Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

prawie udało mi się połączyć z ps storem :). Doszło 2mln nowych konsol i płatna usługa już się sypie, spoko.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To że konsole się psują to normalka. 10-15% wadliwych sztuk to żadna tragedia i raczej nic niespotykanego w tej branży (szczególnie, że wszystko leci po kosztach). Nieporozumieniem jest to, że Sony puściło wszystko co miało do dystrybucji i nie zostawili, np. 5% na regularne wymiany. I to nie jest, że w Polsce tak jest, bo z tego co czytałem, to dokładnie tak samo wygląda wymiana PS4 w innych krajach, więc też na polskim oddziale Sony nie ma co psów wieszać, bo najwyraźniej takie były wytyczne z centrali. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Do NBA2K14 na PS4 i Xbox One wydano dzisiaj łatkę, która... wymusza ciągłe połączenie z internetem, aby można było grać w najnowszą koszykówkę 2K.

When NBA 2K14 was originally released it could be played offline, however, since the latest patch there is now a requirement that you ALWAYS be connected to the internet to play on both Xbox One and PS4 versions of the game.

It won't even load the game up, furthermore if you're playing the game and your internet connection drops and/or PSN/XBL stops working, the game closes down.

The online requirement seems to be linked in with 2K's 'Virtual Currency' which is pretty much tied into all aspects of the game and verified through their own servers. So, I guess to ensure people don't cheat they require this "24/7" connection whenever you want to play the game.

However, the issue I have is that it doesn't state this on the box. All it mentions in regards to online is that a PSN Subscription will be required for online play.

So for all the amazing improvements in graphical quality 2K have achieved on PS4 and Xbox One, it looks like they've taken a massive step backwards in customer relations in my opinion.

I suppose I can return the game to Amazon and cite that the game was miss-sold in regards to advertised features/requirements on the box. However, I'm not sure that'll change anything with 2K's stance.

Next gen is here XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ale.. ale-ale... ALE SONY OBECIAŁO ŻE NIC TAKIEGO NIE BĘDZIE MIAŁO MIEJSCA!!!11jeden

Klik w link, a tam:

It seems the game goes into a huge Authentication loop with the 2K Servers which can take several minutes. This shows the LeBron flash screen while it's happening. The game will start up OFFLINE after it has processed it's Auth Loop and timed out.

Game modes will be limited, but you CAN play offline.

Czyli 2K spieprzyło sprawę bo im serwery nie ogarniają.

Opublikowano

O jak świetnie, że nie działa! Mogę dokończyć singla, albo pooglądać film na dvd. KLAWO!

Opublikowano

Jeszcze co do Starcrafta. Nie wiem, jakie możliwości ma LBP2 ani nie interesuję się za bardzo modowaniem SC2, ale parę "fajnych" rzeczy kojarzę.

Tu masz na przykład shmupa, a dokładniej klona Touhou, czyli nie mamy prostego "pew pew", tylko całe patterny ataków.

http://www.youtube.com/watch?v=jIkPcMbR5HE

Tutaj "rimejk" Metal Sluga.

Tu szachy.

Tu ścigałkę, ale to bardziej proof of concept niż gotowa, dopieszczona mapa.

A tutaj wisienka na torcie - (prawie) MMO, a dokładniej coś na kształt instancji z WOWa (czy jak tam sie o nazywa - nie gram w MMO :P). Obecnie PvE, ale ma zostać dodane także PvP.

Naprawdę wygląda dobrze i jest mocno rozbudowane...

http://www.youtube.com/watch?v=4mmUbSsHmiQ

Przy czym autorowi tego udało się zrobić mniejsze mody, z grubsza naślaujące Star Foxa i Final Fantasy (nie chce mi się szukać, ale w filmiku kickstarterowym Starcraft Universe są krótkie ujęcia).

No i oczywiście typowe dla RTSów Blizzarda Tower Defence, MOBA i Hack 'n' Slashe pewnie też się znajdą, chyba nawet w "podobnych" się pojawiały. :)

Starczy?

Opublikowano

Martwię się czasami o tych wszystkich klapków. Przez tydzień męczyli konsole po 12 godzin a dziś nie pograją. Co się z nimi wtedy dzieje? Odwraca się od telewizora i myśli " o kurwa życie ".

Opublikowano

Chciałem wysłać wiadomość głosową do easye spytać go czy ma to samo no ale NIE MOŻNA WYSŁAĆ WIADOMOŚCI.

Trzy dni temu pojawiła się informacja, ze dziś od 17 do 1 konserwacja PSN. Więc spokojnie, bo jeszcze coś ci się uleję.

Poza tym, KZ ukończony? Kiedy sprzedajesz Nadkonsole? Chętnych znajdziesz bez problemu.

steryd co jest z tobą, to jest wojna kur.wa

Doszedł do wniosku, ze i tak stoi na straconej pozycji więc nie ma sensu się wyglupiac.
Opublikowano

Konserwacja trwa już co najmniej 2h, więc pewnie nie o nasz czas chodziło.

Opublikowano

To co się bardziej opłaca kupić Xbox One czy Ps4 ? bo nie wiem sam i tu i tu jest headset

Opublikowano

tu i tu gry średnio banglaja poki co, ale MS przynajmniej nie robi kosnerwacji wlasnie :)

Opublikowano

To co się bardziej opłaca kupić Xbox One czy Ps4 ? bo nie wiem sam i tu i tu jest headset

bierz ps4, pogramy w battlefielda

Opublikowano

Ale trzeba byc nolifem zeby robic problem z konserwacja ktora wystepuje raz na jakis czas ;)

No ale co kto lubi.

Opublikowano

U konkurencji nie występuje.

I kto tu nie jest w SDF :potter:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Ale trzeba byc nolifem zeby robic problem z konserwacja ktora wystepuje raz na jakis czas ;)

No ale co kto lubi.

Jak to było w maju?

"A CO ZROBIE JAK NETA NIE BEDZIE KTOREGOS DNIA TO CO JA POGRAM NA XONE?"

Opublikowano

U konkurencji nie występuje.

I kto tu nie jest w SDF :sorcerer:

U konkurencji nie wystąpiła polska premiera nowej konsoli XD.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

Przerażajace jak niektórzy sa uzależnieni od netu i konsoli. Przez jeden czy dwa dni nie działa PSN i jest dramat życiowy, tragedia i trauma. Dosłownie jakby ktos zabrał tym osobom cząstkę życia. Przykre.

Opublikowano

Pozdro dla betatesterów. Lubrykanty w startowych bundlach są ?

Opublikowano

lubrykant jest tylko w ps4 bo sony kocha swoich klientów, ms ich poprostu rucha

Edytowane przez Yano

Opublikowano

oczywistym jest że nie bedzie to 1080p. - odnosnie potwierdzenia rozdzialki na xone.

Edytowane przez _Milan_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.