Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Exy na Xboxa też w pełni korzystają z dobrodziejstw BD ;)

igt1do7h.jpg

DR3 - 35 GB

WOWNNzlh.jpg

Ryse - 47 GB

NOPBUneh.jpg

FM5 - 35 GB

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ale nie jest to przymusowa instalacja? Tylko dane jeżeli chcemy zainstalować całą grę na dysku?

Opublikowano

Jezeli to prawda to ci co lubią sobie pograć i maja ciśnienie na PS4 z 500 GB beda mieli problem.

Opublikowano

Gry się same będą instalować. Koniec z graniem z płyty :P

Żart?

Opublikowano

Kolejny argument dla mnie by nie brać na premierę PS4. Za rok, dwa :)

Opublikowano

Wiesz, że w PS4 można wymienić dysk?

Opublikowano

Nie wiem jak na Xone, ale na PS4 instalacja ma być opcjonalna, pisał o tym Yoshida, że będzie możliwość zainstalowania całej gry na dysk.

Opublikowano

Wiesz, że w PS4 można wymienić dysk?

Wiem, ale po co mam w dodatkowe koszta wchodzić? Wystarczy jak zapłacę 1800 zł za konsole + 100 zł stand + 200 zł abonament Plus + 400 zł za dwie gry. Wychodzi 2500 zl. Jeszcze mam dokładać do HDD? Po co ?

Opublikowano

No dobra fajnie że będzie instalacją ale czy nextgeny nie będą miały tego samego problemu co teraz ? przecież w GTA V dysk nie wyrabiały czy to na PS3 czy w X360.

W PS4 kieszeń jest szersza dzięki czemu można zamontować nawet 1,5 TB dysk.

Opublikowano

Osobiście nie mam problemu z tym, że nie mogę mieć zainstalowanych 30 gier w jednym momencie, zazwyczaj gram w 1-2 na zmianę

Opublikowano

no to prawda z tą instalacją, jak to będzie na zasadzie wkładam płytę i odrazu gram i w tym czasie coś tam sie instaluje to spoko, jak to będzie tak jak teraz, odpalam gre instalacja 45 minut, sciganie pacza 20 minut instalacja pacza 10 minut to dziękuje. no i już wspomniałem, w przypadku xbone tam to obojętnie (pewnie tak jak z x360 da rade podłączyć dysk zew/pendrive) to ps+ na ps4 gdy gierka waży ~40gb to 10 dużych gier i dysk idzie sie zapchany [*]

Opublikowano

Moze byc tak jak z graj podczas pobierania. Czyli bedzie wymagane X GB zainstalowanych,po zainstalowanou X Gb mozna grac. A reszta zostanie zainstalowana w tle.

Opublikowano

Zaq ma rację bo podali w tym tygodniu przykład na nowym Codzie w PS4 wystarczy parę giga by można już grać, reszta dogrywa się w czasie gry 

Opublikowano

Czyli jak skończysz kampanię CoDa, to akurat gra skończy się instalować.

Opublikowano

Zaq ma rację bo podali w tym tygodniu przykład na nowym Codzie w PS4 wystarczy parę giga by można już grać, reszta dogrywa się w czasie gry 

dokładnie 7,5gb;)

Opublikowano

Oczywiście Figaro już popuszcza w gacie zapominając, że teraz Microsoft rucha się z EA i prędzej to BF4 na XONE będzie wyglądał lepiej.

EA "lubi się" z każdym. Z każdym kto zapłaci im więcej :) Dlatego może równie dobrze bratać się time exclusive'ami z MS, jak i zalewać Plusa swoimi grami dla Sony ;)

--- --- --- ---

W sumie pajgi i Zeratul to jakby alter-konta, a może rodzina? Negowanie ostatnich wypasionych lat PS3 które ostatecznie wskoczyło przed X360, to tak jakby żyć w alternatywnym wszechświecie. Czy gry muszą być system sellerami by były dobre? Czy może lepiej dla graczy gdy jest zróżnicowana biblioteka, przepleciona nowymi IP ze sprawdzonymi markami na wysokim poziomie? Gdzie w liście Zeratula podziewają się Dragon's Crown, Ni no Kuni, God of War: Ascention czy Puppeter które osiągnęły lub przekroczyły poziom 80 w średniej ocen z profesjonalnych mediów na Metacritic? Jeszcze mógłbym dodać MLB 13: The Show, ale to futbol amerykański i nikt się pewnie tu nim nie interesuje. I to są tylko tytuły z 2013 ze średnią 8, a nieco tylko niżej (7+) są Disgaea czy Sly.

Poruszył Uncharted 3, który nie zawiódł bo zebrał całą masę nagród.

U3 wyszło w 2011, czyli w tym samym roku co Infamous 2, Disgaea 4, Resistance 3, Killzone 3, czy LittleBigPlanet 2 .

Jedynie 2012 był u Sony "słabszy" (i tylko wobec siebie samych, bo to kwestia wysoko zawyżonej przez siebie poprzeczki). 2011 i 2013 to wysyp naprawdę udanych produkcji exclusive, które obok multiplatform dają pełny i wspaniały zakres możliwości ;)

Opublikowano

Haha, Mendrek jak zwykle nie umie czytać. Zeratul pisał o rozczarowaniu w opiniach graczy, a ten wyskakuje z cyferkami na MC. xD

W dodatku wymienia gry, w które zapewne nie grał w większości więc to już totalna kompromitacja.  :teehee:

Opublikowano

To to znaczy "opinia graczy"? W sensie których graczy, jakiś konkretnych? Tych Pclaba, onet gry czy może kolegów z osiedla? No bo przecież wiadomix że redaktorzy z mediów to nie są gracze, a z ich opiniami żaden poważny beton gracz się nie liczy ;)

Aha sutqu, nie wiem gdzie niby ta kompromitacja. Sorry, ale PS3 to nie X360, gdzie masz raz Forzę i Halo, a raz Forzę i Gears of War. Na PS3 ma się zróżnicowany wybór. Ja nie nabyłem Dragon's Crowna, ale nabyłem TLOU. Ktoś inny nie nabył TLOU, ale wybrał Puppetera, itd. Dla każdego coś dobrego, i często niedostępnego gdzieś indziej... :)

Opublikowano

Nabycie=/=granie. :)

Każdy wie, że media growe i cyferki to raczej ostatnia rzecz jaką powinniśmy się kierować, nie zawsze napiszą wszystko, nie zawsze prawdziwie. Gracze na forach natomiast to coś innego, oni wytkną grze wszystko co ich wkurza, nic nie ukryją, bo nie mają z tego żadnych profitów. Serio, spotkałem się z masą opinii, że U3 jest słabsze niż U2, zagrałem, bo nie wierzyłem i faktycznie tak jest, chociaż nie brakuje jej dobrych momentów, aczkolwiek do U2 nie ma startu. Tu jest rozczarowanie, tak samo jak rozczarowanie z nowym God of Warem czy Girsami. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

U Xbotow wyrobil sie instynkt przez ktory jak nie ma przy grze ktorejs liczby z koleji to gra sie nie liczy.

Forza 5 - must have (5 w nazwie)

Dead Rising 3 - must have (3 w nazwie)

Ryse - wrf? is this

KI? - 1 postac? Meh

Nabycie=/=granie. :)

Każdy wie, że media growe i cyferki to raczej ostatnia rzecz jaką powinniśmy się kierować, nie zawsze napiszą wszystko, nie zawsze prawdziwie. Gracze na forach natomiast to coś innego, oni wytkną grze wszystko co ich wkurza, nic nie ukryją, bo nie mają z tego żadnych profitów. Serio, spotkałem się z masą opinii, że U3 jest słabsze niż U2, zagrałem, bo nie wierzyłem i faktycznie tak jest, chociaż nie brakuje jej dobrych momentów, aczkolwiek do U2 nie ma startu. Tu jest rozczarowanie, tak samo jak rozczarowanie z nowym God of Warem czy Girsami.

Tyle ze z opinia Mazeo, Dona, Yetiego czy Mendrka cieko bedzie sie niektorym zgodzic.

A widzac recenzje COD wystarczy zobaczyc jak zostaly ocenione jej wczesniejsze czesci i wiadomo czy mozna sie tym sugerowac.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Ciężko nazwać GoW:A rozczarowaniem. Czego niby ludzie oczekiwali po... chyba 6 części gry w której chodzi się vqurvionym spartiatą? Otwartego świata, wikingów i trybu 'mój harem'? Wrzucili on-line przecież także jakieś innowacje były tak czy siak :) To nadal jest dobra gra ale cierpi na to samo na co cierpiało U3 czy nowy Batman. 

Opublikowano

Suteq właśnie obrócił hierarchie do góry nogami. Lepsze stado fanbojów (często hejtujących dla jaj), niż profesjonalni dziennikarze którzy na graniu zjedli zęby, a obiektywność ich jest podstawą liczby czytelników i tego czy będą dalej pracować :)

To że Ty i jakiś fan rpg-ów rozczarował się U3, nie oznacza że gra jest rozczarowaniem. Sequele zawsze mają jakąś bazę narzekaczy na brak innowacji, ale czy przestają być przez ich brak dobrymi grami? Nie sądzę :) No chyba, że mamy inną definicję rozczarowania ;)

Opublikowano

No tak, bo zwykli gracze to każuale i mają pierwszy kontakt z gamingiem. Na pewno na grach nie zjedli zębów i ich opinia jest ch.uja warta, bo lepszy jest typek, który dostaje za to co napisze kase.  :thumbsup:

To że Ty i jakiś fan rpg-ów rozczarował się U3, nie oznacza że gra jest rozczarowaniem. Sequele zawsze mają jakąś bazę narzekaczy na brak innowacji, ale czy przestają być przez ich brak dobrymi grami? Nie sądzę :) No chyba, że mamy inną definicję rozczarowania ;)

Dalej widzę czytanie ze zrozumieniem szwankuje. No cóż, specjaliście czekają. ;)

I tu nie chodzi o brak innowacji, bo szczerze mówiąc CoD nie ma innowacji, a przy każdej części bawię się dobrze, bo liczę na rozpierduchę oraz efektowne akcje i to dostaję.

Natomiast U3 nawet nie dorównuje jakości U2 i to nie tylko moja opinia, tylko powtarzam mnóstwo graczy ma taką samą. 

Poza tym o czym ja z Tobą rozmawiam skoro Ty z Uncharted nie miałeś żadnej styczności. xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.