Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A skąd wiesz że problem zostanie rozwiązany? PS3 i jego wolny download też został rozwiązany?

Sprzedałem wcześniej bo miałem zamiar pograć w te gierki jeszcze trochę, ale jak PSS nie chce mi ich dać to łaski bez ;) btw sprzedałem za tyle samo co kupiłem - in jur fejs YETI, ponoć miałem stracić na tym xD

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Szewczyk zle sie wyrazilem. Ale wiadomo ze czasem po wifi slabiej idzie niż po kablu. Zwlaszcza jak jest slaby ruter i stoi za ścianą itp

Więc bylo by to jakieś wyjasnienie sytuacji gdyby próbował tylko na wifi

Mazzo próbowałeś kablem wiec spoko. Ale jaki masz net? Predkosc i dostawca?

mam najtanszy router. Dzielą mnie od niego 3 sciany.

i predkość pobierania mam taką samą jak po kablu. Nie mam traconych pakietów, pingi są praktycznie takie same.

a to ciekawe bo ja też mam tani ruter i w porpzednim mieszkaniu dzieliły go 2 ściany od laptopa i ps3, i zarówno lapek jak i ps3 miały bardzo słaby zasięg, ze 2 kreski z 5, czasem spadało do jednej a nawet do zera. prędkość mierzona na stronkach do pomiaru była jakieś 40% względem kabla

na ps3 jak chcialem grac w online to musialem kablem podłączać żeby mieć pewność ze mnie nie rozłączy

Ja mam tani router, dodawany do uslugi, dzieli mnie pietro i mam 48mbit z deklarowanych 50 a ping wynosi 20ms.

A skąd wiesz że problem zostanie rozwiązany? PS3 i jego wolny download też został rozwiązany?

Sprzedałem wcześniej bo miałem zamiar pograć w te gierki jeszcze trochę, ale jak PSS nie chce mi ich dać to łaski bez ;) btw sprzedałem za tyle samo co kupiłem - in jur fejs YETI, ponoć miałem stracić na tym xD

Bo na ps3 maja wszyscy problem z wolnym sciaganiem, na ps4 tobie sie sciaga cos 2 dni a mi 10 minut to jak Ci logika podpowiada? Bedzie problem rozwiazany czy Sony wie ze jestes betonem i Ci blokuje specjalnie zebys sprzedal konsole i przestal hejtowac internet?

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

UWAGA

niech każdy napisze jaki ma ruter i ile ścian go dzieli ! to ważne!

Opublikowano

Dzisiaj ściąga 10kb/s bo może jest jakiś problem z tymi gierkami f2p na PSN, jutro będzie ściągać jakąś pełną, 30gigabajtową grę z prędkością 300kb/s czyli 4 razy mniej niż powinno, nieważne z jaką predkością ściąga, ważne że jest to mniej niż łącze na to pozwala.

Zaraz ktoś wyskoczy żebym torrenty wyłączył.

Opublikowano

commodore dobrze ładowało grę dopiero jak wychodziłem z pokoju, może spróbuj tego

Opublikowano

ja PS4 poki co nie sprzedam, bo ta firma pomimo wielu problemow zaczela w 100% trafiac w moj gust.

Przez sama Vite i Plusa mam poczucie, ze czesto jestem rospieszczany, szczegolnie jak porowna sie ta usluge do Games With Gold no i combo PS4 + Vita to spelnienie gamingowych marzen.

Edytowane przez easye

Opublikowano

mazzeo, musisz kupić czerwonego pada i go położyć na konsoli podczas ściągania. wtedy idzie na full prędkości, sprawdzone info, bo u mnie tak samo było, a teraz ładnie ciśnie

Opublikowano

Mazzea przerosła nowa generacja - nie potrafił ściągnąć gry z internetu. Na szczęście już koniec męczarni z tymi skomplikowanymi urządzeniami, aktualnie u Mazzeo na chacie:

Uo6Ilaf.gif

Opublikowano

może mazzeo powinien skrócić kabel, słyszałem że to pomaga w przypadku lagów na klawiaturze

btw nadal nie wiemy jakiego ma dostawce, a to jest kluczowa kwestia

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ja dziele chate z 4 osobami mamy raczej podstawowego neta bez zadnych bajerow. Kazdy ma telefony, tablety I lapki podlaczona do sieci po wifi, codziennie trzeba resetowac router bo cos sie nie laczy....I nigdy nie mialem problemow ze sciaganiem czy to patcha czy uptadu systemu....jak wroce to sciagne sobie te gry f2p zeby sprawdzic czy mi tez muli

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

btw nadal nie wiemy jakiego ma dostawce, a to jest kluczowa kwestia

Jedyną kluczową kwestią jest to, czy ma adres publiczny czy prywatny, nic więcej.

Opublikowano

Karma.

Opublikowano

kupi xboksa i sprzeda, bo się w(pipi)i, że ryse się instaluje 40 minut

a nie, nie sprzeda, bo jest xbotem

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

kupi xboksa i sprzeda, bo się w(pipi)i, że ryse się instaluje 40 minut

a nie, nie sprzeda, bo jest xbotem

to i tak nic przy instalacji gran turismo. Tam czas idzie w godzinach xD
Opublikowano

tak, porównuj czasy ze starej generacji z nową generacją

a na NESie gry sie odpalały w 3 sekundy bez instalacji! NES goty! ps4 wystawiam na allegro!

Opublikowano

Mezzeo

Specjalnie dla Ciebie - Kup sobie kur.. normalny net, a nie płaczesz ze sie wolno sciaga

http://www.youtube.com/watch?v=hPJdGddF2rg&feature=youtu.be

Mazzea przerosła nowa generacja - nie potrafił ściągnąć gry z internetu. Na szczęście już koniec męczarni z tymi skomplikowanymi urządzeniami, aktualnie u Mazzeo na chacie:

Uo6Ilaf.gif

Tymi postami tylko utwierdzam się w przekonaniu że sonoklapy z myśleniem i czytaniem ze zrozumieniem są kompletnie na bakier.

Test zrobiony z lapka.

3170510617.png

Steam ściąga z ponad 1mb/s, XBL też, kur.wa tylko te zaje.biste sprzęty Sony mają problem. Dałem screen z PS4 - nic, dałem linka do google z topicami na ten temat - nic, dałem tą fotkę wyżej - nic, cały czas to problem mój, mojego dostawcy, routera, ścian w domu, za długiego kabla etc, pomimo, że demo Fify 14 ściągnąłem normalnie, tak samo jak update 1.52. Sony zawsze dobre <3 Pewno Codename sam zepsuł konsolę wyjmując ją z pudełka bez głaskania, a Maciomaniak nie ścierał kurzu z loga PS i dlatego też się zyebała.

Opublikowano

Czyli jesli u Ciebie sie sciaga (pipi), to wina sony, a jak u mnie zapiepsza az miło to ... wina sony. No to jak zrobili wkoncu dobrze, czy zle?

A moze jak dwie osoby nie wiadomo jak daleko od siebie maja tak diametralnie rózny transfer to wina lezy po stronie czegos innego niz sony co składa sie na ten transfer?

I moze te tematy w necie i problemy to jest jakis 1%, czy tam inne 5% posiadaczy konsoli, Wiec skoro u pozostałych 95% działa dobrze to moze niech sobie jednak wystawia ruter z za sciany,

Ja (pipi)e, takie podejscie, u mnie napewno jest wszystko za(pipi)iscie, wina Sony.

EDIT:

Masz test z lapka, na ps4 jest 2 razy szybciej bo po kablu, nie wiem ile ograniczenia ma Wi-fi

Nawet Ci wziałem ten sam serwer

3170534161.png

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Mazzeo - na infolinii Sony to samo usłyszysz :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

albo po prostu skró

Mezzeo

Specjalnie dla Ciebie - Kup sobie kur.. normalny net, a nie płaczesz ze sie wolno sciaga

http://www.youtube.com/watch?v=hPJdGddF2rg&feature=youtu.be

Uo6Ilaf.gif

Tymi postami tylko utwierdzam się w przekonaniu że sonoklapy z myśleniem i czytaniem ze zrozumieniem są kompletnie na bakier.

Test zrobiony z lapka.

3170510617.png

Steam ściąga z ponad 1mb/s, XBL też, kur.wa tylko te zaje.biste sprzęty Sony mają problem. Dałem screen z PS4 - nic, dałem linka do google z topicami na ten temat - nic, dałem tą fotkę wyżej - nic, cały czas to problem mój, mojego dostawcy, routera, ścian w domu, za długiego kabla etc, pomimo, że demo Fify 14 ściągnąłem normalnie, tak samo jak update 1.52. Sony zawsze dobre <3 Pewno Codename sam zepsuł konsolę wyjmując ją z pudełka bez głaskania, a Maciomaniak nie ścierał kurzu z loga PS i dlatego też się zyebała.

nie po prostu kabel skróć xDDD aahahha wtedy bendzie szybcjiej

Opublikowano

Czyli jesli u Ciebie sie sciaga (pipi), to wina sony, a jak u mnie zapiepsza az miło to ... wina sony. No to jak zrobili wkoncu dobrze, czy zle?

A moze jak dwie osoby nie wiadomo jak daleko od siebie maja tak diametralnie rózny transfer to wina lezy po stronie czegos innego niz sony co składa sie na ten transfer?

I moze te tematy w necie i problemy to jest jakis 1%, czy tam inne 5% posiadaczy konsoli, Wiec skoro u pozostałych 95% działa dobrze to moze niech sobie jednak wystawia ruter z za sciany,

Ja (pipi)e, takie podejscie, u mnie napewno jest wszystko za(pipi)iscie, wina Sony.

Biorąc pod uwagę jak wyglądało ściąganie na PS3 i ile osób na PS4 ma podobny problem to wątpie by to było 5% o których mówisz.

Uo6Ilaf.gif

13 razy więcej zabawy niż Shadow Fall w singlu :)

Opublikowano

A moze 30%, albo 40, tylko czesc na to nawet uwagi nie zwraca, badz ma w d(pipi)e. I skad masz informacje ze 95% osob nie ma problemow z PSN ? Bo Ty i Twoj kolega nie macie ? To pogadaliśmy.

A przy okazji - wiesz, ze fora z problemami PSN dla kazdego kraju sa odzielne? Pewnie, zeby sprawiac wrazenie, ze jak jest tylko 5 podstron tematu o danym bledzie, to problem jest znikomy.

Przy okazji Sony ma swietna obsluge swoich bledow - jakby w Console Wars pracowali.

"Niech Pan zadzwoni do providera!" :teehee: Nawet zgloszenia bledow nie prowadza, nie maja formularzy do tego, nie wiem jak niby swoimi uslugami maja konkurowac z MS, jak nawet do obslugi takich firm jak EA w ch(pipi) im daleko...

"ale jak może być to wina usługodawcy, skoro ten sam PSN działa super na PS3 i Vita ?"

-"to nie jest żaden wyznacznik..."

:thumbsup:

A i u mnie dziala PS3, Vita, wszelkie aplikacje PSN, Xbox Live bez zajekniecia - wszystkie konsole jakie mialem, a na PS4 dosc czesto dostaje kod bledu NW-31448-0 (np przy wchodzeniu w znajomych online, zakladniu imprezy). No nie, nie jest to wina Sony - to na bank moj router, provider, zle skonfigurowane uslugi !

Edytowane przez easye

Opublikowano

najśmieszniejsze jest to, ze problemy z PSN'em mają xboty :) Bozia pokarała za odwórcenie się od jedynej słusznej konsoli.

Opublikowano

Albo po prostu mamy jakies porównanie, jak dana usluga powinna dzialac.

Jak cale zycie jedziesz na konsolach Sony, to dla Ciebie PS4 działa SUPER ! (w sumie gorszej konsoli niż PS3 nie mogli zrobić), a tak naprawdę się po prostu g(pipi) znasz.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.