Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ja? Przecież to tobie majtki sztywnieją na wieść o tym, że gościu odpowiedzialny za loadingi dołącza do ND.

Ja się od jakiegoś czasu o Ciebie e-martwię, wszędzie widzisz eksajty, gwiazdki i tęcze. Gdzie w tamtym poście widzisz eksajt?

Opublikowano

Beka z klapków, jak hejtowali funkcje społecznościowe a teraz 90% spamuje forum linkami i screenami z fejsa. Typowe klapersy :teehee:

Opublikowano

No cóż, do Naughty Dog dołączyła ostatnio pracownica 343 odpowiedzialna za programowanie grafiki, a teraz gościu od szybkich loadingów. Moim zdaniem to dobrze wróży na przyszłość.

Opublikowano

Ja? Przecież to tobie majtki sztywnieją na wieść o tym, że gościu odpowiedzialny za loadingi dołącza do ND.

Wbrew pozorom to można oczekiwać czegoś ciekawego. Już w serii Uncharted (nie wiem jak w TLoU) nie ma loadingów oprócz tego przy włączeniu gry, to jestem ciekaw jak wykorzystają tego kolesia przy następnych tytułach.

Opublikowano

Full HD dla PS4 dla Xboxa One HD ready starczy :teehee:

Ja chyba wezmę XONE,tvika nie będę musisl wymienić xD

W sumie to też celuję w ps4. W takim razie łykam jakiś TV HD ;)

Opublikowano

podsumowujac exy na xone:

KI - darmowa gra z 6 zawodnikami bez trybu story ktora jest wspomagana przez chmure w sposob "niekonwencjonalny" - w hiperprzestrzeni xcloud przejmuje Twoja tozsamosc i gra za ciebie,  a Tobie sie tylko wydaje ze wygrales.

FM5 - okroja czesc wzgledem poprzednich z kibicami wycietymi  z 3 rodzajów kartonu, z rewolucyjnymi jak na retaila za 60 dolców mikrotransakcjami ktore wywolaly zamieszki w necie niczym w libii

DR3 - przepraszam, gra dla debili

Fighter Within - najnizej oceniana gra w naszej galaktyce, tytul startowy wydany po to by ktos go kupil przez przypadek

cos tam Zoo - no wlasnie

Ryse - techdemo za pelna cene w ktore nikt nie chce grac

Jest niezle

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Pośmiejmy się teraz z nintendo. W pierwszym roku Wii U sprzedało się w UK gorzej niż xbox360 w pierwszym roku sprzedaży w Japonii  :teehee:

WiiU  - 150k

X360 - 220k

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Szczeciński Saturn w Kaskadzie - CoD 4 69,99zl vs GTA IV/MW2 59,99zł <fuck logic> Albo doszczętnie rozwaliła mnie sytuacja gdzie Dualschocka 3 za 219,99zl bez żadnego zastanowienia kupił tatuś swojej małej córci, sklep dla debili, brak słów, polaki naiwniaki #beka

Opublikowano

KI - darmowa gra z 6 zawodnikami bez trybu story ktora jest wspomagana przez chmure w sposob "niekonwencjonalny" - w hiperprzestrzeni xcloud przejmuje Twoja tozsamosc i gra za ciebie,  a Tobie sie tylko wydaje ze wygrales.

FM5 - okroja czesc wzgledem poprzednich z kibicami wycietymi  z 3 rodzajów kartonu, z rewolucyjnymi jak na retaila za 60 dolców mikrotransakcjami ktore wywolaly zamieszki w necie niczym w libii

Fighter Within - najnizej oceniana gra w naszej galaktyce, tytul startowy wydany po to by ktos go kupil przez przypadek

cos tam Zoo - no wlasnie

Jest niezle

pozwol ze podsumowania to beda robic ludzie ktorzy mieli kontakt z konsola i w/w grami bo inaczej wyjda takie idiotyzmy jak powyzej

Opublikowano

Wbrew pozorom to można oczekiwać czegoś ciekawego. Już w serii Uncharted (nie wiem jak w TLoU) nie ma loadingów oprócz tego przy włączeniu gry, to jestem ciekaw jak wykorzystają tego kolesia przy następnych tytułach.

Tlou tez nie ma loadingow poza odpalaniem gry i pierwszym loade z menu. Nawet po zgonie jest znikomy loading

Nie wiem po co im ten typ xd

Opublikowano

cos tam Zoo - no wlasnie

Jest niezle

pozwol ze podsumowania to beda robic ludzie ktorzy mieli kontakt z konsola i w/w grami bo inaczej wyjda takie idiotyzmy jak powyzej

A czy będziesz w stanie podsumować je tak jednym, dwoma zdaniami? Bo Twojej opinii akurat byłbym bardzo ciekaw :)

Opublikowano

Zeratul, czyli kto? Pracownicy MS Polska (zostali jacyś?) i największe xboty, same doborowe towarzystwo :)

Anyway, skoro teraz to właśnie XO ma problem z długą instalacją, a PS4 nie, to chciałbym aby xboty które narzekały na instalacje na PS3 i przezywały ją szrotem, odniosły się w ten sam sposób do XO ;)

Opublikowano

ej milan zrób analize exów PS4

resogun - klasyczna strzelanka 2d w 3d srodowisku ktora ponoc wciagnie mocno tylko fanow gatunku i hardcorow srubujacych wyniki, dla reszty mily dodatek

killzone - singiel porownywalny  z poprzednikami czyli raczej na minus, multiplayer ponoc bardzo dobry, sredniak z aspiracjami  w multi

knack - srednia platformowka nie warta swojej ceny, ale ponoc idealna dla mlodszych i fajna w coopie

flower- wstyd nawet to wymieniac

exy przerazaja sredniactwem i iloscia, ale przynajmniej nikt nikomu nie pluje w twarz

te i poprzednie bzdury na podstawie recek, filmikow, komentarzy i potw/niepotw. plotek

Opublikowano

Zeratul, czyli kto? Pracownicy MS Polska (zostali jacyś?) i największe xboty, same doborowe towarzystwo :)

Anyway, skoro teraz to właśnie XO ma problem z długą instalacją, a PS4 nie, to chciałbym aby xboty które narzekały na instalacje na PS3 i przezywały ją szrotem, odniosły się w ten sam sposób do XO ;)

Nie ma problemu xo to szrot w stu procentach. Zbędny kinect, niższa rozdziałka, absurdalne czasy instalacji. Naprawdę wygląda to żałośnie - tylko gier mi szkoda.

Opublikowano

cos tam Zoo - no wlasnie

Jest niezle

Tej, ale przy pierwszych szesciu pozycjach to mial jednak racje.

Opublikowano

chciałbym by moje zarzuty zostały obalone jesli pisze bzdury.

To ze zeratul ma obie konsole, nie oznacza ze jego opinia ze to idiotyzmy to prawda a glosy setek tysiecy internautów to gó.wno prawda.

Opublikowano

To zawsze było i jest subiektywne

Opublikowano

Milan, zapomniałeś o Contrast na ps4...

Gierce, która nikogo, ale wygląda ok jak za coś do pobrania w Plusie.

Opublikowano

PlayGo to ten system co możesz grać jak nie masz całej gry zainstalowanej/ściągniętej.

Podobno czas potrzebny do odpalenia gry to mniej niż minuta.

hmm ciekawe ile tekstur itp zdoła sie pobrać aby załadować coś więcej niż menu główne :D

Sporo. W Fifie podobno masz od razu mecz Real Barca bez niczego, kończysz i konsola pika że po robocie. To nie PC.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Naprawde zalosne jest to dyskredytowanie Xboksa One i dyskredytowanie swietnych gier jakie wyszly na ta platforme. Ktos naprawde ma niezle kompleksy i ostro musi sobie ego podbudowywac. Nie wiem czy winne sa problemy z erekcja, stulejka czy moze grzybica pochwy. Prawda jest oczywista, ze na chwile obecna PlayStation 4 to lepszy zakup niz Xbox One. Mamy calkiem przyzwoite multiplatformy z ktorych wiekszosc smiga lepiej i w wyzszej rozdzielczosci. Mamy dodatkowy content do Assassins Creed i to by bylo chyba na tyle z dodatkowego contentu. Ponadto jest swietny Killzone i rewelacyjny Resogun. Acha, jest jeszcze knack ale nie gralem to nie bede ocenial. Reszta to giereczki z poprzedniej generacji... takie jak Contrast, DC Universe Online (kolejne proba ratowania martwego MMO) i Warframe. Jest tez dzialajcy twitch umozliwiajacy streaming i mozliwosc robienia filmikow w slabej rozdzialce i screenshotow. No i pad poprawiono, ale dalej nie jest on zbyt mocny. Przeciwwaga jest platny online(wzgledem PS3), brak jakichkolwiek opcji customizacji dasha, hdcp i marny wybor aplikacji. Ale PS4 i tak wygrywa... wygrywa bo mial premiere w Polsce i wygrywa cena. Wygrywa tym, ze Sony zrobilo system ktory jest absolutnym przeciwienstwem PS3. I chwala im za to. 

Pisanie, ze Xbox One to szrot jest smiechu warte. Jest to kapitalny sprzet z rewelacyjnym padem. Na pewno Microsoft zalicza gorszy start bo sobie strzelil w stope i musial wiele rzeczy zmienic wzgledem tego co pierwotnie planowal, ale system dziala. Jasne, pare rzeczy nalezy poprawic (czat) i rozbudowac, ale jestem rowniez bardzo zadowolony. Kwestia jakosci gier na Xbone wzgledem PS4 jest smiechu warta. Kazdy kto odpalil Ryse, wie ze konsola ma wystarczajaco duzo mocy by pociagnac Assassins Creed 4 i Call of Duty Ghosts w 1080p. Moze zawinily narzedzia deweloperskie, moze silnik, sterowniki, ale ta konsola ma moc by pociagnac te gry w wyzszej rozdzialce.

Nasmiewanie sie, ze ryse to tech demo to zenada, z gra spedzilem juz ponad 24h i bawie sie przy niej swietnie. To ze ktos nie umie w nia grac i nie rozumie, ze jej glownym zalozeniem jest tworzenie jak najwiekszego combosa, i wali na easy na pale to potem wystawia 5/10. Nie jest to gra idealna, ale jest to gra dobra ktora jest godna uwagi. Zaden samograj i tech demo.

Forza 5 moze i straszy instalka 6Gb i mikrotransakcjami, co ogolnie jest skandalem, ale posiada drivatara ktory jest absulotna rewolucja w racerach. Ta technologia to przyszlosc wyscigow, ktora zmienia to jak sie scigamy i jak gra podnosi nam poprzeczke wyzej. 

Killer Instinct - nie znam sie na mordoklepkach, ale nie podoba mi sie.

Powerstar Golf - swietna gra na imprezy i do klepania samemu. Wysoki poziom trudnosci potrafi podniesc cisnienie. 

Dead Rising 3 - chyba najlepszy exclusive na Xbox One. Moze nie za ladna, moze nie do konca plynna, ale ta gra ma tyle miodu, ze wylewa sie z konsoli za kazdym razem jak ja odpalam. Zdecydowanie najlepsza odslona serii i kapitalna produkcja.

Crimson Dragon - za krotko pogralem by sie wypowiadac, ale wstepnie podoba mi sie. Kolejna skillowa gra. 

Nie mozna tez zapomniec o bogatszej wersji Fifa 14... i pierwszenstwie w DLC w Ghosts(chyba) i Battlefield 4.

Xbox One nie ma problemow z dluga instalacja. Problem pojawia sie jak gra musi sciagnac update i zainstalowac gre. Bo to update spowalnia instalowanie. Jak trzeba sciagnac 6Gb update forzy to jest to problem. Nie twierdze, ze to nie fail bo na PS4 dziala to jak marzenie, ale moze zostanie to poprawione, a jak nie to fail zostanie failem. Wiekszym minusem Xbone sa dlugie loadingi gier. 

Pachter przewiduje, ze Xbox One sprzeda sie o 25% gorzej niz PS4, co powinno zmobilizowac Microsoft i doprowadzi do tego, ze konkurencja sie zwiekszy. Microsoft na pewno nie jest w szarej (pipi)e jak Sony bylo z PS3, ale miec kapitalna pozycje wypracowana przez 360 i wszystko to pogrzebac to porazka. 

Opublikowano

Ach te Sonoklapy w UK, Niemczech, reszty Europy XD XD XD i w USA :woot:

Edytowane przez pop

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.