Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Powiedział, że ponowne procesy certyfikacji są ZBYT kosztowne, więc może mial, tylko mu się nie opłacało, bo koszt aktualizacji to chyba minimum 10k$. 

Ale teraz MS to zniósł, ale tylko na X360. 

Zły MS. Facet zarobił 1.5 mln $ na "frajerach", którzy zapłacili za jego grę, schrzanił pierwszego patcha, który dostał za darmo i jeszcze poskąpił kilkunastu tys. $ żeby naprawić swój błąd, ale to MS jest winien :P

Ciekaw jestem w tym przypadku ile jeszcze by musiał zarobić żeby mu się opłacało :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

MS to jest dobry agent

jedną ręką wyma(pipi)e "wprowadzamy zakaz używek bo twórcy gier muszą coś zarabiać przecież!"

a drugą ręką "żeby wydać gre twórcy muszą mieć wydawce który im zabierze większość kasy"

co do tej słabej gry dodawanaje za golda to poprostu MS nie ma interesu żeby dawać dobre gry, i tak każdy musi płacić golda więc skoro już wszyscy płacą tak czy siak to po co sie wykosztowywać na dobre darmowe gry?

z PS+ jest sytuacja taka że to dobrowolna usługa i sony jeśli chce przyciagnąć abonentów to musi dawac atrakcyjne gierki

więc zobaczymy jak będzie z plusem na ps4, może być słabiej

Opublikowano

Boze Don, (pipi)a naucz sie w koncu ze nie kazdy kto ma pucharki w sygnie zamiast gamescore'a nie jest od razu klonem Mendrka, nie pisze tych klamstw celowo przeciez, nie kazdy musi byc tak za(pipi)iscie obcykany w tym guwnie. No ale oczywiscie zaraz jakies bzdury o wypranych mozgach przez Sony, jezu ogarnij sie.

Opublikowano

To ze zarobil ilestam to nie znaczy ze to jest czysty zysk.

Opublikowano

A co Ty mozesz wiedziec kto jakie ma info?

Opublikowano

A co Ty mozesz wiedziec kto jakie ma info?

Jakby był news, że Sony zrezygnowało z opłat za łatki, to by Yeti już robił w pieluchę na spółkę z Mendrkiem po statusach, shoutach i każdym możliwym temacie na forum.

A tak na poważnie - takie wiadomości nie przechodzą bez echa.

A na dzień dzisiejszy to MS PODOBNO zrezygnował w tym roku z opłat, ale na razie to tylko plotka.

Opublikowano

Słabo Don.. słabo... zniżasz się poziomem ostatnio coraz bardziej... ale skoro pracodawca tego sobie życzy... ;) Jak zwykle "Ja, Don wszystko wiedzieć najlepiej, ja być najmądrzejszy, wszyscy dookoła być debile" <_<

@ Yano: Tak mi się wydaje..., że na PS4 z racji mniej dobrowolnego PS+ jego oferta w temacie gier będzie skromniejsza niż na PS3.

Nie mówię o samym początku (bo wtedy wiadomo, co już jest zresztą potwierdzone, że na PS4 będzie 1 gra miesięcznie), tylko o póćniejszych latach. Chyyyyyba, że M$ jednak też wyjdzie z faktycznie konkurencyjną ofertą, to PS+ nadal będzie trzymać poziom.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wojny Konsolowe są trochę śmieszne bo to po prostu nasz mózg próbujący "usprawiedliwić" zakup :P

Opublikowano

Słabo Don.. słabo... zniżasz się poziomem ostatnio coraz bardziej... ale skoro pracodawca tego sobie życzy... ;) Jak zwykle "Ja, Don wszystko wiedzieć najlepiej, ja być najmądrzejszy, wszyscy dookoła być debile" <_<

Sorry Emet, ale jak wchodzę do tematu i widzę, że pisze się bzdury jak to, że Sony nie pobiera opłat za łatanie gier, co jest jeśli nie nazwać kłamstwem, to można powiedzieć, że zwyczajnie mija się z prawdą, to soryy, ale tak, wiem lepiej od Ciebie. Przykro mi, że znam się na tym lepiej od Was i musiałem to naprostować.

Jakoś jak się pojawiły dwa dni temu plotki, że MS nie pobiera od tego roku opłat za łątki, to nie widziałeś mnie latającego jak kot z pęcherzem po forum jak mają to w zwyczaju wasi koledzy nawet jak piszą ewidentne bzdury.

Jeszcze raz przepraszam, że znam się lepiej od Was i że generalnie wiem o czym piszę.

Czekam tylko jeszcze jak Musioł wytłumaczy jak to go MS oszukał gdy Spencer powiedział, że w tym roku abonencie Golda dostaną te Halo 3 i AC II, nie mówiąc jednocześnie nic o konkretnym miesiącu :P Bardzo jestem ciekaw w jaki sposób "abonenci Golda dostaną" w uszach redaktora zacnego portalu PS3 Site zabrzmiało "dostaną w lipcu" :P

Opublikowano

Kre3k: ms pobiera oplaty za latki

Donsterydo: MS PODOBNO zrezygnował w tym roku z opłat, ale na razie to tylko plotka.

Mazzeo: Od jakiegoś czasu już tego nie robi.

komu wierzyć, panie!

Opublikowano

@ Don:

Aha... to powiedz specjalisto skąd masz te swoje informacje? Mnie ta cała sprawa z indykami i opłatami jakoś specjalnie nie interesuje ale jakby nie patrzeć ludzie tutaj piszą w oparciu o wypowiedzi developerów tych gierek. Ty z kolei wchodzisz tutaj i jak wielki mędrzec mówisz, że wszsycy się mylą a Ty wiesz lepiej. Oczywiście normalnie tego napisać też nie możesz tylko w śmieszny sposób się wywyższając (tak to wygląda.. i jest to słabe). 

Opublikowano

Pamiętacie pana od MS który twierdził że USB 3.0 i HDMI 1,4 nie ma znaczenie bo i tak COD wygląda za(pipi)iście ? :) Otóż pan przeprasza za swoje słow i dodaje taką oto wisienkę.

Penello powtórzył swoje zdanie, że za mocą konsoli powinny stać gry, a nie suche liczby. Zaznaczył, że widziany przez niego Titanfall wygląda niesamowicie na obu maszynach, ale to Rise jest najbardziej next-genową grą jaką nosiła ta ziemia i zrobi na nas kolosalne wrażenie. Przyznał jednak, że jest stronniczy i nie wszystko było mu dane zobaczyć.

Hmm czyli Rise ma być wyznacznikiem grafiki na nowego X ? to raczej powinni się bać bo przecież żadnego szału ta gra nie zrobiła, przynajmniej na mnie

Opublikowano

@ Don:

Aha... to powiedz specjalisto skąd masz te swoje informacje? Mnie ta cała sprawa z indykami i opłatami jakoś specjalnie nie interesuje ale jakby nie patrzeć ludzie tutaj piszą w oparciu o wypowiedzi developerów tych gierek. Ty z kolei wchodzisz tutaj i jak wielki mędrzec mówisz, że wszsycy się mylą a Ty wiesz lepiej. Oczywiście normalnie tego napisać też nie możesz tylko w śmieszny sposób się wywyższając (tak to wygląda.. i jest to słabe). 

Wypowiedzi jakich developerów? Twórców Day Z, którzy chyba żadnej gry na konsole nie zrobili? Jak ktoś siedzi w temacie to wie, że na dzień dzisiejszy obie firmy pobierają opłaty za łatki tak jak to robiły przez ostatnie 7 lat. 

Opublikowano
Musioł, MS niczego nie obiecał. Powiedzieli, że w ramach tej akcji będzie Halo 3 i AC II, a że Ty angielskiego nie znasz to już inna kwestia.

Po pierwsze - naucz się czytać mój nick.

Po drugie - prywatne pojazdy sobie daruj bo one są tak słabe jak Twoje uwielbienie dla Xboksa.

Po trzecie - jakie bajki z tym obiecywaniem? Reklamują nową usługę na E3 i mówią, że pojawią się w niej m.in. Halo 3 i AC II.

Po czwarte - pokaż MI DOKŁADNIE gdzie napisałem, że Microsoft coś obiecał. Przeczytaj sto razy moje dwa poprzednie posty i mi to pokaż. Bo serio, jesteś tak samo żałosny jak cała polityka PR-owa Microsoftu. Naginasz fakty tak jak Ci pasuje i robisz z siebie alfę i omegę, najmądrzejszego na forum, który wie wszystko, a inni na gównie się znają. Patrząc na każdy post jawi się jeden obraz:

JA DON STERYDO JEDYNY OBEZNANY, MAM INFO Z KAŻDEGO STUDIA, WY NIC NIE WIECIE.

Czekam tylko jeszcze jak Musioł wytłumaczy jak to go MS oszukał gdy Spencer powiedział, że w tym roku abonencie Golda dostaną te Halo 3 i AC II, nie mówiąc jednocześnie nic o konkretnym miesiącu :P Bardzo jestem ciekaw w jaki sposób "abonenci Golda dostaną" w uszach redaktora zacnego portalu PS3 Site zabrzmiało "dostaną w lipcu" :P

LOL gościu, odstaw to co bierzesz.

MS zapowiada darmowe gry w ramach Golda, mówi o tym, że będzie Halo 3 i AC II (ludzie to odbierają jako na start), mija kilkanaście dni i zamiast tego ląduje GRA Z XBOX LIVE ARCADE.

A to widzisz, myślałem, że to ludzie na forach, bo nie czytam polskich serwisów, a sam na konferencji słyszałem, że "pojawią się", ale bez wyjaśnienia kiedy. Jednak nie za bardzo zmienia to fakt, że przesłanie miało być "patrzcie, też wam dajemy gry w ramach abonamentu!". A patrząc na gry z PS+, a to, jakie pierwsze wrażenie robi Microsoft teraz, to nic tylko załamać ręce.

Jesteś tak żałosny, że to się w pale nie mieści. Zarzucasz innym wymyślanie bzdur i kłamstwa, a sam w tym przodujesz. Masz kompleks mojej osoby i PS3Site, że za każdym razem się o to rzucasz. Ten Twój wspaniały Polskilive na którym kiedyś bodajże pisałeś sam klepnął info, że Halo i AC będą w lipcu. Więc z łaski swojej - skończ (pipi)ić jak potłuczony.

I jak masz odpisywać kolejnymi farmazonami z tyłka wyjętymi, zmyślać jakieś kłamstwa, że mnie Spencer oszukał to sobie daruj. Żyj w swoim świecie w którym jesteś najlepszy, najfajniejszy i najbardziej obeznany. Ale nie zatruwaj innym normalnego świata swoimi imaginacjami szaleńca.

Edytowane przez Musiol

Opublikowano

Sorry MuioŁ, ale zapomniałeś, że po drodze napisałeś to:

MS zapowiada darmowe gry w ramach Golda, mówi o tym, że będzie Halo 3 i AC II (ludzie to odbierają jako na start), mija kilkanaście dni i zamiast tego ląduje GRA Z XBOX LIVE ARCADE. 

I do tego piłem :)

Opublikowano

Jesteś ślepy? Wkleiłem to post wyżej. Gdzie tam jest napisane, że MS obiecał?

MS zapowiada darmowe gry w ramach Golda, mówi o tym, że będzie Halo 3 i AC II

Nie zapowiedział na konferencji, że będą te gry? Zapowiedział. Napisałem gdzieś, że mi je obiecał w tym roku? Nie. Naucz się czytać. DonBalonie.

Opublikowano

Hmm czyli Rise ma być wyznacznikiem grafiki na nowego X ? to raczej powinni się bać bo przecież żadnego szału ta gra nie zrobiła, przynajmniej na mnie

Czytałem, a chyba przynajmniej na Poly, że graficznie robi wrażenie. Nie ma co się oszukiwać, chyba zadna gra na targach na nikim nie robiła takiego wrażenia jak pierwsze gry, nawet badziewiaste, na X360 i PS3. Jak dzisiaj odpalam Gears of War czy Resistance, to aż nie mogę uwierzyć jakie z perspektywy czasu te gry na mnie wrażenie graficzne robiły, ale przejście z SD do 640p czy 720p robiło swoje. A dzisiaj mamy "no ten dymek czy tekstura faktycznie wygląda lepiej" :P

PS. Ta gra to Ryse, cokolwiek to znaczy bo chyba nie ma takiego słowa w angielskim.

PS2. Musioł, chyba faktycznie okulary muszę zmienić :D

Opublikowano

A z innej beczki bo nie wchodzę na neogafy czy inne portale, wiadomo coś o nagrywanie rozgrywki ? PS4 było mówione coś o 15 min ale może są jakieś nowe przecieki ?. Bo chyba w X nie było i nie będzie problemu z nagrywaniem rozgrywki ? 

Opublikowano

Z innej beczki - fani Microsoftu mogą się cieszyć. Mattrick odchodzi do Zyngi: http://allthingsd.com/20130701/exclusive-microsofts-entertainment-head-don-mattrick-leaving-to-take-top-role-possibly-ceo-at-zynga/?mod=tweet

Don Mattrick, the president of Microsoft’s Interactive Entertainment Business — which centers on the Xbox and all the software giant’s gaming and entertainment efforts — is leaving the company, said multiple sources close to the situation.

These sources added that the high-profile executive is also close to taking a top job at Zynga, the troubled online social gaming company, possibly as its CEO and working in close partnership with its founder and current CEO Mark Pincus.

Sources said the announcement of Mattrick’s appointment could be made as soon as today, after the markets close.

Opublikowano

A przypadkiem Zynga nie miała ostatnio wielkich problemów finansowych ? 

Wielkich może nie, ale po "górce" przyszedł czas na spadki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.