Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ktoś mi może w skrócie wytłumaczyć na jakiej zasadzie będzie działał remote play poza domem z Vita ?

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Przez neta, ale nie wierze, że to będzie płynnie śmigać (chyba że przez LTE).

Opublikowano

Yessss.

"Whether played from hard disc or Blu-ray, van der Leeuw is particularly proud of how fast and seamlessly the game loads; it's been a pet project for the tech director, who hates how slow modern games have become to operate. Guerrilla has completely eliminated in-game load times after an initial 30 seconds, and removed all logos and splash screens from the game's start-up routine. It may take a while to download Killzone Shadow Fall, but once you have it, the game comes to you very quickly indeed.

"To me, that's still something that fills my heart with joy when I see it. You insert the disc and go straight to menu," he says. "People here worked very hard... We had to ask legal and Dolby, the epilepsy warning stuff, the logos from Havok - we had to negotiate with them that we could put it in the credits and not the title screen... All the rules are built around the previous generation. I'm really happy that we're one of the first ones in, and I hope it's an example that people are going to follow.

Opublikowano

Jak zareaguje Microsoft? Reklama Doritos w czasie loadingu?

Opublikowano

Nie ma drugiej firmy w branży która odstawia takie wygibasy umysłowe jak nvidia, wystarczy obejrzeć dowolna ich prezentacje

To chyba nie interesujesz się rynkiem konsolowym. Jak poczytasz ten temat to nvidia wyda ci się całkiem racjonalnie gadającą firmą.

proszę cie nie ma najmniejszego porówna z prezentacją kolejnej grzałki , demami dymu który się nie realizuje w grach nawet wile lat później,  kosmicznych specyfikacjach mających zapewnić rewolucji a starzejących się jak mleko. Nie wspominając już o tabelkach w których nvidia zagina czas i matematyke  :woot:  oraz  shadow gun który wefług nich wygląda lepiej niz gears of war 3 bo dział na ich sprzęcie:) Nie ma takiej siły przebijającej Jena i spółkę. Konsolowcy sa rozpieszczeni i wymagający dlatego trochę marudzą ale dobrze że większość nie wie jak to jest na prawdę po drugiej stronie.

Opublikowano

removed all logos and splash screens from the game's start-up routine

Jedna z lepszych rzeczy jakie mogłaby się stać standardem w nowych gierkach bo te ekrany z kolejnymi firmami na początku włączania się gry nieraz mnie wkurzały. A jeszcze gorzej jak nie dawało się ich pomijać :/

Opublikowano

Nie ma drugiej firmy w branży która odstawia takie wygibasy umysłowe jak nvidia, wystarczy obejrzeć dowolna ich prezentacje

To chyba nie interesujesz się rynkiem konsolowym. Jak poczytasz ten temat to nvidia wyda ci się całkiem racjonalnie gadającą firmą.

proszę cie nie ma najmniejszego porówna z prezentacją kolejnej grzałki , demami dymu który się nie realizuje w grach nawet wile lat później,  kosmicznych specyfikacjach mających zapewnić rewolucji a starzejących się jak mleko. Nie wspominając już o tabelkach w których nvidia zagina czas i matematyke  :woot:  oraz  shadow gun który wefług nich wygląda lepiej niz gears of war 3 bo dział na ich sprzęcie:) Nie ma takiej siły przebijającej Jena i spółkę. Konsolowcy sa rozpieszczeni i wymagający dlatego trochę marudzą ale dobrze że większość nie wie jak to jest na prawdę po drugiej stronie.

Ten Twoj blog to pokłady beki na całe dnie, oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu.

Aż kruk nam gdzieś uciekł, żeby z niego nie piać.

Opublikowano

64545767910459507285.gif

To ma wyglądać lepiej od Drive Club? I te ruchy kierownicą.

Opublikowano

Direct feed 1080p, a filmik tylko w 720p? Coś chyba nie tak. Poza tym to słaba jakość tego filmiku (pewnie wina YT).

Na nextgena mi to nie wygląda.

Opublikowano

press Y to samograj.

W kazdym razie nie wiem co oni zrobili, ze teraz wyglada to biednie.

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

1. Filmik tylko w 720p, więc wygląda słabiej niż powinno, aczkolwiek i tak świetnie. 

2. Zapewne YT coś namieszał, jakby pobrać film w 1080p z docelowego źródła byłoby lepiej. 

3. Still better than Drive Club. :)

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Direct feed 1080p, a filmik tylko w 720p? Coś chyba nie tak. Poza tym to słaba jakość tego filmiku (pewnie wina YT).

Na nextgena mi to nie wygląda.

Jak dla mnie to na razie mało która gra wygląda na next-gena. Jedynie Shadow Fall. BF4 to tylko wersja z PC i nic więcej. To samo Watch Dogsy i wątpię, żeby obsuwa premiery coś ruszyła w temacie. Jakiś czas temu czytałem Digital Foundry, gdzie porównywali, że pecetowa wersja WD i tak jest lepsza niż na PS4. 

Opublikowano

Zawsze mnie dziwią takie teksty. Co znaczy, że "wersja pecetowa jest lepsza od tej na PS4"? Konfiguracji są setki. Testowali to na jakimś super kompie? Gee weez, super pecet za 3 tysiaki generuje lepszą grafikę WD niż PS4 za 1700zł. Jak to możliwe?! 

Opublikowano

Jak dla mnie to na razie mało która gra wygląda na next-gena.

Tu sie zgadzam. Kilka momentow z KZ mi sie podobalo (chociaz nowe filmiki juz tak nie robia jak przelot na miastemz pokazu z lutego).

Twarze w Ryse tez daja rade to chyba wszystko.

Poczatek generacji nie zapowiada sie rewelacyjnie ale tego mozna bylo sie spodziewac.

Opublikowano

64545767910459507285.gif

To ma wyglądać lepiej od Drive Club? I te ruchy kierownicą.

Najlepsze bylo jak ludzie klocili sie ze mna ze w Forzie tez odbija sie deska jak w DriveClubie, to co widze na tym filmiku mozna nazwac, dynamicznym brudem albo mgłą smoleńską, bo ja to tam odbicia w szybie poza jakimiś smugami to nie widze....

Forza 2 HD, oczywiscie nie zmienia to faktu ze z uwagi na moj hype na samochodowki to bralbym jako tytul startowy.

Opublikowano

Z grami na Xbona jest jak z brzydkimi dziewczynami - pokazujesz kumplowi zdjecie a po chwili mowiesz - spoko stary w rzeczywistosci wyglada lepiej  :thumbsup:

Opublikowano
Najlepsze bylo jak ludzie klocili sie ze mna ze w Forzie tez odbija sie deska jak w DriveClubie, to co widze na tym filmiku mozna nazwac, dynamicznym brudem albo mgłą smoleńską, bo ja to tam odbicia w szybie poza jakimiś smugami to nie widze...

Na innych gameplayach wyraznie widac odbicia...lacznie z dlonmi kierowcy ;)

Opublikowano

Podobno Killzone Shadow Fall ma oferować więcej nielinowości w misjach, Gamespot napisał że ,, puszczali im oczko " gdy spytali o grę po stronie Helgan ( Boże dopomóż, ależ eksajt by był ! ), wspieranie gry darmowymi mapkami. Różna ścieżka dźwiekowa w zależności na czyim terytorium będziemy.

Tak się robi, i tak się reklamuje next genowe gry :D Idzie dobre dla Killzone, mam nadzieję że to będzię flagship Sony.

W dodatku na Vicie gra wygląda obłędnie, trzymam kciuki za nich.

Opublikowano

Najlepsze bylo jak ludzie klocili sie ze mna ze w Forzie tez odbija sie deska jak w DriveClubie, to co widze na tym filmiku mozna nazwac, dynamicznym brudem albo mgłą smoleńską, bo ja to tam odbicia w szybie poza jakimiś smugami to nie widze...

Na innych gameplayach wyraznie widac odbicia...lacznie z dlonmi kierowcy ;)
Pierwszy build gry ten z E3 tez wygladal lepiej niz te co teraz pokazuja.

Mozesz mi ktorys z tych gameplayow pokazac?

Opublikowano

Jak już przy FM5 to.. porównując te 2 obrazki widzicie coś ciekawego? (pomijam prymitywną technikę odbić w karoserii.. o tym już wiadomo od dawna).

forza5lod7ypsa.jpg

forza5np9t.jpg

LOD modelu GT-R'a z bardzo low-poly na lepszą wersję zmienia się dosłownie przed nosem

Nie widziałem jeszcze filmiku całego, bo akurat siędze na PS3 a player z gamespotu tu nie działa.

Póki co pod kątem grafiki w Forzy 5 największe.. i właściwie jedyne wrażenie robią na mnie kozacki shader odwzorowujący niedoskonałości lakieru i trawa na poboczu (jest jej cała MASA - tego oczekuję po next-genowych grach/samochodówkach).

Opublikowano

Spojrzałem na screeny i nie widzę całej MASY trawy na poboczu. Wiem, nie znam się. Pytanie z cyklu noob - co robię źle ?

Opublikowano

wlasnie sie mialem pytac, to sa jakies jaja, w odbiciu widac huda, rozumiem ze to wyeleminują?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.