Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Hahah, tak, poszło 2.1mln PS4 bo Sony tylko tyle wyprodukowało, samych preorderowców którzy czekają na PS4 w USA jest 2mln, a Xbone leży w sklepach na półkach, tak wiec do budy i nie wychodzić. Już nie wspomnę jak wygląda sytuacja PS4 w Europie.

PS. Pamiętajcie, oni są na wymarciu, ale jak który wychyli się, to krótko z nim.

Tak leży na półkach, że ludzie wykupują zamówienia na Amazonie z dostawą po świętach. Bzdurz sobie dalej Yeti.

Tak? Bo z tego co czytam, to Xbony od półtora tygodnia leżą w takim np. Best Buy. Zresztą można poczytac tematy o tym na neogafie, każdy mówi, że z łatwością można znaleźc leżące Xbony. To samo nikt nie mówi o PS4.

Ty zawsze czytasz na neogafie to co Tobie pasuje więc wcale mnie to nie dziwi :) co jakiś czas pojawiają się mniejsze lub większe rzuty Xone w USA, to i co jakiś czas można znaleźć konsole w sklepie, głównie w największych miastach w USA. Ale nie zmienia to faktu, że to co wejdzie z Xone do sklepów to zaraz schodzi, a Amazon i inne duże sieci w Stanach zbierają co jakiś czas zamówienia na Xone z czasem dostawy po świętach bo wtedy podobno ma być kolejny większy rzut w USA. 

No cóż, dziwi mnie to. Śledzę te tematy od dawna (chyba mam perwersję w kwestii liczb ;/) i nie zgodziłbym się, że "co jakiś czas można znaleźc konsole w większych miastach". Raczej zawsze. No ale, czytam, to co chcę czytac.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Hahah, tak, poszło 2.1mln PS4 bo Sony tylko tyle wyprodukowało, samych preorderowców którzy czekają na PS4 w USA jest 2mln, a Xbone leży w sklepach na półkach, tak wiec do budy i nie wychodzić. Już nie wspomnę jak wygląda sytuacja PS4 w Europie.

PS. Pamiętajcie, oni są na wymarciu, ale jak który wychyli się, to krótko z nim.

Tak leży na półkach, że ludzie wykupują zamówienia na Amazonie z dostawą po świętach. Bzdurz sobie dalej Yeti.

Tak? Bo z tego co czytam, to Xbony od półtora tygodnia leżą w takim np. Best Buy. Zresztą można poczytac tematy o tym na neogafie, każdy mówi, że z łatwością można znaleźc leżące Xbony. To samo nikt nie mówi o PS4.

Ty zawsze czytasz na neogafie to co Tobie pasuje więc wcale mnie to nie dziwi :) co jakiś czas pojawiają się mniejsze lub większe rzuty Xone w USA, to i co jakiś czas można znaleźć konsole w sklepie, głównie w największych miastach w USA. Ale nie zmienia to faktu, że to co wejdzie z Xone do sklepów to zaraz schodzi, a Amazon i inne duże sieci w Stanach zbierają co jakiś czas zamówienia na Xone z czasem dostawy po świętach bo wtedy podobno ma być kolejny większy rzut w USA. 

No cóż, dziwi mnie to. Śledzę te tematy od dawna (chyba mam perwersję w kwestii liczb ;/) i nie zgodziłbym się, że "co jakiś czas można znaleźc konsole w większych miastach". Raczej zawsze. No ale, czytam, to co chcę czytac.

Ja co roku na gaffie czytam tzw. anecdotal evidence jak to nikt w BF nie kupuje X360 i wszyscy biorą PS3 /zdjęcia included/, jednak zawsze jakoś wychodzi zupełnie na odwrót ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Moim zdaniem niektórzy nie doceniają chyba tego co Sony osiągnęło wraz z launchem PS4. Bycie na równi z MS w USA to dla nich bardzo wygodna pozycja, duże osiągnięcie, podobnie jak w UK. Ludzie, mówimy tutaj o bastionach Xboxa.  Nic już nie ma z haseł że ,, Xbox One nawet z DRM i tak zmiażdzy PS4 w USA " jest zacięta walka.

Anyway, dziś była chyba premiera PS4 na niektórych rynkach azjatyckich, na których MS będzie miał premierę dopiero za rok. Należy wziąć pod uwagę że Sony bardziej rozkłada premiery na cały świat, niż MS.

Dalsze losy wojny next genowej moim zdaniem zależą od dwóch czynników - czy gracze w USA i UK szarpną się na X1, by pograć w Titanfalla, i jak będzie się rozkładać sprzedaż multiplatform. Na ten moment PS4 prowadzi pod względem sprzedaży gier 3rd party ( resolutiongate ) i Destiny, moim zdaniem sprzedażowy czarny koń 2014 również na PS4 w preorderach. Eksluzywne DLC do Ghost MS ch*ja dało ( i dobrze im że wspierają dupka ), natomiast w przypadku Destiny to może być game - changer.

Odnośnie Titanfalla, tutaj jest pytanie czy zwykły klient zrozumie różnicę między wersją na 360 i X1. Tutaj MS zagrał nieco zbyt konserwatywnie - moim zdaniem powinni odpuścić łatwą kasę z 360 i pchnąć grą trochę X1. Ofc, jeśli sprzedaż next genów to dla nich taka ważna sprawa.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Mazzeo, masz screen z gry, która chodzi na sprzęcie z 256mb ramu na grafikę.

S0-Gran-Turismo-HD-Subaru-Impreza-STi-et

gt7.jpg

Teraz wrzuć coś z gry, to może i ja też wrzucę.

Ludzie na amerykańskich forach piszą, że Xone można znaleźć na półkach w sklepach, ale w kraju gdzie premiera będzie gdzieś w 2014 wiedzą, że jest zupełnie inaczej. Pocieszna xbociarnia.

Opublikowano

Takie screeny to se można wsadzić, żadna gra tak dobrze nie wygląda w ruchu. Forza 5 jest ładniejsza niż GT6, ale dalej cierpi na duży problem - brak contentu.

Opublikowano

Sony przypomina, że ma o 50% mocniejsze GPU.

Co ważne, nie warto tworzyć gier ekskluzywnych tylko dla tego, by były one tytułami na wyłączność, ale warto poświęcić się by wykorzystać w pełni potencjał drzemiący w PlayStation 4 - w sposób, który jest nie do osiągnięcia przez konkurencję. To coś, co wykształci się z czasem.

Jestem przekonany, że architektura naszej konsoli, a w szczególności wydajność układu graficznego, będzie tym, co sprawi, że nawet multiplatformy rozwiną skrzydła na PlayStation 4.

http://www.pssite.com/news-30086-sony_zainteresowane_wylacznoscia_w_kwestii_gier_i_dodatkow_na_playstation_4.html

Opublikowano

tylko nicbox none !!!!

Opublikowano

my-favorite-xbox-one-launch-gif.gif

playstation-one.jpg

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Sony przypomina, że ma o 50% mocniejsze GPU.

Co ważne, nie warto tworzyć gier ekskluzywnych tylko dla tego, by były one tytułami na wyłączność, ale warto poświęcić się by wykorzystać w pełni potencjał drzemiący w PlayStation 4 - w sposób, który jest nie do osiągnięcia przez konkurencję. To coś, co wykształci się z czasem.

Jestem przekonany, że architektura naszej konsoli, a w szczególności wydajność układu graficznego, będzie tym, co sprawi, że nawet multiplatformy rozwiną skrzydła na PlayStation 4.

http://www.pssite.com/news-30086-sony_zainteresowane_wylacznoscia_w_kwestii_gier_i_dodatkow_na_playstation_4.html

Zdecydowanie, obok niższej ceny, największa zaleta PS4. 

Opublikowano

ponoc sony ma dwa tryby pracy procka, jeden ekonomiczny,a drugi normalny. ten ekonomiczny ma bodaj 1,6 a normalny 2,7 ghz xdd. Ekonomika ponoc stworzyli z tego powodu, zeby dac szanse xbotom xd.

Opublikowano

Jakoś w to nie wierzę, takie rozwiązanie ma parę wad, no i Figaro o tym nie napisał, a to podstawa :D

Jakiś link do tego masz ?

Opublikowano

Jakoś w to nie wierzę, takie rozwiązanie ma parę wad, no i Figaro o tym nie napisał, a to podstawa :D

Jakiś link do tego masz ?

"Nie wierz we wszystko co napiszą w internetach"

Opublikowano

"Nie wierz we wszystko co napiszą w internetach"

Dobra, zrobiłem mały research i jedyne co może na to wskazywać to technologia AMD Turbo Core, ale czy to jest zastosowane w PS4, czy będzie w grach to nie mam pojęcia. Teoretycznie nie powinno być z tym problemu, ale takie podkręcanie to przegrzewanie się + skrócenie życia CPU + większy pobór.

Opublikowano

Liczba forumowych posiadaczy PS4 - około 150

Liczba tematów w pchlim targu ze sprzedażą lub zamiana Killzone SF - 21

14%, a to tylko ci co wystawili na forumku. Pewnie drugie tyle na allegro. :D

#PS4 has no games

Opublikowano

Liczba forumowych posiadaczy PS4 - około 150

Liczba tematów w pchlim targu ze sprzedażą lub zamiana Killzone SF - 21

14%, a to tylko ci co wystawili na forumku. Pewnie drugie tyle na allegro. :D

#PS4 has no games

Oj tam xboty rzuciły się na nadkonsole w bundlu z K:SF to teraz sprzedają :teehee:

Opublikowano
Rusza pozew zbiorowy przeciwko EA

nwestor Electronic Arts złożył pozew zbiorowy przeciwko firmie, twierdząc, że wydawca oferował „fałszywe i mylące stwierdzenia” o strzelance Battlefield 4. Menedżerowie z EA mieli rzekomo wiedzieć, że produkcja pełna jest błędów i nie osiągnie zakładanych wyników sprzedaży, lecz zataili te informacje, by utrzymać wysokie notowania na giełdzie.

Pozew złożono w imieniu każdej osoby, która w okresie od 24 lipca do 4 grudnia kupiła akcje firmy. Dzień później producent poinformował o wstrzymaniu prac nad wszystkimi innymi projektami, by zająć się wyłącznie naprawą błędów w BF4.

Wśród pozwanych znaleźli się dyrektor generalny Andrew Wilson, odpowiedzialny za finanse Blake Jorgenson, szef EA Labels Frank Gibeau, Patrick Soderlund z EA Games czy zajmujący się codziennymi operacjami Peter Moore.

Poza Jorgensonem, wszystkie wymienione wyżej osoby we wspomnianym okresie sprzedawały posiadane akcje firmy o wartości co najmniej miliona dolarów. Najbardziej wzbogacił się Gibeau, który na dwa dni przed premierą Battlefielda 4 na PC, X360 i PS3 sprzedał akcje o wartości 5,69 mln dol.

Jeśli zaś mowa o „fałszywych stwierdzeniach”, pozew wymienia wypowiedzi udzielane podczas konferencji z inwestorami. „Nie mogę być bardziej zadowolony z jakości produkowanych gier i ocen w pierwszych recenzjach” - mówił Moore, wskazując na opinie po E3. „Zespół wykonał spektakularną pracę, dostarczając nie tylko szczytowe osiągnięcie tej generacji konsol, ale także tytuł definiujący sprzęt debiutujący w listopadzie” - to słowa Wilsona z października.

Przedstawiciel EA skomentował pozew dla serwisu Games Industry, gdzie stwierdził, że „zarzuty są bezpodstawne. Zamierzamy agresywnie bronić się w sądzie i jesteśmy przekonani, że te wnioski zostaną odrzucone.”

xD

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

szkoda tylko, ze z reguly profil/trofea/znajomi tak szybko nie dzialaja.

No ale PSN jest jaki jest.

Opublikowano

Widzę, że dalej masz coś nie tak z tym PSN. U mnie często działa to z podobną szybkością (może ciut wolniej się wczytują ale niewiele) + ziomek chyba z usa jest, a tam wadomo jak internet wygląda.

Opublikowano

szkoda tylko, ze z reguly profil/trofea/znajomi tak szybko nie dzialaja.

No ale PSN jest jaki jest.

Mi działają szybko, serio.

Opublikowano

Wydaje mi sie, ze sam PSN ma po prostu problemy z niektorymi adresami.

Mi tez ostatnio działa to lepiej, także podobnie jak na filmiku, wpisalem alternatywny DNS googla, ale prawda jest taka, ze na Xbox One system zawsze działa płynnie, a tutaj czasami sa zwiechy, przez to, ze nic nie jest trzymane lokalnie. Jak np dzisiaj: http://www.psxextreme.info/topic/104872-problemy-z-psn/page-3?do=findComment&comment=2973517

Ale ogolnie - Sony coraz bardziej daje rade!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Rusza pozew zbiorowy przeciwko EA

nwestor Electronic Arts złożył pozew zbiorowy przeciwko firmie, twierdząc, że wydawca oferował „fałszywe i mylące stwierdzenia” o strzelance Battlefield 4. Menedżerowie z EA mieli rzekomo wiedzieć, że produkcja pełna jest błędów i nie osiągnie zakładanych wyników sprzedaży, lecz zataili te informacje, by utrzymać wysokie notowania na giełdzie.

Pozew złożono w imieniu każdej osoby, która w okresie od 24 lipca do 4 grudnia kupiła akcje firmy. Dzień później producent poinformował o wstrzymaniu prac nad wszystkimi innymi projektami, by zająć się wyłącznie naprawą błędów w BF4.

Wśród pozwanych znaleźli się dyrektor generalny Andrew Wilson, odpowiedzialny za finanse Blake Jorgenson, szef EA Labels Frank Gibeau, Patrick Soderlund z EA Games czy zajmujący się codziennymi operacjami Peter Moore.

Poza Jorgensonem, wszystkie wymienione wyżej osoby we wspomnianym okresie sprzedawały posiadane akcje firmy o wartości co najmniej miliona dolarów. Najbardziej wzbogacił się Gibeau, który na dwa dni przed premierą Battlefielda 4 na PC, X360 i PS3 sprzedał akcje o wartości 5,69 mln dol.

Jeśli zaś mowa o „fałszywych stwierdzeniach”, pozew wymienia wypowiedzi udzielane podczas konferencji z inwestorami. „Nie mogę być bardziej zadowolony z jakości produkowanych gier i ocen w pierwszych recenzjach” - mówił Moore, wskazując na opinie po E3. „Zespół wykonał spektakularną pracę, dostarczając nie tylko szczytowe osiągnięcie tej generacji konsol, ale także tytuł definiujący sprzęt debiutujący w listopadzie” - to słowa Wilsona z października.

Przedstawiciel EA skomentował pozew dla serwisu Games Industry, gdzie stwierdził, że „zarzuty są bezpodstawne. Zamierzamy agresywnie bronić się w sądzie i jesteśmy przekonani, że te wnioski zostaną odrzucone.”

xD

Żeby to o błędy chodziło, a tu chodzi o wyniki sprzedaży które są poniżej oczekiwań, jak na konsolach nie zesżło w tym samym okresie nawet 1/2 tego co zrobił BF3 to jest lipa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.