Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mendrek i Yano

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

to w takim razie jaka jest miara zwycięstwa w tej generacji? No bo w poprzedniej ilość się nie liczyła (bo wii więcej sprzedało), w tej ilość eksów nie (bo xbox ma więcej) kurde no cięzko was ogarnąć.

PS3 miało więcej lepiej ocenionych ex'ów z przedziału 70-100 na MC, do tego miało ex'a jako grę roku, ex'y wygrywały rok w rok nagrodę za grafikę roku. Wii przyjęliśmy że traktujemy jako past gena i konkurowało z PS2 (z którym sprzedażą przegrało). PS3 ma lepszą (a wg. niektórych źródeł równą) sprzedaż co X360, choć to PS3 zdobyło dwa kluczowe rynki z trzech (Japonię i Europę, oprócz USA), i żeby tego było mało miało premierę rok później od X360. PS3 wprowadziło także najbardziej innowacyjną usługę abonamentową w postaci PS+ .

PS3 wygrało z X360, a MS spoczął na laurach, zaczął failować i patrząc na obecną generację to w sumie ta passa trwa.

haha, czemu ty zawsze tę mantrę powtarzasz "więcej lepiej ocenionych eksów z przedziału 70-100 na mc'' TERAZ KUR.WA NAGLE 70? Bo co Killzone SF ma średnią 73 to już nagle liczy się od 70, wcześniej było od 80. Handluj z tym, że ps3 przegrało z kretesem przeszłą już generację, to że sobie będziecie klapersy wybierać pod jakimi kategoriami może wygrać to niczego nie zmienia. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Wii przyjęliśmy że traktujemy jako past gena i konkurowało z PS2 (z którym sprzedażą przegrało).

Kto przyjął? Ty? Co za brednie :lol:

Opublikowano

Wii przyjęliśmy że traktujemy jako past gena i konkurowało z PS2 (z którym sprzedażą przegrało).

Kto przyjął? Ty? Co za brednie :lol:

On i głosy w jego głowie.

Opublikowano

tylko na forum psx extreme człowiek się dowie, że Wii należało do generacji ps2....kij z tym, że cały świat twierdzi co innego. Ważne, że Mendrek ustalił najmojsiejszą rację.

Opublikowano

haha, czemu ty zawsze tę mantrę powtarzasz "więcej lepiej ocenionych eksów z przedziału 70-100 na mc'' TERAZ KUR.WA NAGLE 70? Bo co Killzone SF ma średnią 73 to już nagle liczy się od 70, wcześniej było od 80.

Od 80 też wygrało i to chyba nawet bardziej. Do tego PS3 ma najwyżej ocenionego ex'a (Uncharted 2).

Wii przyjęliśmy że traktujemy jako past gena (...)

Można wiedzieć kto tak przyjął? Bo niestety cały świat nadal kwalifikuje Wii do siódmej generacji.

Świat jest poprawny politycznie, ale jeśli logicznie spojrzeć na Wii, nie można zaliczać tej konsoli do tej samej ligi co PS3 i X360, tak samo jak nie powinno się zaliczać Wii U do tej samej co PS4 i XO. Już to przerabialiśmy, choć wiem że n-boje lubią uprawiać myślenie życzeniowe tutaj...

Opublikowano

haha, czemu ty zawsze tę mantrę powtarzasz "więcej lepiej ocenionych eksów z przedziału 70-100 na mc'' TERAZ KUR.WA NAGLE 70? Bo co Killzone SF ma średnią 73 to już nagle liczy się od 70, wcześniej było od 80.

Od 80 też wygrało i to chyba nawet bardziej. Do tego PS3 ma najwyżej ocenionego ex'a (Uncharted 2).

Wiesz co mnie twój mc i uncharted 2? 

Opublikowano

Wii przyjęliśmy że traktujemy jako past gena (...)

Można wiedzieć kto tak przyjął? Bo niestety cały świat nadal kwalifikuje Wii do siódmej generacji.

Świat jest poprawny politycznie, ale jeśli logicznie spojrzeć na Wii, nie można zaliczać tej konsoli do tej samej ligi co PS3 i X360, tak samo jak nie powinno się zaliczać Wii U do tej samej co PS4 i XO. Już to przerabialiśmy, choć wiem że n-boje lubią uprawiać myślenie życzeniowe tutaj...

leże i kwicze :D nie wązna opinia swiata, branzy, fachowcow, ktorzy zawsze i wszedzie kwalifikuja Wii do siódmej generacji. Ważne i najważniejsze, że jakiś biedaczek z mysłowic twierdzi inaczej :D

Opublikowano

Wiesz, ogółem zależy co pojmujesz jako "świat'. Może masz swój i tam wszyscy zgodnie twierdzą, że Wii to siódma generacja. I wydany chiński nowy klon NES-a też jest siódmą generacją. Wszak liczy się kiedy konsola jest wydana, a nie to co sobą reprezentuje, prawda?

Opublikowano
 Handluj z tym, że ps3 przegrało z kretesem przeszłą już generację

xD

Opublikowano

Mendrek w amoku!

Opublikowano

Wiesz, ogółem zależy co pojmujesz jako "świat'. Może masz swój i tam wszyscy zgodnie twierdzą, że Wii to siódma generacja. I wydany chiński nowy klon NES-a też jest siódmą generacją. Wszak liczy się kiedy konsola jest wydana, a nie to co sobą reprezentuje, prawda?

a twój świat to niby co? Ty i odbicie w lustrze ze strzelbą chyba tylko

Opublikowano

Wyobraźcie sobie, że PS3 i Xbox 360 ma ten sam poziom software'u, grafikę, usług, politykę jak Wii. Wyobraźcie sobie jakby XO i PS4 miało problemy, grafikę, poziom usług i politykę jak Wii U.

Nadal uważalibyście, że przeżyliście 7 i 8 generację?

Opublikowano

chu.j mnie obchodzą twoje przemyślenia, siódma generacja to ps3,x360 i wii i wie o tym każdy pomimo tego,że jako jedyny człowiek na świecie uważasz inaczej bo tylko dzięki temu w korzystniejszym świetle możesz postawić ps3.

Opublikowano

chu.j mnie obchodzą twoje przemyślenia, siódma generacja to ps3,x360 i wii i wie o tym każdy pomimo tego,że jako jedyny człowiek na świecie uważasz inaczej bo tylko dzięki temu w korzystniejszym świetle możesz postawić ps3.

Spoko, możesz wykazywać się ignorancją na poziomie ośmiolatka i konformizmem na poziomie gołębia, tylko po to by wyszło że PS3 nie wygrało w swojej lidze :)

Opublikowano

Mendrek po raz kolejny wyciąga szotgana i idzie rozprawiać się z poprawnym politycznie światem. Nie myślałeś nad karierą w polityce ziomuś? Bo zadatki na upośledzonego bulteriera masz niesamowite.

Idz napisz na /v/, że Wii to 6 generacja. Na bank konformistyczne, poprawnie-politycznie anony się z tobą zgodzą.

Opublikowano

Sie nie znacie - Pegasus tez nalezy do siodmej generacji bo przeciez mozna go na targowisku kupic - nowego w pudelku ! ;)

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Chciał żem coś napisać, ale mi mi się odechćło...

Zmieńcie proszę generację CW na kolejną.

Opublikowano

gdyby to nintengo dyktowało jak ma wyglądać generacja to byśmy nadal grali w gry na poziomie N64

na szczęscie sony i microsoft z każdą generacją chcą zrobić skok na przód z mocą sprzętu, a nie tylko dodać dziwny kontroler do starej konsoli pod nową nazwą i w nowej obudowie

Opublikowano

Dla mnie osobiście podobała się zagrywka N z Wii i jej kontrolerami, niestety przy Wii U się troche uwstecznili sprzętowo.

Opublikowano

Dobry tok rozumowania. Gdyby nie MS to dalej mielibyśmy memorki i network adaptery w PS4

Opublikowano

Spokojnie gów.no jeszcze wypłynie. Najlepsze, że niby sony wygrało generacje bez gier xD to w takim razie jaka jest miara zwycięstwa w tej generacji? No bo w poprzedniej ilość się nie liczyła (bo wii więcej sprzedało), w tej ilość eksów nie (bo xbox ma więcej) kurde no cięzko was ogarnąć.

OMG

Jak mowa o konsoli i 30tytulach startowych na nia ((pipi) ze indyki,f2p, czy aaa) to placz ze nie ma w co grac ale jak ktos wrzuci kolorowa wieczorynke na Nintendo na ktore wyszlo 34 gry od poczatku istnienia w tym tez multiplatform to malo sperma mi z monitora nie wycieknie.

Smiechlem z was.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.