Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Prawda jest oczywista, ze na chwile obecna PlayStation 4 to lepszy zakup niz Xbox One. Mamy calkiem przyzwoite multiplatformy z ktorych wiekszosc smiga lepiej i w wyzszej rozdzielczosci.

Mówisz jak jest. PS4 jest tańsze, ma tańszy abonament i dla przeciętnego gracza ma lepsze gry. Dopóki to się nie zmieni, MS nie wygra. 

Odnośnie dalszej części posta - nie da się obiektywnie powiedzieć że X1 jest złym sprzętem, jest po prostu obecnie gorszym sprzętem niż PS4. Na tym polega konkurencja i sam kapitalizm, że kupuje się lepszy produkt niż gorszy. Moje rady - wywalić Kinecta, obniżyć cenę i pokazać kilka eksów, bo o 1080p na X1 jestem spokojny.

Opublikowano

Jak porównasz co oferują obie usługi to można powiedzieć, że + w porównaniu do xbl jest za darmo.

Opublikowano

Jest tanszy oficjalnie bo PS Plus $49.99 a Xbox Live $59.99... w praktyce ceny sa identyczne (amazon). Dodatkowo XL ma okazje, ze mozna zdrapeczki za $35 wyrwac przynajmniej 2 razy w roku. 

Opublikowano

Oficjalne ceny to 195 za Plusa i ok 250 za Golda, wiem że da się kupić taniej, są obniżki ale piszę o sytuacji ,, defaultowej "". Tak są promocje na obie usługi, i można sporo przyoszczędzić ale jeśli ktoś o tym nie wiem/nie chce mu sie szukac, to taka cene dostanie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie, idź sobie z tekstami "jak porównasz co w środku". Wtedy mówimy o stosunku zawartości do ceny. MeSSer mówi, że jest tańszy, a nie oferuje więcej w przeliczeniu na dolara. Jeśli mówimy tańszy, to mówimy tylko o cenie.

No i ja myślałem o Polsce, tak na szybko patrząc na Allegro: XBL rok za 125 zł, PS+ za 175. I raczej zawsze tak było, że XBL można było taniej wyrwać. Ale skoro ceny oficjalne od samych M$ i Sony są takie jak mówi Zeratul to faktycznie, zdanie MeSSera teraz ma sens.

Opublikowano

Beka z każdego kto w 2013 abonamenty czy inne zdrapki kupuje po cenie sklepowej.

Opublikowano

Prawda jest oczywista, ze na chwile obecna PlayStation 4 to lepszy zakup niz Xbox One. Mamy calkiem przyzwoite multiplatformy z ktorych wiekszosc smiga lepiej i w wyzszej rozdzielczosci.

Mówisz jak jest. PS4 jest tańsze, ma tańszy abonament i dla przeciętnego gracza ma lepsze gry. Dopóki to się nie zmieni, MS nie wygra. 

Odnośnie dalszej części posta - nie da się obiektywnie powiedzieć że X1 jest złym sprzętem, jest po prostu obecnie gorszym sprzętem niż PS4. Na tym polega konkurencja i sam kapitalizm, że kupuje się lepszy produkt niż gorszy. Moje rady - wywalić Kinecta, obniżyć cenę i pokazać kilka eksów, bo o 1080p na X1 jestem spokojny.

Nie mowie, ze PS4 ma lepsze gry dla przecietnego gracza. Xbox One ma lepsze gry i lepszy lineup. Stwierdzam tylko, ze multiplatformy maja lepsza rozdzialke. Ale np. co z lepszej rozdzialki w BF4 jak gra jest zwalona na wszystkich systemach. 

Opublikowano

Na XBL cena abo to 229 zł na chwilę obecną - w PSS 195 zł (12 miesięcy) ale fakt jest taki że Gold można dużo taniej kupić niż PS+ (i nie mówię o okazjach tylko cenach w sklepie).

Opublikowano

Oficjalne ceny to 195 za Plusa i ok 250 za Golda, wiem że da się kupić taniej, są obniżki ale piszę o sytuacji ,, defaultowej "". Tak są promocje na obie usługi, i można sporo przyoszczędzić ale jeśli ktoś o tym nie wiem/nie chce mu sie szukac, to taka cene dostanie.

A da się kupić Plusa taniej? Bo golda kupisz bez problemu za połowe tego.

Opublikowano

Nie mowie, ze PS4 ma lepsze gry dla przecietnego gracza. Xbox One ma lepsze gry i lepszy lineup. Stwierdzam tylko, ze multiplatformy maja lepsza rozdzialke. Ale np. co z lepszej rozdzialki w BF4 jak gra jest zwalona na wszystkich systemach. 

Mówiąc ,, lepsze " gry, miałem na myśli większą rozdziałkę/płynniejsze działanie w multiplatformach, bo wyniki sprzedaży jasno wskazują, że to multiplatformy to główne zakupy na nowych konsolach. Czyli przeciętny gracz kupuje głównie multiplatformy i dla niego PS4 ma w ten sposób ,, lepsze " gry.

Odnośnie jakości gier/ lineupu, nie wypowiem się, to subiektywna kwestia.

tak, w zasadzie chyba to napisałem nawet w cytowanym poście.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No to spoko... wszyscy sie zgadzamy. PS4 poki co wygrywa z Xbox One. Proponuje zamknac temat do czasu obnizki ceny Xbone'a. 

Opublikowano

to już wiadomo dlaczego w polsce premierę opóźnili. weź i zaprogramuj tyle przekleństw.

Opublikowano

Witam

To dlaczego nie kazałeś zamknąć temat do czasu obniżki ceny PS3 swego czasu?

Pod koniec przyszłego roku o tej porze będzie mniej więcej wiadomo kto wygra generacje, druga generacja gier i usług wyjaśni sprawe, cena nie jest problemem dla ludzi co pokazują wyniki sprzedaży PS4 na naszym rynku mimo jak na nasze zarobki ceny tego sprzętu, kinect w stanach kosztował jak na kamerke sporo a mimo to sprzedał się bdb.

Poprostu X1 jest względem poprzednika za mało innowacyjny, PS4 wyprzedza o lata świetlne PS3 w jakości i szybkości działania, ma w pewnym sensie nowego pada i najlepsze bebechy wobec X1 i Wii U.

X1 działa wolniej od PS4, mam praktycznie identyczny kontroler i nie mam skoku w jakości gier wzgledem X360, kinect to praktcznie to samo co na X360 tylko działa sprawniej, ale rewolucji brak, dlatego się nie sprzedaje, ludzie pragną znaczącego rozwoju sprzetu względem poprzednika. Sony mialo łatwiej bo PS3 działało wolniej od 360 i było co naprawiać tam z padem na czele, PS4 naprawiło błedy PS3 i dlatego się sprzedaje bo wnosi wzgledem poprzednika nową jakość czego nie da się powiedzieć o X1 i Wii U które wzgledem Wii jest krokiem wstecz jeżeli chodzi o innowacje jakie tam były...

Opublikowano

Ja w czerwcu kupowalem za 160

Opublikowano

Akurat jeśli chodzi o innowacje/system/usługi to obie konsole są mniej więcej na tym samym poziomie. Zdecydują gry i cena.

Opublikowano

w dzisiejszych czasach ludzie sa tak zabiegani i nie maja czasu na granie.

Dltawgo wygra xone i opcja grania w  gry przez chmure, nastawiasz rano w  co ma grac, kumple beda widziec ze lykasz trofiki, a Ty z  usmiechem w robocie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.