Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

3 zart o placeniu 8 razy mniej nie jest juz smieszny

Yano nie jest śmieszny nawet za pierwszym razem ;)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

w ogole wydaje mi sie że błąd polega na tym że początkowe stwierdzenie mówiło o tym że internet 1.4 mega bita pozwala ssać z prędkością xxx mega bajta

a tymczasem speed test pokazuje wynik w mega bitach, i dostawcy tez podają w mega bitach

dlatego tej rozbieżności nie ma więc skoro mazeo pokazuje 1.4 mega bita to znaczy że właśnie tyle ma 1.4 mega bita (czyli ok 0.2 mega bajta)

tymczasem ja mam 27 mega bitów, a ktoś tam ma 280 mega bitów

i wszystko sie zgadza -mazeo ma najwolniejszy net na fourm

no i jeszcze dochodzi do tego radiówka więc jak mu wiatr zawieje to wogole prędkość mu wchodzi na wartości ujemne i zaczyna pobrane pliki wysyłać z powrotem do sony xD

Edytowane przez Yano

Opublikowano

To jest faktyczny dowód na to, że ma te 10 MB:

9MsDqlh.png

Zaraz, ty nie robiłeś speedtestu podczas pobierania? xD

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

yanusz mowi ze ma 1mb  i tak jest

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Kończąc temat łącza - taki niski wynik pokazał mi się, bo nie zauważyłem jak Origin zaczął ściągać dodatek do BF4 (odblokował się dopiero po którejś godzinie, nawet w temacie w dziale PC pytałem co zrobić by go zassać).

lvav9mx.png

Sęk w tym że wcześniej nic nie ściągałem, a na PS4 download i tak leciał jak krew z nosa - i to jest fakt.

a tymczasem speed test pokazuje wynik w mega bitach

Nie Yano, może też pokazywać w megabajtach co zawsze robię, reszty posta nie skomentuje, po prostu powinieneś dostać bana parodniowego na pisanie, może w końcu ochłoniesz.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Yanusz ma jakies wtyki, normalnie juz dawno powinien poleciec.

mazzeo, dales ciala, my mielismy racje ze pokazuje nisko, a Ty sprawdzales podczas pobierania.

Opublikowano

Sęk w tym że wcześniej nic nie ściągałem, a na PS4 download i tak leciał jak krew z nosa - i to jest fakt. beka tak czy inaczej. xD

Edytowane przez Pawlo

Opublikowano

Ahahaha

Mazeo wygral dzis internet

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

mazzeo, dales ciala, my mielismy racje ze pokazuje nisko, a Ty sprawdzales podczas pobierania.

W tym samym poście był screen z origina i steama, więc generalnie obrazek ze speedtest nie powinien mieć znaczenia.

Opublikowano

ma znaczenie zawsze ten z  ktorego mozna toczyc

Opublikowano

Czemu uparcie ignorujesz to:

Na laczu 1.4 mb sciagasz ponad 1 mb/s ?

Predkosc MAKSYMALNA sciagania na laczu 2mb/s to 256kb/s a co dopiero na 1.44 mb/s. Przestan sciemniac ze z taka predkoscia gry sciagasz. To jest po prostu niemozliwe.

Pokaz mi filmik jak masz transfer 1 mb/s (i nie chce zdjecia na steamie, bo tam to ja gry sciagam z predkoscia 50 mb/s co jest (pipi) prawdą, ten licznik sztucznie zawyza limit jak i origin), bo chyba sobie wykupie net 100 mega u twojego dostawcy w takim razie, skoro u nich przelicznik to 1 - mb/s to 1 mb/s download to czapki z glow, maja najlepsza oferte na swiecie xD.

Opublikowano

"Screen" z PS4 to bzdura, a z Origina nie?

Opublikowano

No dobra, ale fotka - taka jak Musiola - z PS4 dużo by wyjaśniła. jeśli podczas jej robienia nie będziesz nic pobierał na PC.

Opublikowano

Maz - Ty robiłeś ten screen z PS4 jak ściągąłeś z Origina?

Ogólnie to chyba trochę się zakręciłeś z Mb i MB.

Opublikowano

I jeszcze pewnie ze steama sciagal, zeby bylo obiektywniej :).

Opublikowano

Nie no, 10 MB już ustaliliśmy, teraz tylko czy pobieranie na PS4 to wina SONY, ułomnego łącza, czy miłości do Xboksa.

Opublikowano

Tak tak, Origin zawyża prędkość mimo że ściągnąłem 4GB w 2 godziny, trzymajcie mnie :F

akurat origin zawyża :)

przed chwilą patch mi leciał 2.5MB/s a na łączu mam ograniczenie do 2MB/s

Opublikowano

Nie, robiłem wczoraj jak nic nie miałem włączonego - ani steam, ani origin, ani Xbox.

Tak, ale żadnych testów i screenow nie musiałbym robić gdyby nie stado klapersów ze swoim "zmień neta, przestaw router".

Opublikowano
może też pokazywać w megabajtach co zawsze robię,

w megabajtach to już w ogole małe ilości musi pokazywać

po prostu powinieneś dostać bana

a można wiedzieć za co konkretnie?

za próbe rozpisania liczenia prędkości ?

ogolnie chyba ten zmasowany atak na twoje łącze troche ci cisnienie podniósł bo widze że coś cie boli

Opublikowano

Tak tak, Origin zawyża prędkość mimo że ściągnąłem 4GB w 2 godziny, trzymajcie mnie :F

no. 4,5GB w dwie godziny to jest coś koło 328kB/s, a na twoich screenach jest 866 i 1000 kB/s. co by nie było trochę więcej :potter:

Opublikowano

ja jeszcze dodam że najwiekszy błąd popełnił mazeo pisząc że skoro speed test pokazał mu 1.4Mb to tak naprawde ma "10mb" cokolwiek to znaczy

mazzeo ma 1.4 mega bita, gdyby w tym pomiarze wyszło 1.4 mega bajta to rzeczywiście mógłby mowić że ma 10 mega bitów, ale wsyzstko było pokazane w bitach więc nie trzeba stosować mnożnika/dzielnika x8 ponieważ nie trzeba było nic przeliczać z bitów na bajty

a skoto ma 1.4 mega bita to jest możliwe żeby ściągał z prędkością 0.8 mega bita (800 kilo bitów) tak jak pokazał na zdjęciu z orgina

więc wszystko sie zgadza a net jest wolny

dziwi tylko przekonanie że ma 10 mega(czegokolwiek)

mazzeo zanim napiszesz kolejny raz że jestem durny albo nieśmieszny to - ja nie żartuje,. czekam żebyś wykazał mi błąd, jeśli ci sie uda to masz plusa

Edytowane przez Yano

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.