Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Zabawniejsze jest to że gdyby nie to forum to niektóre osoby nie wiedziały by jakie Sony było okropne 7 lat temu ustawiając cenę konsoli 599$ bo w tym czasie te osoby nie umiały jeszcze czytać i pisać....

Historia jednach ich nauczyła że Sony to też niepewny gracz  :teehee:

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zdumiewające jak łatwo xboty zmieniły swoje zdanie, jak bardzo nagle kochają MS, jak z pełną dozą zaufania do kogoś kto jeszcze dwa dni temu miał przygotowany wielki wibrator z kolcami, dziś jest miłym, dobrym wujkiem. Zaś ukochane, będące po stronie graczy i anty-DRMowców Sony, staje się nagle złym, kłamliwym, 2005 E3-rójkowym badziewiem. 

Nawet chyba w MS-ie nie spodziewali się, że ten fortel pójdzie tak łatwo. Normalnie jak hycel psa na kiełbasę :) Oczywiście to xboty. Specyficzny i naiwny gatunek. Co innego normalni gracze - którzy z rezerwą będą obserwować poczynania MS-u i czekać długi czas nim kupią coś od kogoś, kogo historia naznaczona jest dymaniem konsumentów, który miał zamiar, i rzekomo zmienił się. Ta. Change, my ass.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Obrońcy MS piszą o "bólu dupy", naśmiewają się z tych, którzy mówią, że wybryk MS na E3 pozostawił niesmak a na końcu wyciągają zagrywki Sony sprzed 7 lat. 7 lat temu wybrałem Xboxa, bo Sony zaszalało z ceną; później nadal preferowałem Xboxa, bo multiplatformy były na niego lepsze. Przed 360 grałem głównie na PS2 i bez problemu przesiadłem się na konkurencyjną platformę. Tak samo sytuacja wygląda w tej chwili - nie czuję do X360 jakiegokolwiek sentymentu (sentyment do kawałka krzemu i plastiku?) i bez mrugnięcia okiem przesiądę się na PS4. Dlaczego? Bo uważam się za świadomego konsumenta, który nie leci z wywieszonym jęzorem jak ktoś mu sypnie garścią srebrników. Czym jest ta "świadomość" - reminiscencją tego co miało miejsce na E3, gdzie MS potraktował swoich klientów jak króliki doświadczalne, którym można wcisnąć wszystko pod pozorem "future experience". Eksperyment nie wypalił więc robimy dobrą minę i wracamy z ładnym PR.

Całą zaistniałą sytuację można zobrazować w następujący sposób - idziecie sobie przez miasto, podbija do was dres i mówi "dawaj kasę", wypłacacie mu liścia, dresowi zapala się lampka z ostrzeżeniem, że źle trafił i możecie mu skopać tyłek, więc mówi "sorry ziom, zostańmy kumplami". Co robicie?

a) przybijacie dresowi piątkę i idziecie na piwko

b) zasadzacie dresowi kopa na pożegnanie i na piwko idziecie z prawdziwymi kumplami

Obecnie MS dużo stracił w moich oczach i potrzeba trochę więcej niż powiedzenie, że nie będzie DRM abym zaczął rozważać zakup ich nowej konsoli.

btw

a wyśmiewanie potencjalnych klientów Sony za to, że teraz ich multi będzie płatny to już czysta impertynencja. Zrozumiałbym gdyby pisali to pececiarze przyzwyczajeni do darmowego multi ale piszą to ludzie, którzy rokrocznie płacą 130pln tylko i wyłącznie za to aby móc pograć z kolegami.

Dla mnie nowa oferta Plusa to strzał w dziesiątkę - Golda nie kupowałem, bo na konsoli gram od święta i ten jedyny raz kiedy skusiłem się na 12 miesięcy abonamentu skończyło się tym, że wykorzystałem z tego może miesiąc. Gryzło mnie to, że gdzieś tam na serwerze zegar odlicza czas mojego golda, za którego zapłaciłem ale którego nie wykorzystuję, bo albo gra, którą kupiłem okazała się być nudna w multi albo zwyczajnie tego multi nie obsługiwała.

To co daje Plus, dla odmiany, jest wg. mnie usługą z gratisem i tak dla grającego w multi gratisem będzie jakaś gierka raz w miesiącu tak dla mnie gratisem dodawanym do abonamentu na wypożyczanie gier będzie możliwość bezproblemowego zagrania w multi bez potrzeby grzebania na allegro w poszukiwaniu zdrapek na 48h.

Edytowane przez rinzen

Opublikowano

Serio komuś to co zrobił MS w ciągu ostatnich godzin wystarczy by z bananem na gębie polecieć po ich konsole od tak jak gdyby nigdy nic ?

Opublikowano

Niezła beka z niektórych ludków jak dotychczas w miarę cicho siedzieli i nie hejtowali PS4 po failu jakim okazał się Xbone. A tu M$ nagle wyskakuje z wiadomymi rewelacjami i znów się włacza "agresor" u niektórych i głupiutkie hasła typu "Ps4 nie ma gier" itd. No i ta ekscytacja z faktu, że o dziwo M$ pokazał ciut więcej ex'ów.Tak jakby to miało jakoś jakoś zobrazować cały żywot przyszłych kąsol XD Już nie wspomnę o tej podjarce kolejnymi samochodzikami, zombiakami i bijatyką free to play.Jakiś czas po premierze next genów będzie mam nadzieje tyle fajnych gier, że nikt nie będzie zwracał uwagi na fakt, co tam M$ pokazał na E3 2013.

Zabawne, doprawdy zabawne te ostatnie strony CW, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze niedawno M$ chciał zapiąć swoich klientów w tyłek i to bez wazeliny.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Tak jak na filmiku od boogiego:

"it's ok master,I'm a good dog"

xD

Opublikowano

Bardzo mądrze mówi. Sam fakt, ze chcieli mnie uderzyć w twarz nie czyni z nich teraz wielkich bo na ten moment zrezygnowali. Mieli taki zamiar i dla mnie jest to juz ostrzeżenie bym uważał. Proste.

Edytowane przez pop

Opublikowano

jsEDMo5whsgcL.png

Dobrze, że planuję kupić konsolę dopiero za rok w czerwcu po maturach, bo miałbym na premierę mind fucka.

Mendrek nie denerwuj się na ludzi, którzy nagle jarają się Xboxem One, bo po prostu w końcu jest z czego! Jako użytkownik x360 miałem pranie z mózgu, a teraz nie jest lepiej. Po prostu czekać na rozwój sytuacji ot co. To że będą zmiany podczas kolejnej generacje to jest jasne, tylko pytanie w którym segmencie stracimy jako gracze.

Opublikowano
Serio komuś to co zrobił MS w ciągu ostatnich godzin wystarczy by z bananem na gębie polecieć po ich konsole od tak jak gdyby nigdy nic ?

Oczywiście, że nie muszą mi jeszcze dorzucić dorito i mount dew :teehee:

Opublikowano

Zabawniejsze jest to że gdyby nie to forum to niektóre osoby nie wiedziały by jakie Sony było okropne 7 lat temu ustawiając cenę konsoli 599$ bo w tym czasie te osoby nie umiały jeszcze czytać i pisać....

Historia jednach ich nauczyła że Sony to też niepewny gracz  :teehee:

A ty dziecko wiesz ile kosztował wtedy napęd blueray ?  nie bo przecież wciskano wam coś takiego jak dvd :) 

Opublikowano

Ból tyłka taki że fani PS posuwają się do osobistych podjazdów. Pięknie Wam MS szyki popsuł :P Niech pokażą jeszcze parę gejpleji ze swoich ex'ów to będziecie szaleć 24h/7 ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ból tyłka taki że fani PS posuwają się do osobistych podjazdów. Pięknie Wam MS szyki popsuł :P Niech pokażą jeszcze parę gejpleji ze swoich ex'ów to będziecie szaleć 24h/7 ;)

:) Rzeczywiście X mają słabą pamięć, mówisz o tych ex'ach XboxaOna puszczanych na PC ? 

Opublikowano

:) Rzeczywiście X mają słabą pamięć, mówisz o tych ex'ach XboxaOna puszczanych na PC ? 

Wisz, że na standach PS4 gry też były odpalane z PC, a że na standach Xone były gry odpalane z Xone. polecam poczytać ostatnie artykuły DF.

Kolejna "afera" rozdmuchana przez sonyboty.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Znowu ferment.. tak się odnosisz do tego DF więc wrzuce tutaj cytat z DF:

Unlike many of Microsoft's show-floor demos this E3, however, the use of genuine PS4 hardware among all developers[...]

Jest to "trochę" sprzeczne z tym, co tutaj głosisz, nieprawdaż? :rolleyes:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wisz, że na standach PS4 gry też były odpalane z PC, a że na standach Xone były gry odpalane z Xone. polecam poczytać ostatnie artykuły DF.

Kolejna "afera" rozdmuchana przez sonyboty.

xbox-one-pecet_175pr.jpg

Rzeczywiście :P

Opublikowano

zdanie wyrwane z kontekstu......super.

Jedna jaskółka wiosny nie czynie....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

a wyśmiewanie potencjalnych klientów Sony za to, że teraz ich multi będzie płatny to już czysta impertynencja. 

Ja myślę, że to jest nabijanie się z hipokryzji. Jeszcze do niedawna PSN było tak bardzo lepsze bo darmo, a teraz nagle już nikomu to nie przeszkadza, że będzie trzeba zabulić 200 zł/rok? Fajnie, że dostajesz przy tym gierki, ale jeśli ktoś jest nałogowcem w BF, MW, FIFĘ czy inne wyścigi to go inne gierki średnio ryrają. Płatny online to było takie okropne dymanie bez mydła, aż Sony zrobiło płatny online i jest OK. Raczej tak bym na to patrzył.

Opublikowano

Wszyscy tak psioczą na MS że stracili zaufanie, że ich oszukali i nie wiadomo co jeszcze, a nikt już nie pamięta "lekko" nadszarpniętego zaufania kiedy nie chciało im się aktualizować zaj.ebistego darmowego psn ? Kiedy to przez miesiąc chyba nie można było grać ? Kiedy karty kredytowe popłynęły w świat ?

A płatny multi ? Gdyby Sony nie zrobiło darmowego na ps3 przy ich beznadziejnej infrastrukturze nikt nie zapłaciłby nawet grosza.

Edytowane przez xtomashx

Opublikowano

To pierwsze słyszę od ciebie :) bo gdy zawiesił się knack na PS4 to gra nie wyskoczyła do menu windowsa ale wyświetliła się specyfikacja devtkita 

http://psx-scene.com/forums/content/attachments/44732d1371309971-ps4-error.jpg/

Marek, nie wytłumaczysz mu, mimo tych fotek będzie twierdził że gry chodziły na PC, a M$ odpalał gry na XONE, dziwne że XONE miało konfig Geforce 770 i Intele...

To jest xbot - tego nie zrozumiesz.

Edytowane przez a.rgon

Opublikowano

To pierwsze słyszę od ciebie :) bo gdy zawiesił się knack na PS4 to gra nie wyskoczyła do menu windowsa ale wyświetliła się specyfikacja devtkita 

http://psx-scene.com/forums/content/attachments/44732d1371309971-ps4-error.jpg/

Marek, nie wytłumaczysz mu, mimo tych fotek będzie twierdził że gry chodziły na PC, a M$ odpalał gry na XONE, dziwne że XONE miało konfig Geforce 770 i Intele...

Też to gdzieś widziałem że konfig geforce/intel  beka :)

Opublikowano

a co do xbox gold to takie dobre ludzie z nich sa ze nam daja to jako promocje do golda 2 gry do grudnia tego roku no naprawde super

Opublikowano

Brak dywersyfikacji konsol boli. Microsoft mial potezna szanse i ja spartolil... zamiast wprowadzac innowacje lepiej isc za stadem...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.