są wymarłe, a ja się spytałem, czy jesteś tego pewien. IMO to patrząc na całą generację, szczególnie na ten i poprzedni rok to średnio są wymarłe.

Hipokryzją to jest jak na PS3 640p było OK, no bo TLOU, Uncharted 2 i Rockstar nie umi w programowanie Cella, a teraz jak na Xbox One jest jakaś gra 3rd party spartaczona to wrzawa i beka. Chociaż statusów nie widziałem, a jeśli takie były to fakt, no trochę bekowe są ;p.

Ja to wciąż po kościach czuję, że te dzisiejsze wojenki za trzy-cztery lata będą tylko uśmieszek wywoływać, bo bez wymaganego 1080p zjeżdżanie do 720p by poprawić grafikę na bank się zacznie już niedługo. PS3 też startowało z tytułami w 1080p (i 120 fps). Choć może dzięki Xbone'owi mutliplatformy będą równane do dołu, a ten rzekomy zapas mocy z PS4 przeznaczy się na 1080p.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Bo so rodzaje pecetowcow.

Tacy ktorzy graja w wowa,dote,lola,cs i to sa najpopularniejsze gry na PC i do ktorych mozna miec drewniany PC.

I sa zyeby,ktorzy chwiala sie nowa karta graficzna za pol miliona,ktora wyciaga 3 klatki wiecej od poprzedniej i jak ta generacje wcale nie jest next gen,bo on juz mial taka grafe w 2008.Poprzez tych zyebow ocenia sie caly pc gejming.

przez takich debili jak Ty ludzie nie chca mieć nic wspolnego z konsolami ( no moze jeszcze z powodu mendrka i Yano)

z ciebie wylewa sie taki ból dupy, że ktoś może wydać 2 kafle na grafikę do pc aby grać w grę na ultra gdy Ty musisz w Anglii i Hindusa tydzień hale zamiatać aby uzbierać na ps4 ;)

Ale spoko GL & HF

Opublikowano

Równie dobrze poczytaj komentarze blacharzy na Golu i innych stronach i przez takich ludzi jak oni nikt nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

Opublikowano

Równie dobrze poczytaj komentarze blacharzy na Golu i innych stronach i przez takich ludzi jak oni nikt nie chce mieć z nimi nic wspólnego.

gry online to takie same ściek jak ppe/ps3site.

Ja coś muszę znaleźć wbijam na np pclab i tam nawet w dziale KONSOLE znajdę normalniejsze odpowiedzi niż tutaj ;)

Opublikowano

Jak czytam posty Szewczyka, to mam wstręt do trylogii Władcy Pierścienia i Hobbita. Czemu mi to robisz?

Opublikowano

(...)

Tak samo było z PS2! Mówisz Ficuś, że powalił Cię TTT i GT 3, ale to nie były tytuły startowe. I tamte chociaż widziałeś na żywo. PS2 na początku było rozczarowaniem, nie wiem czy pamiętacie. Po premierze nagle się okazalo, że Dreamcast wcale tak nie odbiega graficznie i że w ogóle, to szałunima. Poczekajmy na drugą falę tytułów. Przecież Ci devowie w ogóle nie dotykają powera next genów w tej chwili. Poczekajmy na next genowego odpowiednika Girsów.

TTT był startowym tytułem na Europę. Oczywiście, czytało się relacje z premiery i testy japońskich konsol w pismach jak N+ czy PE, ba, nawet recenzje, no ale nie ma się co wczuwać, że Polak doświadczył słabych tytułów startowych, jak Fantavision. Zresztą, o czym mowa, przy cenie PS2 to mało kto w Polsce czegokolwiek doświadczył przed 2001 rokiem. To tak abstrahu.jąc już od tego, czy PS2 miażdżyło graficznie od pierwszego dnia, czy nie, po prostu sytuacja była zupełnie inna, niż w obecnych czasach.

Dlatego bawia mnie hasla typu "nie wiem dlaczego ludzie sie jaraja tym szenmu" - jak osoby wypowiadajace sie w ten sposob sraly jeszcze wtedy w gacie lub dowiadywaly sie, ze jest cos takiego jak plejstejszn to sie nie dziwie, ze nie kumaja.

Nie spotkałem się w życiu z hasłami tego typu, szczerze mówiąc. Jedna z tych gier, których mocy nikt nie neguje

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
Ja coś muszę znaleźć wbijam na np pclab

piszesz jak by pc lab to była jakaś elita

i przypominam że ten "ściek" ppe ty też tworzysz

z innej beczki

jest skok czy go nie ma?

1041294811.jpg

725050420.jpg

te screeny złe nie są ale TLOU wyglądało poodbnie na statycznych obrazkach, ciekawe jak to będzie wyglądać w ruchu i z oświetleniem, i jaka będzie fizyka (podobno spora zniszczalnośc otoczenia ma być)

Opublikowano

Jak czytam posty Szewczyka, to mam wstręt do trylogii Władcy Pierścienia i Hobbita. Czemu mi to robisz?

I dobrze bo Tolkien nie napisał żadnej dobrej książki

Opublikowano

Przecież na starcie konsoli gry zawsze wyglądają jak kupsko. Serio zachwycił Was Resistance, albo Kameo? W porównaniu do God of War 2 albo Conkera? Dajcie sobie na wstrzymanie.

Problem polega na tym, ze multiplatformy na PS3 od poczatku mialy ciezkie zycie i ten smrod sie ciagnal za konsola przez cala generacje. Nie interesuje mnie picie piany przez sonybojkow, ze deweloperzy third party to nieuki... liczyly sie fakty jak chodzily gry multiplatformowe. Jezeli ten proceder na starcie ma przejac Xbox One, to Microsoft zwalil sprawe konkretnie. 

Mnie to w sumie nawet i wali bo i tak kupowalem multiplatformy na ta konsole na ktora wygladaly lepiej np. FFXIII kupilem na PS3... wiec problem jest jak ktos robi z tego problem. 

Opublikowano

[...] Mozg to bedzie roz(pipi)a ny jak GTA Online po beta testsch na obecnej generscji zawita na nowa generacje, przeciez takie oswietlenie jakie jest w tej grze w 1080p i 60fps musi ryc beret.

Tak tylko wtrącę...

1080p - raczej tak

60fps - nie ma mowy

Jeśli faktycznie wyjdzie na next-geny wersja GTA V lub samo GTA Online to na 100% będzie zalokowana na 30fps (nawet gdyby mogła chodzić w 60). Nie dadzą teraz 60fps, aby 3 lata później był płacz, że GTA VI to krok wstecz, bo chodzi w 30fps.

Tak wypuszczą lekko podrasowane GTA z PS360, dadzą 32-64 graczy online i będzie ok. Później wyjdzie GTA VI z takim samym frameratem ale ze znacznie lepszą oprawą i "będzie postęp".

Edytowane przez Emet

Opublikowano

z innej beczki

jest skok czy go nie ma?

1041294811.jpg

725050420.jpg

Dla mnie The Order 1866 to najlepsza z zapowiedzianych gier na 2014 i raczej to się nie zmieni, ale muszę być szczery - nie ma przeskoku. Jest poprawa kilku rzeczy,ale nic co można nazwać przeskokiem. Nie narzekam na grę, po prostu jestem szczery.

A tak BTW, nie miało być czasem 64 w mutli BF4 na next genach ? Bo ostatnio widziałem opis gry na PS4 z 1080p i 24 graczy :(

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

W ruchu to będzie zrywało czapki z głów, zobaczycie, ale pisząc w ruchu mam na myśli grę odpaloną w waszych pokojach na jakiś dobrych ledach, a nie na yt.

Poza tym panowie, spójrzcie co siedzi w PS3, ile mamy pamięci ram na gry, jakie gpu, cpu, a dostaliśmy takie U3, GoW:W, Beyond, TLoU.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Możliwe, na ten moment te screeny nie są jakieś mega przeza(pipi)iste, po prostu taki wysoki PC poziom.

Zresztą i tak mnie to wali, bo gra będzie znakomita i chętnie ją ogram.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Takie czasy, że normą jest że coś się potwierdza, obiecuje, a później można potwierdzić powiedzieć coś zupełnie innego i nic się nie stanie więc jestem lekko zdziwiony, bo jak widzę 1-24 online multiplayer na PS4 :pSyndromu niewiernego Tomasza się można nabawić przez te ciągłe zmiany i leaki.

Odnośnie Ghost, Yoshida zapytany o rozdziałkę gry na PS4 pisze żeby czekać na potwierdzenie Acti. Ja p**********.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Hihi

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=702448

http://www.thesixthaxis.com/2013/10/23/resident-evil-creator-says-ps4-and-xbox-one-are-almost-identical/

Shinji Mikami, creator of Resident Evil, currently working on the last game he’ll direct – The Evil Within – says “There’s no real difference between them,” when referring to Sony and Microsoft’s next generation machines in this month’s Edge magazine.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.