Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dla każdego coś miłego - to motyw przewodni nadchodzącego tygodnia.

z7493091O.jpg

• Battlefield 4
  • Assassin's Creed IV: Black Flag
  • WWE 2K14
  • Pac-Man and the Ghostly Adventures
  • Proteus
  • Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD
  • Angry Birds Star Wars

z7493094O.jpg

• Battlefield 4
  • WWE 2K14
  • Angry Birds Star Wars

z12920995Q.jpg

• Wii Fit U
  • Angry Birds Star Wars
  • Toki Tori
  • *

z9288951O.jpg

• Angry Birds Star Wars
  • *

z11180144O.jpg

• Proteus
  • Angry Birds Star Wars
  • OMG HD Zombies!
PC
  • Battlefield 4
  • Football Manager 2014
  • Slender: The Arrival
  • Blood of the Werewolf
  • Master Reboot
  • Deadly Premonition: Director's Cut
  • Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2
  • Lilly Looking Through
  • Steam Marines
  • Slide
  • Jump, Bobo! Jump!
  • Aqua Kittye - Milk Mine Defender
  • CoBots
  • Evy: Magic Spheres
  • Never heard from ever again
  • KarBOOM
  • Roaming Fortress
  • Wish Project
  • Spooky Range
  • Battleground 3D
  • Monster Truck Destruction
  • Audio Venture
  • Sym
  • SubLight
  • Project Dualis
  • The Piano
  • Dr Bulbaceous: Puzzle Solver
  • The Defenders
  • Irem Arcade Hits
  • Ampu-Tea
  • Small Tanks
  • Crazy Belts

dat pc games

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Halo jest najlepsza seria ever

Zeratul sam przyznał, że za (pipi)a się nie zna na sprawach technicznych a najwięcej się tutaj kłóci na ten temat.. stawiajac 1 głos mówiący o znikomych różnicach przed "ileś" głosów mówiących o znaczącej przewadze PS4. Już pomijam to, że przy niemal identycznej architekturze same, czyste liczby wyraźnie pokazują różnice.. ale ten dalej brnie w swoje. Jeszcze wyzywa ludzi od "sonybojków" podczas gdy sam jest od baaardzo dawna znany jako betonowy xbot. Brawo  :pinch:

@ Magik i MeSSer

Odnoście body rollu zgadzam się z Magikiem. Dodatkowo GT5 i niestety też GT6 (bazując na demku) ma (delikatnie mówiąc) tragiczną fizykę opon.

Co, do dźwięków MeSSer ma rację. Forza ma zdecydowanie bardziej "mięsiste" odgłosy, czasem za bardzo.. ale cała reszta jest słaba.

Znowu napiszę też, że niepojęte jest dla mnie to, że FM5 na nowej konsoli nadal nie ma real-time'owego oświetlenia.

Dla mnie problem jest taki, ze obie z tych gier pozostawiają bardzo wiele do życzenia. Jakże byłoby cudownie gdyby połączyć najlepsze cechy obydwu serii w jedną całość :rolleyes:

Zarzuc no chlopie linkami do tych glosow mowiacych o tym, ze PS4 jest mocniejsze od Xbox One i do tego, ze gry multiplatformowe na PS4 beda wygladaly lepiej. Bo jak juz wspominalem zdecydowanie wyzej stawiam sobie opinie specjalistow od "forumowych specjalistow". Do tej pory widzialem tweeta bylego pracownika IGN, ktorego wiedza technologiczna pewnie jest gdzies na tym samym poziomie co moja i artykul z Edge ktory mowi wprost o tym, ze sterowniki nie sa jeszcze gotowe i ze roznica miedzy multiplatformami na start bedzie znikoma. 

Even this close to launch, “the hardware isn’t locked,” said another source. Sony and Microsoft are each still working on the graphics drivers for each console, and Xbox One is lagging behind in this regard – Microsoft “has been late on their drivers and that has been hurting them,” said one source. Another described Xbox One’s graphics drivers less charitably as “horrible”. Both consoles’ graphics drivers will continue to improve right up to – and beyond – launch, which will even up the difference in performance a little.

Oczywiscie nadal czekam na odpowiedz YETI na moje pytanie :)

Pracujesz w microsoft?

Opublikowano
Ale mam dla ciebie pytanie YETI... bo wychodzisz na niezlego hipokryte. Jako osoba ktora tak wielka wage przyklada do multiplatform... dlaczego w obecnej generacji nie kupowales ich na X360 skoro na tej konsoli w wiekszosci wygladaly lepiej?  

A przepraszam... o czym wy tu w ogole mowimy... patrzac na twoj profil... ty tak po prawdzie to rzadko kiedy kupujesz gry multiplatformowe...  :rolleyes:  typowy troll forumowy... duzo halasu o nic 

Kupuje gry które mnie interesują, więc multiplatform kupiłem tyle ile kupiłem. Nie wiem czy są jakieś różnice między Batmanem AC, GTAV, MW2 czy Bioshock 2&3, kupowałem i kupuje na PS3, bo mam więcej znajomych do gry i darmowy online.

O mocy next genów nie będe ci odpisywał, bo już Emet odpowiednio cię podsumował.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Dla mnie problem jest taki, ze obie z tych gier pozostawiają bardzo wiele do życzenia. Jakże byłoby cudownie gdyby połączyć najlepsze cechy obydwu serii w jedną całość :rolleyes:

Wiadomo, że GT idealne nie jest, ale w tym przypadku poprzeczka postawiona jest wyżej.

Nie da się rozerwać skrzyni biegów, silnik wytrzymuje najwyższe obroty godzinami, nie mogę złamać osi nawet jak wyskoczę poza tor,  zderzenia to jak uderzenia klockiem o klockiem, a nie przyłożenie kilku ton z prędkością ponad 100 km/h do drugiego wektora z inną masą i prędkością. Mało tuningu, kurz i błoto nie siada na autach, nie ma żadnego delayu przy zmianie biegów, itp.

Tylko że kiedy rozmawiam o Forzie, to nawet nie poruszam tych tematów, bo wiem że z drugiej strony będzie cisza. GT walczy na naprawdę wielu frontach, są dodawane nowe elementy, nie wszystko się udaje ale próbują.

Ogłosili że pracują nad nową fizyką opon, jak wyjdzie w praniu zobaczymy. Poza tym nie mówię, że to będzie gotowe w 100 % już w GT6, no i sama PS3 też nie pozwoli na szał ciał.  Najważniejsze że coś się w temacie dzieje, walczą z tym problemem, w przeciwieństwie do Turn10, które nie podejmuje wielu tematów w Forzie. Wolę poprawę krok po kroku, niż olewanie tematu.

Dalej uważam, że trzeba czekać na GT na PS4 - technologię tam mają, teraz nareszcie zrobią z niej użytek. Kto wie, może się uda. Albo się okaże że z taką grafiką jest to niemożliwe. Albo znowu czekać latami na poprawę tej całej armii detali

Swoją drogą, aż mnie dziwi ile takich elementów trzeba dobrze zrobić żeby symulować jazdę autem w stopniu choć poprawnym. A to są przecież wyścigi ubersamochodów..

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Ale mam dla ciebie pytanie YETI... bo wychodzisz na niezlego hipokryte. Jako osoba ktora tak wielka wage przyklada do multiplatform... dlaczego w obecnej generacji nie kupowales ich na X360 skoro na tej konsoli w wiekszosci wygladaly lepiej?  

A przepraszam... o czym wy tu w ogole mowimy... patrzac na twoj profil... ty tak po prawdzie to rzadko kiedy kupujesz gry multiplatformowe...  :rolleyes:  typowy troll forumowy... duzo halasu o nic 

Kupuje gry które mnie interesują, więc multiplatform kupiłem tyle ile kupiłem. Nie wiem czy są jakieś różnice między Batmanem AC, GTAV, MW2 czy Bioshock 2&3, kupowałem i kupuje na PS3, bo mam więcej znajomych do gry i darmowy online.

O mocy next genów nie będe ci odpisywał, bo już Emet odpowiednio cię podsumował.

Acha... nie masz pojecia jak prezentuja sie na poszczegolnych platformach wydane juz gry, ale posiadasz doskonala wiedza na temat niewydanych. Absolutna rewelacja! 

Tak czy inaczej, dziekuje za troske i walke o moje dobro bym wybieral gry multiplatformowe na ta platforme ktora bedzie lepsza. Nie obiecuje, ze wezme twoje zdanie pod uwage widzac twoja hipokryzje... ale i tak jestem wdzieczny, bo to milo z twojej strony. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

@Zeratul

Tym swoim cytatem sam sobie na pytanie odpowiedziałeś :" sterowniki nie sa jeszcze gotowe i ze roznica miedzy multiplatformami na start bedzie znikoma". Słowo klucz na start. Zgadzam sie z toba w 100%. Różnice beda widoczne za dwa lata i wtedy oczy sie tobie otworzą.

Opublikowano

Acha... nie masz pojecia jak prezentuja sie na poszczegolnych platformach wydane juz gry, ale posiadasz doskonala wiedza na temat niewydanych. Absolutna rewelacja! 

Wiem tylko tyle, co mówią twórcy, a na dokładną analize przyjdzie czas po premierze. Obecnie możemy pisać tylko tyle, że Xone ma problemy z rozdzielczością 1080p plus wypowiedzi twórców, że wersja na którąś konsole będzie/może wyglądać lepiej (np. NFS czy Wiedzmin). Poza tym liczby mówią wszytsko, znacznie lepsza karta graficzna i pamieć ram, to prędzej czy później przełoży się jakość gier (raczej prędzej, co już słychać).

Opublikowano

@Zeratul

Tym swoim cytatem sam sobie na pytanie odpowiedziałeś :" sterowniki nie sa jeszcze gotowe i ze roznica miedzy multiplatformami na start bedzie znikoma". Słowo klucz na start. Zgadzam sie z toba w 100%. Różnice beda widoczne za dwa lata i wtedy oczy sie tobie otworzą.

Ciesze sie, ze dochodzimy w koncu do porozumienia. Ktos jeszcze sie zgadza? Nie chce za bardzo wybiegac w przyszlosc, wole sie skupic na terazniejszosc. Za 2 lata to sie moze okazac, ze polowe mocy obliczeniowej gier robione jest w chmurze. Po cos w koncu Sony kupilo Gaikai i po cos Microsoft zapowiedzial iles tam serwerow. 

Wiem tylko tyle, co mówią twórcy, a na dokładną analize przyjdzie czas po premierze. Obecnie możemy pisać tylko tyle, że Xone ma problemy z rozdzielczością 1080p plus wypowiedzi twórców, że wersja na którąś konsole będzie/może wyglądać lepiej (np. NFS czy Wiedzmin). Poza tym liczby mówią wszytsko, znacznie lepsza karta graficzna i pamieć ram, to prędzej czy później przełoży się jakość gier (raczej prędzej, co już słychać).

Dalej czekam na linki... dalej czekam na potwierdzenie rozdzielczosci w grach. Ponoc o 1080p w BF4 na PS4 tez mozna zapomniec. 

Opublikowano

Nie doczekasz się, bo Microsoft zabronił recenzować jakichkowliek gier, embargo mija w dzień premiery Xone. Ciekawe czemu narzucili taki zakaz. :turned:

Co do BF4, już jakiś czas temu była mowa o 900p na PS4, ale to tylko plotki. Na pewno będzie więcej niż 720p, co potwierdził na twitterze jeden z pracowników DICE.

Opublikowano

A recki gier na PS4 kiedy embargo schodzi? 

Opublikowano

Nie doczekasz się, bo Microsoft zabronił recenzować jakichkowliek gier, embargo mija w dzień premiery Xone. Ciekawe czemu narzucili taki zakaz. :turned:

Co do BF4, już jakiś czas temu była mowa o 900p na PS4, ale to tylko plotki. Na pewno będzie więcej niż 720p, co potwierdził na twitterze jeden z pracowników DICE.

A to nie mialo byc przypadkiem natywne 720p upscalowane do 1080p?

Opublikowano

BF4 z tego co było info ma chodzić w 960p upscalowane do 1080p. Ale jak będzie działał na PS4 w natywnej 1080p@60fps to będzie beka z xboksa po wsze czasy. 

Opublikowano

A recki gier na PS4 kiedy embargo schodzi? 

co do recek to nie wiem, ale w środę w PSX będzie playtest z Killzona. czekam z niecierpliwością :)

Opublikowano

Mam nadzieję że playtestu nie robi HIV. Ten człowiek gra już dwa lata w Modern Warfare 3 i uważa grę za świetną, nie powinien recenzować żadnych FPSów -_-

Opublikowano

Prawda

Koles ktory gra w CODA nie moze recenzowac innych fpsow.Nie bedzie obiektywny zbytnio,bo wszystko to czego nie ma w Killozne a jest w COD bedzie na minus.Tacy ggracze moja zbytnio obraz idelanej gry i nie lubia zmian.

To samo maja gracze,lola,doty,cs,wowa.

Opublikowano

ze ścigałek najbardziej jarał się driverem: sf. może po protu powinien ograniczyć się do działu z listami?

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

FM [*]

Akurat DriveClub nie jest odpowiednikiem Forzy na PS i na wszystkich gameplayach wygląda na grę arcade. Poza tym Forza zapowiada się mimo wszystko na grę bardziej kompletną, z większym wyborem samochodów, potencjalnie starczającą na dłużej, no i współpraca z Top Gear też swoje robi. No i wychodzi na start.

W zakresie obecnie zapowiedzianych gier One wygrywa jeśli chodzi o wyścigi.

Co nie zmienia faktu, że liczę iż DriveClub okaże się być grą na 8-9/10 i początkiem nowej rozpoznawalnej serii - w końcu jeśli wybiorę PS4 muszę mieć coś na otarcie łez po Forzie.

Opublikowano

Dla każdego coś miłego - to motyw przewodni nadchodzącego tygodnia.

z7493091O.jpg

• Battlefield 4
  • WWE 2K14
  • Proteus
  • Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD
  • Angry Birds Star Wars

z7493094O.jpg

• Battlefield 4
  • WWE 2K14
  • Angry Birds Star Wars

z12920995Q.jpg

• Wii Fit U
  • Angry Birds Star Wars
  • Toki Tori
  • *

z9288951O.jpg

• Angry Birds Star Wars
  • *

z11180144O.jpg

• Proteus
  • Angry Birds Star Wars
  • OMG HD Zombies!
PC
  • Battlefield 4
  • Football Manager 2014
  • Slender: The Arrival
  • Blood of the Werewolf
  • Master Reboot
  • Deadly Premonition: Director's Cut
  • Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2
  • Lilly Looking Through
  • Steam Marines
  • Slide
  • Jump, Bobo! Jump!
  • Aqua Kittye - Milk Mine Defender
  • CoBots
  • Evy: Magic Spheres
  • Never heard from ever again
  • KarBOOM
  • Roaming Fortress
  • Wish Project
  • Spooky Range
  • Battleground 3D
  • Monster Truck Destruction
  • Audio Venture
  • Sym
  • SubLight
  • Project Dualis
  • The Piano
  • Dr Bulbaceous: Puzzle Solver
  • The Defenders
  • Irem Arcade Hits
  • Ampu-Tea
  • Small Tanks
  • Crazy Belts

dat pc games

http://www.youtube.com/watch?v=_PMrjZVuR1g

DAT PC GAMES

A na serio czemu pecetowcy ciągle dają jakieś konwersje crapów z androida i iosa jako przykłady za(pipi)istych eksów na swoją platformę? To żałosne.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

>PlayStation 3

>Angry Birds Star Wars (port z Androida)

>Proteus (port z PC)

>Castlevania LoS Mirror of Fate (3DS)

I kto niby w ogóle podaje cokolwiek jako przykład czegokolwiek? To jest (pipi) lista premier w tym tygodniu. Jezus maria, poziom downa w tym temacie ostatnio przekracza jakiekolwiek skale.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Knack zajmuje 37 GB. Gra ma półtorej godziny cut scenek.

cernyps4onz6xh8_zps61ea5ecc.gif

Opublikowano

I to jest śmieszne już. Pod koniec tej generacji developerzy potrafili upchnąć ogromne światy na względnie małej pojemności (Skyrim, GTA V), nagle nastaje nowa generacja która na pierwszy rzut oka wcale tak bardzo od obecnej się nie różni i nagle byle jaka platformówka zajmuje 40GB.

Opublikowano

Ktoś wrzucił ile gry na X1 ważą, cyfrowa dystrybucja będzie płakać. Przypominam, że wielu Amerykanów ma ograniczenie do 40 GB. Oczekiwałem wzrostu gier, bo nowe tekstury itp. ale wzrost o 4 razy day1 to sroga przesada.

Żeby tam jeszcze było z 20 godzin gry...

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

>PlayStation 3

>Angry Birds Star Wars (port z Androida)

>Proteus (port z PC)

>Castlevania LoS Mirror of Fate (3DS)

I kto niby w ogóle podaje cokolwiek jako przykład czegokolwiek? To jest (pipi) lista premier w tym tygodniu. Jezus maria, poziom downa w tym temacie ostatnio przekracza jakiekolwiek skale.

Widziałeś żeby któryś konsolowiec pałował się, że PS3 jest za(pipi)iste bo wychodzi na nie za(pipi)isty eks "Angry Birds"? Pecetowcy natomiast najwieksze flaszowe gówna przerabiają na mesjasze 3xA. Ostatnio na każdym forum (również tym) mamy tego dowody pod postacią przeklejania np. tej tabelki:

3uZQpxB.jpg

Sprawdź sobie jakość tych gier i wtedy zmierz poziom downa wśród kolegów co kupują tytany żeby grać w skaczącą żabkę z androida.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.