Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

wow super, dopjerdol mi jeszcze odnośnie gustu, moze cos o,krasnalach z halo?

nie jestem zadna wyrocznia, to nobodylikeyou zaczal ta dyskusje a ty wbiles sie miedzy wodke a zakaske.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

wow super, dopjerdol mi jeszcze odnośnie gustu, moze cos o,krasnalach z halo?

ale po co ? lubie halo 

ustaliłeś, że w 2013 na xboxa był tylko 1 ex warty ogrania, a na ps3 tylko 2. niech zgadne, chodziło ci o ni no kuni i dragons crown ? 

wbiles sie miedzy wodke a zakaske.

takie zasady forum, deal with it

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Bo za dużo po za nimi tytułów na 8 w górę chyba nie mieliście w ciągu ostatnich 3 lat, co?

Było tego więcej, szczególnie na XBLA. Dobrych gier, a nie srAAA gierek w prostackich rynnach.

Bo GoW 3 to nie srAAA gierka w prostackiej rynnie, tylko choojowy U3. I znowu Dla Ciebie to druga gra to (pipi). Dla Blubera gra na 8 i najlepsza cz. serii. Dla mnie na 9+. Średnia wypadowa metacritic i gamerankins zaś to 92/100 recenzentów i 8.3/10 od graczy.

No rzeczywiście srAAAka jak nic, ale skoro tak uważasz, to "mówisz jak jest".  :thumbsup:

Chyba kompletnie nie zrozumiałeś bezsensu używania swojego gustu względem miażdzącej większości.

Tzn. masz prawo:

- twierdzić że coś jest sh!tem itp.

- uwazać że bardziej odpowiadają ci tytuły platformy MS, fak nawet Nintendo

Ale starając się przy tym pokazać jaką to np. porażką jest ps3 względem Iksa360.... wychodzisz na idiotę.

Bo niby na kim zrobisz tym wrażenie?

Zresztą każdy, włącznie ze mną by na niego wyszedł disując jeden po drugim hiciory platformy konkurencji nie zważając na większość świetnych opinii o i ich flagowych tytułach... i bliżej niesprecyzowanych przez Cibie innych hitach MS ostatnich lat.  :ninja: 

Edit:

Ja gram w gry a nie exy jak fani Sony.

No dobra tego argumentu już nie zbiję. Wygrałeś.  :ermm:

Ps Dobra Mazzeo dodam 2 kwestie, które dodać muszę, aby wyjść na poważnego gracza:

Skoro więc nobodylikeyou piszę, że serie Final Fantasy, Resident Evil, Tekken, Devil May Cry są (pipi)nami teraz, to ja mogę stwierdzić, że exy na PS3 to worek (pipi)n z paroma perełkami wartymi zagrania i kupna sprzętu.

Napisałem że są nimi względem swoich wielkich poprzedników, a to spora różnica. Ogółem zarówno nowy DMC, TTT2 jak i RE5 to gry na obiektywne 8 - i takie oceny też im wystawiam. Co nadal nie zmienia faktu że względem psx'a i ps2 to niestety (i w dużej części) spie*doliny i mógłbym tu dodać X serii, które upadły i bardziej zasługują na to miano. Nowa generacja została zagarnięta przez serie BioShock, Uncharted, GOW, Dead Space, Borderlands, Batmany itp. Żadnych płaczów z powodu ich dostępności na MS nie ma, bo do cholery, to przecie third party develepers...

Po drugie, nie wiem gdzie ty wyczytałeś że staram ci się wmówić, że "xbox doesn't have a games" (delikatnie mówiąc), kiedy cały sens opierał się na tych śmiesznych disach w stylu "platforma X poległa z kretesem".

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

I nieważne, że ogromna większość tych exów pada na kolana przed multiplatformami.

tego zdania nie rozumiem. "ogromna większość" exów przed "ogromną większością multiplatform ? tych drugich jest oczywiście zdecydowanie więcej, ale 

przed iloma strzelaninami musi uklęknąć girsy i halo ?

przed iloma platformówkami klęczy mario ?

przed iloma rpg klęczy demon souls i xenoblade ?

przed iloma wyścigami klęczą gt i forza ? 

przed iloma action adventure klęczą tlou i u ?

przed iloma samograjami na 5h klęczy journey ? 

Opublikowano

Patrząc na ludzi, którzy mają tylko PS3 przez całą generację to widzę taki umysłowy opór do uświadomienia sobie jaką potęgą jest XBLA i że gry jakie MS tam wpuścił po 10-20$ są bardzo często lepsze niż te pudełkowe produkcje na wyłączność od Sony. To często produkcje, w które gra się po kilkanaście - kilkadziesiąt godzin, to zupełnie inna półka niż produkcje pokroju Journey.

Zatwardziali fani Sony słyszeli chociażby o czymś takim jak State of Decay?

Ignorancja to ciężka sprawa. Ja bym powiedział, że mamy tu masochistów i graczy, tych drugich pozdrawiam :)

Słyszałem o State of Decay, ale nie kupiłem. TLoU mi wystarczy. W zasadzie niewiele o niej wiem, fakt, jakoś mi umknęła wśród innych gier. Po prostu nigdy nie była dla mnie priorytetem. Może kiedyś spróbuję.

Gry z XBLA lepsze niż gry pudełkowe od Sony - warto podać jakieś argumenty, bo każdy  może stwierdzić że każda gra np. z multi ma nieskończoną długość gry,feeling ze strzelania jest najlepszy w tytule A i tyle itp. Argument o długości gier dobry, ale za mały.

Anyway, czy czasem Minecraft nie rządzi i dzieli na XBL ? Nie wystawia to zbyt dobrej laurki.

@MaZZeo - dla Ciebie te niszowe gierki są tylko dla list fanbojów, ale ja np. z dużą estymą wspominam The Last Remnant czy takie Eternal Sonata. Dla mnie świat gier bez nich byłby dużo uboższy i mimo że te produkcje idealne nie są, dla mnie też się ,, liczą ".

Stwierdzenie że nie ma w co grać na X360 - chyba chodzi o brak nowych IP/zaprzestanie kontynuacji mniej popularnych IP pudełkowych po prostu. Nie jest to powód by sprzedać konsolę, ale też trzeba przyznać że MS ma co nieco za uszami w tej kwestii. Po prostu dyskusja między entuzjastami tematu to miejsce, gdzie każdy najmniejszy detal się liczy ( słynny brak headseta itp. ) Popatrzmy na nowe konsole - obie mają po 100+ zapowiedzianych gier, ponad 20 na start, najważniejsze multiplatformy i .. słyszymy narzekania że nie ma gier. To pokazuje że gry 1st/2nd party są bardzo ważne w tym aspekcie, więc ich jakość/ilość jest ważna. Ja, i pewnie kilka innych osób kupi konsolę dla wybranej gry, a dopiero w dalszej perspektywie patrzy na inne ( w moim przypadku to jest The Order 1866 ).

Cieszą mnie doniesienia o szybkości i przejrzystości nowego UI w PS4. Niby jakoś się tam przyzwyczaiłem do tych loadingów i czekania, ale podobno system PlayGo jest znakomity i czeka się chwilkę ( pobieranie aktualizacji w tle itp. ) Również wybudzanie systemu to błyskawiczna sprawa. Nowego DS4 miałem okazję chwilkę dziś potrzymać i nie powiem - praktycznie w sekundę ,, czułem " pada, był po prostu naturalny, wygodny. Triggery to największa imo poprawa, pokuszę się o stwierdzenie, że tym razem Sony robiło pada, tak samo jak MS pod FPS/TPP. Z jednej strony to świetna wiadomość, bo mimo wszystko strzelanki/gry akcji to gros gier, a z drugiej chyba nigdy tak jak teraz nie bałem się np. o platformówki czy bijatyki, jako całość gatunku na konsolach ( mówię o AAA grach, nie indykach ).

Poza tym niby pierdółki, które są raczej mało ważne ale potrafią czasem dać w kość jak np. kabel HDMI/headset w zestawie czy przyśpieszenie aktualizacji trofeów - tutaj też miło, że jest to od razu. Niby nic, a cieszy.

PS4 sprzedaje się świetnie mimo że brakuje blockbusterów na start. To oczywiście zasługa niższej ceny, marketingu itp. ale moim zdaniem ważną rolę odegrało także wsparcie jakie Sony zawsze dostarcza swoim konsolom. Ludzie czują przez skórę że co jak co, ale gier tutaj będzie więcej niż kilka i będą więcej niż dobre. Budowanie zaufania u klientów latami zaprocentowało. No i tym razem konsola pomoże, a nie będzie stawać okoniem między grą a graczem ( Bayonetta huh )

Znikąd nie słychać też narzekań na ogrodzenie multiplayera paywallem w postaci obowiązkowego PS Plus. Wygląda na to że ludzie zrozumieli, że dobra usługa kosztuje i wybrali jakość, jak i oferta PS Plus to wystarczający zamiennik dla tych prawie że 2 stów rocznie. Można powiedzieć że Sony poszło na skróty, jednak i tak jest to chyba najfajniejsze ,, dojenie klientów " w branży.

Miałem się rozpisać o Vicie/PS4, ale chyba każdy się już zgodzi że Wii U ma mega konkurencję w tym temacie. Podobno bundle ma się zmieścić cenowo w granicach X1.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
przed iloma strzelaninami musi uklęknąć girsy i halo ?

przed żadnymi, to najlepsze gry w gatunku

przed iloma platformówkami klęczy mario ?

j/w

przed iloma rpg klęczy demon souls i xenoblade ?

nie wiem, nie znam się.

przed iloma wyścigami klęczą gt i forza ?

to najlepsze serie

przed iloma action adventure klęczą tlou i u ?

tlou przed nikim nie klęczy :P

przed iloma samograjami na 5h klęczy journey ?

a tego to nie wiem

nobodelikeyou wszystko zaczeło się od tego że próbujesz mi wmówić że nie mam w co grać na ixie od 2 lat. Ale jest zupełnie inaczej. Gdybym miał tylko PS3 to nadal bym grał w to co teraz a nie jakieś Twisted Metale, Beyond czy Starhawki.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

MaZZeo zawodzisz mnie...od wczoraj ps4 masz na chacie, a tu jak na razie zero hejtu na ten sprzęt, a nawet jakiś większych postów go opisujących

Opublikowano

inb4 system walki samograj.  No cóż też mnie to irytuje xd

Pamiętam jak grałem w jedynkę gdy byłem okropnie chory. O dziwo, właśnie wtedy system walki okazał się plusem. Nie wymagał dużo uwagi, był efektowny i grało się przyjemnie dla mojego schorowanego musku. I 80 procent gry tylko spacerowałem wolnym krokiem wśród tłumu. A i odkrywałem mapę znajdując te punkty. Szkoda że porzucili klimaty jedynki bo kraj mario czy rodzina milana nie są tak pociągające.

I wlasnie dlatego zarzucilem kolejne czesci. Jedynka, mimo swojej prostoty, byla fhuuui klimatyczna. bo wyraz Assassin z tytulu cos w niej jeszcze znaczyl. Wlasciwie wszystko co w grze krecilo sie wlasnie wokol bycia zabojca. Od chociazby siedziby bractwa, przez czas akcji po takie szczegoly jak uciety palec, zeby mozna bylo zamontowac ostrze czy glowne clue misji czyli zabojstwa (i dialogi z mordowanymi po egzekucji o piorku z krwia nie wspominajac). Do tego to co obiecano to spelniono: tam gdzie patrzysz tam dojdziesz + wchodzenie na wszystkie budowle. O swedzeniu jajek przy skokach z najwyzszych budynkow nie wspominajac.

AC1 jak dla mnie to gra w sam raz. Fakt, rodzajow ze misji pobocznych jest raptem 3 ale to nie one byly dla mnie najwazniejsze. Grajac cieszylem sie widokami, animacja, mozliwosciami a na deser udalo mi sie zebrac wszystkie piorka, ktore byly jedyna znajdzka w grze. I tyle starczylo. Ale ludzie sie oburzyli bo za malo wszystkiego. No to w kolejnej czesci dostali mozliwosc kupowania domow. Bo to takie istotne w byciu zabojca.

Opublikowano

MaZZeo zawodzisz mnie...od wczoraj ps4 masz na chacie, a tu jak na razie zero hejtu na ten sprzęt, a nawet jakiś większych postów go opisujących

Jak nie mam się do czego przyczepić to czemu hejtować? Killzone mi się podoba. Dziwne przeświadczenie, że to co związane z Sony mam hejtować z miejsca. Wcale tak nie jest.

Opublikowano

Dziwne przeświadczenie, że to co związane z Sony mam hejtować z miejsca. Wcale tak nie jest.

No teraz to juz bezczelnie klamiesz w zywe oczy. :teehee:

Opublikowano

To ta kolejna <ziew> gierka z zombiakami?  Widziałem co nieco z tego tytułu i imo nie ma czego żałować. W zalewie gierek z tymi zombiakami brak jednej jakoś nie powoduje u mnie rozpaczy.

Zresztą można też to zgarnąć na Steamie więc żaden mi to ex.

Opublikowano

Dziwne przeświadczenie, że to co związane z Sony mam hejtować z miejsca. Wcale tak nie jest.

No teraz to juz bezczelnie klamiesz w zywe oczy. :teehee:

Jestem hejterem sonoklapów, a nie hejterem Sony :teehee:

Opublikowano

To ta kolejna <ziew> gierka z zombiakami?  Widziałem co nieco z tego tytułu i imo nie ma czego żałować. W zalewie gierek z tymi zombiakami brak jednej jakoś nie powoduje u mnie rozpaczy.

Gdyby to była <ziew> tylko kolejna gra o zombie, to by jej na X360 nie kupiło ponad milion graczy.

Opublikowano
a na deser udalo mi sie zebrac wszystkie piorka, ktore byly jedyna znajdzka w grze. I tyle starczylo. .

Były jeszcze flagi.

Co jak co, ale pierwszy asasin robił całkiem dobrze zgadzam się i do tego system walki niebyl az tak prostacki jak teraz (walka tylko ukrytym ostrzem wymagala timingu) gdzie przed kazdym atakiem masz wielki czerwony znaczek, że typ ma zamiar zaatakować. A wystarczyło zrobić tak że wpadasz w ekipę 4 wojakow to dostajesz kose w plecy i game over i wtedy trzeba by było być dyskretnym a nie na gladiatora po 10 typa naraz. Cóż chyba obok coda najlepsza seria dla każuali.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Gdyby to była <ziew> tylko kolejna gra o zombie, to by jej na X360 nie kupiło ponad milion graczy.

A CoDa nowego ile osób kupiło? Gra musi być niesamowicie oryginalna i przełomowa, w końcu sprzedaż = klasa gry.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

A CoDa nowego ile osób kupiło? Gra musi być niesamowicie oryginalna i przełomowa, w końcu sprzedaż = klasa gry.

Trzeba być prawdziwym ignorantem by robić takie porównania. State of Decay to nowe IP, które nie miał milionowej bazy użytkowników, od zupełnie nowego studia, z praktycznie zerowym budżetem na marketing.

Kombinuj dalej.

Opublikowano

No w takim wypadku to może i tak. Mnie wzdryga na sam widok tej serii po 5 częściach.

Mi jeszcze,ale to jeszcze nie wzdryga,ale sam fakt że wydają te AC co roku mnie irytuje. Może jak teraz wydadzą Watch Dogs to przestaną tak klepać te Asssisny(taaaaa już xd)

Ehh dzisiaj idę do kumpla zobaczyć PS4 w akcji. Troszkę #eksajt

Opublikowano

teraz beds klepac watch dogs I assassiny razem.

dam sobie reke uciac ze WD bedzie w(pipi)iajace.

Opublikowano

xe8cd.gif

89so3x.gif

mobchasesps4.gif

PS4_WWZ_zpsf04aa2a4.gif

sad_xbox.png

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Ten gif z WWZ. :D

Opublikowano

Ja to jestem ciekaw tych wszystkich super exów ps3 bo poza Uncharted i Demons Souls nie widzę ani nic ciekawego, ani nic co mogłoby konkurować z flagowymi seriami 360. Zaraz ktoś pewnie tu z killzonem czy innym inFamous wyskoczy. Nie dzięki. 

Ale masz pojęcie że działa to także w drugą stronę i ktoś może nie znaleźć nic interesującego go pośród ex'ów na x360 ? :empathy:

Opublikowano

Dokładnie tak jest, a jak jest większy wybór to i większa szansa, że znajdzie się coś dla siebie. W tym temacie chyba Sony prowadzi.

Opublikowano

A ma ktos linka z (chyba) poznanskiego saturna/mm gdzie pracownicy puscili "welcome to the jungle" kiedy podniesli kraty?

o ku.rwa, gify mi sie dograly. te dwa pierwsze to skad sa? xD

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

widzialem stream z tej gry. To jest crap o zombie i nie wiem dlaczgo ktos to kupuje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.