Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Duzy plus dla Nintendo, jak jest jeszcze 1080p to bedzie dowod ze Wii U daje rade, a obecny poziom grafiki w grach na PS4 to jest nic w porownaniu do mocy konsoli. Budujaca wiadomosc, jak najwiecej gier z 60 FPS. 

Tak sie czasem zastanawiam, gdy patrze na gry konsolowe, jak to jest ze dla wielu tytulow zalecane minimalne parametry kompa sa x razy wieksze niz moc konsoli, a roznica jest nie wiem może 5 % ? Max Payne 3 wymaga 8 GB RAM, czyli nawet next geny by go nie odpalily ( maja 3 zarezerwowane na OS ) a nawet niezle smiga na 512 X360.

Bullshit, grałem w wysokich albo ultra na 4GB RAM.

Różnica 5%, hehe, no tak sobie tłumaczcie.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ludzie, ale tu nie ma się rozpływać nad technologicznymi osiągnieciami 3DWorld. Nie mamy pełnej kontroli nad kamerą, same poziomy nie są zbyt wielkie, więc ta gra nie robi łaski, że śmiga w 60fpsach, zwłaszcza skoro działa w 720p.

Oczywiscie gra nadal jest wygrywaniem w życie, ale róbmy z niej drugiego crysisa czy metro.

Opublikowano

Yano: 60 FPS = mniejszy lag, wiesz, w takich platformerach to raczej jest ważne.

WOWOWOWOW! któż to wyszedł z jaskini?

to jak tam kupiłeś XO?

A Ty kupiłeś PS4? Mendrek? Yeti? Figaro? exact?

Opublikowano

Głupoty na papierze. Akurat MP3 na kompa chodzi naprawdę fantastycznienie na wielu złomach. Kapitalna optymalizacja. 

Możliwe, ale mi chodzi o to że np. minimalne wymagania MP3 to 2 GB RAM i podzespoły o klase lepsze niz w PS360, a porownujac roznica jest malutka, juz nawet nie mowie ze RAM jest 4x wiecej..

Opublikowano

ogolnie F5 i GT6 mogą sobie razem piątkę przybić, obie to beka z graczy i obu życzę słabej sprzedaży. Te serie potrzebują ostrego kopa w pupsko.

Opublikowano

Yano: 60 FPS = mniejszy lag, wiesz, w takich platformerach to raczej jest ważne.

to jak tam kupiłeś XO?

Ja od początku mówiłem ze nie kupuje na premiera bo nie mam cisnienia na nextgeny bez gier

Pozatym mi sony nie płaci

Opublikowano

Głupoty na papierze. Akurat MP3 na kompa chodzi naprawdę fantastycznienie na wielu złomach. Kapitalna optymalizacja. 

Możliwe, ale mi chodzi o to że np. minimalne wymagania MP3 to 2 GB RAM i podzespoły o klase lepsze niz w PS360, a porownujac roznica jest malutka, juz nawet nie mowie ze RAM jest 4x wiecej..

kwestia podejscia.

Popatrz na to tak:

konsola ma 512mb ramu i musisz czarować aby wszysko dobrze wyglądało. Wczytywanie tekstur w locie itp

pc 2gb ramu to juz standard od paru lat wiec wiedzać to możesz sobie pozwolić na wrzucenie czegoś do pamieci zawczasu i nie meczyc sie z wachlowaniem teksturami.

no i wiesz gierki w 1080p potrzebują wiecej mocy niz w 480p

Opublikowano

Do NBA2K14 na PS4 i Xbox One wydano dzisiaj łatkę, która... wymusza ciągłe połączenie z internetem, aby można było grać w najnowszą koszykówkę 2K.

When NBA 2K14 was originally released it could be played offline, however, since the latest patch there is now a requirement that you ALWAYS be connected to the internet to play on both Xbox One and PS4 versions of the game.

It won't even load the game up, furthermore if you're playing the game and your internet connection drops and/or PSN/XBL stops working, the game closes down.

The online requirement seems to be linked in with 2K's 'Virtual Currency' which is pretty much tied into all aspects of the game and verified through their own servers. So, I guess to ensure people don't cheat they require this "24/7" connection whenever you want to play the game.

However, the issue I have is that it doesn't state this on the box. All it mentions in regards to online is that a PSN Subscription will be required for online play.

So for all the amazing improvements in graphical quality 2K have achieved on PS4 and Xbox One, it looks like they've taken a massive step backwards in customer relations in my opinion.
I suppose I can return the game to Amazon and cite that the game was miss-sold in regards to advertised features/requirements on the box. However, I'm not sure that'll change anything with 2K's stance.

Next gen is here XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ale.. ale-ale... ALE SONY OBECIAŁO ŻE NIC TAKIEGO NIE BĘDZIE MIAŁO MIEJSCA!!!11jeden

Edytowane przez ragus

Opublikowano

a to nie jakaś konserwacja?

Opublikowano

Pawlo, D3 jest na PS3 szerloku.

No tak, na PS4 nie ma nie tylko gier z co-op'em, ale gier w ogóle, dlatego PS4 > PC. Logic.

Akurat sa. A dokładnie jedna. Więc jak się nie znasz to nie pier.dol

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

to jak tam kupiłeś XO?

Tak
Opublikowano

Ale za bycie klapersem los cie pokarał i ci zaje.bali konsolke c'nie? :potter:

Nie znam twojej definicji klapersa, ale jesli dla ciebie klapersen jest osoba ktora posiadala x360, posiadala Wii U, psp, pa vita, ps2 a obecnie posiada ps3 i ps4 to ok jestem klapersem.

Zycze Ci mimo wszystko zeby kiedys kradziez konsoli w Twoim przypadku bylo Twoim najmniejszym zmartwieniem jak bylo w moim przypadku.

Uwierz mi, kradziez dysku wartego 1/20 nowej konsoli na ktorej sa zdjecia z 10 lat znacza wiecej niz kawalek plastiku.

A to ze ludzie na forum podwazaja moj gust bo mysla ze ich jest wazniejszy to jest tylko i wylacznie ich problem.

Opublikowano

Samo stwierdzenie miałem Xboxa to za mało  xD

Yeti tez miał a kim jest to chyba nie trzeba zbytio rozwijać samo posiadanie danego sprzętu znaczy tyle co nic.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Samo stwierdzenie miałem Xboxa to za mało xD

Yeti tez miał a kim jest to chyba nie trzeba zbytio rozwijać samo posiadanie danego sprzętu znaczy tyle co nic.

X1 tez kupie jak wyjda na niego gry, czyli nowa Forza i QB,

Multiplatformy sa duzo lepsze na PS4 a Forza 2 HD Prologue P2W Edition mnie nie interesuje, to samo a nawet w lepszej formie mam na PS3 czyli GT6.

Ja trzymam zdjęcia na Skydrive. Microsoft <3

Daja 500gb za free?
Opublikowano

ja nie jestem fanbojem sony, ps4 słabo mnie podnieca, nie lece do sklepu po wszystko z PS w nazwie, ps4 pewnie kiedyś kupie jak wyjdą gry które mnie do tego przekonają

to już prędzej jestem hejterem microsoftu którego zagrywki mi sie nie podobają

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=O8fkZI3Gn9Y

borze jakie te sony dobre, przyjaciel graczy nie chce naszych piniondzów

Co by nie mówić o Xboxie "zero", kumpel zamówił z Niemiec (amazon) i niestety zepsuł mu się napęd. Zadzwonił, przyjechał kurier, a po 7 dniach miał nówkę pod drzwiami + dostał Dead Rising 3. 

Można mówić dużo o Microsofcie, ale serwis to zawsze mieli za(pipi)isty. 

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

https://www.youtube.com/wer_embedded&v=O8fkZI3Gn9Y

borze jakie te sony dobre, przyjaciel graczy nie chce naszych piniondzów

JAKIE DOBRE

Potwierdzam info od goscia dzwoniłem do SC i mówią identyko xD fuszera na maksa.

A MS ma doswiadczenie przy masowo zje.banych konsolach więc nie ma co ich porównywać :lol:

Edytowane przez Codename

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.