Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Microsoft znalazł dodatkową moc obliczeniową aby gry wyglądały lepiej.

Zamiast kinekta będzie coś w tym stylu:

Sega-Genesis-Model2-32X.png

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

“We only need one console. Why do I have to make two versions of a game? And when Xbox One was first announced it had lower specs than PS4, but now they’re almost identical. “So either will do.”

Microsoft nie znalazł zamiast kinekta dodatkowej mocy obliczeniowej. Znalazł jej mniej w PS4. Tak to będzie mniej więcej wyglądało:

corruption-11.jpg

Opublikowano

Wiele osób, nie tylko Fanboje Sony tak uważa. Po prostu teraz mamy to samo z innymi cyferkami, to wszystko.

Opublikowano

Jako "gracze" powinnismy sie cieszyc,ze oba systemy sa niby takie same.Przynajmniej nie ucierpia multiplatformy.

Przecież multiplatformy już cierpią. Kał of Diuty w 720p. Watch Dogs, też będzie dobrze. NFS gorszy na jednej z konsol, czekam na kolejne wieści, będzie kopanie leżącego.

hahaha7575.gif

Mikami miał na myśli, że obydwie konsole to prostokątne pudełka na płyty z padami, bo to, że jeden sprzęt ma znacznie lepsze gpu i ram, to żadna tajemnica o której wspominał już niejeden developer. Poza tym bijatyka i fps wyglądająca jak kupa w 720p, tylko potwierdzają, że xbone to bardziej dekoder i platforma do zamawiania pizzy niż konsola.

PS. A tak na serio, gdybym był xbotem to też bym się cieszył z tej wiadomości, mimo, że nie ma ona nic wspólnego z rzeczywistością.

Odnośnie Ghost, Yoshida zapytany o rozdziałkę gry na PS4 pisze żeby czekać na potwierdzenie Acti. Ja p**********.

Na PSS właśnie pojawił się preorder na nowe CoD, wersja na PS4 ma informacje o 1080p.

Opublikowano

A slyszeliscie ze NFS wyglada lepiej na PS4 niz na PC?

Opublikowano

Microsoft mógł jedna zostać przy nazwie Xbox 720, przynajmniej by odpowiadała rozdzielczości w której będą chodziły gry.

Opublikowano

Xbox Live na X360 wyłączony za rok to już w ogóle jest fatality.

pogoadamy za rok

ile czasu działały gry online na pierwszym xboxie po premierze 360?

Jak nie wiesz kur.wa to sobie wygoogluj, bo widzę że ta czynność cię przerasta, a niby masz 30 lat i nie skakałeś z dywanu na podłogę jak wychodził PSX.

Masz chłopie bo jeszcze może sobie nie poradzisz - http://lmgtfy.com/?q=original+xbox+live+2010

proszę cię wróc do tematu religii i nie wracaj

----------------------------------------------------------------

Meanwhile in mazzeos house:

Contra_-_1988_-_Konami.jpg

Nie, wtedy w moim domu były

NFS_III_Hot_Pursuit_(PC),_police_pursuit

640480609.jpg

Foto+Moto+Racer+2.jpg

Bardzo przepraszam że grałem wtedy na PC, a nie Dreamcaście lub PSX. Pegasus był już w szafie wtedy, tylko czasami go wyciągałem na Goal 3.

Jaczes daruj sobie ten kretyński trolling.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Tak czytam temat od kilku dni i doszedłem do wniosku, że poziom hipokryzji i głupoty wypala gałki oczne.

Konsolowcy, którzy tak hejcili PC 1080p@60fps pisząc, że co z tego jak na konsoli i tak lepiej mimo 640p, bo jest pad i ogólnie PLEJSTEJSZYN<3.

A nagle gdy nie wiadomo jaka rozdzielczość w grach to te same osoby jęczą, że jak to gra nie będzie w 1080p? Co to za gó.wno itp i nagle chcą kupić mocnego PC. xD

No kur.wa skoro dobrze Ci się grało w 640p na PS3 to co Cie boli jaka będzie rozdziałka? xD 

Albo jeszcze inni, którzy cieszą się z 1080p i hejtują 720p, ale nie zwrócą uwagi na to, że te ich hity w FullHD to odgrzewany kotlet/odcięty kupon. 

Ale spoko, klapki na oczy i do boju Polsko Sony. xD

A gadka o PSX i wyśmiewanie innych, że nie mieli funduszy/okazji/woleli świeże powietrze niż nolifowanie przy TV i nie grali w tym samym okresie co inni na tym "wprowadzającym" gry 3D sprzęcie to totalna żenada i poziom mułu. 

Brawo, bądźcie dumni z tego, że inni mieli dzieciństwo na dworze, a wy 24/7 cisnęliście na PSX. xD A śmiali się ze Szproty, że 24/7, a Ci już dużo wcześniej 25/8. :D 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mazzeo, prawda ci sie wymsknela i chocbys stanal na rzesach i zaklaskal jajkami to i tak jestes skonczony.

Opublikowano

pogoadamy za rok

Jak nie wiesz kur.wa to sobie wygoogluj, bo widzę że ta czynność cię przerasta, a niby masz 30 lat i nie skakałeś z dywanu na podłogę jak wychodził PSX.

Masz chłopie bo jeszcze może sobie nie poradzisz - http://lmgtfy.com/?q=original+xbox+live+2010

Meanwhile in mazzeos house:

Contra_-_1988_-_Konami.jpg

640480609.jpg

Foto+Moto+Racer+2.jpg

Bardzo przepraszam że grałem wtedy na PC, a nie Dreamcaście lub PSX. Pegasus był już w szafie wtedy, tylko czasami go wyciągałem na Goal 3.

czy to 3  to moto racer 2?

jezu, chyba najmiodniejsza demówka na psxa w jaka grałem.

chyba zaciagne na psp

edit: zlukałem na yt, chyba jednak sobei juz daruje ;D

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Tak czytam temat od kilku dni i doszedłem do wniosku, że poziom hipokryzji i głupoty wypala gałki oczne.

Konsolowcy, którzy tak hejcili PC 1080p@60fps pisząc, że co z tego jak na konsoli i tak lepiej mimo 640p, bo jest pad i ogólnie PLEJSTEJSZYN<3.

A nagle gdy nie wiadomo jaka rozdzielczość w grach to te same osoby jęczą, że jak to gra nie będzie w 1080p? Co to za gó.wno itp i nagle chcą kupić mocnego PC. xD

No kur.wa skoro dobrze Ci się grało w 640p na PS3 to co Cie boli jaka będzie rozdziałka? xD

Albo jeszcze inni, którzy cieszą się z 1080p i hejtują 720p, ale nie zwrócą uwagi na to, że te ich hity w FullHD to odgrzewany kotlet/odcięty kupon.

Tez zalecialo hipokryzja z twojej strony, gdyż to fanii Xboxa 360 w tej generacji non stop wytykali niższa rozdzielczość na PS3. Teraz jak robią to fanii Playstation w stosunku do X1 to albo sa hipokrytami albo hejterami. Litości.

pogoadamy za rok

Meanwhile in mazzeos house:Contra_-_1988_-_Konami.jpg

640480609.jpg

Foto+Moto+Racer+2.jpg

"Nie widziałem nigdzie Playstation i nawet nie wiedziałem że istnieje, dopóki w 99 roku nie pojechałem na parę dni z rodzinką do znajomych w innym mieście. " - MaZZeo.

Ty sie zblazniles po całości, bo czym innym jest posiadać, a czym innym wiedzieć. Ty przez 4 lata nawet nie wiedziałes o istnieniu PSX. Sorry.

Edytowane przez pop

Opublikowano

@pop

Ale co mnie obchodzą fani X360?

Odnoszę się do obecnej sytuacji w tym temacie.

Gdyby było odwrotnie pisałbym o fanach X360, ale to fani PS się w większości tutaj wypowiadają o rozdzielczości, którzy grali w gorsze multiplatformy i niezbyt im to przeszkadzało(no bo jakby to było problemem to albo by grali na X360 albo PC i się nie męczyli) więc teraz pisanie, że Ghost przez Xboksa będzie również na PS4 w 720p to lekkie nieporozumienie. 

No nie wiem, ja bardziej wolę jak gra płynniej działa aniżeli miała wodotryski na ekranie. W dodatku ostatnio im ładniejsza gra tym nudniejsza patrz Crysis,Killzone. 

W dodatku pisanie, że jak to nie ma 1080p w grach robionych na obie konsole i w pośpiechu to lekka beka. Poczekajcie ludzie na tytuły, które wychodzą tylko na next geny. 1080p@30fps to pewniak, a zapewne i coraz częściej będzie się pojawiać 60fps. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mazzeo, prawda ci sie wymsknela i chocbys stanal na rzesach i zaklaskal jajkami to i tak jestes skonczony.

Straszne, chyba na PSN wstyd się pokazywać? Może PS4 nie będe podłączał do internetu.

"Nie widziałem nigdzie Playstation i nawet nie wiedziałem że istnieje, dopóki w 99 roku nie pojechałem na parę dni z rodzinką do znajomych w innym mieście. " - MaZZeo.

Ty sie zblazniles po całości, bo czym innym jest posiadać, a czym innym wiedzieć. Ty przez 4 lata nawet nie wiedziałes o istnieniu PSX. Sorry.

Oj jak bardzo mnie to boli. Grałem na pegazynie, potem na pececie (w gierki z PSX między innymi) i nie interesowałem się Playstation. I nie czytałem gazet o gierkach. Większość czasu spędzałem na dworze, w zimę również. Oj biada mi, jestem skończony. Ty za to jesteś O TAKI, idź na pompie do lustra i powiedz swojemu 34 letniemu ryjowi "jestem gitem bo grałem na PSXie".

Opublikowano

Za bardzo to bierzesz do siebie, suteq. 

Wiadomo że grafika, framerate itp. to nie jest najważniejsza sprawa w grach, no ale jakieś przyzwoite minimum musi być, co nie ? 

Oj jak bardzo mnie to boli. Grałem na pegazynie, potem na pececie (w gierki z PSX między innymi) i nie interesowałem się Playstation. I nie czytałem gazet o gierkach. Większość czasu spędzałem na dworze, w zimę również. Oj biada mi, jestem skończony. Ty za to jesteś O TAKI, idź na pompie do lustra i powiedz swojemu 34 letniemu ryjowi "jestem gitem bo grałem na PSXie".

Spokojnie, trochę dystansu panowie. 

Generalnie, jechanie po innych zawsze uderza tylko w wyzywającego. Tyle lat żyję i ciągle nie pojmuję że ludzie nie rozumieją tego.

I nie ma nawet znaczenia, czy masz racje czy nie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Tez zalecialo hipokryzja z twojej strony, gdyż to fanii Xboxa 360 w tej generacji non stop wytykali niższa rozdzielczość na PS3. Teraz jak robią to fanii Playstation w stosunku do X1 to albo sa hipokrytami albo hejterami. Litości.

pogoadamy za rok

blablabla, obrzydliwe klamstwa

Najpierw gadal, ze jezdzil ze starym co niedziele na jarmark do wyszkowa po gry na pegaza, myslal ze to jedyny sprzet do grania na na swiecie, a teraz z moto racerem wyskakuje.

Co za kolo.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

@MeSSer

Nie no zgoda, jakieś minimum musi być, ale widzę, że tutaj co niektórzy to by chcieli OD RAZU mieć gry najlepiej w 4k, a wiadomo, że wszystko przychodzi stopniowo. Teraz jest obawa jak to będzie z rozdzielczością skoro dużo tytułów startowych nie ma tego 1080p, ale za rok/dwa wszyscy będą ze śmiechem wspominać obecne czasy gdy się martwili takimi pierdołami, a i tak wszystko poszło w dobrą stronę. 

Bodajże Greg dobrze pisał, że jakiś czas na początku to jest nic takiego z grafiką i rozdzielczością, a potem jak konsole się rozkręcą to studia zrobią taką miazgę, że wszyscy bez względu jaką konsole wielbią będą zbierać szczękę z podłogi jak to było z Girsami czy Uncharted 2. 

Kto w 2006/2007 roku myślał, że wyjdzie taki masakratos(  :teehee: ) jak U2? Obstawiam, że nikt. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wiem to lepiej od ciebie zmazelo. Mazelo uczy graczy o grach, ktore wlasnie wygooglowal. Co ma zreszta piernik do wiatraka?

Placzesz sie w swoich klamstwach synku.

Spadam, mam robote.

Cyrus1.jpg

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

Widać SONY jednak ma kasę, a Xboty mówio, że nie ma.

Opublikowano

Widać SONY jednak ma kasę, a Xboty mówio, że nie ma.

Wersja na PC jest do tyłu z developingiem

http://uk.ign.com/videos/2013/10/23/call-of-duty-ghosts-squads-mode-safeguard-gameplay

I to (pipi) działa w 720p na Xone? Dramat, przecież ten gampleay z PS4 wygląda, jakby był odpalony z użyciem 1GB ramu. A na PC wymagania 6GB ram :lol:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Mazzeo z gościa, ktory tutaj wszystkich pouczaj, kreował sie na Bóg wie kogo, wyśmiewal ludzi na prawo i lewo, okazał sie typowym błaznem tego tematu. Podobnie Mr. Don po prezentacji X1, pokazał swoje prawdziwe oblicze. Moje teorie sprawdzają sie jak ulał, ze największymi hejterami Sony sa wlasnie osoby, które wcześniej nie miały nic wspólnego z Playstation. To pokolenie Pecetowcow, którzy przygodę z konsolami zaczęli od Xboxa 360 czy PS3.

Opublikowano

Mazzeo z gościa, ktory tutaj wszystkich pouczaj, kreował sie na Bóg wie kogo, wyśmiewal ludzi na prawo i lewo, okazał sie typowym błaznem tego tematu. Podobnie Mr. Don po prezentacji X1, pokazał swoje prawdziwe oblicze. Moje teorie sprawdzają sie jak ulał, ze największymi hejterami Sony sa wlasnie osoby, które wcześniej nie miały nic wspólnego z Playstation. To pokolenie Pecetowcow, którzy przygodę z konsolami zaczęli od Xboxa 360 czy PS3.

K.O

Opublikowano

mieliście 1 Xboxa ?

Dreamcasta ?

Jakas konsole od Nintendo ?

Czy po Atari od lat kupujecie wyłącznie konsole Sony i uważacie się za znawcow tematu ?

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.