Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

jakiś link ? Gdzie mogę o tym przeczytać oficjalnie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Pracownik napisał na tweecie, że na PS4 pracują w większej rozdziałce niz 720. nie chce mi sie szukac.

Opublikowano

o ja ! FM przy tym wygląda PRZE Biednie !

Opublikowano

@Yeti: Gostek jedzie autkiem i co w związku z tym bo nie czaję? W czym to niby ma być lepsze od kolejnej Forzy?

Opublikowano

No dynamike na pewno ma gorsza (forza).

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

FM [*]

Ale zaje.biście by sie w to grało na jakiejś dobrej kierownicy

Opublikowano

@Yeti: Gostek jedzie autkiem i co w związku z tym bo nie czaję? W czym to niby ma być lepsze od kolejnej Forzy?

Tym, że to eks na PS4.

Niektórzy nadal nie łapią specyfiki tego temtu. Nie mam pojęcia czy DC wygląda ładniej od FM, ciężko ocenić to po filmikach z YT, szczególnie, że żadna z tych gier nawet nie wyszła, ale to CW i dodanie internotowego znicza, to wisienka na torcie. Przecież pisanie w tym temacie ma tylko jeden, wkur.wić drugą strone :]

Opublikowano

Yeti psujesz zabawę :/

Opublikowano

Ani DC ani FM poki co d*py nie urywaja :P

Opublikowano

Najlepsze że dalej poprawiają grafikę. Forza też ładna, ale jak patrzę na gameplaye, to mam wrażenie, iż widzę trochę podrasowany tytuł na X360. I grafika troche kreskówkowa. DC wygląda realniej i next genowo. Ale 30fps dalej boli [*] 

Opublikowano

FM [*]

Szczeka na podlodze, FM [*]

lol cale 10 sekund... odezwij sie jak bedziesz miec przynajmniej 60 sek contentu...

wracajac do calego tematu dramy na gafie, to nie ma on absolutnie nic wspolnego z xboksem... cieszy mnie jednak, ze internet tak reaguje i sonybojki dobrze, ze pomagaja w pressingu Microsoftu.

Skoro pojawia sie teraz info, ze BF4 na PS4 moze nie byc w 1080p to ja podziekuje tym wszystkim plotkom i spokojnie poczekam, az informacje o rozdzielczosci zaczna wyplywac od deweloperow albo beda potwierdzone przez digital foundry po premierze... poki co caly ten syf wydaje sie byc jednak wielka plotka...

Jakby nie bylo to Evolution studios musialo przesunac premiere gry, a nie turn10 ktory zapowiedzial gre w 1080p i 60fps. Skoro na PS4 tak latwo sie programuje to skad opoznienie? 

No i jeszcze jedna kwestia... co by podniesc cisnienie... Microsoft mial przygotowane narzedzia deweloperskie powiedzmy w 2011 i przez nastepne 2 lata je dopracowywal, ale dopracowywane one byly z mysla o always online xboksie... w maju wyplywa informacja, ze xboks nie musi byc always online... jak bardzo to zmienia sytuacje?

Okres przedswiateczny w stanach plus premiery nowych konsol to mega wydarzenie w prasie growej w US... mowimy tutaj o setkach milionow dolarow wydanych na marketing przez wydawcow sprzetu i konsol... nie ma znaczenia jak sie zdobywa klienta, wazne sa numerki... 

Opublikowano

30 fpsów w wyścigach to kalectwo. Forza nadal król. Widzę, omamianie w nowej generacji niedzielniaków ciąg dalszy. Dać lepszą grafę ale gorszy, kluczowy w wyścigach framerate, i niezorientowana dzieciarnia się cieszy, no bo graficzka piękna. I z takim podejściem masówki, tylko czekać znowu na same 15-30 fpsowe next-genowe produkcje, no bo grafa a nie płynność najważniejsza.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Skoro na PS4 tak latwo sie programuje to skad opoznienie? 

Mozliwe ze chca dodac pogode.

A jak to bedzie teraz z Driveclubem po przesinieciu daty premiery.

Bedzie rowniez "okrojona" wersja w plusie?

Opublikowano

Nie tylko grafika. Zmienne warunku pogodowe, dynamiczne cienie, czy chociaż taki miły bajer jak festyniarsko wyglądające, ale mimo wszystko - tłuczenie się szyb przy uderzeniach z widoku z kokpitu.

Jako że CW..

58aazIA.gif

Opublikowano

Jak czytam post Zeratula to kręcam głową z niedowieżaniem, jak wielka i ślepa jest nadzieja xboxiarni w to, że xone to nie technologiczny szajs. :lol:

Czemu Evolution przesunęło premeirę, a Turn nie? Bo może ci drudzy rozpoczeli pracę na FM znacznie wcześniej?

Bedzie rowniez "okrojona" wersja w plusie?

Będzie, w tej kwestii nic się nie zmienia.

Opublikowano

Nie tylko grafika. Zmienne warunku pogodowe, dynamiczne cienie, czy chociaż taki miły bajer jak festyniarsko wyglądające, ale mimo wszystko - tłuczenie się szyb przy uderzeniach z widoku z kokpitu.

Jako że CW..

I to coś ma usprawiedliwiać 30 fpsów w wyścigach nextgenowych ? Naprawdę, uruchom sobie na dwóch telewizorach, ustawionych obok siebie ścigałki w 60 i 30. Zrozumiesz jak wtedy śmieszne będą się wydawać jakieś dynamiczne cienie w wolnej wersji 30-fps'owej.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Jak czytam post Zeratula to kręcam głową z niedowierzaniem, jak wielka i ślepa jest nadzieja xboxiarni w to, że xone to nie technologiczny szajs. :lol:

Czemu Evolution przesunęło premeirę, a Turn nie? Bo może ci drudzy rozpoczeli pracę na FM znacznie wcześniej?

To nie tak. Xbone sam z siebie oferuje masę atrakcji i gier. To konkurencja sprawiła że są w tarapatach z X1. Ja mimo wszystko kibicuję X1, bo konkurencja na rynku corowych maszyn musi być.

Opublikowano

30 fpsów w wyścigach to kalectwo. Forza nadal król. Widzę, omamianie w nowej generacji niedzielniaków ciąg dalszy. Dać lepszą grafę ale gorszy, kluczowy w wyścigach framerate, i niezorientowana dzieciarnia się cieszy, no bo graficzka piękna. I z takim podejściem masówki, tylko czekać znowu na same 15-30 fpsowe next-genowe produkcje, no bo grafa a nie płynność najważniejsza.

Do niedzielniakow to jest kierowana Forza 2HD, w DriveClubie jest przynajmniej innowacja i nextgenowe ficzery.A 60FPS jest wciaz w temacie rozwazan i jeszcze nie wiadomo co z tego wyniknie.

Opublikowano

I to coś ma usprawiedliwiać 30 fpsów w wyścigach nextgenowych ? Naprawdę uruchom sobie na dwóch telewizorach obok siebie ścigałki w 60 i 30. Zrozumiesz jak wtedy śmieszne będą się wydawać jakieś dynamiczne cienie w wolnej wersji 30-fps'owej.

Tych elementów oczywiście jest więcej, niż te wymienione, po prostu nie chce mi się.

Z drugiej strony - co usprawiedliwa 720 w strzelaninie, bijatyce nextgenowej ?

Opublikowano

Evolution nadal walczy o 60fps, więc niewyklucozne, że ten obsów to ze względu na chęć osiągnięcia 60 klatek.

Opublikowano

Evolution nadal walczy o 60fps, więc niewyklucozne, że ten obsów to ze względu na chęć osiągnięcia 60 klatek.

Tak bardzo jak bym chciał żebyś miał rację, tak realia przeczą temu. Niestety. Może być więcej niż 30, ale stałe 60 ?

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.