Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Beka z klapków xD

Jak można grać w fpsy i strzelać L1/R1? Ahh no tak zapomniałem ds3.

a co to za różnica? to że w padzie do Xa trigery mają kształt zbliżony do spustu pistoletu powoduje że czujesz sie jak byś naprawde strzelał?

gierka to gierka, naciskanie guzika to naciskanie guzika, nie rób z tego jakiejś filozofii

No, właśnie na tym to polega. Triggerami się strzela lepiej, bo właśnie przypominają spusty. Przynajmniej ja to tak czuję. I są wygodniejsze.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Troszkę mi się hype udziela. Przejdę się jutro do sklepu i jak będzie konsola to może kupię :D

To generalnie do wszystkich z dylematem - "moze jutro kupie".

Nie moze tylko jutro kupisz i bedziesz sie pozniej jaral, ze next-gen is in tha house. ;) Troche sie pocieszysz i skumasz, ze nie ma w co grac bo sama konsola to nie wszystko.

Ewentualnie mnie posluchasz i zauwazysz, ze nie ma co sie rzucac na konsole bo nie ma zbyt wielu ciekawych gier i zaczekasz.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

A to nie o to chodzi zupełnie. Zobaczę, czy mam ochotę na nowy sprzęt, bo gier kompletnie na to dla mnie nie ma. Ale całkiem możliwe, że WiiU kupione miesiąc temu i iPad Air kupiony 2 tygodnie temu zaspokoił mój głód nowego gadżetu :)

Opublikowano

Nigdy nie strzelałem r2/spustami, bo r1/rb wydają mi się bardziej precyzyjne. Tak jak z klikaniem myszki wiem, że kliknę szybko i oddam jeden strzał.

Opublikowano

Beka z klapków xD

a co to za różnica? to że w padzie do Xa trigery mają kształt zbliżony do spustu pistoletu powoduje że czujesz sie jak byś naprawde strzelał?

gierka to gierka, naciskanie guzika to naciskanie guzika, nie rób z tego jakiejś filozofii

No taka róznica, że po to teoretycznie są spusty, jest wygodniej i w ogóle. Teraz niestety musze w każdej grze zmieniać sterowanie na L1/R1 bo niegrywalne jest na spustach od ds3.

Opublikowano

A to nie o to chodzi zupełnie. Zobaczę, czy mam ochotę na nowy sprzęt, bo gier kompletnie na to dla mnie nie ma. Ale całkiem możliwe, że WiiU kupione miesiąc temu i iPad Air kupiony 2 tygodnie temu zaspokoił mój głód nowego gadżetu :)

To po co ci ta konsola jak nie dla gier - zeby sie chwalic, ze ja masz czy co ?  :teehee:

Widac, ze lubisz sie chwalic, wiec niepotrzebnie pytam.

Ochote to mozna miec na cos slodkiego, ale na nowy sprzet ?

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Klapy jak zwykle "Łojezu ale poco zmieniać jak r1/l1 so idealne" No nie są i już niedługo się o tym przekonacie.

Opublikowano

To po co ci ta konsola jak nie dla gier - zeby sie chwalic, ze ja masz czy co ?  :teehee:

Żeby mieć :D A po co komu konsola na starcie? Pewnie nawet bym na niej nie pograł. WiiU jak przyszło stało kilka dni zanim pograłem, bo na tapecie był genialny The Last of Us

Opublikowano

Żeby mieć :D A po co komu konsola na starcie? Pewnie nawet bym na niej nie pograł. WiiU jak przyszło stało kilka dni zanim pograłem, bo na tapecie był genialny The Last of Us

a nie lepiej wtedy odpuścić może ktoś kupi sobie ten egzemplarz kto faktycznie będzie z niego korzystał?

Opublikowano

Przyszedl do mnie nowy DS4 i podlaczylem go do ps3 i dziala naprawde za(pipi)iscie.Widac,ze pad robiony pod Fpsy

Pogralem troche w BF4 i az sie prosi,zeby na next genach strzelalo sie L2/R2.

Strzelanie na L1/R1 troche dzikie.Dziwne,ze Sony nie dorzuca do pada micro usb,to kosztuje grosze,ale widac szukaja oszczednosci.

Beka z klapków xD

A na xboxie ktorymi sie strzela?

I ty niby X360 miałeś?

Opublikowano

No taka róznica, że po to teoretycznie są spusty, jest wygodniej i w ogóle. Teraz niestety musze w każdej grze zmieniać sterowanie na L1/R1 bo niegrywalne jest na spustach od ds3.

No nie wiem. Mi w zadnej grze ne pasowaly te "głęboko" wciskane lr2. Tak jak ktos napisal wyzej wole wciskac zwykly guzik szybko i sprawnie niz bawic sie w "cyngiel" o dużym zakresie ruchu. Poprostu dłużej wszystko trwa

Edytowane przez Yano

Opublikowano

No wow, bardzo się dziwię, że nie pasowały Ci te niedoruchane spusty z DS3 xD. Mówimy o normalnych spustach na normalnym padzie, heloł.

Opublikowano

Długi skok spustów w padzie od 360 jest rewelacyjny w analogowym gazie, hamulcu w Forzie...

Strzelanie równie miodne, przecież nie trzeba cisnąć triggera do końca żeby "załapało" jak w DS3 - wystarczy lekko musnąć.

Opublikowano

raven

nie podobały mi sie dlatego bo sie głęboko wciskały a nie z powodu kształtu, akurat nie gram tłusymi łapami więc palce mi sie nie ślizgały, poprostu wolałem te płytko naciskane guziki (czyli RL1) i wolałem płytko wciskane RL2 jakie były w starych dualshockach (i mówie tu o wszystkich grach nie tylko o strzelaniu w fps... nawet do wyścigów ich nie lubiłem bo wole dodawać gazu gałką)

nie trzeba cisnąć triggera do końca żeby "załapało" jak w DS3

w dualu też nie trzeba do końca ale klepanie po guziku który sie ugina jest wolniejsze niż szybkie klepanie zwykłego guzika (np przy szybkim strzelaniu z broni nieautomatycznej)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Yano w sklepie 65€. Knack i Killzone sa tansze w cyfrowej o 5€ i just dance kosztuje tyle samo co na plycie.

ooglnie mnie ciekawi jak uzasadniają ten wzrost, bo jeszcze niedawno wszystkie gry kosztowały chyba 60euro?
Szczerze to nie wiem. Za bc2 placilem 45€ euro,pozniej za bf3 55 euro a bf4(ktorego juz nie kupilem) kosztuje 65euro. 20euro roznicy w kilka lat to sa jakies jaja. Jak tak dalej pojdzie to w 2020 gry befa kosztowac 100€.
Opublikowano

Ja sie nie dziwie, ze spoleczenstwu graczy tak latwo wcisnac rozne gow.no pokroju mikrotransakcji czy dlc kiedy czytam, ze nalezy strzelac z R2/L2 bo przypominaja spusty. Strzela sie z tego z czego komu wygodniej nawet jesli mialby to byc przycisk start.

Opublikowano

Nie ma to jak rozmowa z ludźmi, którzy pewnie pada od X360 widzieli w google image :D. Tak tak, spusty wciskają się dłużej.

Opublikowano

Ja sie nie dziwie, ze spoleczenstwu graczy tak latwo wcisnac rozne gow.no pokroju mikrotransakcji czy dlc kiedy czytam, ze nalezy strzelac z R2/L2 bo przypominaja spusty. Strzela sie z tego z czego komu wygodniej nawet jesli mialby to byc przycisk start.

Nie wiem czy należy, ale w xboxie to jest naturalne i każda gra defaultowo ma tak ustawione, tylko że w przypadku ds3 gra się nimi tak zje.banie to nie dziwie się temu ruchu oporu.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie ma co gdybać, spusty w DS3 kompletnie nie nadają się do fpsów, ale i tak wolę strzelać za pomocą R1 i jest to lepsze niż spust w padzie od x360. Dla mnie IMO wygodniejsze rozwiązanie i martwię się o DS4, bo pewnie L1 i R1 już tak wygodne nie będzie i będę musiał używać spustów.

Opublikowano

w dualu też nie trzeba do końca ale klepanie po guziku który sie ugina jest wolniejsze niż szybkie klepanie zwykłego guzika (np przy szybkim strzelaniu z broni nieautomatycznej)

Grałeś kiedyś w Halo? Wątpię.

Pad od 360 to najlepsze co mogło spotkać gatunek fps/tpp (ogólnie gry ze strzelaniem) na konsolach. Strzelanie spustami jest mega naturalne i wygodne. Nie ma znaczenia rodzaj broni, bo wszystkim strzela się po prostu świetnie. DS4 wydaje się też być zrobiony z myślą o takim strzelaniu, KZ:SF na L1/R1 był dla mnie niegrywalny. 

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Przyszedl do mnie nowy DS4 i podlaczylem go do ps3 i dziala naprawde za(pipi)iscie.Widac,ze pad robiony pod Fpsy

Pogralem troche w BF4 i az sie prosi,zeby na next genach strzelalo sie L2/R2.

Strzelanie na L1/R1 troche dzikie.Dziwne,ze Sony nie dorzuca do pada micro usb,to kosztuje grosze,ale widac szukaja oszczednosci.

Beka z klapków xD

A na xboxie ktorymi sie strzela?

I ty niby X360 miałeś?

Sprawdz sobie ile mam wygrane w BF3 na X360
Opublikowano

A po co mi sprawdzać, komiczne pytanie zadałeś jak na kogoś kto ma X360.

Spusty są słabe, ale jak zacznie PS4 wpadać pod strzechy to się nagle okaże że są git :)

Opublikowano

IMHO to nawet nie podlega dyskusji. Każdy kto pograł w FPS na padzie od X360 i na DS3, wie że strzelanie triggerami LT/RT to mega feeling .

Opublikowano

A po co mi sprawdzać, komiczne pytanie zadałeś jak na kogoś kto ma X360.

Spusty są słabe, ale jak zacznie PS4 wpadać pod strzechy to się nagle okaże że są git :)

Miałem x360, juz nie mam.

IMHO to nawet nie podlega dyskusji. Każdy kto pograł w FPS na padzie od X360 i na DS3, wie że strzelanie triggerami LT/RT to mega feeling .

Co kto lubi, ja osobiscie uwielbiam je w wyscigach, w przypadku FPS nie ma znaczenia.

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.