Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

GTA 5 też nie ma natywnego Full HD i zdecydowanie nie ma 60 FPS.

No właśnie, co z tego ?

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

GTA 5 też nie ma natywnego Full HD i zdecydowanie nie ma 60 FPS.

No właśnie, co z tego ?

a no to że grafika nie ma znaczenia, Mazeo pomylił tematy :D

Opublikowano

rozmowa toczyla sie o bf4 na nextach, wiec nie wyjezdzaj mi tu z current genami

Opublikowano

To , że GTAV nie ma full hd i 60 klatek się nie liczy, ponieważ nie ma alternatywy. Jeśli wyjdzie dopasiona wersja na PC-ty czy nextgeny to ta pierwotna z takimi parametrami będzie już techniczną kupą. A na teraz, słuszny wybór. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Mnie zdziwiło najbardziej, że GTA V ma mniejsze ząbki niż TLOU, a jest to przeca multiplatforma. 

Opublikowano

rozmowa toczyla sie o bf4 na nextach, wiec nie wyjezdzaj mi tu z current genami

Nie ma znaczenia - jeśli ktoś chce mieć najlepszą możliwą grafę to nie powinien nawet przez chwilę myśleć o PS4.

Opublikowano

Mnie zdziwiło najbardziej, że GTA V ma mniejsze ząbki niż TLOU, a jest to przeca multiplatforma. 

Jeśli mowa o GTA to zależy to od pory dnia ;)

Opublikowano

No w dzień wiadomo, że ząbki są wyraźniejsze, aczkolwiek niezbyt je szczerze powiedziawszy widziałem, bodajże chyba ze 2 razy takie wyraźne ząbki zauważyłem na samochodzie po kilkudziesięciu godzinach gry, natomiast w TLOU no to wali Cie od pierwszego włączenia paleta ząbków, potem wiadomo się na to nie zwraca uwagi, no ale fakt to fakt. :P

Opublikowano

I mimo tych ząbków to gra to TOP3 2013. Z next genami będzie tak samo.

Opublikowano

No w dzień wiadomo, że ząbki są wyraźniejsze, aczkolwiek niezbyt je szczerze powiedziawszy widziałem, bodajże chyba ze 2 razy takie wyraźne ząbki zauważyłem na samochodzie po kilkudziesięciu godzinach gry, natomiast w TLOU no to wali Cie od pierwszego włączenia paleta ząbków, potem wiadomo się na to nie zwraca uwagi, no ale fakt to fakt. :P

Przecież to wynika z ilości detali ukazanych w rozdzielczości, czym wyższa rozdzielczość tym wiadomym jest ze ząbków mniej.

W GTA V nie ma tylu detali ile jest w kazdej lokacji z TLOU, wiec nie ma co porównywac. Gdyby samochody w GTA nie miały kwadratowych kol, emblematy marek samochodów nie byłyby texturą,spoiler w klapie zamocowany byłby na aluminiowych stopkach które przykręcone śrubkami, w prześwicie felg widać byłoby tarcze hamulcowe a na nich zaciski, to gwarantuję Ci że miałbyś dużo ząbków.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

what_the_fuck_am_I_reading.png

Opublikowano

I co z tego że nie full detale ? Ludzie ale wy spinacie o tą grafę.

Btw PS4 również dostanie day1 patch - doda remote play, second screen, voice chat, multiplayer i background muzyke. I bardzo dobrze.

Ale nie bedzie np.

Some features will not be available at launch,

such as “suspend/resume mode” which is a

feature that keeps the PS4 system in a low

power state and promptly takes users back to their game.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Tak to jest z tym kupowaniem next genów w tym roku. Awaryjne pierwsze modele, brak killerskich tytułów na starcie, brak niektórych ficzerów, liczne błędy... Aż kusi zacytować HIVa z 2005 roku - "preorderzy to frajerzy" :P Serio ludziska, najlepiej to nic nie kupować teraz i na spokojnie ograć resztę hitów albo zapomnianych gemów z tej generacji. A na next gena wsiąść za rok-dwa lata. Akurat gdy wyjdzie KH 3 <yes>

No ale rozumiem, trza zagrać w AC 4, lol.
Opublikowano

Bez przesady, znajdzie się parę ciekawych gier do ogrania day1

Opublikowano

Biorąc pod uwagę pustynię jeżeli chodzi o gry na trupa360, a z drugiej strony mamy grę generacji od ND i masę innych ekskluzywnych tytułów.

Zacznijmy od tego, ze uwielbiam jak sonybojki wybieraja sobie fragment danego okresu i staraja sie udowodnic bzdurna teze... no ale ok, podjalem rekawice odpowiadajac wiec kij z tym... otoz rzeczywiscie, jezeli spojrzy sie na ostatnie 2 lata to xbox 360 mial mniejsza liczbe exclusive niz PS3... co z tego jak wiekszosc tych exclusive przeszla absolutnie niezauwazona, nie sprostala oczekiwanion graczy i dodatkowo zawiodla sony wynikami sprzedazy... z listy gier exclusive na ps3 z przeciagu ostatnich 2 lat to mozna wymienic uncharted 3 ktory koniec koncow i tak rozczarowal... i last of us... czyli cale 2 gry. 

Rzeczywiscie sony ma sie czym chwalic lol... 

Twisted Metal rozczarowal... o yakuzach, serii atelier wspominac nie warto... god of war przeszedl mniej zauwazony niz gears of war judgement... tak wiec nie wiem o czym ty chlopie piszesz.... moze o beyond? jasne, dodaj pseudo gre jako trzecia do listy exclusive. Dalej jednak nie masz czym sie chwalic... 

a gra generacji jest Halo 3... handluj z tym. 

Opublikowano

Zamykam.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę pustynię jeżeli chodzi o gry na trupa360, a z drugiej strony mamy grę generacji od ND i masę innych ekskluzywnych tytułów.

Zacznijmy od tego, ze uwielbiam jak sonybojki wybieraja sobie fragment danego okresu i staraja sie udowodnic bzdurna teze... no ale ok, podjalem rekawice odpowiadajac wiec kij z tym... otoz rzeczywiscie, jezeli spojrzy sie na ostatnie 2 lata to xbox 360 mial mniejsza liczbe exclusive niz PS3... co z tego jak wiekszosc tych exclusive przeszla absolutnie niezauwazona, nie sprostala oczekiwanion graczy i dodatkowo zawiodla sony wynikami sprzedazy... z listy gier exclusive na ps3 z przeciagu ostatnich 2 lat to mozna wymienic uncharted 3 ktory koniec koncow i tak rozczarowal... i last of us... czyli cale 2 gry. 

Rzeczywiscie sony ma sie czym chwalic lol... 

Twisted Metal rozczarowal... o yakuzach, serii atelier wspominac nie warto... god of war przeszedl mniej zauwazony niz gears of war judgement... tak wiec nie wiem o czym ty chlopie piszesz.... moze o beyond? jasne, dodaj pseudo gre jako trzecia do listy exclusive. Dalej jednak nie masz czym sie chwalic... 

He?

Wyszło kilka niezłych gier, dla dosyć wąskiego grona odbiorców wręcz bardzo dobrych. Trudno wyrokować czy takie Ni no kuni nie sprostało oczekiwaniom graczy bo też mało kto na tą gierkę czekał, ze względu na specyfikę tytułu. Wiadomo, że przeglądając forum na którym bytuje kilkuset userów ( z czego paru robi sztuczny tłok w danym temacie) wydaje się, że na nowy tytuł od SONY ma 1 mld preorderów, światowy hype jak diabli i pewny kandydat na goty. To jest zwyczajnie specyfika tego forum, gdzie 80% piszących ma conajmniej sentyment do playstation, a u nas w Polsce sentyment to podstawa egzystencji i negowanie jego wartości jest jak obrażanie papieża, raczej źle przyjmowane. Zgadzam się jednak, że pomiędzy U3 i TLOU wystąpiła ogromna wyrwa jeżeli chodzi o tytuły sprzedające system, PS3 w ostatnich dwóch latach sprzedają multiplatformy, brak abonamentu za grę online, PS+ (sam nowym w temacie - i nie chcącym się gibać przed TV- polecam PS3 ze względu na tę usługę i mam na sumieniu przynajmniej 3 sprzedane plejki), a nie exy. Jak by nie patrzyć, jeżeli nikt nie kupił PS3 ze względu na U2, GOW3, GT5 itp. to nagle nie przekona go TM, Starhawk, GOW:A itd. Jeżeli tytuł na konsolę, która się rozeszła w 80 mln sztuk, zostaje sprzedany w ilości 1mln, tzn. że kupił go 1 na 80 posiadaczy konsoli, a to nazwałbym niszą niż gierkami w których przebierają użytkownicy, nawet pomimo tego, że to często są popularne franczyzy, których poprzednie odsłony schodziły kilkukrotnie lepiej i nie należą też do gatunków mało popularnych (SONY raczej nie robi symulatorów pociągów czy managerów piłkarskich). Tak więc, argument o tym, że przynajmniej jest w czym wybierać mało kogo z posiadaczy PS3 interesuje i służy głównie za topór w tym temacie.

Opublikowano

Halo 3 grą generacji :) padłem, to jakby powiedzieć że CS na PC jest grą generacji. Czym ta gra niby się wyróżnia na tle innych ? 

Opublikowano

brzydką grafiką, karłami i skilowym multi

Opublikowano

Ja wysiadam, przeczytałem post Zeratula i Pajgiego i daję siana, no nie da sie.

Taki trash talk że ja *********.

Opublikowano

Postaraj się mocniej, wierzę, że ci się uda.

Opublikowano

Zeratula nie powinno sie traktowć poważnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.