Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Śmieszne i beznadziejne tłumaczenie się. Tak moge skomentować ten artykuł.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Killzone Shadow Fall dobitnie pokazuje, ze jest przeskok i to spory, no ale na screenach czy youtubie tego nie zobaczysz.

Opublikowano

było milion razy wałkowane - każdy na co innego czekał jeśli chodzi o grafikę. Dla mnie też graficznie to jak na razie większa bądź mniejsza kosmetyka, jedynie Killzone pokazuje lekki pazór. Ale nie ma co się bać....za parę lat będzie kozacko...Witcher3 jeśli serio dowali oprawą taką jak na ostatnim trailerze to będzie czad. A jeszcze nie widzieliśmy do czego zdolne jest naughty dog czy rockstar. Bardziej się boję o te głupie drm,dlc i inne badziewia niż o to czy graficznie gry na ósmej generacji będą kozaczyć.

Opublikowano

napewno jest przeskok patrząc na różnice w konsolach ps360 i 4O  ale pecety zacierają tą różnice i ogolnie jak sie zna wygląd gier na PC to aż takiego zaskoczenia nie ma (i w ogole to nie bronie PC, i wiem że sa droższe, tylko mowie ogolnie na sucho - znając grafike na PC to nowe konsole nie zaskakują i nie powalają tak jak to było kiedyś przy przeskoku generacji)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

no jak ktos gra w BF4 na PC to chyba nie kupi PS4.

Ja tam na PC nie grywam, dlatego dla mnie przeskok jest ogromny.

Dodatkowo duzo gram w sportowki, ktore na PC najblizsze lata beda chodzic na starych silnikach.

Opublikowano

ano...kiedyś next gen równał się oprawie nieosiągalnej na pc przez jakiś czas. Dziś mamy pierwszą generację gdzie blacharze z pełną odpowiedzialnością mogą powiedzieć, że jeśli dysponują kasę to mają to samo na pc. Oczywiście jak Yano chodzi o czyste aspekty techniczne. Niech nikt nie wyskakuje zaraz z hasłem "ale w uncharted na pc nie pograją" bo o to mi nie chodzi.

Opublikowano

No tak, teraz to juz nie przeskok miedzy konsolami tylko mialo byc lepiej niz na PC ...

Jaka to byla oprawa nieosiagalna na PC przez jakis czas jak wyszly PS360 ? Nie kojarze nic takiego, ale moze ktos mnie wyprowadzi z bledu i przez ten rok (2006) konsole niszczyly PCta, bo rok pozniej juz pojawil sie Crysis i do tej pory na pastgenach nic go nie dogonilo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No to teraz PS4 niszczy PCta Resogunem ... 

PCty mialy moc, multiplatformy wygladaly lepiej i chodzily w sporo wyzszej rozdzialce. Bijatyk na PC nie bylo, wiec i nie bylo oprawy odpowiedniej. Predzej mozna jako przyklad dac PGR3. Jakby w tamtych latach 90% lineupu bylo multiplatformami to byloby takie samo jeczenie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Jaka to byla oprawa nieosiagalna na PC przez jakis czas jak wyszly PS360

myśle że mogło mu chodzić bardziej o ps2 a nie ps360

Opublikowano

Please. Konsole niszczyły grafą Blachy w erze PSXa tudzież PS2. Teraz tylko równaja do poziomu PC. Za rok PS4 czy tam XBONE bedzie do tyłu. Taki urok zamknietej architektury konsoli.

Opublikowano

gimby nie pamietajo

9674fdc968bb227f1510938d80dc42da_origina

Opublikowano

Przewnie, że urok bo z roku na rok będzie coraz lepsza optymalizacja kodu pod zamkniętą architekturę. Co w rezultacie da super efekt.

Opublikowano

Przeciez kazdy o tym wie, tylko dziwne jest to, ze ktos liczyl na jakosc lepsza niz na PCtach, majac w pamieci poprzednia generacje.

Opublikowano

Wystarczy kupić mały adapter za 60 dolarów o nazwie CronusMax, żeby do XO/PS4 podłączyć klawiaturę + mysz lub DS4 do X/pada od Xboksa pod PS4.

http://www.youtube.com/watch?v=WdVOSpmUx9g

A wiec dzieki temu da sie podlaczyc pada od Xbona do PS4? Trzeba sprawdzic...DS4 jest spoko jo ale pad od Xbona♥

Opublikowano

Ludzie zapominają o jednej rzeczy: Wydajność/cena. Pod tym względem next geny niszczą PC. No chyba nikt normalny nie będzie porównywał ultra PC za 6 klocków do konsoli wartej 2 .

Opublikowano

Zaczyna się... 6 klocków xD

Opublikowano

Zaczyna się. Super PC za 2,5 klocka XD

Edytowane przez pop

Opublikowano

Jeżeli kogoś stać na PC za 6 klocków to czemu nie. Osobiście znam kolesia, któremu starzy jak wyszedł (gimby nie pamietajo) AVP na blachy kupili 22 calowy monitor (toż to był chyba 2000 rok - i jak miałeś 15 cali to król dzielni z Ciebie był) tylko dlatego by roździałke miał wyższą. 

Opublikowano

Przeciez juz dawno ustalono ze 2 letnie PCty za 2tys > kazdy next gen

Opublikowano

Za 2,5 nie wiem, za 3 100/200 jak najbardziej. Zanim zaczniecie doliczać monitor, doliczcie TV do konsoli. Wciąż mniej niż 6 tys.

Opublikowano

W marcu kupiłem lapka za 4k, testowałem na nim kilka gier. Far Cry 3 działał płynnie w full HD na high (na ultra były dropy), Crysis 3, BF 3, Dead Space 3 to samo. Myślę, że spokojnie można sklecić stacjonarkę o lepszych parametrach za 2,5k 3k z monitorem powiedzmy

Opublikowano

Ciekawe. Bo ja kupiłem pare lat temu sprzęt za 3500 PLN i starczyło mi na dwa lata by grać na full detalach. Nie wspominam już o cyrkach związanych ze sterownikami, windowsem, optymalizacją etc. To taki przecież szczegół.

Opublikowano

Na PS4 od premiery nie grasz na full detalach. Plus płatny online, o którym zapomniałem. Ogólniki ze sterownikami i Windowsem zawsze spoko.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Seoja drogą to mowa o kupnie pc za kilka kafli. Ale to nie jest jednorazowy wydatek czy kotos policzyl ile pecetowiec w sumie wydaje na pc i jego modernizacje w ciagu zycia konsoli czyli ok 7lat? Bo za 7 lat konsolowiec bedzie mial gry o wiele ładniejsze niz teraz. A pecetowiec bedzie juz po kilku modernizacjach zeby nadal móc grac na full detalach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.