Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mam wrażenie, że przeceniacie "apetyt" Valve. To nie jest firma, która musi mieć zyski tu, teraz, natychmiast żeby udobruchać akcjonariuszy.

Nie wydaje mi się, żeby chcieli zagarnąć na raz jakiś większy kawałek tortu. Przede wszystkim, jak dla mnie przede wszystkim chodzi o

- konsolowców, którzy są ciekawi grania na PC, ale nie chcą się "męczyć" z budowaniem/kupowaniem kompa i chcą mieć mimo wszystko typowo konsolową prostotę

- pecetowców, którzy są gotowi zapłacić, żeby mieć osobny komputer do grania na telewizorze (przypominam, że będzie kilka konfiguracji - w tym prawdopodobnie najtańsza do streamowania ze stacjonarki typowo do gier)

- ludzi, którzy chcą grać w fullHD 60FPS na telewizorze, ale nie chcą mieć "wielkiej wieży" w salonie.

To nie są jakieś masy ludzi, ale firmy takie, jak Alienware produkują swoje HTPC do gier, wiec jakiś tam popyt jest. A Valve i Steam to marki, które mają swoje oddziaływanie na graczy.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Konsolarze mają się rzucić na Pudełka z Parą ? Ci sami ludzie, którzy kupowali latami multiplatformy w znaaacznie gorszej wersji nagle mają otworzyć oczy ? Albo płacili latami za Golda gdy obok stały 2 darmowe usługi ? Sonoklapy/fani Halo mają kupić Steamboxa ? Przecież oni by nie wytrzymali 100 lat w Europie Universalis :D  Amerykańskie bachory drące ryja do headseta ?

Sławku, okłamujesz sam siebie. Nie tak to działa. Normalni gracze jak mu tutaj na forum konsole mają dla exów/lepszych wersji niektórych gier a gry only PC się ogra na PC na medium/jak portfel pozwala i tyle.

Zrozum NIE MA takiego czegoś jak ex na steambox.

Steambox od normalnego pc rózni się jedynie systemem operacyjnym, który jest darmowy i jak chcesz zagrac w mitycznego "hl3" wystarczy sciagnac darmowy system i zaisnstalowac  na osobnej partycji co zajmie z 15 minut i zaoszczedzic tyle ile kosztuje steambox lub jak jestes nieogarnięty to mozesz kupic steambox ;)

SzewczykDratewka mówi jak jest. Łapaj plusa.

@Accoun - no spoko, ale ile takich ludzi jest ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Normalni gracze jak mu tutaj na forum

Śmiechłem.
Opublikowano

Śmiechłem.

Wtem zwołano Sejm pacyfikacyjny, dla pogodzenia się szlachty i pojednania kraju :D

Jest już do pobrania testowa wersja SteamOS - WARNING: Both installation methods will erase all content on the target computer"

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Jest już do pobrania testowa wersja SteamOS - WARNING: Both installation methods will erase all content on the target computer"

Pfff, a miałem ochotę sprawdzić ten wynalazek Gabe'a. Cóż trzeba będzie poczekać do czasu aż będzie to można zainstalować bez takich chorych wymogów.

Opublikowano

Pfff, a miałem ochotę sprawdzić ten wynalazek Gabe'a. Cóż trzeba będzie poczekać do czasu aż będzie to można zainstalować bez takich chorych wymogów.

No i ta wersja dziala tylko na nvidii. dla amd trzeba poczekac
Opublikowano

To tym bardziej bym żadnego pożytku z tego nie miał bo śmigam na badziewiu od AMD XD

Opublikowano

W zasadzie to zwykły Debian z GNOME, bootujący do Big Picture Mode. Przynajmniej "dla śmiertelnika".

Jak na razie, to wszystkie zmiany są pod maską.

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

The 300 prototype units will ship with the following components:

GPU: some units with NVidia Titan, some GTX780, some GTX760, and some GTX660

CPU: some boxes with Intel i7-4770, some i5-4570, and some i3

RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)

Storage: 1TB/8GB Hybrid SSHD

Power Supply: Internal 450w 80Plus Gold

Dimensions: approx. 12 x 12.4 x 2.9 in high

A tak poważnie, oczywiście, że jest to PC o ujednoliconej architekturze,

Podana przez ciebie specyfikacja a raczej specyfikacje stoją w sprzeczności z tym stwierdzeniem.Mogli by zdecydować się na jedną konfigurację i się jej trzymać cóż zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Czas gry także zrobił swoje; 8 do 10h okazało się zbyt dużym czasem jak na klasycznego shootera.

yyy ok, z tego co pamietam to bylo miedzy 6 a 7 godzin i czas byl wydluzony o godzine przez radka, no ale ok, to i tak lepiej niz KZ3 (5.5H)

jest jakas seria ktora wychodziła na Playstation i jest lubiana tutaj przez ludzi na forum ? Bo ostatnio dowiedzieć się można, że killzone oraz Uncharted to gunwa.

Resistance. Zlego slowa o tej serii nie powiem. O niebo lepsze od Killzona. Infamous 2 tez jest dobre (jedynka ch.ujowa).

"Od początku tej recenzji nie ukrywamy że singiel KZ2 rządzi... Pierwsze co rzuciło mi się na twarz po kilku levelach na poziomie Normal, to poczucie że nie jest tak miło i przyjemnie, jak zazwyczaj na tym poziomie bywa (HIV: vide scasualowany GoW2) (...) Zapowiadane 10 h rozgrywki nie do końca pokrywa się z prawdą - może dla nowicjusza na normalu, bo mnie zajął niecałe 9h."

PSX Extreme, luty 2009, nr 138

Ocena: 9+/10 (Hiv i Butcher)

Ten sam Butcher KZ3 wystawił 2 lata później 8+ (śr. z singla i multi), krytykując m.in. czas gry poniżej 5h na normal i kiepski scenariusz względem dwójki.

I CO TERAS??????!!!!!!!!!!!!1111

No ale spoko kiedyś na pewno ci się uda.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

spoko bluber przechodził U2 w 7h. niektórzy tu wykręcają dobre czasy. 

Opublikowano

Lubie Forze, dla niej jednej kupilem 360tke. Jednak wiem ze na pewno łONiaka nie kupie. Zreszta PSuf czworki tez nie rusze. Moze, moze za rok. Teraz to licha inwestycja.

Dobry kolezka moj chce kupic one. Gramy razem w fifke i zabawa wiadomo przednia. No ale on sie naogladal filmikow o tym ze kinect rule the world i jara sie tym jak dwunastolatek (chlop 30 na puklu lada dzien). I mi przedstawia wizje ze w BFie leb wychyli i w grze tak samo sie stanie, albo mi trailery z RYSE zapodaje. Tlumacze ze (pipi)nia, ale nie dociera. I tak sobie mysle ze wy sie tu mozecie pruc ile chcecie. Ogromna masa ludzi ma to i tak w (pipi)e (wasze tabelki itp) i wybierze sprzet ktory sie dla niej z czyms dobrym kojarzy, a nie bo gry w plusie za "darmo", czy ulimited pałer of clałd. No ale inaczej nie bylo by co czytac do kawy z rana, tak ze go on!

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

nawet z nowej FIFY będzie zadowolony. Gra wygląda na zywo znacznie lepiej niż gameplaye z YT, na których wielkiech roznic nie widać.

Opublikowano

forsa motorsport zbrzydła po premierze?

czy xboty nabrały sie na wersje puszczaną z pc na e3? czy GT6 na pastgenie wygląda lepiej niż forsa na nextgenie?

http://www.ppe.pl/news-25835-forza_motorsport_5__zapowiedzi_vs_rzeczywistosc.html

dyskutujmy

....no bo przecież wiadomo, że na skompresowanym obrazie ze streama, nie bedzie żadnej straty jakosci tylko żyleta i idealne odwzorowanie kolorów z gry właściwej....

Opublikowano

dokładnie, każdy laik wie że na jutubie jest utrata jakości i wyświetla sie mniej drzew a widownia jest płaska

Opublikowano

ten screen po prawej to chyba jakiś fejk, co nie ?

Opublikowano

ten screen po prawej to chyba jakiś fejk, co nie ?

wali mnie to, porównujmy :)

Opublikowano

spoko bluber przechodził U2 w 7h. niektórzy tu wykręcają dobre czasy.

U3 kazub. U2 koło 9-10 było.
Opublikowano

Czas gry także zrobił swoje; 8 do 10h okazało się zbyt dużym czasem jak na klasycznego shootera.

yyy ok, z tego co pamietam to bylo miedzy 6 a 7 godzin i czas byl wydluzony o godzine przez radka, no ale ok, to i tak lepiej niz KZ3 (5.5H)

jest jakas seria ktora wychodziła na Playstation i jest lubiana tutaj przez ludzi na forum ? Bo ostatnio dowiedzieć się można, że killzone oraz Uncharted to gunwa.

Resistance. Zlego slowa o tej serii nie powiem. O niebo lepsze od Killzona. Infamous 2 tez jest dobre (jedynka ch.ujowa).

"Od początku tej recenzji nie ukrywamy że singiel KZ2 rządzi... Pierwsze co rzuciło mi się na twarz po kilku levelach na poziomie Normal, to poczucie że nie jest tak miło i przyjemnie, jak zazwyczaj na tym poziomie bywa (HIV: vide scasualowany GoW2) (...) Zapowiadane 10 h rozgrywki nie do końca pokrywa się z prawdą - może dla nowicjusza na normalu, bo mnie zajął niecałe 9h."

PSX Extreme, luty 2009, nr 138

Ocena: 9+/10 (Hiv i Butcher)

Ten sam Butcher KZ3 wystawił 2 lata później 8+ (śr. z singla i multi), krytykując m.in. czas gry poniżej 5h na normal i kiepski scenariusz względem dwójki.

I CO TERAS??????!!!!!!!!!!!!1111

No ale spoko kiedyś na pewno ci się uda.

KZ2 zaliczyłem w niecałe 6 h (bodajże Veteran, ale nie daje sobie głowy obciąć, możliwe że jednak Trooper) i zginąłem bodajże 1-2 razy. Swego czasu miałem save'a na dowód. Może miałem dobry dzień, a może taktyka lecenia na pałę jak w CoDzie (chociaż tam ginę dziesiątki-setki razy) i tutaj sprawdziła się idealnie. KZ3 już mi się nie chciało kończyć, znudziłem się gdzieś na tej egzotycznej planecie, chociaż na sto pro ginąłem częściej niż w KZ2.

Opublikowano

zginąłem bodajże 1-2 razy

trudno uwierzyć. jeśli veteran, to na pewno nie uwierze. 

Opublikowano

Czemu? Na Veteranie z tego co kojarze jest jeszcze widoczny celownik na srodku i przeciwnicy slabsi. Na Elite juz nie ma i moze byc trudniej. Chociaz akcja przed palacem Radka nawet na Vet mogla dac w kosc wiec moza tam zginla te 2 razy xD.

Opublikowano

Ta gra była łatwa, sam zginąlem z 4-5 razy. Pamiętam, że wtedy, kiedy trzeba było rozwalić ten helikopter, czy co to było i z finałowym bossem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.