Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ile z tych 1200 samochodów to takie ślicznotki?

24

Pytam ile jest standardów w GT6, nie widzisz zdjęcia?

I dlaczego porównuje się Forzę 5 z next-genów do GT6 z current-genów?

Czemu porównuje się najnowsze odsłony serii, zamiast porównywać najnowszą z tą wydaną dwa lata temu, albo czekać kilka lat na wydanie kolejnego GT? No ciekawe, naprawdę, ale myślę że jak się mocno wysilisz, to się domyślisz.

Przykro mi, jestem kretynem, musisz mi wytłumaczyć, dlaczego zamiast porównywać ostatnią część serii na obecną generację (czyli FM4 i GT6) porównuje się ścigałkę z modelami projektowanymi od zera pod nową generację z updatem do GT5, który wciąż ma modele z PS2.

Wszystkie "premium" patrząc na standardy z GT5

Wszystkie :sorcerer:  Only 24 cars in the game support the Autovista feature - te 24 możesz porównywać do setek w GT6

Wiesz w ogóle co to jest autovista i samochody "premium" w Gran Turismo? Setki samochodów w GT6 mają autovistę? Ciekawe, naprawdę ciekawe.

Zobaczymy ile samochodów będzie miała pierwsze wersja Gran Turismo 6 HD Prologue Concept na PS4

Zobaczymy, czy też będzie kosztować połowę ceny jak GT5 Prologue, a nie pełną cenę jak półprodukt Forza 5.

Patrząc na ilość samochodów/tras w GT5 Prologue i cenę jaką miało na start (71/6 za $39) to śmiem twierdzić, że Forza 5 z tymi swoimi "jedynie" dwustoma samochodami i czternastoma trasami jest nawet tania.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano
W takim razie MS jest dopiero w fazie dema.

A co byś chciał na start generacji ?  po za tym to demo ma dużo więcej do zaoferowania niż demo GT ile tam tego było 16 samochodów ? Tu masz 200....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Przykro mi, jestem kretynem

Dziwnym nie jest.

GT5 Prologue i cenę jaką miało na start (71/6 za $39) to śmiem twierdzić, że Forza 5 z tymi swoimi "jedynie" dwustoma samochodami i czternastoma trasami jest nawet tania.

A wliczyłeś mikropłatności?

A co byś chciał na start generacji ?  po za tym to demo ma dużo więcej do zaoferowania niż demo GT ile tam tego było 16 samochodów?

71. Co za nieudany comeback bota po cichych tygodniach. :empathy3:

Opublikowano

Co jest w tej całej dyskusji najzabawniejsze? Że w Gran Turismo 5 samochodów premium było ile, 230? Reszta to podciągnięte lekko modele z Gran Turismo 4. W pierwszej pełnej odsłonie Gran Turismo wydanej cztery (!!!) lata po premierze PS3, gdzie wcześniej było jeszcze GT 5 Prologue wydawane za trochę więcej jak pół ceny (jakie to Sony dobre). M$ wydaje Forzę day-one z dwustoma samochodami, to jest krzyk i wersja demo. Obłuda i hipokryzja at its finest.

Mogli wsadzić modele z czwórki, co im szkodziło? Ale nie, stwierdzili, że nie są one godne kolejnej generacji i zaczęli od nowa. Jeśli taka sama ilość modeli w pierwszej next-genowej odsłonie to ze strony M$ jest ru,chanie, a ze strony Sony spoczko, to nie chcę wiedzieć, co by było, gdyby T10 jednak wsadziło "standardy" z FM4 do FM5 :teehee:.

Przykro mi, jestem kretynem

Dziwnym nie jest.

No to już napisałem, nie musisz po mnie powtarzać. Teraz możesz mi wreszcie wytłumaczyć, dlaczego to ma sens?

GT5 Prologue i cenę jaką miało na start (71/6 za $39) to śmiem twierdzić, że Forza 5 z tymi swoimi "jedynie" dwustoma samochodami i czternastoma trasami jest nawet tania.

A wliczyłeś mikropłatności?

Po ch,uj? Wszystkie samochody można zdobyć normalną grą, a po narzekaniach na małe zarobki T10 to poprawiło i nie ma problemu normalnie zdobyć nawet najdroższe cacka.

W cenę GT6 też wliczamy kredyty? Przypominam, najdroższy samochód kosztuje kilkaset złotych.

Opublikowano

Obłuda i hipokryzja at its finest.

Obłuda i hipokryzja to jak bot jak się oburza, jak ktoś śmie GT6 porównywać do wydanej w tym samym czasie Forzy 5, a potem jak mu pasuje porównuje Forze 5 do GT5, Forzę 5 do GT Prologue, Forze 5 do GT6, GT5 do GT4 i jeszcze się zastanawia jakby tu fantazyjne połączenie FM5 i FM4 porównać do wszystkiego powyżej.

W cenę GT6 też wliczamy kredyty? Przypominam, najdroższy samochód kosztuje kilkaset złotych.

A ja przypominam, ze samochody w GT6, jak i w Forzy 4 otrzymuje się za wygrane wyścigi. W Forzy 5 musisz grindować. Ale miło patrzeć jak boty pokochały mikropłatności - "przecież można normalnie wszystko zdobyć grając normalnie czyli 90 razy jeździć jeden wyścig". :teehee: Zapamięta się kto tak kibicował tym szkodliwym dla graczy zmianom w branży.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Ja swoje, ty swoje. Pytam ci się: wiesz co to jest autovista i samochody premium? Nadal mi nie powiedziałeś. Nadal też nie usłyszałem dlaczego porównanie GT6 do FM4 jest złe. Tak samo jak GT5 do FM5 teraz. Ostatnia do ostatniej, pierwsza do pierwszej. W 2010 roku 200 samochodów od premium od Sony było OK. W 2013 200 samochodów premium od M$ jest be. Różnica jest taka, że GT5 było długo po premierze PS3, FM5 jest na premierę X1. (pipi), powtarzam się już. Szkoda na to czasu.

Opublikowano
Pytam ci się: wiesz co to jest autovista

no już nie trzymaj w napięciu, powiedz co to jest ta autovista

btw modele samochodów w nowej forzie są robione od zera? a stare modele wywalili do kosza? troche w to wątpie, pewnie pracowali na starych i je ulepszali (to jedyna logiczna opcja)

Opublikowano

W 2010 roku 200 samochodów od premium od Sony było OK. W 2013 200 samochodów premium od M$ jest be.

xD Jakich premium? Lata świetle brakuje tym twoim "premiumom" z Forzy nowej generacji do premiumów z GT6. Modele z autovisty były na tyle dopracowane, żeby je porównać do premiumów, a reszta to poziom przeciętnych standardów.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Psychofani Nintendo się kłócą, która ścigałka fajniejsza nie grając nawet w GranTurismo.

0173_rkfe7.gif

Wiem, że pierwszy kontakt z GranTurismo jest ciężki w końcu wpadamy 200 w zakręt i lądujemy w żwirze. Że co? Słaba giera.

Opublikowano

Wszyscy sie (pipi)a znacie :P

Kilka sprostowań na szybko bo nie chce mi się dużo pisać.

W FM5 tylko część aut jest zrobiona od zera, większosć jest przeniesiona z drobnymi modyfikacjami z FM4 (i nie ma pełnej forza visty - obecna nazwa auto vista).

Dźwięki opon z PSX ostatnio w były GT3 na PS2. W późniejszych częściach były zmieniane już kilka razy (w tym 2x za czasów GT5 i już jest druga wersja w GT6).

W Prologu było 60-pare lub 70 samochodów (nie pamietam dokładnie) i 6 tras.

W GT6 jest 37 tras.

Premiumy vs modele z FM4: w FM4 modele z photo mode i auto vista (szczególnie te drugie, których była garstka, bo miały wymodelowane "wnętrzności") miały znacznie więcej polygonów niż premiumy z GT5 (menu i photo travel). Modele in-game z FM4 miały znacznie mniej poly niż modele in-game i photo mode z GT5 (bo to te same modele). W GT6 problem polycountu poniekąd znika dzięki tesselacji (żeby nie było niejasności, nie ma wymodelowanych wnętrz bagażników itp, nie ma odpowiednika auto visty).

Modele w GT5/6 mają lepiej wykonane światła niz... modele w jakiejkolwiek innej grze. W FM4 był żart, w FM5 jest lepiej.. coś między FM4 a GT5 (FM4 ‹‹‹‹‹‹‹‹ FM5 ‹‹‹ NFS:MW ‹‹‹ GT5/6)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wszystkie :sorcerer:  Only 24 cars in the game support the Autovista feature - te 24 możesz porównywać do setek w GT

Doinformuj się człowieku bo bzdurzysz, w FM5 każde auto jest zrobione na poziomie autovista...

Opublikowano

Kto da więcej :D 

Opublikowano

Co ten MS

Powołany z myślą o niezależnych twórcach program ID@Xbox wydaje się być idealnym rozwiązaniem dla deweloperów indie. Nie ma jednak róży bez kolców - Microsoft w zamian za devkity i wsparcie wymaga, aby dana gra ukazała się na Xboksie One tego samego dnia, co na innych platformach.
Sprawę kontrowersyjnego zapisu w umowie z Microsoftem naświetlił jeden z założycieli Vlambeer, Rami Ismail. Studio było zmuszone było zwrócić się do Sony, by pominąć kłopotliwą klauzulę:
Microsoft kontaktował się z wybranymi deweloperami we wczesnych dniach ID@Xbox. Wśród nich byliśmy i my - prowadziliśmy rozmowy na temat potencjalnego wydania Nuclear Throne na Xboksa One. Już wcześniej wspominano o klauzuli jednoczesnej premiery gier na wszystkich platformach docelowych, pomijając sytuację, w której dany tytuł zapowiedziany został na inny sprzęt przed wprowadzeniem pozwalającego na samopublikację programu. Obeszliśmy to poprzez kontakt z Sony i miesięczną ekskluzywność Nuclear Throne na ich konsoli.

Opublikowano

Nie no, dostają devkita i licencje za free, to żaden wymóg w świetle tego. Ludziom się już w głowach poprzewracało z tymi indie.

Opublikowano

Przed premierą było głośno o tym że wszystkie furki obejrzysz w autoviście.

Ty to jednak jesteś bot nieugięty - masz finałową wersję gry, gdzie w AV są tylko 24 samochody, ale będziesz się upierac że są tam wszystkie, bo "przed premierą były plotki że tak będzie" xD

Opublikowano

24 były chyba w FM4. W FM5 jest ich więcej, ale przedpremierowe gadki Dana o "wszsytkich calkiem nowych modelach w forza vista " to ściema. Część modeli jest faktycznie całkiem nowa, a część to modele z FM4 z nowymi shaderami i domodelowanymi wewnętrznymi częściami drzwi aby można je było otworzyć w forza vista. Tylko część aut (ale nie wiem jaka dokładnie, nigdzie nie widziałem konkretnych liczb, możliwe że tak naprawdę większość) ma to takie pełne jak ta garstka aut w FM4.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Przed premierą było głośno o tym że wszystkie furki obejrzysz w autoviście.

Ty to jednak jesteś bot nieugięty - masz finałową wersję gry, gdzie w AV są tylko 24 samochody, ale będziesz się upierac że są tam wszystkie, bo "przed premierą były plotki że tak będzie" xD

https://www.youtube.com/user/NiZZULiVE/videos?shelf_id=1&view=0&sort=dd

24 mówisz?

Opublikowano

Wybitny troll.

Wszystkie :sorcerer:  Only 24 cars in the game support the Autovista feature - te 24 możesz porównywać do setek w GT

Doinformuj się człowieku bo bzdurzysz, w FM5 każde auto jest zrobione na poziomie autovista...

Zacytował mój wpis o FM4, odpowiedział o FM5 i udaje że coś udowadnia :turned:

https://www.youtube.com/user/NiZZULiVE/videos?shelf_id=1&view=0&sort=dd

24 mówisz?

Masz tam AV czy FV? Bo ja pisałem o AV z FM4 (pogrubiłem dla ułatwienia), więc nie wiem co ten filmik ma udowadniać. Nie wiesz nawet na jaki temat chcesz się wymądrzać.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

nawet takie szroty

To wystarczy byś więcej tematu samochodówek nie poruszał bo robisz z siebie błazna.

Opublikowano

Ja tam nie wiem czym się różni Autovista od Forzavista więc może z tego wynika mój błąd. Zabawne jest jednak gnojenie FM5 za ilość aut, kiedy to GT6 ma nadal mniej aut zrobionych na przyzwoitym poziomie niż FM4.

Opublikowano

A 15 letni killer instinct ma wiecej postaci niz najnowsza wersja na xo. Czego to dowodzi mazzeo? Porownujemy dalej rzeczy jakie nam sie akurat podoba?

Opublikowano

Ja tam nie wiem czym się różni Autovista od Forzavista więc może z tego wynika mój błąd. Zabawne jest jednak gnojenie FM5 za ilość aut, kiedy to GT6 ma nadal mniej aut zrobionych na przyzwoitym poziomie niż FM4.

Aut Premium w GT6 jest więcej niż w FM5 ogółem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.