Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

I to jest śmieszne już. Pod koniec tej generacji developerzy potrafili upchnąć ogromne światy na względnie małej pojemności (Skyrim, GTA V), nagle nastaje nowa generacja która na pierwszy rzut oka wcale tak bardzo od obecnej się nie różni i nagle byle jaka platformówka zajmuje 40GB.

na Youtubie to nic nie wygląda jakby miało textury które zajmują dużo miejsca.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

I to jest śmieszne już. Pod koniec tej generacji developerzy potrafili upchnąć ogromne światy na względnie małej pojemności (Skyrim, GTA V), nagle nastaje nowa generacja która na pierwszy rzut oka wcale tak bardzo od obecnej się nie różni i nagle byle jaka platformówka zajmuje 40GB.

na Youtubie to nic nie wygląda jakby miało textury które zajmują dużo miejsca.

Mów to do Mazzeo, który ma/miał obie konsole. I planuje mieć PS4/X1.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Sry ale znaczna część tych tytułów z listy piecykowej jest dobra/bardzo dobra więc nie widzę problemu.

Opublikowano

Wymień to obczaję, może trafię na jakąś perełkę, bo zapewne większość to indory. :)

Opublikowano

>PlayStation 3

>Angry Birds Star Wars (port z Androida)

>Proteus (port z PC)

>Castlevania LoS Mirror of Fate (3DS)

I kto niby w ogóle podaje cokolwiek jako przykład czegokolwiek? To jest (pipi) lista premier w tym tygodniu. Jezus maria, poziom downa w tym temacie ostatnio przekracza jakiekolwiek skale.

Widziałeś żeby któryś konsolowiec pałował się, że PS3 jest za(pipi)iste bo wychodzi na nie za(pipi)isty eks "Angry Birds"? Pecetowcy natomiast najwieksze flaszowe gówna przerabiają na mesjasze 3xA. Ostatnio na każdym forum (również tym) mamy tego dowody pod postacią przeklejania np. tej tabelki:

KTO (pipi)A. KTO, rozumiesz? Posty, przykłady. Pecetowcy to, pecetowcy tamto. Pokaż mi tych złych pecetowców.

Aha, tak BTW, skoro już zacząłeś temat. Na tej liście, która chu,ja obrazuje, bo jest jakąś listą premier z całego jednego tygodnia jakich w roku jest 52, akurat PC jako jedyne ma ciekawego eksa: Football Manager 2014.

Opublikowano

ogram na vicie, bo nie wiem czy mi na lapku pójdzie

Opublikowano

oj krukowi żyłka pierdząca pulsuje. Pewno sam kupił już połowę tych gierek na w humble srumble bundle cebula edition by podwyższyść ranking na sztimie.

Opublikowano

Nie doczekasz się, bo Microsoft zabronił recenzować jakichkowliek gier, embargo mija w dzień premiery Xone. Ciekawe czemu narzucili taki zakaz. :turned:

Co do BF4, już jakiś czas temu była mowa o 900p na PS4, ale to tylko plotki. Na pewno będzie więcej niż 720p, co potwierdził na twitterze jeden z pracowników DICE.

No pomysl Yeti... Premiera konsoli jest tydzien pozniej... Warto wczesniej nakrecac ludzi na gierki czy nie? Poza tym czego sie nie doczekam? Generacja sie dopiero zaczyna a nie konczy. Kupno gry to nie pojscie do wojska na 2 lata czy wziecie 30letniego kredytu lol

Info o reso w grach na Xbox one to rowniez ploty. Dziwne ze jako osoba ktora kupuje ( kupujesz na premiere w ogole?) PS4 bardziej martwi cie reso wersji Xbox one.

Ktoś wrzucił ile gry na X1 ważą, cyfrowa dystrybucja będzie płakać. Przypominam, że wielu Amerykanów ma ograniczenie do 40 GB. Oczekiwałem wzrostu gier, bo nowe tekstury itp. ale wzrost o 4 razy day1 to sroga przesada.

Żeby tam jeszcze było z 20 godzin gry...

Ktorzy dostawcy oferuja net z limitami?

Opublikowano

>PlayStation 3

>Angry Birds Star Wars (port z Androida)

>Proteus (port z PC)

>Castlevania LoS Mirror of Fate (3DS)

I kto niby w ogóle podaje cokolwiek jako przykład czegokolwiek? To jest (pipi) lista premier w tym tygodniu. Jezus maria, poziom downa w tym temacie ostatnio przekracza jakiekolwiek skale.

Widziałeś żeby któryś konsolowiec pałował się, że PS3 jest za(pipi)iste bo wychodzi na nie za(pipi)isty eks "Angry Birds"? Pecetowcy natomiast najwieksze flaszowe gówna przerabiają na mesjasze 3xA. Ostatnio na każdym forum (również tym) mamy tego dowody pod postacią przeklejania np. tej tabelki:

KTO (pipi)A. KTO, rozumiesz? Posty, przykłady. Pecetowcy to, pecetowcy tamto. Pokaż mi tych złych pecetowców.

http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/

Opublikowano

Reddit ma to do siebie, że jest w stanie człowiekowi wszystko obrzydzić, także wiesz.

Opublikowano

Aha, gdzieś ktoś coś napisał. Ale tu jest FPE, nie reddit. Zresztą faktycznie mądre, na subreddicie który jest circlejerkiem odnośnie PC znalazłeś pecetowych freaków, brawo. Kto by się spodziewał. Ale nadal tam nie widzę, przynajmniej na pierwszej stronie, by ktoś z małych flashowych pierdół robił eksy warte spustów czy cokolwiek tu próbujesz sugerować. Próbuj dalej.

BTW dobre teksty tam są, yebłem jak to zobaczyłem xD. Subscribe poszedł.

Ever wish your PC could be at the level of next gen consoles? Don't worry! Now it can!

1.Pick the game of your choice

2.Go to set launch options

3.Type -FPSLimit=30 to make sure the FPS stays cinematic enough for you

4.Launch the game

5.Go to settings

6.Set the resolution to 1280x720 - or if you're really ambitious, 1600x900!

7.Set graphics settings to the "low" preset

There you go! The next-gen experience on your very own PC!

Opublikowano

DwYHTUh.jpg

Albo pełna wersja:

67o4L5H.jpg

xD

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Ever wish your PC could be at the level of next gen consoles? Don't worry! Now it can!

1.Pick the game of your choice

2.Go to set launch options

3.Type -FPSLimit=30 to make sure the FPS stays cinematic enough for you

4.Launch the game

5.Go to settings

6.Set the resolution to 1280x720 - or if you're really ambitious, 1600x900!

7.Set graphics settings to the "low" preset

There you go! The next-gen experience on your very own PC!

3,6 i 7 jest niewłaściwe. Sporo gier ma 1080p, kilka ma 60 FPS,i grafa na konsolach to żadne low.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Tak, bo pecetowi fanboje żartują i nikt tam na prawdę z nich nie sądzi, że PC jest lepszy od next genów. To wszystko to taki żart, zdjęcia zakupów najnowszych kart to też taka beczka :teehee:

Ogarnij się. Udawałeś że wśród pecetowców nie ma fanbojów, domagałeś się źródeł. Dostałeś link do forum dla największych wyznawców blachy, to teraz będziesz udawał że to tylko taki żart. Ogarnij się w końcu, bo co post zaliczasz wpadkę.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Tylko ravenowi chodziło o to forum. :)

Opublikowano

Spokojnie panowie.

Kruku, jak się nad tym zastanowić to coś w tym jest co podesłałeś, ale bez jaj - grafika na next genach, poza skrajnymi przypadkami spokojnie walczy z high/ultra na PC. No chyba że mówimy o 4K. 

Opublikowano

3,6 i 7 jest niewłaściwe. Sporo gier ma 1080p, kilka ma 60 FPS,i grafa na konsolach to żadne low.

No I to jest wlasnie Wasz problem. Za bardzo powaznie podchodzicie do internetow, a w szczegolnosci do tego watku.

Opublikowano

BXcRp1wCEAABwjs.jpg

:D

Jaka kopalnia beki ten reddit. Dzięki za link Observer. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

To chociaż plusa byś dał. :sorcerer:

Opublikowano

@up

Nie trafilem :(

A to PC master race to nic innego jak taki zagraniczny odpowiednik "Rest in P.C". I tu i tu kopalnia beki. Najlepiej jednak czyta sie ten bol dupy w komentarzach ludzi z drugiego obozu ktorzy mysla ze cos zwojuja na takiej stronie.

Zeby jeszcze na temat bylo, wyciekl pierwszy screen z wersji Xboxowej Ghostow: TMPtvCP.jpg?1

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ja zaliczam wpadkę? No spoko. Jak w ogóle się zalicza wpadkę nie twierdząc niczego, ale zadając pytania, na które Ty ciągle mi nie potrafisz odpowiedzieć? Wrzuciłeś jakiś subreddit, gdzie tam "Pecetowcy natomiast najwieksze flaszowe gówna przerabiają na mesjasze 3xA"? Nawet jeśli część z tych ludzi bierze to na serio na chuy mnie to obchodzi? Jak chcesz z nimi sobie "dyskutować" to idź tam, tutaj jest FPE i proszę o przykłady stąd.

Low to mają dzisiejsze current-geny, next-geny to poziom high/ultra, zgadza się. Ale na dzień dzisiejszy w sumie, bo jak będzie z PC-towymi wersjami gier z next-genów typu Watchdogs to się zobaczy, choć to się zbyt różowo nie rysuje. FIFA choćby starym zwyczajem pewnie w 2017 dopiero będzie na nowym silniku, Watchdogs na start niszczy wymaganiami itd.

Opublikowano

Co do tych instalek, czy nie jest czasem tak, że nie instaluje się całej gry, tylko konsola przechwyca dane podczas gdy grasz? Coś w stylu, iż zakładając, że masz 40 giga wolnego na dysku, to możesz grać w 100 gier, które mają 40 giga. Pewnie tłumaczę to jak noga krzesla, ale wiecie o co chodzi. Odkładając płytę wraca Ci to 40 giga.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.