Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie przede wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

Edytowane przez pop

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Źle doczytałem o tych grach z PS4, mój błąd.

Ale na showfloor były też gry puszczane bezpośrednio z Xone i to w najwyższej jakości:

This is in stark contrast to the playable software confirmed to be running direct from Xbox One hardware, such as Forza Motorsport 5 and Killer Instinct, which benefit to no end for targeting the 1080p60 gold standard, and largely succeed in doing so.

Opublikowano

a co do xbox gold to takie dobre ludzie z nich sa ze nam daja to jako promocje do golda 2 gry do grudnia tego roku no naprawde super

Rzucili jakiś ochłap na razie i nikt tego nie neguje.

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie prze wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

A kogo obchodzi co kupia uzytkownicy forum... nawet jezeli 1000 osob kupi konsole na premiere to nijak sie to bedzie przekladac na wyniki sprzedazy. 

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie prze wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

Jako pierwszej ? niet. Czy zakupie kiedyś ? może tak może nie(jeśli zaoferują mi gierki które mnie jako gracza zainteresują wystarczająco by do tego przekonać to czemu by nie zwłaszcza jeśli z niczym znowu nie wyskoczą). Na pewno nie w najbliższym czasie spokojnie będę obserwował czy MS czasem znowu się nie odwidzi , nie mam zamiaru im tego wytykać co krok ale też nie mam zamiaru im tego zapomnieć proste.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja to nadal mam nieskasowany pre-order na PS4 i zapewne do momentu wyjaśnienia całkiem sytuacji z dostępnością Xbone'a w Europie się to nie zmieni.

Liczę na gamescom

Opublikowano

19-25 sierpnia 2013

Opublikowano

Zabawniejsze jest to że gdyby nie to forum to niektóre osoby nie wiedziały by jakie Sony było okropne 7 lat temu ustawiając cenę konsoli 599$ bo w tym czasie te osoby nie umiały jeszcze czytać i pisać....

Historia jednach ich nauczyła że Sony to też niepewny gracz  :teehee:

A ty dziecko wiesz ile kosztował wtedy napęd blueray ?  nie bo przecież wciskano wam coś takiego jak dvd :)

przykro mi synu, nie wiem o co Ci chodzi.

Opublikowano

pakowanie BR do konsoli bylo bledem... tak samo jak cell, playstation home i polowa rzeczy ktore sony wprowadzilo, a nie powinno. 

Opublikowano

w moim przypadku bluray  akurat troche odstraszal mnie bo jak kupowalem  konsole to byly drogie plyty i patrzylem po cenie gier na obie konsole a nie na cos innego :)

Opublikowano

Co do gierek prezentowanych przez MS i na czym chodziły (co by uniknąć pomyłek przez błędny przekład) wrzucam samo podsumowanie a całość jeśli kogoś będzie interesować to tu:

http://www.eurogamer.pl/articles/digitalfoundry-analiza-gier-na-xbox-one

Xbox One na E3: werdykt Digital Foundry

Oczywistym jest, że w miarę zbliżania się do listopadowej premiery Xbox One, wiele się jeszcze zmieni na lepsze w porównaniu do materiałów prezentowanych na E3. Namiastka, którą widzieliśmy umożliwia jednak wgląd w to, jak wyglądają przygotowania Microsoftu. Najbardziej zaskoczyło nas, że tak wiele gier, w tym niemal wszystkie od zewnętrznych studiów, nie było pokazywanych na konsoli, lecz komputerach PC, pracujących w „środowisku deweloperskim”.

Dead Rising 3 i Crimson Dragon kiepsko radziły sobie w takich warunkach z utrzymaniem 30 klatek na sekundę, więc ciężko powiedzieć, jak takie podejście sprawdzi się w praktyce.

Z tego zamieszania wynika jedna dobra rzecz - twórcy, pomimo prezentowania gier na komputerach PC, starają się przedstawić realne owoce swojej pracy. Bo przecież mogliby używać w celach demonstracyjnych komputerów o znacznie silniejszych konfiguracjach.

Gry działające na faktycznych jednostkach Xbox One to dość wąski klub, do którego należą głównie tytuły od wewnętrznych studiów Microsoftu. Wyróżnijmy jednak Forza Motorsport 5, Killer Instinct i Ryse.

Wszystkie działają w natywnej rozdzielczości 1080p, z czego dwa pierwsze tytuły także w 60 klatkach na sekundę, i mają ogromny potencjał jako tytuły startowe nowej konsoli, szczególnie jeżeli chodzi o zaspokojenie fanów wyścigów i bijatyk.

Brak tytułów zoptymalizowanych do pracy na faktycznej konsoli Xbox One martwi, ale jeżeli uznać by dema z E3 za jakiś punkt wyjściowy, wówczas amatorzy gier akcji i zombie, a także miłośnicy strzelanin na szynach mają na co czekać.

Postawmy pewną sprawę jasno - do wczorajszego dnia Microsoft nie był absolutnie faworytem nadchodzącej generacji wśród hardkorowych graczy. Demonizowanie Xbox One nie było sztuką. Wyższa cena (z obowiązkowymi peryferiami), kontrowersje związane z wymianą gier i konieczność podłączenia do Internetu rodziły poważne obawy.

Tymczasem na E3 widzieliśmy w akcji i graliśmy w gry na obie konsole nowej generacji. Takie tytuły jak Project Spark rzucają na konsolę Microsoftu sporo pozytywnego światła.

Bo i efekty podobnej jakości ciężko jest osiągnąć w takiej skali na sprzęcie obecnej generacji. Wszystko to prowadzi do wniosku, że tylko posiadanie obydwu platform w przyszłości pozwoli cieszyć się wszystkimi najlepszymi tytułami.

Niestety, nie każdego z nas będzie stać na taki komfort.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Brak dywersyfikacji konsol boli. Microsoft mial potezna szanse i ja spartolil... zamiast wprowadzac innowacje lepiej isc za stadem...

"wprowadzac innowacje" :rofl:

A idź pan w hvj z takimi innowacjami .

Co się tyczy BR to dla mnie to jeden z większych plusów konsoli.Nie lubię mieć pelno gratów pod/koło telewizora, a tak mam i konsole i świetny odtwarzacz w jednym.

Jeśli chodzi o PS Home to rzeczywiście bez sens lepiej było tą kasę jaka została w to wtopiona przeznaczyć na jakies bardziej sensowne rzeczy.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

pakowanie BR do konsoli bylo bledem... tak samo jak cell, playstation home i polowa rzeczy ktore sony wprowadzilo, a nie powinno. 

To co robi BR w Xone ? co do cella to się zgodzę jak i do home :)

Opublikowano

To co robi BR w Xone ? co do cella to się zgodzę jak i do home :)

Jest roznica miedzy wciskaniem BR na sile w 2006 roku a korzystaniem z niego w 2013 roku. 

Opublikowano

Bo gdyby to dopiero Xbox One wprowadził BR to byłaby innowacja.

Opublikowano

Ja myślę, że to jest nabijanie się z hipokryzji. Jeszcze do niedawna PSN było tak bardzo lepsze bo darmo, a teraz nagle już nikomu to nie przeszkadza, że będzie trzeba zabulić 200 zł/rok? Fajnie, że dostajesz przy tym gierki, ale jeśli ktoś jest nałogowcem w BF, MW, FIFĘ czy inne wyścigi to go inne gierki średnio ryrają. Płatny online to było takie okropne dymanie bez mydła, aż Sony zrobiło płatny online i jest OK. Raczej tak bym na to patrzył.

Gdyby Sony zrobiło taki sam abonament na multi jak MS to bym to olał, bo tak jak wspomniałem - w multi gram od święta. Zrobili to tak aby wilk był syty i owca cała i tak możesz patrzeć na to w dwojaki sposób gdzie wykupując abonament dla darmowych gier dostajesz multi w pakiecie a wykupując abonament dla multi, na otarcie łez dostajesz gratisowe gierki.

Naprawdę nie trzeba się tutaj czarować - dla normalnych ludzi oferta Plus jest o kilka szczebli lepsza niż oferta Gold.

i nie, nie jestem zwolennikiem płacenia za multi ale jeśli już trzeba to wydaje mi się, że Sony rozwiązało to w możliwie najlepszy sposób.

Opublikowano

Jaki kużwa błąd? Moja kolekcja BR to niby błąd?! Kolejna wygrana wojna formatów to błąd? Czy może pożegnanie się z wielo dyskowością gier? 

Opublikowano

cicho, przecież to nie żaden problem zmieniać płytkę od czasu do czasu w trakcie grania w Wiedźmina czy La Noire :sorcerer:

Opublikowano

Tak czytajac te wpisy ludzi na forach,yt innych portalach mozna na palcach jednej reki przeczytac pozytywne komentarze dotyczace zmiane polityki odnosnie tych Drm.

Ciagle jest szydera z "dekodera".Moze ludzie maja jednak troche oleju w bani?..

Mozliwe,ze trafilem na same wpisy fanbojow Sony :D

Opublikowano

Szkolne błędy MS, a mogli byc no1. Wystarczyło na starcie skupić sie na grach, nie dodawać na sile kinecta, nie robić zamieszania z DRM, conect 24 online, cenę dać na pułapie Sony, nie gadać na konferencjach only TV i w tym momencie Sony miałoby wielki problem. Powiem wiecej Xbox mógłby pokonać legendę jako jest Sony Playstation. A tak jest jedna wielka kupa.

Opublikowano

cicho, przecież to nie żaden problem zmieniać płytkę od czasu do czasu w trakcie grania w Wiedźmina czy La Noire :sorcerer:

zdecydujcie sie czy przeszkadza wam zmiana plyt czy nie... przeciez tak sobie chwalicie zmiane plytek w ps4 i byliscie tak wielkimi przeciwnikami innowacji i przechowywania gier w chmurze co zaproponowal Microsoft... ale rozumiem nie przeszkadza wam zmiana plyt jezeli mowa o dwoch roznych grach, ale jak jedna gra ma wiecej niz jedna plyte to niewybaczalne... fuck logic.

tumblr_lt4vfgNaTf1qlf2y4.jpg

Opublikowano

why so serious?

na ps4 będzie zmiana płytek jak na x360? :O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.