Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Na razie jesteśmy zajęci szanowaniem Polski B z netem 1 MB.

Opublikowano

Figaro jak zwykle - najwięcej do powiedzenia, bez sprzętu w domu. :teehee:

Yeti - podziel się ze mna, jakie masz porty odblokowywane na routerze, czy tylko DMZ konsoli, może bys komus pomogl, a nie (pipi)il farmazony 'Mi działa ! Mi działa!"

Tak jak pisal Mazzeo - pewnie jak będzie awaria i nikt się do PSNu nie będzie mogl zalogowac, to Tobie i Mendrkowi tez będzie dzialac.

Edytowane przez easye

Opublikowano

"Dzień dobry jesteśmy Janusz-NET Podlasie, proponujemy usługę internetu o prędkości 1Mb za 30zł.

- ło jesu, 1MB/sek za 30zł, Bożena zostaw karpia i chodź podpisz, opyla się!

Jest dzień 17.12.2013 podczas gdy kolejny rycerz internetu odkrywa, że 1Mbit=/=1MB"

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Yeti - podziel się ze mna, jaki masz IP od usługodawcy, czy jakies porty odblokowywales na routerze, czy tylko DMZ konsoli, może bys komus pomogl, a nie (pipi)il farmoazony 'Mi działa ! Mi działa!"

DMZ na adres IP konsoli, do tego w routerze i na konsoli ustawione odpowiednie MTU (u mnie 1470) http://www.tp-link.com.pl/article/?id=190 . Zanim zacząłem się bawić z MTU to miałem mega problemy z siecią na każdej konsoli. Dobiłem do 1470, ustawiłem i ojezupanie. Problemów z pobieraniem zero.

Opublikowano

Co ty pier.dolisz? Grzecznie spytałem się tylko jakich funkcji PS4 brakuje względem X360, bo tak napisałeś.

Opublikowano

A wlasnie.

Wzor na obliczanie maksymalnej predkosci pobierania to twoje lacze podzielic przez 8.

Czyli w sprawie Mazzego sprawa wyglada nastepujaco:

1.44 / 8 = 0.18 - co daje nam predkosc pobierania maksymalna na takim laczu 180 kb/s. Uzywanie wi-fi moze jeszcze ograniczyc te predkosc.

Tutaj nie ma zadnych wyjatkow. #Mowie jak jest.

Te wifi musiałby sie chyba z pc przez bluetooth komunikować aby to ograniczać xD

Opublikowano

dobra nie brakuje ich wielu, ale chodza gorzej, jak np. impreza, komunikacja glosowa (tutaj problem pewnie lezy tez w headsecie za 10gr, który lapie wszystkie dzwieki dookoła, tylko nie to, kto co mowi), brak wersji demo gier, brak szybkiego przyciszania, strona WWW PSN jest lata swietne za ta MS, no ale w końcu zrobili aplikacje na andka i tablety, wiec odpuszczę, cala siec zapraszanie, dolaczanie czasami działa jak chce, ale podobno z grupami na Xbox One nie jest lepiej itp.

Musiol - sprawdze dzisiaj u siebie MTU, zawsze zostawiałem domyślne - 1500.

Opublikowano

Dzięki ostatnim postom zaczynam powątpiewać w zdolność myślenia ludzi na tym forum. Nie dziwne że Sony w kraju januszy i cebuli sprzedaje tyle sprzętu, skoro ich odbiorcy tak powalają wiedzą i ignorancją. Te wasze marne podśmiechu.jki nijak mają się do faktu rzeczywistego i widzę że nie tylko Yano (pipi) głupoty jak nie ma o rzeczy bladego pojęcia.

Czy wy rozumiecie co to znaczy DOWNLOAD? PROTIP panowie - Speedtest net nie pokazuje jakie masz łącze a jaki masz download i upload.

Jeszcze po polsku jakbyście byli na bakier z językiem szekspira

QZSghzf.png

1,44mb/s * 8 = 11,52 megabita, łącze mam 10mb czyli wszystko jak należy, raz jest mniej raz więcej w zależności od dnia (radiówka), mógłbym jeszcze wam skserować umowę ale nie wiem gdzie ona jest.

A tutaj to jak na urządzeniach które dobrze działają wygląda download. Jednocześnie ściągam na steamie i dodatek do BF4 na origin.

SVCWcP7.png

Znawcy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

"Dzień dobry jesteśmy Janusz-NET Podlasie, proponujemy usługę internetu o prędkości 1Mb za 30zł.

Jest dzień 17.12.2013 podczas gdy kolejny rycerz internetu odkrywa, że 1Mbit=/=1MB"

W tym przypadku tak 1MB jak i 1Mb za 30 zł to niezłe gó.wno

Opublikowano

W tym przypadku tak 1MB jak i 1Mb za 30 zł to niezłe gó.wno

Nie na Podlasiu

Opublikowano

Speedtest.net Download Speed: 10,44Mb/s czyli wg kalkulacji Mazzeo mam lacze 80MB? Za(pipi)iscie, bo place jak za 10 <biznesmen>.

Opublikowano

Speedtest.net Download Speed: 10,44Mb/s czyli wg kalkulacji Mazzeo mam lacze 80MB? Za(pipi)iscie, bo place jak za 10 <biznesmen>.

conajmniej 80, speedtest pokazuje maxymalnie twoje lacze,  z reguly mniej

Opublikowano

Codename ma prawie 2GB/sek prawie skoro ma 239 Mb * 8

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Mam łącze 10 MB, 6 Mbps pobieranie na Speedtest w tej chwili. Jasno dla xbota? Zerwij tę umowę, bo pewnie płacimy tyle samo. Wyruchany przez MS, dostawcę internetu...

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Co do marudzenia na prędkość pobierania z PSN to wszystko jest teraz na serwerach Sony ? Bo z tego co pamiętam to tak nigdy chyba nie było i te (pipi)ane f2p pewnie leżą na serwach wydawcy/deva za nie odpowiedzialnego ale to Sony jest złe no chyba że się mylę :sweat:

Opublikowano

wszystko zalezy od ustawien.

Speedtest.net moze pokazywać predkosć w MB/s i Mb/s

wiec mozecie sie mylic ale beke z maZZeo zawsze warto kręcić

Dobra na fotce u niego jest ewidentnie Mb/s

wiec te screeny z origin i steam to fake :P

Edytowane przez SzewczykDratewka

Opublikowano

@Szewczyk

Test zrobiony z lapka.

3170510617.png

U Mazza Mb/s u mnie Mbps. Jak dla mnie to jedno i to samo. Nigdzie nie pojawia sie MB.

edit: no

Edytowane przez Mejm

Opublikowano
wszystko zalezy od ustawien.

Speedtest.net moze pokazywać predkosć w MB/s i Mb/s

wiec mozecie sie mylic ale beke z maZZeo zawsze warto kręcić

Dobra na fotce u niego jest ewidentnie Mb/s

wiec te screeny z origin i steam to fake :P

Yup, zawsze używam speedtest i testuje łącze w MB, lecz dawno tego nie robiłem i ustawienia się przestawiły na defaultowe, stąd Mb, a że prędkość pobierania praktycznie odpowiadała prędkości łącza to się pomyliłem xD

Żaden fejk, kolejny screen

9MsDqlh.png

Opublikowano

hmmm

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Bym sie nie zdziwil gdyby w sprawie Mazzeogate kluczowa nie okazala sie ta radiowka.

Ja mieszkam pod Białym i majac neostrade 10 moj wynik to magiczne... 10.

3170703257.png

Nie ogarniam tego zbytnio, ale na zrzucie z Origina masz KB/s a nie kb/s. To chyba co innego, nie? Wezcie doinformujecie.

Opublikowano

ja płace za upc 30Mb i speed test pokazuje mi zwykle 27Mb - wg obliczeń mazeo powinienem płacić za 216Mb

kurde UPC mnie kocha, takie dobre!

Edytowane przez Yano

Opublikowano

3 zart o placeniu 8 razy mniej nie jest juz smieszny

Opublikowano

Dobra, żarty żartami, ale są takie dni, że dostawcy lecą w chu.ja i sam mam downoload 2 Mbps. Trzeba zadzwonić i postraszyć zerwaniem umowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.