Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No PS4 takie mocarne ponoć to co to dla niej marne 2 lata później wydane UE3. Ale nic, jeśli nowy Thief na UE3 faktycznie wyjdzie na nowych konsolach w 30 klatkach to koniec świata i tona beczki. Póki co zapowiedzieli tylko lekko wykastrowaną grafę względem PC. o marnych 30 klatach póki co jest chyba plotka. Z drugiej strony już by dawno zapowiedzieli 60 klatek jakby tak miało być. O rozdziałkach też cisza.

Edytowane przez Sibian

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Taki KZ wygalda lepiej niz kazda gra na UE3 wiec nie wiem po co w ogole gadamy o tym silniku

Opublikowano

Co za (pipi) z tymi 60 klatkami. Dalej ludzie nie potrafią skumać, że liczba klatek nie jest zależna od mocy konsoli - że nawet na PSX mogły być gry w 60 klatkach (nie wiem czy były, bo byłem za małym szczawiem, żeby takie rzeczy ogarniać).

To, co nazywamy postępem, to postęp w oprawie, fizyce, animacji, mechanice, rozgrywce, a nie w liczbie wysokości klatek! Jeżeli gry na NOWEJ generacji konsol (wydanej pod koniec 2013) nie mogą osiągnąć 1080p (w przypadku Xbone) to jest to dużym problem i z(pipi)*niem architektury konsoli. Dlaczego? Bo patrzymy w perspektywie 5-6 najbliższych lat. Za dwa lata odbiorniki 4K stanieją do cen dzisiejszych TV Full HD i ludzie będą przeskakiwać na wyższą rozdzielczość. A gdzie wtedy pozostaną dzisiejsze konsole? Dlatego uważam, że istotnym jest, by dzisiejsze gry działały w Full HD. Dlatego PS4 ma duży plus na starcie.

Jeżeli rozmawiamy o mechanice, czy samej rozgrywce - to już sprawa dosyć indywidualna, co komu pasuje. Jeden nie lubi wyścigów arcade i będzie hejtować NFSa, a drugi nie lubi symulacji i będzie hejtować Gran Turismo. I się nie dogadają.

Nowa generacja, to nowe możliwości - (pipi) jeszcze widzieliśmy. Konsole dopiero wyszły, dopiero się rozkręcają. Już wiadomo, że PS4 jest mocniejsze (i kto uważa inaczej, to okłamuje samego siebie) i prawdopodobnie za kilka lat ta różnica wyjdzie na jaw bardzo zauważalnie. Dajmy czas developerom. Co chwilę powstają nowe narzędzia, co chwilę też wychodzą kolejne uaktualnienia do silników graficznych. Te konsole mają mnóstwo mocy i zawsze tak było, że na początku generacji dostawaliśmy crapy w porównaniu do tego, co było pod jej koniec.

Niektórzy siedzą w tym temacie tyle czasu i dalej nie potrafią tego skumać. A temat 60 klatek mnie w ogóle rozpier*ala. Taka liczba potrzebna jest w multi, bo dużo daje, ale w singlu? Co przeszkadza 30, gdy nie ma dropów? Sportówki czy wyścigi - tutaj 60 klatek to błogosławieństwo i bardzo wiele daje, ale w innym wypadku?

Opublikowano

PS. PS+ na styczen dla PS4 ... Don't Starve xD

A czego się spodziewałeś? Battlefielda? xDD

Opublikowano

24 Grudnia na PS3:

DmC Devil may Cry

Borderlands 2

:banana:  :banana: 

Opublikowano

Ja sie wlasnie czegos takie spodziewalem, tylko klapy caly czas pierdzialy, ze platny online jest wart swojej ceny bo gry dostaja za darmo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

póki co nasza nadkonsola oferuje ekskluzywne doznania w fifie 14: błąd ce-34878-0, twoje połączenie z przeciwnikiem zostało utracone, twoje składy są nie właściwe, błąd ce-34878-0, twoje składy są nie właściwe, błąd ce-34878-0, twoje połączenie z przeciwnikiem zostało utracone, mecz barcelona real, błąd ce-34878-0, twoje składy są nie właściwe

Opublikowano

sibian ty serio jesteś aż taką fps-whore że olewasz grafike, rozdzielczość, wielkość świata i wszystko inne byle by gra miała 60fps? jeśli tak to rozmowa z tobą nie ma sensu bo oczywiste jest że nikt nie lubi jak gra klatkuje i spada do 20fps albo nawet mniej. ale też nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi jak ty "(pipi)ać wszystko może być nawet 480p i zero fizyki ale ma być STAŁE 60fps!!"

no bo bez kitu, większość ludzi woli jednak zobaczyć piękną rozbudowaną gre w 30fps niż okrojonego rozpixelowanego crapa z zeszłej epoki w 60fps

Opublikowano

Ja sie wlasnie czegos takie spodziewalem, tylko klapy caly czas pierdzialy, ze platny online jest wart swojej ceny bo gry dostaja za darmo.

lepiej by na tym wyszli jakby zamiast tego indycrapa, dali Knack za 99 zł czyli tyle ile jest wart

Opublikowano

póki co nasza nadkonsola oferuje ekskluzywne doznania w fifie 14: błąd ce-34878-0, twoje połączenie z przeciwnikiem zostało utracone, twoje składy są nie właściwe, błąd ce-34878-0, twoje składy są nie właściwe, błąd ce-34878-0, twoje połączenie z przeciwnikiem zostało utracone, mecz barcelona real, błąd ce-34878-0, twoje składy są nie właściwe

To już wina EA, a nie PS4.

Mają dać NOWE, wielkie gry na PS+ na PS4?! Pierwszą dużą grą będzie chyba dopiero Drive Club, wcześniej wjadą same indyki i tyle.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

sibian ty serio jesteś aż taką fps-whore że olewasz grafike, rozdzielczość, wielkość świata i wszystko inne byle by gra miała 60fps? jeśli tak to rozmowa z tobą nie ma sensu bo oczywiste jest że nikt nie lubi jak gra klatkuje i spada do 20fps albo nawet mniej. ale też nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi jak ty "(pipi) wszystko może być nawet 480p i zero fizyki ale ma być STAŁE 60fps!!"

no bo bez kitu, większość ludzi woli jednak zobaczyć piękną rozbudowaną gre w 30fps niż okrojonego rozpixelowanego crapa z zeszłej epoki w 60fps

Wchodzisz w jedną patologię w drugą. A jeśli gry na PS4 mają być rozpikselowane i okrojone by uzyskać 60 klatek to powodzenia. A co ja twierdzę to tylko twój wymysł. A ta wasza aprobata do rozbudowanej grafiki na rzecz płynności skończy się jak zawsze z 15 klatkami za 4-5 lat, już się zaczyna ten proces. Chyba , że ktoś jest taki nieroztropny , że sądzi , że jak teraz jest stałe 30 klatek to za 3-5 lat dalej będzie nadal stałe 30 klatek albo nawet 60 xDDD. Nie ma czegoś takiego. Nie ma mitycznej, ukrytej mocy PS4. Będzie tylko gorzej z płynnością jak pokazały chyba wszystkie generacje. Jeśli teraz jest już nieciekawie, co będzie za kilka lat, no ale teksturki najważniejsze bo "nawet nie widać różnicy między 30 a 60" i " 20 a 30" xD

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

no ja się też takiego czegoś spodziewałem, plusa mam od zeszłej gwiazdki i jestem zachwycony. mam już kilkadziesiąt gier na vitę i ps3, żyć nie umierać

Opublikowano

na nba2k14 też wina ea ? Mogli dać Knacka za 99 zł i bym był zadowolony, bo ta gra tyle jest warta i nie jest indyszajsem, którego nie lubie. Chyba, żeby odświeżyli giane sisters, albo jakiegoś defendera, nawet te same poziomy, tylko w grafice jak z nowego raymana

Opublikowano

Narazie nawet nie mają czego rozdawać.

Przekonałeś mnie do zakupu NBA 2K.

Dzięki ! :D

PS. co będzie na Vite ?

To już wina EA, a nie PS4.

Mają dać NOWE, wielkie gry na PS+ na PS4?! Pierwszą dużą grą będzie chyba dopiero Drive Club, wcześniej wjadą same indyki i tyle.

To nie tylko wina EA - caly PSN dziala jak chce. Wczoraj nawet podlaczylem konsole bezposrednio przez modem, Nat 1 - jedenjedenjeden111!! w dashu bledy przy odsiweizaniu znajomych. Google - i 10 tematow ludzi z takimi problemami. 0 odpowiedzi od Sony.

help Center to kpina z klientow. Oni nawet nie zapisuja bledow, bo nie maja systemu do tego. Po co do nich dzwonic i zglaszac jakiekolwiek bledy z funkcjonowaniem sieci PSN, skoro nawet nie zapisuja ich w sytemie. Totalna olewka klienta - jedyna pomoc to "prosze skontaktowac sie z uslugodawca internetowym", badz "wyslac konsole do serwisu"

I tutaj kolejne jaja - serwis prosi bys podal im maila i haslo do swojego profilu, a oni sprawdza na swojej super sieci internetowej czy sie zaloguja. Beeeeka.

Po premierze nawet kodow bledow nie znali i czekali az im glowna siedziba przesle.

Ogolnie - lubie ta konsole, lubie Vite, ale jak widac ta firma poki co nie bedzie zadna konkurencja dla MS, jezeli chodzi o seci. Jakby MS wydal normalna konsole, bez kinecta, za rosadne pieniadze to zaloze sie ze duzo graczy mimo wszytsko wrocilo by do konsoli MS. Szczegolnie tych, ktorzy cenia sobie stabilnosc danej uslugi / konsoli.

Peszek, ze poki co na Xbox One tez bardzo duzo rzeczy jest z(pipi)anych wzgledem 360tki, a gry nie dzialaja stabilnie. Brak premiery, polskiej gwarancji w ogole zniecheca.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sibian ma problemy z odróżnieniem silnika z 2006, a efektów, które idą na kartach, które kosztują jak dwie PS4. Thief chodzi na UE3, ale ma efekty, które są wspomagane tylko przez katy z górnej półki. Czy to znaczy, że PS4 nie radzi sobie z UE3? Według Sibiana tak :teehee: , dobrze, że radzi sobie z UE4.

Gdyby nawet ten Thief nie miał żadnych nowych wypaśnych efektów, a mimo to wersja PS4 odstawała by w jakimś stopniu od PC, to jak sądzisz, kogo to byłaby wina, konsoli czy developera? Patrzac jak wygląda Thief, a jak KZ, pierwsza gra na PS4, to stawiam na to drugie.

Opublikowano

Sibian idealny przyklad dlaczego rycerze blachy nie powinni miec glosu...oni poprostu konsol nie czaja...

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

no ja się też takiego czegoś spodziewałem, plusa mam od zeszłej gwiazdki i jestem zachwycony. mam już kilkadziesiąt gier na vitę i ps3, żyć nie umierać

No ja tez jestem zachwycony ale chodzilo mi tylko i wylacznie o PS4.

Opublikowano

Major Nelson: "November NPD’s: #XboxOne was the fastest selling console in NA last month - averaging 101k units sold per day"

xDD DAT SPIN. Jak ja tego kolesia nie lubię...

Opublikowano

Szkoda, ze nie walnal jeszcze "Najlepiej sprzedajaca sie konsola w poniedzialki miedzy 16:15 a 18:45".

Opublikowano

To nie tylko wina EA - caly PSN dziala jak chce. Wczoraj nawet podlaczylem konsole bezposrednio przez modem, Nat 1 - jedenjedenjeden111!! w dashu bledy przy odsiweizaniu znajomych. Google - i 10 tematow ludzi z takimi problemami. 0 odpowiedzi od Sony.

Zostałeś pokarany za bycie xbotem, a pisząc serio, u mnie na całe szczęście wszytsko chodzi dobrze, zero problemów z KZ, BF (po wczorajszym patchu nawet nie wywala z gry) czy Resogun. Ogólnie wszystko chodzi tak jak powinno (imprezy, czaty i inne dobrodziejstwa nadkonsoli).

Opublikowano

Sibian ma problemy z odróżnieniem silnika z 2006, a efektów, które idą na kartach, które kosztują jak dwie PS4. Thief chodzi na UE3, ale ma efekty, które są wspomagane tylko przez katy z górnej półki. Czy to znaczy, że PS4 nie radzi sobie z UE3? Według Sibiana tak :teehee: , dobrze, że radzi sobie z UE4.

Gdyby nawet ten Thief nie miał żadnych nowych wypaśnych efektów, a mimo to wersja PS4 odstawała by w jakimś stopniu od PC, to jak sądzisz, kogo to byłaby wina, konsoli czy developera? Patrzac jak wygląda Thief, a jak KZ, pierwsza gra na PS4, to stawiam na to drugie.

Tak, wszystkie kompromisy jeśli chodzi o PS4 to wina developerów. Wszystkie kompromisy jeśli chodzi o XO to wina jedynie MS.

Tak, PS4 radzi sobie z UE3. W 30 klatkach. No ale to wina efektów które kładą ogromnie wydajność na ponoć tak mocarnym sprzęcie xD Pocięcie oprawy względem PC jeszcze nie spowodowało normalnego frameratu na tak starym silniku, ale to wszystko wina kiepskich twórców, jak zawsze jeśli chodzi o PS4 i jego mityczną moc. A z UE4 radzi sobie chyba tylko na jednym demie technicznym póki co. Hehe, dobre, mamy nowe efekty w starym enginie, jest wytłumaczenie xD

@hav4n

Masz rację, z 15-klatkowcami którzy za to "czają" konsole się nie dogadasz.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Gry startowe na PS3 

1367938211_3.jpg

genjidotbpic2.jpg

Gry na koniec generacji:

gta1.jpg

6947132361_9860b84faa_o.jpg

I to wszystko na sprzecie o identycznych parametrach, nie wazne czy model z 2006r czy z 2013.

Teraz pobudz sobie wyobraznie i jezeli na start dostajemy to:

killzone-shadow-fall-wallpaper-1.jpg

To co bedzie za 5 lat?

Opublikowano

San Adreas więcej oferował i miał płynniejszą animkę.Widzę twoja wyobraźnia jest pobudzana tylko teksturami xD Moja płynnością i samym gameplayem. A i jeszcze przez te twoje testurki nadal mamy tytanowe makiety i kupę innych arachaicznych pierdół. Cóż, trzeba się pogodzić , że gry na dzisiaj są dla masówki która tylko patrzy a nie gra ; ) 

Edytowane przez Sibian

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.