Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Trzeba być prawdziwym ignorantem by robić takie porównania. State of Decay to nowe IP, które nie miał milionowej bazy użytkowników, od zupełnie nowego studia, z praktycznie zerowym budżetem na marketing.

Strzelanie+zombiaki=mln sprzedanych sztuk

To chyba najprostszy sposób na zarobienie kasy w tej branży.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

i w 36 sekundzie krata się otwiera, wyobrażacie to sobie? sam bym pobiegł ile sił w nogach jeszcze z radością rozpjerdalał po drodze czajniki i żelazka <3333333333

Opublikowano

Trzeba być prawdziwym ignorantem by robić takie porównania. State of Decay to nowe IP, które nie miał milionowej bazy użytkowników, od zupełnie nowego studia, z praktycznie zerowym budżetem na marketing.

Strzelanie+zombiaki=mln sprzedanych sztuk

To chyba najprostszy sposób na zarobienie kasy w tej branży.

Znawcy gier od 7 boleści :P

Jakiś czas temu wyszło How to Survive (gra o zombie, całkiem ładna, strzela się), dlaczego nikt tego nie kupił? Przecież, tak jak sam napisałeś, powinno iść jak woda :)

Zabawne, jak gracze, którzy często usilnie starają się walczyć ze stereotypami na swój temat, sami nimi sza(pipi)ą na lewo i prawo :) Bawcie się dalej sami.

Edytowane przez Pacquiao

Opublikowano

No spoko zaraz mi napiszesz, że zombiaki to taki świeży i odkrywczy temat na gierki :teehee:  To jest jeden z najbezpieczniejszych i jednocześnie oklepanych obecnie tematów na robienie gierek i jak ktoś jeszcze na tym nie umie zarobić to niech lepiej daruje ich tworzenie.

Opublikowano

No spoko zaraz mi napiszesz, że zombiaki to taki świeży i odkrywczy temat na gierki :teehee:  To jest jeden z najbezpieczniejszych i jednocześnie oklepanych obecnie tematów na robienie gierek i jak ktoś jeszcze na tym nie umie zarobić to niech lepiej daruje ich tworzenie.

Powiedział człowiek, który się ślini na 7 czy 8 odsłonę Persony :)

Opublikowano

No skoro ty porównujesz kolejne odsłony Persony, które różnią się bardzo względem siebie do prostych gierek dla masowego gracza jakimi są zombi to nie chce mi się już poruszać tego tematu bo to do niczego nie prowadzi.

Opublikowano

Ja to jestem ciekaw tych wszystkich super exów ps3 bo poza Uncharted i Demons Souls nie widzę ani nic ciekawego, ani nic co mogłoby konkurować z flagowymi seriami 360. Zaraz ktoś pewnie tu z killzonem czy innym inFamous wyskoczy. Nie dzięki. 

Ale masz pojęcie że działa to także w drugą stronę i ktoś może nie znaleźć nic interesującego go pośród ex'ów na x360 ? :empathy:

Jasne że tak, ale skoro ja dla siebie widzę mniej ciekawych gier na ps3 to dlaczego każdy próbuje tutaj wmówić posiadaczom xboxa że nie maja w co grac?  :teehee:

Opublikowano

A ma ktos linka z (chyba) poznanskiego saturna/mm gdzie pracownicy puscili "welcome to the jungle" kiedy podniesli kraty?

o ku.rwa, gify mi sie dograly. te dwa pierwsze to skad sa? xD

Nie mam (ale chciałbym zobaczyć :D). Wiem, że na otwarcie MM w King Crossie było jakieś 150 chłopa, a tam wejście do sklepu jest po ruchomych schodach. Ochroniarze siedzieli na tych schodach i nie wpuszczali, a wiadomo, jak wybiła godzina 0 i otworzono przejście, to zaczął się wyścig, normalnie pchali się do tych schodów, biegli po nich (bardziej można powiedzieć, że sie wspinali) i później sprint po konsolę. Szkoda, że nie mam tego nagranego xD. Jak można być takim zwierzęciem ;/. Że nie ma ofiar śmiertelnych po tej całej premierze to cud.

Opublikowano

jak pracowalem w saturnie krążyły opowiesci o jakiejś wyprzedaży w łódzkim MM, opowiedział je koleś który pomagał nam w zatowarowaniu marketu, ponoć wbiło się do mediasa koło 1000 osób i nie kontrolowali tego, zrobili lockdown budynku i wezwali policje :D końcówka lat 90tych

jak byłem gnojkiem to pamietam jak były odtwarzacze mp3 256mb (rarytas wtedy) po 59zł, pamiętam że lecialem z falą i nie kontrolowalem nóg

Opublikowano

ja pamietam pierwszą polską akcję wietrzenia magazynow czy tez ceny bez vat w latach dziwiedziesiatych w MM w Chorzowie. Młody z rodzicami jechaliśmy tramwajem by coś wyrwać po taniemu. Zobaczyliśmy kolejkę...bez kitu z tysiąc osób, a nawet jeszcze market nie był otwarty i momentalnie odwróciliśmy się na piętach i wrociliśmy do domku. Szkoda, że wtedy komorek z kamerkami nie było.

Opublikowano

Na razie nic specjalnego nie wiadomo o samej grze/nie ma żadnych gameplay'ów więc no eksajt.

Opublikowano

Najciekawsza gra na Xbone (obok SD), więc wiadomka. Oby nie zawiedli.

Opublikowano

No skoro ty porównujesz kolejne odsłony Persony, które różnią się bardzo względem siebie do prostych gierek dla masowego gracza jakimi są zombi to nie chce mi się już poruszać tego tematu bo to do niczego nie prowadzi.

Sorry Paliodor, ale teraz pier.dolisz jak mendrek ogrywajacy gry na yt, szewczyk też dobry stream oglądał i crap xD No to co ja miałby powiedzie kiedy oglądałbym stream takiego dajmy na to demon souls przecież na yt to wygląda żałośnie. Co do state of decay być moze gra ma oklepany temat, ale w dość niecodzienny sposob jeśli chodzi o gierki. Btw oklepanych motywów to czy czasem tlou takie nie jest ? Postapo itp ale nie przeszkadza to w krzyczeniu wszędzie goty, gotg i 10 wszędzie.

Opublikowano

Btw oklepanych motywów to czy czasem tlou takie nie jest ?

Też takie pewnie jest. Konkretnie się nie wypowiem bo gierka mnie nie interesuje zbytnio.

Opublikowano

Btw oklepanych motywów to czy czasem tlou takie nie jest ?

Też takie pewnie jest. Konkretnie się nie wypowiem bo gierka mnie nie interesuje zbytnio.

Bo kumam twoją niechęć bo można już rzygać postapo plus zombie czy inne grzyby, ale akurat State of Decay robi to w dość świeży sposób bo nie przypominam sobie drugiej takiej gry na konsolach. Na PC jest ten Day Z, ale to tylko mod, który nie grzeszy dopracowaniem. 

Opublikowano

Jest jeszcze Project Zomboid i Dead State ktore tez opieraja sie na budowaniu bazy, ale obie sie jeszcze dlugo beda robic. Nie mowiac juz o innych problemach ktore trapia takiego Zomboida.

DayZ to tez piesn przyszlosci, mod juz chyba nie jest wspierany a standalone nadal w powijakach.

Rozumiem, ze mozna miec dosc trendu zombiakow (chociaz mam wrazenie ze przygasa powoli), ale dobra pozycja to nadal dobra pozycja. Hejtowanie za takie glupoty (ktore moznaby nazwac yanowaniem) jest strasznie slabe.

Opublikowano

Nie wiem jak wy, ale mam dosyć Paliodora i jego "nie gram w masowe gry dla prostego masowego gracza stworzone przez masowych producentów dla milionowych masowych zysków, tylko jestem growym intelektualistą i nakur.wiam w inteligentne gry" Wyjmij kij z odbytu i przestań się wywyższać.

Opublikowano

Nie wiem jak wy, ale mam dosyć Paliodora i jego "nie gram w masowe gry dla prostego masowego gracza stworzone przez masowych producentów dla milionowych masowych zysków, tylko jestem growym intelektualistą i nakur.wiam w inteligentne gry" Wyjmij kij z odbytu i przestań się wywyższać.

czasem sam tak piszesz ;>>>

popcorn gif.

Opublikowano

On jest świadomym konsumentem xD

Opublikowano

photo-thumb-20571.jpg?_r=1367846317

Opublikowano

ja pamietam pierwszą polską akcję wietrzenia magazynow czy tez ceny bez vat w latach dziwiedziesiatych w MM w Chorzowie. Młody z rodzicami jechaliśmy tramwajem by coś wyrwać po taniemu. Zobaczyliśmy kolejkę...bez kitu z tysiąc osób, a nawet jeszcze market nie był otwarty i momentalnie odwróciliśmy się na piętach i wrociliśmy do domku. Szkoda, że wtedy komorek z kamerkami nie było.

na 1 wietrzeniu magazynów w MM w Katowicach były połamane ręce, nogi, żebra :>

kolejne obstawiala juz policja i karetka

Opublikowano

Obstawiamy co bylo na palecie obok ?

tde9477_xbonestocke8svq.jpg

Opublikowano

Więcej Xboxów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.