Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

SCZEGO JEST TWÓJ AVATAR WESELE FIGARA?

To jest jakaś tajemnica, w ciągu ostatnich 2 lat, ze dwa razy pytałem i nie dostałem odpowiedzi. :(

Edytowane przez mate5

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano
Mazzeo co prawda próbuje sie wytłumaczyć, przedstawia fachowe scany i analizy, ale i tak nikt nic nie rozumie, więc oficjalnie przegrał dyskusję.

Nic nie rozumie? Dyskusję? Dyskusji by nie było gdyby ktokolwiek z tych toczących bekę rozumiał to co czyta, bo już w pierwszym wspominałem o prędkości downloadu i o tym jak FC3 z XBL się ściągał w porównaniu do gier z PSN.

Ale barany z Sony Defense Force nie rozumieją tego co czytają, wyciągają z kontekstu to co chcą i od raz przyszli z solucją dla mnie, na przykład

Na przyszłość zamiast wydawać pieniądze na nową konsole to zainwestuj w dobry router i dostawce internegowego innego niż Telekomunikacja Polska

Pomijam już to że trzeba być deklem by coś takiego napisać, bo nie każdy mieszka w centrum miasta w bloku i nie ma do wyboru dziesięciu providerów i czasem człowiek jest zdany na jedną ofertę.

To, że wcześniej z PSN ssałem normalnie też zostało to zignorowane

"Dyskusja" przeniosła się na temat mego łącza po tym jak pomyliłem MB z Mb w speedtest.net to fakt, można powiedzieć klasyczny fail, ale w pierwszym poście mówiłem jak wygląda mój realny download, co udowodniłem potem screenami ze steama i origina. Ale temat wolnego ściągania z PSN zapewne jeszcze wróci nieraz.

Opublikowano

No ale o co to cale pjerdolenie ? Wielu ludzi ma takie same problemy niezaleznie od lacza i providera. Na kazdym wiekszym forum byly o tym tematy. Na PS3 dalo sie to obejsc pauzowaniem i wznawianiem, az w koncu laczylo sie z odpowiednim serverem i sciagalo z odpowiednia predkoscia. PS4 nie ma takiej opcji i dlatego jest problem.

Opublikowano

Dokładnie tak właśnie jest

Opublikowano

Mazzeo co prawda próbuje sie wytłumaczyć, przedstawia fachowe scany i analizy, ale i tak nikt nic nie rozumie, więc oficjalnie przegrał dyskusję.

Nic nie rozumie? Dyskusję? Dyskusji by nie było gdyby ktokolwiek z tych toczących bekę rozumiał to co czyta, bo już w pierwszym wspominałem o prędkości downloadu i o tym jak FC3 z XBL się ściągał w porównaniu do gier z PSN.

Ale barany z Sony Defense Force nie rozumieją tego co czytają, wyciągają z kontekstu to co chcą i od raz przyszli z solucją dla mnie, na przykład

No już dobrze, powinienem przemodelować tą dyskusję na "diskusję".

No ale przyznasz że coś jest na rzeczy? 

"Nadkonsola wyczuwa xbota i specjalnie zamula na PSN, bo całej reszcie wszystko chodzi dobrze." 

Przypadek??!!!!1

Serio bierzesz te docinki zbyt poważnie. Przecie 3/4 z nich to dla bez/beki jest. ;)

Opublikowano

Poza tym, dzisiejsze smartfony są potężne i pod względem możliwości technicznych już zostawiły Vitę daleko w tyle. 

i te gry na smartfony wyglądają lepiej ?

Opublikowano

Zgodzę się z Marianem446 co do Tearaway. Ograłem jedynie demo, więc możliwe, że pełna wersja robi więcej w temacie gameplayu (z recenzji wynika, że raczej tak nie jest). Przyjemna, fajny design, lepsza fizyka niż w LBP, odstresowywacz na-podobno- kilka godzin. Gameplay? Raczej wrażenia artystyczne i uznanie za fajnie wplecione w rozgrywkę artybuty VITY, wyzwanie żadne, płytkość rozgrywki- do ogrania w plusie. Jest to przykre, że ludzie porównują inne gierki do Mariana, tylko poprzez kwestie cukierkowej oprawy, pomimo, że pod względem gameplayu to jest niebo a ziemia. "Dlaczego VITA się nie sprzedaje, przecież gierki ma jak Niny?!" No nie, nie ma, może na obrazku przypominają.

Opublikowano

Gdyby PS4 miało takie wyczucie to by się zepsuło od razu, tak jak niektórym z forum :P

Mnie pokarało, bo przez jakiś czas miałem dużą chrapkę na Xboxa One (ze względu na gry głównie), ale po wielu komentarzach i opiniach zrezygnowałem. No, a teraz, w zamian za szybki zakup drugiej sztuki jest świetny egzemplarz ;)

Opublikowano

tearaway - najwyzej oceniana gra eksluzywna na vite nie bedaca portem, sprzedawana w super cenie(20funtow, u nas 99zl), najbardziej nintendowska gra jaka wyszla na vite zostala najlepiej sprzedajaca sie gra w UK na tą konsole w listopadzie co i tak było za słabym wynikiem by dostać się do top50 wśród wszystkich systemów, gdzie min chyba z 8 miejsc zajęły gry z 3ds. Cud już tylko uratuje vitę, ale sony samo sobie winne, zero zapowiedzi tytulow aaa od wewnetrznych studiow zachodnich na 2014, pozne porty - np dalsza cisza od zapowiedzi w temacie dead nation czy remasterow hd god of war, minecraft przesuniety na blizej nieokreslony 2014, cisza w temacie football menagera, walking dead season2 bez daty premiery....nawet wewnetrzne studia i bliskie sony olewaja to urzadzenia - polyphony zapowiedzialo specjalne aplikacje na ios i androida do gt6, w beyound dalo sie grac na komorce ale nie na vicie...brawo kur.wa brawo...sami sobie winni ze zniszczyli tak swietny system

Z Tearaway taka nintendowska gra, jak z tego tematu poważna dyskusja. Nawet 3D Land, uznawane powszechnie za prostą grę, pod względem zaprojektowania leveli i poziomu trudności o klasę przerasta tego potworka od Sony. Nowa gra od Media Molecule to taka typowa gierka od wewnętrznej ekipy Japonczynów. Szybka, łatwa...no i przyjemna zależy dla kogo. Obok platformerów Big Ninny, to nie ma prawa stać. A sama Vita była martwa już pół roku po premierze. Pisało się o tym wtedy, że nowy hanheld Sony ma problemy z którymi moloch nie może sobie poradzić. Największy błąd Sony w projektowaniu Vity, to zrobienie hanheld nie pod gry, czysto przenośne, tylko pod te z telewizora. Nikt nie chce grać w gry, które nadają się na duże konsole, na małym urządzeniu. Na tym polega ogromny sukces Apple i Google. Gry z ich marketów, łączy prostota z krótko zrobionymi levelami, całościowo tworząc gry idealne na hanheldy. Nie za długie, nie za trudne, w sam raz żeby sobie " pyknąć". Poza tym, dzisiejsze smartfony są potężne i pod względem możliwości technicznych już zostawiły Vitę daleko w tyle. Poza tym oferują tyle aplikacji, tyle gier zrobionych specjalnie pod " pyknięcie", maj świetne ekrany, że ja nie widzę miejsca na ryku dla Vity. Zresztą, o tym pisał sam John Carmarck podczas E3...w 2011. Tak wiec Vira była już martwa przed narodzinami. Można by powiedzieć, ze to takie dziecko z anencefalią.

a - jaki blad w projektowaniu vity? ze zrobili ja sporo mocniejsza od 3ds? przeciez nic nie stoi na przeszkodzie by robic na nia gry o takiej charakterystyce jak piszesz - bledem nie jest jej zaprojektowanie bo dla mnie to jej najwiekszy plus tylko polityka sony ktora poczatkowo chciala ludziom wcisnac ta konsole jako ps3 w kieszeni oferujac na pierwszy rzut wlasnie takie, a nie inne tytuly. Do dzis nie umiem zrozumiec czemu od razu nie robili kontynucji patoponow(tylko panel do bebna) czy locoroco(wychylenia konsoli jako sterowanie)

b- i co z tego ze smartfony najnowsze bebechy maja mocniejsze od vity jak nie jest to wykorzystywane w grach? pokaz mi cokolwiek wygladajace na smartfonach tak jak chociazby killzone mercenary

c- tutaj juz ja dopisze - ceny gier, o ile przy duzych produkcjach te 130-150zl jest calkiem ok to czesto multiplatformy kosztuja 4 razy tyle co ta sama produkcja w android market czy na pc

Opublikowano

Dokładnie tak właśnie jest

Chcialbym zobaczyc wasze menu "kody bledow"

Bo tak to poki co nie uwierze, ze komus ta konsola bangla bez zadnego zajekniecia.

Opublikowano

Co do szybkości ściągania z PSN-u, ja mogę powiedzieć że na PS3 zauważyłem ostatnio spory wzrost prędkości ściągania u siebie. Jednak u mojego dobrego znajomego prędkość jest nieporównywalnie wolniejsza, mimo iż ma szybsze łącze ode mnie i np. ze Steam wszystko mu pobiera maksymalną prędkością. Z jednej strony to więc może być specyfikacja łącza, z drugiej  karny k*tas dla Sony że nie umieją zrobić tak by na wszystkich łączach działało.

Co do Vity, to z jednej strony należę do osób które wolą duże gry na małym ekranie (albo inaczej - chciałbym aby była na rynku konsola która to promuje), a że na smartfonach są gry z dorobionym dotykowym d-padem i przyciskami w formie dotykowej to znaczy że nadal jest na nie popyt, a Vita przecież ma gałki i przyciski analogowe. Będzie mi szkoda konsoli która kontynuuje to co zaczęły Game Boy'e i szkoda że jeśli padnie, to raczej już będziemy skazani na gierki pokroju Angry Birds i słodkie buźki z Bravely Default. Bo raczej na kolejne przenośne pełnoprawne GTA nie będziemy mieli chyba co liczyć.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Nie grałeś ani w to ani w to. Ale najwięcej masz do powiedzenia

Opublikowano

co masz do słodkich buziek w Bravely Default? Akurat to gra, której najbardziej zazdroszczę 3ds i nie rozumiem wrzutki na jej design - jest praktycznie identyczny jak w ffix i wielu innych jrpg w takiej stylistyce. Ale czemu sie dziwic - napisal to czlowiek co kolorowe, cukierkowe gierki na konsole nintendo przeznacza jako zabawe dla gejów, jednocześnie zawsze chwaląc za design i podejście do tematu kolorowe produkcje od Sony

Opublikowano

Mam znajomego co wiecznie narzeka na PSN. Przypadkiem chlapnął, ze ma 1mb XD Ja mam łącze 50 MB i nie miałem żadnych problemów z PSN.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Nie no sorry, ale co w tym złego że nie chcę:

bd.jpg

A chcę:

3c94b71663.jpg

I geje, słodkie gry w które nie gram na konsolach Sony, czy inne zmyślone kontrargumenty nie mają nic do tego.

Opublikowano

Nie chodzi o męskość, bo ja też od czasu do czasu (OD CZASU DO CZASU) lubię sobie pooglądać Cartoon Network czy Disney XD w przerwach między Filmboxem, Ale Kino czy CBS Europa, ale chodzi też o styl i filozofię gier. Odnosiłem się też w ten sposób do argumentu jakoby nikt nie lubił dużych gier na małym ekranie.

Opublikowano

I jaki dojrzały...

Opublikowano

po prostu wkur.wia mnie twoja podwojna moralnosc ze:

smiejesz sie z:

bd.jpg

a gloryfikujesz to:

20080406152154.jpg

Opublikowano

Chybione porównanie. Gloryfikuję LBP2 bo daje możliwości stworzenia czegoś znacznie bardziej innego niż to co pokazałeś na obrazku. Jasne, można grać w szmacianki, albo można ich w ogóle nie zobaczyć. To jest potęga LBP2 którą gloryfikuję - siła tworzenia czegoś zupełnie własnego ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o ,, duże gry na małym sprzęcie " czyli osobne wersje GTA, MGS, itp. to chyba niestety Vita obejdzie się smakiem i skończy jako sprzęt z ogromną, ale nigdy nie wykorzystaną mocą. 

Jest co prawda Remote Play ale to nie to samo, co gra pisana pod Vitę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.