Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Juz sie nie moge doczekac jak sonoklapy beda kupowac PS4 dla zenujacego anczarted, ktore bedzie mialo piekna grafike i beda wtedy zdrowo spuszczac z kija, Beda czuc sie jak wybrancy losu, a na dobra sprawe podziela los zwyczajnych casuali praktycznie nie roznicacych sie od odbiorcow Wii Fita i Kinect Sports'a xD

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

1. To raczej ty sie oburzasz z tego co widze, bo nie rozumiesz, ze nie ma dla mnie gier na PS3, w ktore chcialbym zagrac, dodatkowo wmawiasz mi, ze sporo mnie ominelo.

2. Nazywam cie klapersem bo czytam twoje posty i nic innego nie mozna wywnioskowac.

3. Wytykanie komus, ze broni debilnych mikrontransakcji w FM5 jest ok, klaperskie jest nie ustosunkowanie sie do tego samego problemu w GT6 i brniecie dalej w Forze.

4. Sorry, moze faktycznie cos przeoczylem, ale czy to nie ty smiales sie z tego, ze Mazzeo kupuje konsole i ja zaraz sprzedaje ?

5. 4 konsole tak ? Czyli PSX, PS2, Vita lub PSP i PS3 ? A co to ma do rzeczy ? Hmm no nie wiem, jakos bardziej jestem w stanie brac na powaznie opinie ludzi, ktorzy mieli stycznosc z kazdym sprzetem, a nie tylko z seria gejstacji.

1. Wiesz że pierwszy zacząłeś z Resogunem, jak tylko napisałem że dla mnie nie ma gier na PS4.

2. Ciekawe - ty bronisz PS4, ja krytykuje, ale to ja jestem klapersem. Poddaje się.

3. Powtarzam - gdyby ktokolwiek tu bronił mikrotransakcji w GT6 to też bym to napisał. Ale na razie broni się tego rozwiązania tylko w Forzy.

4. Nie. Wybaczam.

5. Przecież sam napisałeś "poza konsolami Sony", to ci napisałem, że miałem 4 konsole (+stacjonarny PC do grania) poza konsolami Sony od czasów PSX. Zapomniałeś już jakie pytanie zadałeś?

Edytowane przez Observer

Opublikowano

1. Wroc sie na 752 strone tematu i ogarnil cokolwiek. Sprawdz jeszcze raz od czego sie to zaczelo.

2. Ile razu mam pisac czemu kupilem PS4 i czemu sie smieje z klapkow takich jak ty ?

3. Powtarzam -  gdy ktos bronil goofna mikrotransakcyjnego w FM5 to momentalnie krucjatowales, ale jak sie okazalo sie GT6 ma cos  na tym samym poziomie i ktos o tym wspomnial to zero produkowania sie na podobmna skale.

4. Nadal tak twierdzisz, a ja cofam sie strony wstecz i widze twoj bol dupy z tego powodu.

5. Wybacz, ale jak widze takie SDF to odrazu widze kogos kto dostal na komunie/18tke plejstacje od rodzicow.

PS. A i wytlumacz mi jeszcze jedna rzecz. Czemu uwazasz, ze wtopilem kase kupujac PS4 skoro w kazdej chwili moge sprzedac ten zestaw za wiecej niz go kupilem ? Czekam na kolejna yntelygenta odpowiedz.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

creed_iv_comparej4s2h.jpg

ibjJH5vUnvss6f.PNG

a2yjrrs.png

za 100 dolarów mniej, hehe.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Beka z Xbone'a zawsze na propsie :) Jak oni mogli (pipi)c wszystko to co osiagneli w poprzedniej generacji to ja nie wiem  (chociaz w sumie od 2010 ostro probowali).

PS. Predkosc sciagania na PS4 ssie tak samo jak na PS3 ... myslalalem, ze skoro teraz zadaja kasy za granie po sieci to chociaz wiecej serwerow postawia ale widze, ze olewka konkretna. Niestety na PS4 nie ma opcji pauzowania i wznawiania wiec nawet nie mozna recznie tego przyspieszyc =/

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Weź koleżko najpierw wytrzeźwiej, bo sam już nie wiesz co piszesz - w tych punktach to nie są nawet odpowiedzi na to co pisałem. Bronisz od 3 stron PS4, ja krytykuje, ale cały czas nazywasz mnie klapersem i teraz jeszcze dorzucasz SDF. Widzisz tu jakąś logikę? Ty bronisz PS4, ja krytykuje PS4, to kto jest Sony Defence Force? Jak dyskusja ze schizofrenikiem - na krytykę Sony odpowiadasz wrzaskami, że krytykuje PS4, bo jestem fanbojem Sony. Idę w kimę i tobie też radzę, jutro przeczytaj to na trzeźwo, dowiedz się czy fanboj Sony z SDF to jest ten co Sony krytykuje czy ten co broni, a potem wróć i zobacz jakie babolce nastrzelałeś po pijaku. EOT.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

tej ale zrobcie sobie jakies avatary, bo smutno  w ch,uj, nie po to kupowalem kolorowy monitor by ogladac taka papke na ekranie.

Opublikowano

Observer, krotkie przypomnienie:

Strona 750 wyzywanie Soula od Xbotow, udowadniajac ze gameonly to twoj drugi dom

" Ostatnio po kolejnych porażkach MS coś tam jeszcze próbowałeś bronić ukochanej firmy, ale ze wstydu zamilknąłeś na dłuższy czas - a teraz wracasz i udajesz że żadnym botem nie jesteś i jeszcze chamstwa nie zniesiesz, jak byłeś przez lata najbardziej agresywnym fanbojem na gameonly? Na pewno ktoś się nabierze"

Zaraz potem twoj kolega schabowy robi szydere z kupowania sprzetu na premiere, a pozniej odsprzedania:

Nie no wiele rozumiem, ale z kupowania konsoli na start, żeby zagrać w (co było dla myślącego gracza oczywiste) byle jakie tytuły startowe i sprzedawać to mimo wszystko beka. Prowo czy serio to robisz ?

Chwila beki z sonoklapow i nagle wyjezdzasz:

po co mam kupować konsole, na którą nie ma wartych uwagi gier? Taki ze mnie klap, że gram w gry, a nie kupuje sprzęt do samego przechwalania się na forum.

Yano cos tam w amoku (pipi), ze najwazniejsze sa gry, wiec wyjezdzam mu z Resogunem, ktory jest dla mnie lepsza gra niz wiekszosc exow na PS3.

Nastepuje twoja beka indora za dwa tysie !!!1111

Starasz sie mi wmowic, ze jestem nołlajf bez rodziny i pracy, ktory w ogole nie gra w gry xDDD

No i dalej to jest twoj jeden wielki bol dupy,

Wybacz, ze nie chce mi sie bardziej wnikac w twoj belkot.

Opublikowano

Ja szybko rozwiążę ten problem

Dreamcast konsolą lepszą niż ps4 i tym bardziej xone

Opublikowano

wiec wyjezdzam mu z Resogunem, ktory jest dla mnie lepsza gra niz wiekszosc exow na PS3.

*odpalam trailer resogun

"pegi 3"

to juz wiem dlaczego to jest lepsze dla ciebie niz wiekszosc exow na ps3.

Opublikowano

Nie rozumiem zupełnie tej spiny o odsprzedanie PS4. Jak ktoś chce to niech to zrobi, i na pewno znajdą się argumenty - niebotyczne ceny gier i loteria na PSN + fakt że teraz rozpoczyna się czekanie na zalew gier w 2014. Po co konsola ma zbierac kurz/w(pipi)iać właściciela ?

A odnośnie grania na PS3, to jednak kilka gier jeszcze się ukaże, co prawda gorszych jakościowo, ale tańszych. No i kilka fajnych pozycji jak nowa Castlevania czy Dark Souls.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No geneza jest taka że są osobnicy, wg których konsola = podpisanie cyrografu, zobowiązanie się do trzymania sprzętu aż do śmierci i ogrywanie wszystkich exów. Aha no i szanowanie marki w internecie.

Widocznie jestem głupi i nie rozumiem że lepiej trzymać sprzęt bez gier niż go sprzedać. Szczególnie że najbliższe gry to te od Evolution i Sucker Punch, developerów którym ufam tak samo jak Guerilla Games. Chciałem liznąć nową generację - liznąłem. Chciałem się przekonać jak gra się na DS4 - przekonałem się. Chciałem sprawdzić czy coś jeszcze ciekawego zrobią z KZ - sprawdziłem. I to narazie tyle jeśli chodzi o PS4. Jak niektórzy nadal nie rozumieją, to nie wiem, zadzwońcie tu na infolinię ponoć dobra rzecz

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eesnw3WcbD8

To przestań tyle "pieprzyć" i wreszcie sprzedaj :) bo na razie to ty duzo gadasz,a mało robisz.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Część, chciałem tylko napisać, ze już nie mogę się doczekać kolejnego Anczarted. Jedna z lepszych serii trafi na nadkonsole. Znów nas czeka niesamowitą przygoda rodem z filmu Indiana Jones. Wszyscy będą fapowac do niesamowitej grafiki. No i ten multiplayer, jeden z lepszych w jaki grałem. Kocham Uncharted, mam nadzieję, ze wy też kochacie ten tytuł, a jeżeli nie, to przynajmniej go szanujcie.

Opublikowano

U2 robi, chciałbym zobaczyć U2 2.

Opublikowano

Mnie tylko zastanawia jak możecie jeszcze mówić ze jest wiek fajnych gier do ogarnia na byłą generację. Rozumiem jakie casuale to jak najbardziej dla nich kupno / granie w ps3 to najlepsza opcja ale że hardcory, dla których granie to hobby np Figaro, Yano nie mają dość tej mocno przedłużonej generacji i nie chcą położyć łapska na nowym sprzęcie to się dziwię.

Opublikowano

kompletnie niepotrzbne zdziwienie, to czy na starej generacji ma sie coś do ogrania (ja akurat mam) to jest pomniejsza kwestia - poprostu w nowej generacji nie ma w co grać!

ja kupuje sprzet jak mam conajmniej kilka gier do ogrania, i to moich prywatnych system sellerów, a nie byle czego na 7/10

zreszta nawet wiele gier 9/10 mnie nie rusza bo poprostu nie lubie danego klimatu albo gatunku

zupelnie nie mam ciśnienia na kupowanie nowej konsoli w tej chwili

- nie ma gier, nawet jak kupie 2-3 średniaki  i sie pomęcze i przejde  tydzień to potem konsola bedzie leżała pare miesięcy aż wyjdzie jakas kolejna gra

- pierwsze modele są awaryjne

- jeszcze nie działają wszystkie usługi

- nie ma sprzetu w sklepach

itp. na premiere mogą kupiwać tylko straszni zapaleńcy którzy mają w (pipi)e powyższe problemy

pozatym cały wolny czas jaki mam to wykorzystuje na granie na 3DS ktorego kupilem miesiac temu, wiec nie potrzbna mi tym bardziej nowa konsola

i serio tak cie to dziwi?

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Tak dziwi mnie to bo można mieć 3ds czy inne stare sprzęty i do tego next gena. Ja np z premedytacją nie przechodzilem ac4 na ps3 (mimo że miałem w domu bo mi ziomek za Beyond dał) bo wiedziałem że chcę go ograć na czwórce i tak różnica mimo wszystko jest duuuuża na korzyść ps4.

Sorry ale dalej mnie nie przekonałeś.

Opublikowano

bo można mieć 3ds czy inne stare sprzęty i do tego next gena

nie zauważyłeś "caly wolny czas jaki mam wykorzystuje na granie na nowym 3ds" ? dokladnie gram na nim w moja ulubioną serie - MH, i serio jesli mam jakiś kawałek wolnego czasu to mam ochote pograć w MH, to jest teraz dla mnie nowość która mnie przyciąga. nie miał bym czasu na granie na nextgenie nawet jeśli były by gry które mnie podniecają

nie rozdwoje sie przecież

zresztą w ogole nie lubie grać w kilka gier jednocześnie bo zwykle któraś idzie w odstawke i już do niej nie wracam

a wydawać 2000zł na pudełko które będzie w zapomnieniu stało pod telewizorem, ile? pół roku? nie jest wg mnie zbyt sensowne, dlatego nie kupuje.

poczekam spokojnie z rok i kupie jak będe miał w co grać

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Dobra z tym MH mnie trochę przekonałeś. Z drugiej strony nie wiem w co grasz ale te pól roku bez używania to trochę przesada, biorąc pod uwagę, że mam od premiery i nie było chyba dnia w którym bym jej nie odpalił.

Opublikowano

ibjJH5vUnvss6f.PNG

za 100 dolarów mniej, hehe.

Cos czuje, ze za jakis czas znow powstana osobne tematy dla multiplatform z PS4 i XOne, bo jesli konsole posiadaja podobna trudnosc programowania na nie, a roznica jest widoczna juz na starcie, to co bedzie za kilka lat.

Opublikowano

Śmieszą mnie te wasze teksty, że trzeba być no lifem, żeby ograć wszystkie interesujące gry na konsole do czasu premiery nowej generacji. Z tym, że kto wam każe ogrywać wszystkie hity ? Każda gra wam odpowiada pod względem klimatu i was jara ? Bo ja kupuję około 5 gier rocznie i tyle mi wystarcza. Ewentualnie zdarza mi się pożyczyć od kolegi jakiś tytuł mnie całkiem interesujący, ale nie na tyle, żeby na niego kasę wydawać. Moim "usprawiedliwieniem" może być to, że 70% czasu gram w multiplayera ze znajomymi i średnio w daną grę w trybie wieloosobowym nabijam od 80 godzin wzwyż. W takim wypadku kupno nextgena ma dla mnie sens, bo będę cisnął w multi killzona, bf4 albo coda przez najbliższy rok pewnie.

PS. O której zaczyna się VGX ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.