Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bedziecie znowu ten sam temat przerabiac ? 

PC ma modernizacje, konsole drozsze gry i platny online. Koniec tematu.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

I tak oto CW zatacza kolejny raz to samo kolo.

Kiedy wam sie to znudzi xDDD

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W tym czasie konsolowiec zapewne kupi nową konsolę, bo stara mu padnie (jeśli już przy tym jesteśmy - gwarancja najczęściej 3 lata na każdy podzespół), albo przynajmniej nowego pada za 200 zł. Legendarne problemy ze sterownikami i WIndowsem versus konserwacje, rozłączanie z PSN i niepełnosprawne aktualizacje systemu. No i co wy z tymi full detalami od zakupu aż do śmierci. Ode mnie koniec, bo to chyba wszystko.

Tutaj każdy temat zatacza koło.

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

konsole jeszcze mają jakieś tam gta5, tlou, uncharted, forze, halo czy gearsy ale to już taki margines, że po co wspominać...

Opublikowano

Kogo obchodzą gry? Screeny!!!! To jest zabawa!!!

Opublikowano

Weź jednak pod uwagę to Yano, że modernizując komputra jak ty to mówisz kilka razy w ciągu kolejnych kilku lat, osoba, która będzie to robiła, będzie grała w gry ładniejsze od tych, które wyjdą za kilka lat na PS4. Jeżeli ktoś nie jest taką dziwką jeżeli chodzi o grafikę, to nie będzie tego robił.

Bo nie sądzisz chyba, że ustawienia Ultra w grach za 2-3 lata będą odpowiednikiem ustawień z gierna ps4? Cholera, nawet dzisiaj nie są, gdy spojrzymy np. na BF4.

Opublikowano

konsole jeszcze mają jakieś tam gta5, tlou, uncharted, forze, halo czy gearsy ale to już taki margines, że po co wspominać...

A PC ma Steama I wielkie premiery pokroju Payday 2....beat that!

Ogolnie wiadomo ze PC> konsole...modernizacja, tansze gry,bezplatne multi...no I juz zaden gimbus nie siedzi zgarbiony przy 19 calach ze sluchawkami na uszach zeby rodzicow nie budzic w srodku nocy...teraz kazdy ma 50 cali full hd, pada I wygodnie siedzi na kanapie/fotelu...wyzsza kultura ot co....

Opublikowano

Ja do tych ustawień ultra na PC podchodzę z wielka rezerewą :whistling:

Edytowane przez pop

Opublikowano

Już wyżej koledzy pisali, że dyskutujemy jedynie o kwestiach sprzętowych, nie o grach, ale zawsze znajdzie się taka oczywista Szprota jak GregZ.

Opublikowano

Biore to pod uwage i wlasnie o to pytam - pecety mają lepszą grafe ale jakim kosztem? 7 letni komp raczej nie bedzie mial lepszej grafy niz konsolowe gry z ostatnich lat generacji. Jesli pecetowiec chce za 5-7 lat kozaczyc ze ma lepszą grafe to musi zrobic kilka upgadeow

Opublikowano

Już wyżej koledzy pisali, że dyskutujemy jedynie o kwestiach sprzętowych, nie o grach, ale zawsze znajdzie się taka oczywista Szprota jak GregZ.

Trudno o grach dyskutowac skoro na PC nic nie ma...a o kwestiach sprzetowych mozna pogadac na gry online albo innym wp...

Opublikowano

Pewnie, cały rok w Shadow Fall będziecie grali, multiplatformy nie istnieją.

Opublikowano

Gry roku/ generacji - TLoU I GTA5 a wy jak tam juz jakas petycje do R* podpisaliscie?

Opublikowano

Byłem zawsze przekonany, że hardware jest mało istotny i liczy się soft. Co komu po mega grafice skoro gry same z siebie są niesatysfakcjonujące?

Opublikowano

Zaczyna się... 6 klocków xD

Zaczyna się. Super PC za 2,5 klocka XD

W marcu kupiłem lapka za 4k, testowałem na nim kilka gier. Far Cry 3 działał płynnie w full HD na high (na ultra były dropy), Crysis 3, BF 3, Dead Space 3 to samo. Myślę, że spokojnie można sklecić stacjonarkę o lepszych parametrach za 2,5k 3k z monitorem powiedzmy

kłamca. laptop za 4k nie może dzialać lepiej niż ps4. Conajwyżej może być prawie tak dobry jak ps3.

Do porównania z ps4 trzeba mięc sprzet za 10k ( co kwartał!)

Opublikowano

Gry roku/ generacji - TLoU I GTA5 a wy jak tam juz jakas petycje do R* podpisaliscie?

Generalnie nie mam parcia na "już", "teraz". Jeśli danej gry nie ma, ogrywam w tym czasie inne, których nie ukończyłem. Jeśli już BARDZO chcę, ogrywam u kolegi, nie będę dla jednej gierki konsoli kupował. GTA już prędzej niż później zawita na PC.

Opublikowano

Generalnie nie mam parcia na "już", "teraz". Jeśli danej gry nie ma, ogrywam w tym czasie inne, których nie ukończyłem. Jeśli już BARDZO chcę, ogrywam u kolegi, nie będę dla jednej gierki konsoli kupował. GTA już prędzej niż później zawita na PC.

To chociaz mam nadzieje ze ladna obudowe sobie wybrales do PC zeby milo sie na niego patrzylo skoro nie masz parcia na gry.

Opublikowano

Ło jezu, znowu sra,nie w banie o cenach konsol i PC. Nawet gdyby PC naprawdę kosztował te 6 000 zł (lol, chciałbym taki mieć), to przez następne 3-4 lata jestem gotów stwierdzić, że cała "inwestycja" się zwróci ze względu na wyższe ceny gier na konsolach (a raczej na dużo promocji na PC) oraz na płatny online (z konserwacjami w cenie :teehee:). Ale ch,uj, ten temat był już tyle razy wałkowany, że kto chciał to zrozumiał. Reszta gra w 640p/20fps i wszyscy szczęśliwi.

Zamiast tego dam Wam podpowiedź, czgeo można się czepiać: społeczność na PC. A raczej jej brak. Wciąż nie mogę pojąć dlaczego Gaben nie wprowadzi jakiegoś systemu trofeów/osiągnięć. Ja wiem, że zaraz mnie część ludzi wykrzyczy: KTO GRA DLA TROEFÓW TOP KEK. No dobra, ale są ludzie, którzy to lubią. Ja to lubię. Nie gram dla nich, ale na pewno jest satysfakcja kiedy po przejściu gry widnieje trofeum i podnosi się poziom. A co ma Gaben? Levele za odnzaki, które się kupuje (nie trzeba coprawda nic płacić, ale za kasę można zajść jeszcze wyżej). Osiągnięcia na PC niby są, ale nie ma żadnego zcentralizowanego systemu, żadnych leveli/gamescore'u. I statek dawno już odpłynął, bo to trzeba było wprowadzać około 2007 roku, kiedy to dopiero raczkowało.

Grając na konsoli czuje się, że jest to platforma typowo pod granie, wszystko stanowi spójną całość. Na Steamie trochę jest ruski bazar, właśnie przez brak jakiejś standaryzacji, przez podwójne DRM itd. Steam bardziej robi za sklepik i launcher niż poważna platforma. Taka cena otwartości PC, ale czasami to uderza podczas gry.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

To chociaz mam nadzieje ze ladna obudowe sobie wybrales do PC zeby milo sie na niego patrzylo skoro nie masz parcia na gry.

Mam nadzieję, że odłożyłeś już pieniądze na Tomb Raider w HD.

Opublikowano

Odlozone razem z kasa na Destiny, Infamous, Xbona z Quantum Break, Fable I Halo...

A Ty na PayDay 3 juz masz czy bedziesz czekal na promocje na Steamie?

Opublikowano

Jeśli już te wszystkie gry wyjdą i będą tego warte, to poświęcę swoje zdrowie psychiczne i kupię PS4.

Opublikowano

skoro nikt mi nie chce powiedzieć ile trzeba wydać w ciągu 7 lat na PC żeby można było sie chwalić lepszą grafiką i graniem w full detalach niż gry z końca generacji konsol (bo jak mowilem oczywiste jest że pc ma lepszą grafe ale kolejny raz pytam jakim kosztem? czy ten nakład pakowany w ciągu 7 lat jest wary tego żeby mieć troche większą rozdziałke i textury?

no więc na powyższe nie dostałem odpowiedzi to mam jeszcze jedno pytanko - kotoś mółby wymienić najlepsze PCtowe exy których konsolowcy powinni zazdrościć? (pomijam MMO bo nie każdy jest nolifem, oraz strategie i inne lole bo zwykle one mają słabe wymagania i nawet na laptopie można popykać), pytam o gry które warte są wydania 5000zł na peceta i nie ma ich na konsolach?

nie śledze dokladnie rynku PC i może dlatego ja takich gier nie znam, ale napewno są tu tacy co znają, dlatego pytam

pytam o to bo jak już nawet olać kwestie pieniędzy i rozdzielczości to najważniejsza zostaje kwestia gier -konsole mają świetne gry których brakuje na pc, ale czy są jakieś gry których konsolowiec może z czystym sumieniem pozazdrościć pecetowcom?

Opublikowano

Na PC nie ma eksów wartych ogrania, zmieńcie już temat. Nazwa tematu to Console Wars przecież!11. Wróćmy do zastanawiania się kto musi więcej lubrykantu uszykować.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

@Yano

O boże, wejdź sobie na pierwszą lepszą stronę z podzespołami i sprawdź ceny topowych:

A. Kart graficznych

B. Procesorów

Kupisz dzisiaj pc i jeżeli zapragniesz grafiki zostawiającej w 2017 roku ps4 w tyle, to:

A. Kupisz nowy procesor

B. Kupisz nową kartę graficzną

C. Kupisz i to i to nowe, jeżeli w przeszłości no obu przyoszczędzileś

Dla przykładu, za 4300 kupiłem komputer z grafiką posiadającą 4GB pamięci DDR5 i ona spokojnie bedzie mi ślicznie służyła przez kolejne kilka lat. Procesor mam z lekko niższej półki i może on za 2-3 lata zacząć pokazywać swój wiek (zakładającx że chciałbym bawić się na nim w gry graficznie odstawiające mocno ps4). Wtedy wymienię procka na jakąś kosę za 1,5k. I tyle.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jak nie ma? PC słynie z gierek sieciowych i partyjka w Dotę 2, Starcrafta II w multi, czy w WoWa jest bardzo spoko ;) Inna sprawa, że brakuje killerów (kiedyś wyszedł Crysis, ale to nikomu się nie opłacało). PC nigdy nie będzie dobrą platformą do grania ze względu na ogromną liczbę konfiguracji, niewiedzę użytkowników i braki w optymalizacji. Żałuję tylko, że myszka + klawiatura w FPSach jest nieporównywalnie lepsza od pada i ciężko mi np. byłoby grać po sieci w BFa, kiedy katuję w trójkę na PC od miesięcy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.