Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ty sam jesteś jedno wielkie przeinaczenie. Jeżeli nie masz nawet na tyle honoru, żeby przyznać się do tego, co sam pisałeś i próbujesz zrobić ze mnie idiotę, to nie ma co rozmawiać, bo zaczyna być obrzydliwie.

Jak taki manipulator może być moderatorem, kur.wa jak. Kupiłeś prenumeratę PSXE na 5 lat, że ci to przynali? JAK??? Ku.rwa, być wyprowadzonym z równowagi przez jakiegoś typa, na anominowym forum. Myślałem, że nie da rady znienawidzić kogoś przez internet. Jednak można. Zajmujesz honorowe miejsce obok mojej byłej i typa, który ukradł mi gierkę.

ja już kiedyś napisałem, że to jedyna osoba na świecie, której nie znam osobiście, a bałbym pić z nią i się spotkać na żywo bo jestem niemal pewny, że jakbym wypił, a on gadał na żywo takie pierdoły jak na necie to bym mu najprościej w świecie wy(pipi)a.ł :P Ale ogólnie Mendrek forumkowi jest potrzebny. Tak nakręca strony w CW jak nikt inny. JEgo moderka to już inny temat - też jestem w szoku, że dalej tak kontrowersyjna postać nią się zajmuje.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No przepraszam bardzo, ale nie można chyba zaprzeczyć temu że gry z Mario i temu podobne, są słodkie, bezkrawe, cukierkowe, i że są po drugiej stronie bieguna niż Bogusław Linda mówiący: "wiodłem żywot wojownika, poległem jako bóg" :) No ale to nie znaczy że należy tu przytaczać stereotyp że gej to zniewieściały transwestyta ;)

1471838_616730265059843_1180439163_n.jpg

Kup sobie Mendrek może troche ocieplisz swój wizerunek moderatora :P

Tak na serio to Mendrek jest chyba jedynym modkiem co cos robi. Jak potrzebowałem aktywacji konta to ani jeden dupy nie ruszył z władz a potem sie dziwią, że nikogo nowego na forum nie było :D

Opublikowano

Najgorszym modem był Stona, a następnie Grigori. Mendrek to po prostu skarbnica rodzynów

Opublikowano

Ragus: ty masz jakiś problem z doszukiwaniem się niewiadomo jakich rzeczy? To już paranoja.

Ja rozumiem, że niektórych boli to co piszę. Bo nie boję się wyhylić i powiedzieć paru gorzkich słów. Że Wii logicznie rzecz ujmując to nie siódma generacja. Że konsola jest lepszym wyborem niż PC. Że MS ma kontrowersyjną politykę ex'ów w ostatnich latach na X360 i że coś w nim nie zgrzyta w kwestii XO. Że PSP miał gry i nie były to porty (olaboga, skandal!). Że na PSN da się normalnie grać przez sieć (łoooooo - i ten człowiek jest moderatorem?!), itp. itd.

I liczę się z tym, że w refleksyjnej złości będą chcieli mi tacy ludzie zaszkodzić na każdym polu - będą szukać w internecie haków, atakować moją wolność słowa jako moderatora, czy grozić że mi przywalą w rzeczywistości (cegłą, z pięści i nie wiadomo czym jeszcze). Internet. Serious business.

--- --- --- ---

http://www.gamespot.com/articles/microsoft-full-power-of-xbox-one-not-yet-realized/1100-6416569/

Xbox One launch titles like Forza Motorsport 5, Ryse: Son of Rome, and Dead Rising 3 have only scratched the surface of what the system is capable of, Microsoft corporate vice president Phil Harrison told Official Xbox Magazine in a new interview. As development tools advance and designers become more familiarized with the architecture, games only stand to get better, he said.

"When you've been around for a long time, you know what platforms are like," Harrison said. "The games you celebrate and are proud of in the first year, when you look back at them from the perspective of ten years from now; you'd be amazed at the difference. It's a combination of the tools getting better, developers beginning to understand the unique architecture to work with."

One "crucial" feature Microsoft has at its disposal with the Xbox One that it didn't have for Xbox 360 is its much-touted cloud servers, Harrison said. These servers will allow Microsoft to unlock the full potential of the Xbox One over time, he argued.

"That can grow and scale indefinitely--of course there is a practical limit but in effect you're uncapped," Harrison said. "And I think, from a player's perspective, that's the most exciting part; that it's not just about the chips in the box under the television or wherever you position your console of choice, it's about what the platform will provide you with over time. We've not had that in a console generation before."

Both system performance and features can expand over time thanks to the cloud, Harrison said, explaining that Microsoft has numerous ideas that it has not yet rolled out for the system.

"There are more ideas and vision for what games can be than available time to build them into the launch games," he said. "So for every feature you've seen in the launch titles--SmartGlass, GameDVR, use of voice with Kinect--there are five features in the queue waiting to come out, either in an update or a sequel or in a future version of a game. The kind of creative and technical innovation that we're seeing in the industry--it's a really good time."

Harrison previously described the Microsoft engineering team as "some of the smartest people I've ever worked with," and teased that, "as soon as we get past launch, then there are some really exciting things that are on the way" for Xbox One.

Microsoft product planning director Albert Penello told GameSpot this summer that the Xbox One will allow for loaning and trading of downloaded games sometime after launch. "I think we need to do that. That has to be part of the experience," he said at the time.

He also teased at the time that backward compatibility through streaming may be offered on the Xbox One some day and that the Family Sharing plan will return.

Z jednej strony zabawne, bo to oczywiste. Z drugiej widać że XO celuje w peryferyjne sprzęty i poboczne usługi. Z trzeciej MS czeka na Sony w kwestii kompatybilności wstecznej via stream ;)

Opublikowano

Skończ łgarzu. Problem mam z tym, że taki kłamca jak ty, który przy okazji wywleka sprawy z CW np. do statusów nie powinien być modem i tyle. Masz z tym problem to daj mi bana. Koniec tematu. Podaję ci 3 przykłady, kiedy to obrażasz ludzi, a ty mi tu wyjeżdżasz z wyborem Pc vs konsola. A co mnie to obchodzi. Nie o tym pisałem.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

sorki Ragus!!!!!!!!!! dałem minusa niechcący Tobie zamiast Mendrowi...reklama się doczytała i przeskoczyło :(

Opublikowano

Mendrek robote robi ale ten jego trolling to normalnie az oczy wysychaja :/

Opublikowano

Mendrek robote robi ale ten jego trolling to normalnie az oczy wysychaja :confused:

1PetaE2.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

przypominam że nawet blizz powiedział "za dużo nie pozmienialiśmy bo by sie e-sport wkurzył"

btw z podobnej beczki - w blizzardzie ostatnimi czasy wkurza jeszcze jedna rzecz, rzuciła mi sie w oczy przed chwila jak oglądałem trailer heartsone - blizz uwielbia rzucać tekstami "robimy gre milion lat bo chcemy żeby była dopracowana w każdym calu" - to zwykłe pieprzenie, ich gry nie są dopracowane w kazdym calu, są to poprostu przeciętniaki które mają niesamowicie znane nazwy, ale samym gameplayem wcale nie powalają, identyczna gra z nieznaną nazwą sprzedała by sie 10 razy gorzejd.

A.d 1 - jezeli nie masz mozliwosci empirycznego porownania SC1 i SC2 to chociaz spojrz na gameplaye wcg z obu tych gier. Pomijajac sama mechanike kontroli sa ogromne roznice w samej rozgrywce. SC1 byl nastawiony na makro - gromadzenie mineralow i rzucanie swojej armii na przeciwnika+ dobre pozycjonowanie na mapie. W SC2 podstawa piramidy nadal jest gromadzenie surowcow, pozycjonowanie wojska. Wierzcholek stanowi jednak micro - jednoczesne poruszanie grupami 5-10 jednostek w celu uzyskania lepszego kata ataku. Gram w SC2 od czasu do czasu i niezle w niego lamie. To co potrafi czolowka swiatowa powoduje jednak opad szczeki.

A.d 2 - Roznie bywa. WoW znudzil mnie przed wbiciem 5 lvl. W Hearthstone pogrywam codziennie przez 15-20 minut. To moja pierwsza TCG. Nie mam pojecia kim jest 90% postaci z tych kart.

Reasumujac, polecam mniej teorii a wiecej praktyki.

Edytowane przez shinian

Opublikowano

dobry kozak z mendrka

1489280_552021521549724_1577360952_n.jpg

xD

Na PS4 podoba mi się bardziej.
Opublikowano

Mendrek tak jak Yano nie wie ale sie wypowie bo X360 widzial u kolegi a tata Mercina ma tego mistycznego komputerka za 15k i podobno caly czas wszystko wywala do windowsa a gry chodza w 15 fps. Koles nie ogral nawet 20% gier godnych uwagi na samym PS3 ale sie wypowiada nie ma komputera ktory pozwala grac na PC ale sie wypowie nie ma X360 ale wie ze to (pipi)owa konsola. Ok rozumiem moze rzeczywiscie nie ma kasy i to co robi Sony ratuje mu dupe i dlatego tak to gloryfikuje. Mendrek ograles juz tego sredniaka TLoU ?

Opublikowano

60 klatek >>>>>>>>>>>>>>> 15-45 z lepszą, dorosłą, męską, reprezentatywną przed kolegami, stawiającą kija niepewnym, grafą

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

ludzie mówią że w bijatykach, wyścigach czy FPSach ważne jest 60fps, ale w mario?

Opublikowano

Ludzie mówią ? To ty sam nie wiesz oczywistości ?

Opublikowano

Tak, też jest ważne. W każdej grze jest. Więcej FPS = większa responsywność. Byś może zagrał w coś więcej niż Super Mario Bros. na NES-a to byś wiedział, że każde Mario jest całkiem wymagające jeśli chcesz je zrobić na 100% i na pewno byś nie chciał, by szarpanie obrazu przeszkadzało, kiedy już Twój własny skill wystarczająco niedomaga.

No i w ogóle: ważne czy nieważne, to powinien być standard. Przykre, że jedynie Nintendo zwraca na to uwagę.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Yano: 60 FPS = mniejszy lag, wiesz, w takich platformerach to raczej jest ważne.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To nawet w palowego Tekkena 3 z 50 klatkami nikt nie chciał grać, taki to był ślimak.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Yano: 60 FPS = mniejszy lag, wiesz, w takich platformerach to raczej jest ważne.

WOWOWOWOW! któż to wyszedł z jaskini?

to jak tam kupiłeś XO?

Opublikowano

Duzy plus dla Nintendo, jak jest jeszcze 1080p to bedzie dowod ze Wii U daje rade, a obecny poziom grafiki w grach na PS4 to jest nic w porownaniu do mocy konsoli. Budujaca wiadomosc, jak najwiecej gier z 60 FPS. 

Tak sie czasem zastanawiam, gdy patrze na gry konsolowe, jak to jest ze dla wielu tytulow zalecane minimalne parametry kompa sa x razy wieksze niz moc konsoli, a roznica jest nie wiem może 5 % ? Max Payne 3 wymaga 8 GB RAM, czyli nawet next geny by go nie odpalily ( maja 3 zarezerwowane na OS ) a nawet niezle smiga na 512 X360.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

To teraz FPS jest kwestią "ważne/nieważne" w zależności od gatunku? Kurde, szkoda, że o grafice czy jakości tekstur tak się nie mówi. No bo przecież "nie potrzebujecie tekstur HD 1080p żeby sobie pojeździć autkami w GT/Forza" na ten przykład.

A poważnie, dla mnie to już nawet nie chodzi o większą precyzję i lepszą kontrolę, tylko zwyczajny odbiór danego medium. Zawsze lepiej patrzeć na coś płynnego o stałym frameracie, niż dławiące się "fajerwerki graficzne".

Opublikowano

Głupoty na papierze. Akurat MP3 na kompa chodzi naprawdę fantastycznienie na wielu złomach. Kapitalna optymalizacja. 

Opublikowano

GT6 zadebiutowało w UK 5 razy gorzej niż GT5. Jak widać kopiuj-wklej standardów i 120 funtów za auto nie przyciągnęło ludzi xD

http://www.eurogamer.pl/articles/2013-12-09-sprzedaz-gier-gran-turismo-6-z-piec-razy-slabszym-debiutem-w-UK-niz-GT5

ja obstawiam raczej fakt, że po prostu premiera next genów na wyspach spowodowała, że ciśnienie na gry z ps3 po prostu dramatycznie spadło. Druga sprawa, to pewnie fakt, że jednak sporo osób na piątce się przejechało i z zakupem zaczeka do next genowej odłony. Ja tam się cieszę i kibicuje by gt6 się słabo sprzedało - może wreszcie da to do zrozumienia Kazowi i Sony by dać kopa tej serii w pewnych jej aspektach

Edytowane przez Ficuś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.