Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Już dwóm forumowiczom padło ps4. Ilu z was kupiło ps3/x360, przyniosło do domu tylko po to, by po chwili drałować do sklepu z reklamacją?

Codename i kto?

Temu drugiemu już "odżyła", wszystko gra.

Opublikowano

Już dwóm forumowiczom padło ps4. Ilu z was kupiło ps3/x360, przyniosło do domu tylko po to, by po chwili drałować do sklepu z reklamacją?

Codename i kto?

Temu drugiemu już "odżyła", wszystko gra.

07-minister.jpg

Opublikowano
że w nowych Marianach nie ma przywiązania do detali

zdefiniuj "przywiązanie do detali" bo tak jak pisałem wyżej chyba mamy różne wizje

Opublikowano

Czekaj na Grega, mi się nie chce bo i tak zlejesz to, co napiszę. Zara wejdzie Greg, wypisze ci post pełen hiperbolizacji, na co ty odpowiesz śmiesznym obrazkiem z 4chana/reddita i się dogadacie

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Yano napisz proszę w które części mario grałeś. Ja nie bronię tej serii, bo sam grałem zaledwie w trzy odsłony, ale ciekawi mnie ile tak naprawdę grałeś w mario, że tak nie znosisz tej serii.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

W tą z pegasusa pewnie tylko. 9999 in 1 każdy mario taki sam i biedny janusz myśli że każda część to to samo.

Opublikowano

Chodzi mi o to, że Ty twierdzisz, że wyznacznikiem nowej generacji jest grafa

ponieważ ta rozmowa i tak donikąd nie prowadzi to będe sie streszczał

cytat mój własny pisałem to powyżej:"(zresztą moc konsoli pozwala na mase rzeczy i nie chodzi dosłownie o grafike i jakość tekstur, ale ogolnie o wielkość światów, ilość detali, fizyke, możliwości interakcji ze swiatem itp - na to wszystko pozwala większa moc, i to wszystko winduje przyjemność obcowania z grą)"

więc zanim mnie o coś oskarżysz to czytaj ze zroumieniem

Mało jest gier na PS360 z większym światem niż Zeldy TP i SS. Niewielka ilość gier na PS360 większą wagę przywiązuje do detali niż Super Mario Galaxy 1/2. Więc sorry stary, ale to jest kunszt developerów, a nie moc sprzętu. Znajdź mi gry na PC, które tak znacznie przewyższają tymi wszystkimi rzeczami gry konsolowe. Przecież pecety pozwalają na dużo więcej, nie?

chyba mylisz pewne pojęcia, pokaż mi zestawienie map z największej zeldy zbite w jedną całość i porównaj to do mapy np ze skyrima, jestem ciekaw co wyjdzie

a przywiązanie do detali w mario? to już jest dla mnie tak niepojęte że nie wiem co odpsiać, dlatego sprecyzuj jakie to przywiązanie do detali jest w  mario

bo ja mam na myśli sytuacje gdy jest ogromny świat który tętni życiem i w każdym kawałku jest coś ciekawego i można z kimś pogadać, i postacie zachowują się sensownie, i mozna miec wpływ na ten świat (np coś zniszczyć albo zmienić zachowanie NPCów) - w mario jest skakanie po grzybach i żółwiach, więc mówimy kompletnie o czymś innym

Dobra, to nie ma sensu. Jak mam Ci coś tłumaczyć skoro gry znasz ze screenów, a na czymś takim jak rynek się nie znasz?

Opublikowano

Niesamowicie dobrze ten DriveClub wygląda. Opóźnienie premiery opłaciło się w 100 %. Aż strach się bać jak na OLED Vity to będzie wyglądąc. Z Infamous SS pewnie będzie podobnie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Dobra, to nie ma sensu. Jak mam Ci coś tłumaczyć skoro gry znasz ze screenów, a na czymś takim jak rynek się nie znasz?

ja tylko zapytałem jak definiujesz przywiązanie do detali, ale zamiast mnie zmasakrować niczym janusz korwin mikke to wypiąłes dupe i wolałeś napisać że "szkoda gadać" , a miałeś mnie na tacy podanego, mogłeś mnie zniszczyć mówiąc konkretnie jakie to przywiązanie do detali prezentuje mario... ale wolałeś pójść w "szkoda gadać" , to ja pójde w "weź nie pyerdol" ... heh

Opublikowano

Mogę pogadać z kimś kto zna temat. Nie widziałeś gry na żywo, o graniu nie mówiąc, to co Ci mam tłumaczyć? Że w miejscówki wpakowana jest ogromna ilość detali i niesamowicie wygląda to w ruchu?

Opublikowano

ja ci spokojnie moge opowiedziec o przywiązaniu do detali w grach które mają przywiązanie do detali niezależnie od tego czy w nie grałeś czy nie

bo w (pipi)e mam czy w coś grałeś, jeśli gra ma przywiązanie do detali to można to przywiązanie opisać!

ja sie zapytałem jakie przywiązanie do detali ma mario, i zamiast mi odpowiedzieć to zbyłeś temat twierdząc że skoro nie grałem to nie będziesz sie produkował... debilny tekst, bo przecież jak bym grał to bym nie pytał prawda?!?!

PRAWDA?!

Opublikowano

Gdybyś grał to byś nie pytał, bo wiedziałbyś o czym mówię.

Opublikowano

ja ci spokojnie moge opowiedziec o przywiązaniu do detali w grach które mają przywiązanie do detali niezależnie od tego czy w nie grałeś czy nie

bo w (pipi)e mam czy w coś grałeś, jeśli gra ma przywiązanie do detali to można to przywiązanie opisać!

ja sie zapytałem jakie przywiązanie do detali ma mario, i zamiast mi odpowiedzieć to zbyłeś temat twierdząc że skoro nie grałem to nie będziesz sie produkował... debilny tekst, bo przecież jak bym grał to bym nie pytał prawda?!?!

PRAWDA?!

Co ja czytam. Matko bosko.

Opublikowano

yanowi przydałby sie banik na rok, ale tak serio.

Opublikowano

Zamiast konkretow leci matka boska i bany. Czy mnie to dziwi? Raczej nie za zbytnio

Kurfa a moglibyscie poprostu podac to przywiązanie do detali i zamknąć my pysk. Ale nie możecie. . Hmm

Ja serio pytam

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Zastanawiam sie czy nie spier.dolic tece swiat i nie zasugerowac yankowi, ze skoro juz udowodnil nieistnienie boga i chu.jowatosc gier z marianem to moglby zaczac pisac w HHC.

Opublikowano

lepsza bibe by zrobil w spartakusie,  w koncu zna sie na wszystkim wiec beefy  z kanabisem i kazubem bylyby niezapomniane.

Opublikowano

good-good-thumb.jpg

Opublikowano

Zastanawiam sie czy nie spier.dolic tece swiat i nie zasugerowac yankowi, ze skoro juz udowodnil nieistnienie boga i chu.jowatosc gier z marianem to moglby zaczac pisac w HHC.

spoko zapraszam - tylko dajcie dział komiksy na hasło to się tam zamknę na zawsze. ONTOPIC: seria mario jest bardzo dobra, grałem na padbarowym pegazie w to stare i nadal grywalne. stwierdzam niezwykłe przywiązanie do detali.

Opublikowano

Mejm spoko tam nawet nie wchodze bo kazdy wie ze hh to szajs

Milan o waszym bicu tez sie nie bede produkowal bo wali mnie to

Ale nadal zamist konkretow widze tylko osobiste przytyki

Tak trudno wam opisac to (pipi)e przywiazanie do detali w mairo?

Opublikowano

Ok, hiphop to szajs. Co tam mamy niżej? XTC? Yano, co sądzisz o muzyce trance?

Opublikowano

yano jarasz się zapowiedzią kolejnego albumu zespołu today is the day?

Opublikowano

Przywiązanie do detali w Super Mario Galaxy 2 objawia się w następujący sposób:

- niezwykle zróżnicowane pod względem designu światy

- bardzo duża ich ilość, o wiele wiecej niż w dowolnej grze, nawet nie tego typu

- bardzo dobrze dobrana kolorystyka

- bardzo dużo obiektów na ekranie i w tle

- płynniutkie 60 fps bez żadnych strat

to w kwestii samej oprawy graficznej. Gameplayowo jest o wiele lepiej.

Opublikowano

Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie zróżnicowane światy czy ich duża ilość to jest właśnie RÓŻNORODNOŚĆ gry, a nie przywiązanie do detali. Przywiązanie do detali to jest np. w GTA V gdzie np. podpalasz benzynę z rury wydechowej. Ilość detali na ekranie czy jakiś małych rzeczy, które cieszą to jest imo przywiązanie do detali. :)

Edytowane przez suteq

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.