Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

słabe prowo

A Defense Grid jest zaje,biste, nie wiem o co Wam chodzi. Jak zwykle ból dupska u Sonybotów. Jak nie dawali nic było źle. Jak zaczęli coś dawać, to "ahaha beka gierka z 2009 roku".

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Widzę xboty doceniły wartość gier typu Hotline Miami czy Defense Grid, ale jak Sony ogłosiło, że będzie wspierać twórców gier indie to było "kogo one obchodzą? tylko exy!".

Opublikowano

Nosz (pipi)a, znowu to samo. Żaden xbot nie napisał słowa ani o Halo 3, ani o Defense Grid, tylko Wy spinacie du,psko, że "ahahaha jakie starocie beka z żydów". Jak ktoś napisze, że no dobra, o ch,uj Wam chodzi, w sumie dobre gierki i zawsze było jęczenie, że nic nie dają, więc teraz jest lepiej, to znowu się zaczyna "ahaha a z Plusa się śmiali a z Indie gierek się śmiali". Wasza logika jest bezbłędna, doprawdy.

Opublikowano

ale dalej nikt mi nie wytłumaczy co niby takiego wybitnego jest w Hotline Miami? prócz muzy(genialny ost) to przeciętna, w porywach fajna gra indy. Są dużo lepsze na rynku. I kolejna rzecz, która mnie śmieszy...pc'towcy są pierwsi w napinaniu klaty jeśli chodzi i rozdzielczości i klatki animacji, a jak przychodzi co do czego to wszyscy łupią w te niby genialne HM wyglądaje jak gra z c64 (choć żeby była jasność mi się ten oldscholowy styl grafiki podoba, chodzi tylko o zasadę, że jak konsolowcy jarają się jakąś niby średnio wyglądającą grą to zawsze jest beka bo przecież na pc jest 120fps i ultra hd)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

wybitna jest prostota tej gry, jak sie nie podoba to mozesz zagrac w Total War'a :)

Opublikowano

Ficuś jesteś zbyt prosty i przechodzisz od skrajności do skrajności marginalnej patologicznej grupy. To samo Mysza.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

słabe prowo

A Defense Grid jest zaje,biste, nie wiem o co Wam chodzi. Jak zwykle ból dupska u Sonybotów. Jak nie dawali nic było źle. Jak zaczęli coś dawać, to "ahaha beka gierka z 2009 roku".

Raptem 2 osoby wspomnialy I to nawet w nie jakos supervszyderczym stylu, ale oczywiscie sonoklapersy wszedzie blabla.

Czas sie zastanowic kto tu ma faktycznie bul dupy, o ktorym co chwile wspominasz I probujesz wmowic innym ze go maja, chociaz zachowujesz sie gorzej niz te sonoklapy.

Opublikowano

ostre reakcje i robienie dramy przez ravena-ravena sugeruje że to on ma problemy z bolącą dupą 

Opublikowano

Nosz (pipi)a, znowu to samo. Żaden xbot nie napisał słowa ani o Halo 3, ani o Defense Grid, tylko Wy spinacie du,psko, że "ahahaha jakie starocie beka z żydów". Jak ktoś napisze, że no dobra, o ch,uj Wam chodzi, w sumie dobre gierki i zawsze było jęczenie, że nic nie dają, więc teraz jest lepiej, to znowu się zaczyna "ahaha a z Plusa się śmiali a z Indie gierek się śmiali". Wasza logika jest bezbłędna, doprawdy.

Twoje rozumowanie też jest bezbłędne, bo ja nigdzie nie napisałem złego słowa o obecnej ofercie Golda. Pisałem o Waszym stosunku do gier Indie.

Opublikowano

słabe prowo

Napisz, że to tragiczne prowo, bo jeśli nie, to nic tylko załamać ręce. MS zapowiada darmowe gry w ramach Golda, mówi o tym, że będzie Halo 3 i AC II (ludzie to odbierają jako na start), mija kilkanaście dni i zamiast tego ląduje GRA Z XBOX LIVE ARCADE. By to jeszcze była produkcja w stylu nie wiem, Trialsów? Albo inny hit, który faktycznie - jest mocnym orężem w walce z konkurencją. Ale nie. Jest Defense Grid. GOTG GOTY i GOTWTF?!

A, jeszcze ułatwię Ci zadanie: "sonoklapy", "bóldupy" "hahaha beka z gry z 2009 roku".

Opublikowano

^^ , no dla mnie tez rownie dobrze mogą w ogole tych gier nie dawac. Poza tym, znowu fajny marketing wokół siebie tworza przed startem nowej generacji. Znowu obiecali coś innego i zrobili nas w konia.

Już widze pierwsze miesiące na PS+ DriveClub, jakas porzadna giera, a u MS Arcade i Kinect Fun Labs :v

a nie sorry - jedna postać / demo Killer Instinct!

BEKA

Opublikowano

Musiol - nie ludzie to odbierają tylko właśnie wychodzi przy tym przepisywanie newsów. Na konferencji (dzisiaj sprawdziłem - http://youtu.be/fSXicnwHgss?t=9m41s) padło stwierdzenie że "w przeciągu kilku miesięcy" będzie AC2 i H3. To min. nasze portale pisały że na start będzie H3 i AC2 - min. ppe i polskilive - gdzie dodatkowo napisali że możemy liczyć na gry AAA a nie Arcade. Więc jeśli dla kogoś tu się należy karny kutas to do dziennikarzy którzy źle to odebrali i całej reszty która po prostu newsy przepisuje. Ja sam liczyłem dzisiaj na Halo tak btw. Jedyne o co na siłę do MS'u się można przyczepić to że tego nie zdementował.

Opublikowano

Musiol - nie ludzie to odbierają tylko właśnie wychodzi przy tym przepisywanie newsów. Na konferencji (dzisiaj sprawdziłem) padło stwierdzenie że "w przeciągu kilku miesięcy" będzie AC2 i H3. To min. nasze portale pisały że na start będzie H3 i AC2 - min. ppe i polskilive - gdzie dodatkowo napisali że możemy liczyć na gry AAA a nie Arcade. Więc jeśli dla kogoś tu się należy karny kutas to do dziennikarzy którzy źle to odebrali i całej reszty która po prostu newsy przepisuje. Ja sam liczyłem dzisiaj na Halo tak btw. Jedyne o co na siłę do MS'u się można przyczepić to że tego nie zdementował.

A to widzisz, myślałem, że to ludzie na forach, bo nie czytam polskich serwisów, a sam na konferencji słyszałem, że "pojawią się", ale bez wyjaśnienia kiedy. Jednak nie za bardzo zmienia to fakt, że przesłanie miało być "patrzcie, też wam dajemy gry w ramach abonamentu!". A patrząc na gry z PS+, a to, jakie pierwsze wrażenie robi Microsoft teraz, to nic tylko załamać ręce. Nadal mam wrażenie, że decyzje tam podejmuje zespół małp w klatkach, bo to wydaje się być niemożliwe.

Opublikowano

Nie, Musiol w Sony siedza osoby ktore na grach sie znaja,wiedza w jakims stopniu czego gracze oczekuja,jaka gra jest dobra i co dac w plusa, w przypadku M$ oni wszystko robia pod pieniadz,musza sie liczby zgadzac,pewnie dostali najlepsza oferte na ta gre wiec ja daja.

Opublikowano

jak Sony ogłosiło, że będzie wspierać twórców gier indie to było "kogo one obchodzą? tylko exy!".

Coś Ci się pomerdało Mysza, dla xbota to żadna nowość bo MS zawsze wspierał gry indie czego najlepszym dowodem jest sama biblioteka XBLA albo 3 tys. gier dostępnych na XBLIG.

Musioł, MS niczego nie obiecał. Powiedzieli, że w ramach tej akcji będzie Halo 3 i AC II, a że Ty angielskiego nie znasz to już inna kwestia.

Mają być i będą. Jak zwykle idiotyczna drama o nic.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

jak Sony ogłosiło, że będzie wspierać twórców gier indie to było "kogo one obchodzą? tylko exy!".

Coś Ci się pomerdało Mysza, dla xbota to żadna nowość bo MS zawsze wspierał gry indie czego najlepszym dowodem jest sama biblioteka XBLA albo 3 tys. gier dostępnych na XBLIG.

Nic mi się nie pomerdało. Po pokazach next genów na E3, gdy sonyboty w zaletach PS4 wymieniały wsparcie dla Indie to xboty stwierdziły, że to żaden argument i że liczą się pełnoprawne exy a nie jakieś "popierdółki". Hipokryzja straszna, gdyż w obecnej generacji jest praktycznie tak samo tylko że na odwrót.

Opublikowano

No ale jaka to zaleta względem Xone skoro MS od dawna wspiera takie produkcje? No chyba, że myślisz, że MS nagle przestanie :P

Opublikowano

Czytając ostatnie wypowiedzi twórców gier Indie to skłaniają się oni jednak ku PS4, mówiąc nawet o większym wsparciu od Sony niż MS.

Opublikowano

Niektorzy developerzy indie nie chca robic gier na xone, bo ms pobiera oplaty za latki, czego Sony nie praktykuje. Czyli jest pokazna biblioteka gier, ale moglaby byc wieksza.

Opublikowano

Poza tym jak dobrze pamiętam twórca chyba Feza powiedział, że jeszcze nie jest pewien do końca na jakie platformy wyjdzie jego nowa gra.. ale na pewno nie będą to platformy M$ ;)

e: Zarzuciłbyś Don swoje zeznania podatkowe.. bo jestem ciekawy czy faktycznie opłaca się pracować jako forumowy adwokat M$.. bo chyba za darmo tego nie robisz? :rolleyes:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No bo u Sony nie potrzeba wydawcy aby wprowadzić grę do cyfrowej dystrybucji, u MS trzeba i to jest chore.

W dodatku MS pobiera opłaty za aktualizacje i małym firmom nie opłaca się taki biznes(ale chyba podobno MS coś zmienił w tej sprawie?). 

Przykład typa co stworzył FEZ-a, wprowadzil patcha(pierwszy jest bezpłatny) co niechcący psuł save'a(taki choclik) i nie mógł wypuścił łatki poprawiającej bo nie miał na to mamony. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czytając ostatnie wypowiedzi twórców gier Indie to skłaniają się oni jednak ku PS4, mówiąc nawet o większym wsparciu od Sony niż MS.

Te bzdury to czytam od 2ch lat i jakby im wierzyć, to na XBLA na X360 już dawno powinny gry przestać wychodzić. Pomijam już, że na konferencji na E3 MS pokazywał fundowane przez siebie gry indie.

Sytuacja wygląda jednak zupełnie inaczej. 

Niektorzy developerzy indie nie chca robic gier na xone, bo ms pobiera oplaty za latki, czego Sony nie praktykuje. 

Jaka bzdura :D

Nieźle Wam Sony mózgi wyprało. Sony nie pobiera opłat za aktualizacje, ciekawe ciekawe :P

No bo u Sony nie potrzeba wydawcy aby wprowadzić grę do cyfrowej dystrybucji, u MS trzeba i to jest chore.

W dodatku MS pobiera opłaty za aktualizacje i małym firmom nie opłaca się taki biznes(ale chyba podobno MS coś zmienił w tej sprawie?). 

Przykład typa co stworzył FEZ-a, wprowadzil patcha(pierwszy jest bezpłatny) co niechcący psuł save'a(taki choclik) i nie mógł wypuścił łatki poprawiającej bo nie miał na to mamony. 

Sprzedał ponad 200 tys. kopii FEZ'a na XBLA po 10$, MS bierze z tego 3$, zarobił więc prawie 1.5 mln $ i niby nie miał na łatkę kilkunastu tysięcy :P?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Powiedział, że ponowne procesy certyfikacji są ZBYT kosztowne, więc może mial, tylko mu się nie opłacało, bo koszt aktualizacji to chyba minimum 10k$. 

Ale teraz MS to zniósł, ale tylko na X360. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Poza tym jak dobrze pamiętam twórca chyba Feza powiedział, że jeszcze nie jest pewien do końca na jakie platformy wyjdzie jego nowa gra.. ale na pewno nie będą to platformy M$ ;)

e: Zarzuciłbyś Don swoje zeznania podatkowe.. bo jestem ciekawy czy faktycznie opłaca się pracować jako forumowy adwokat M$.. bo chyba za darmo tego nie robisz? :rolleyes:

A co Emet, tyłek boli, że jeden po drugim wytykam Wasze kłamstwa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.