Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Tej, no patrz, ja mam ostatnio podobne problemy, ale z konsolami. Czego bym nie włączył, to wita mnie jakiś pokaz slajdów (Crysis, NFS MW, Bioshock, Dishonored itd. itp.), kiedy na PC wszystko w 60 fps :>.

PC > konsole.

Jak pisałem "slow motion" to nie chodziło mi klatki na sekundę. Gra działa płynnie ale tak, jakby na 50% normalnej szybkości. 100 tematów na steam support i forum gog.com i dalej nic :(

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kupuj na PS3. Nawet po polsku jest.

Opublikowano

kup se prawdziwy komputer a nie kalkulator.

Opublikowano

Najsmieszniejsze ze ciągnie mnie do kupna vity dla starych gierek, + lumines, hotline miami, terraria oraz dead nation :)

akurat dla mnie vita w tym roku ma więcej planów zakupowych niz ps3...na dużą konsolę kupie gtav i pes2014 (jeśli ta rewolucja uda się Japońcom) a na vicie mam w planach co najmniej rayman legends, muramasa, dragons crown, killzone mercenary, tearaway i może tego nowego batmana. Szkoda, że taka muramasa( i wiele innych) prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie w eu, tym bardziej boli to, że vita może mieć tylko jedno konto :/. Na us store sobie leży wersja cyfrowa za 30 dolców, a najtańsza wersja płytowa to 44 dolce i czekanie 2tyg aż paczka przyjdzie do mnie do domu

Opublikowano

w tej chwili Rayman Orginis, Coconut Doge Revitalised, Sine Mora, Uncharted i Gravity Rush

Opublikowano

w przyszłym tygodniu dochodzą ninja gaiden sigma plus i unit 13

Opublikowano

Jedyną grą wartą zakupu Vity jest WipeOut, true story.

Opublikowano

marzę o tym by na vitę wyszedł football manager z platyną do zdobycia. dla mnie to by było piękne

Opublikowano

Na PC nie będzie czołowych bijatyk z Namco

Tak, jak "niemożliwe, żeby Tekken wyszedł na Xboxa!"? Raz, że Harada sam jest PCtowcem i mówił, że chętnie zobaczyłby Tekkena na komputerach; dwa, że już niektórzy wieszczą dalsze powiększanie wpływów PC-ta. Namco pewnie by poszło za kasą . Nikt nie mówi, że na pewno tak będzie, ale nic nie można wykluczyć. Różne dziwne sytuacje się zdarzały.

To nawet nie chodzi o popularność platform, ale ich strukturę. Nie jest łatwo zrobić dobry netcode do bijatyki na PC-ta, a zwłaszcza do bijatyki 3d. Pomijając że Namco nigdy mistrzami netcode'u nie byli, to PC ma zbyt dużo zmiennych które mogą wpłynąć na pojedynek online, który po obu stronach musi być "perfect-framed", a gra musi sobie radzić z ewentualnymi opóźnieniami (np. stosując obustronny input lag, by nie było visual laga). Przy czym i tak pojedynki są najczęściej w trybie P2P, i wtedy gdy jedna strona ma problemy to druga strona też (co jest akurat w pewnym sensie fair, ale grać się raczej nie da - gdyż ideą bijatyk 3d jest umiejętność odpowiadania ciosami których prędkość trafienia jest większa niż prędkość powrotu to możliwości bloku po wykonanym ciosie przez przeciwnika). Dlatego np. w SSF4 na PC-cie przed każdym pojedynkiem jest benchmark, którego wynik podawany jest przeciwnikowi przed walką (z której może się jeszcze wycofać).

Do tego dochodzi problem kontrolera - nie wyobrażam sobie grania pro w bijatyki na klawiaturze, więc summa summarum PC-towcy musieliby grać padem, czyli go kupić. Ale będą też tacy co nie kupią, i będa sfrustrowani.

Poza tym Namco ma jakiś wielki uraz do piractwa, stąd tak mało gier od nich wychodzi na PC w ogóle. Może gdyby popadli w tarapaty finansowe, to by zmienili zdanie, ale na razie się na to nie zapowiada.

Oczywiście nie oznacza to, że nie skoczą na kasę. Taki Capcom pewnie będzie dalej wydawał, ale to raczej bardziej dla fun'u niż dla pro grania.

a w FPS-ach będę musiał mieć świadomość że gość wklejający mi headshota mógł po prostu oszukiwać

za wysoki skill=cheater!

Znam z doświadczenia takie przypadki.

A już jeśli chodzi o cheaterów to biorąc pod uwagę dzisiejszą specyfikę całego tego grania multi na pc i wymagania tych wszystkich Steamów/Originów itd to na tle starych lat sytuacja jest zdecydowanie lepsza imo. Choć sam nie narzekam by kiedyś pod tym względem było źle. Grunt to nie grać na jakichś polskich bądź ruskich serwerach i od razu człowiek lepiej się czuje pykajac online.

No właśnie w tym cały jest ambaras - sama ta świadomość jest dobijająca, zwłaszcza dla kogoś kto miał styczność z cheaterami, w tym z takimi bardziej inteligentnymi, którzy potrafili swoje oszustwo ukrywać latami (często wychodziło na jaw, gdy sami już nie mieli ochoty dalej grać i się przyznawali). Nie każdy cheater robi ratio 80-0 i wali headshoty po wyskoczeniu zza rogu. Tak naprawdę takich trolli jest o wiele mniej i szybko zostają usuwani.

Na konsoli nie mam tej obawy - bo nawet jeśli SPORADYCZNIE jakimś trafem ktoś się uchowa, to jednak proceder nie jest na taką skalę. Choćby z samego ryzyka, że konsola zostanie zbanowana w sieci. Dlatego wolę grać w FPS-y na konsolach, nawet jeśli są ograniczone względem wersji PC. Po co sobie psuć nerwy domysłami, czy prawdopodobieństwem? Może niektórym to nie przeszkadza, i przyzwyczaili się do tego, ale ja podchodzę do tego emocjonalnie dość i nie lubię porażek, a najbardziej to oszustów...

Opublikowano

Jeśli ktoś kupuje bijatykę na PC powinien zdawać sobie sprawę, że do tego gatunku dużo bardziej nadają się pady.

Jeśli taka osoba zdecyduje się jednak na grę na klawiaturze, to powinna być raczej sfrustrowana swoim zachowaniem - "czemu nie kupiłem tego pada?", a nie tym, że w bijatykę (pipi)ovo się gra na klawiaturze.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Nie wiem kto w dobie tylu multiplatform nie ma pada przy PCecie. 

Opublikowano

Obecne granie PCtowe istnieje tylko dzięki konsolom. Kombos current geny + dobry PC tylko do gier to chyba najlepsze wyjście. Sam pozbyłem się mojej PS3, X360 wyzionął ducha, ale dzięki polityce wydawców miałem okazję ukończyć moje ukochane Dead Space (część trzecią tym razem) na 42" mojej plazmy z podłączonym padem od X360.

Edytowane przez TopsyTurvy

Opublikowano

@Mendrek: Piszesz o tych cheaterach choćby to była jakaś plaga na PC. Serio zajdź do kogoś kto ma piecyka i pograj kapkę w multi bo widzę, że dyskusja z tobą to jak z gościem, który gdzieś tam usłyszał bądź 20lat temu coś doświadczył i myśli, że taki stan rzeczy jest na porządku dziennym.

Opublikowano

Ostatnio kumpel sobie zakupił Vitę i wreszcie miałem okazję przyjrzeć się konsolce z bliska i ma cholernie duży potencjał. Takie Uncharted wygląda przepięknie na tym OLEDzie. Szkoda tylko, że ofensywa gier na to jest taka średnia... w innym przypadku sam bym się zastanowił nad zakupem. 

Opublikowano

Ja Vitę łykam razem z FF10 a reszta przy okazji ;]

Opublikowano

Oledzik Vity jest zaje.bisty ale prawdziwą moc pokazuje przy grach 2d - guacammele,rayman origins, muramasa czy nadchodzący dragons crown - zobaczcie sobie jak OLED wyświetla takie gierki, nasycenie barw i to jak są żywe...MASAKRA.

Takie Uncharted to nawet w natywnej rozdzielczości Vity nie chodzi i nie ma antyaliasingu, a i tak robi wrażenie :)

Za porządnego jrpg 2d na tym oledzie w starym stylu zabije, a nie nijakie 3d

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Błędne koło - nikt nie ma Vity bo nie ma gier, nikt nie robi gier na Vitę bo nikt jej nie ma. Albo Sony zagra va banque albo R.I.P

TloU singiel 10/10

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ja tam znalazlem dla siebie pare tytułów i chyba jutro biegne do sklepu po vite i karte pamięci ;) fajnie jakby robili wiecej gier w 2d, ja bym chętnie zobaczył na vicie tales of symphonia <3

Opublikowano

Ja też powoli przekonuje się do Vity, po wydaniu gry od Media Molecule zapewne kupie ta konsole razem z Wipeoutem.

PS. Ostatnio byłem w MM i przeglądałem gry na Vite, ceny wywołały grymas na mojej twarzy, górna cena powinna wynosić 120zł.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Też kminie Vitę dla WipeOuta, wczoraj rozglądałem się po Allegro to konsolkę do 800zł można już kupić. Poza tym ten WipeOut jest wart KAŻDYCH pieniędzy.

Opublikowano

@Mendrek: Piszesz o tych cheaterach choćby to była jakaś plaga na PC. Serio zajdź do kogoś kto ma piecyka i pograj kapkę w multi bo widzę, że dyskusja z tobą to jak z gościem, który gdzieś tam usłyszał bądź 20lat temu coś doświadczył i myśli, że taki stan rzeczy jest na porządku dziennym.

Mendrek zatrzymał się na czasach Quake2 lub gra potajemnie na pirackich serwerach Counter Strike NonSteam i psioczy na piratów xD

Opublikowano

One Year of PS Plus Value In Free Games: $1854.86

:)

Ciekawe jak wyliczone. Jakbym policzył wszystkie upusty jakie miałem na gierkach na Steamie to też by wyszło, że jestem o $3000 "bogatszy".

Opublikowano

One Year of PS Plus Value In Free Games: $1854.86

:)

Ciekawe jak wyliczone. Jakbym policzył wszystkie upusty jakie miałem na gierkach na Steamie to też by wyszło, że jestem o $3000 "bogatszy".

twoje gry są warte tylko $2160.61

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.