Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Super bajer czy zbędny bajer, to nie ma znaczenia, PhysX będzie na PS4, które właśnie dominuje US Amazon na 1# pozycji, Xboxa One nie ma nawet w pierwszej 20. No i podobno skończyły się problemy z dostępnością konsol. Sony po premierach na całym świecie znów koncentruje się na rynku amerykańskim, chyba nie chcą go wypuścić z rąk.

Szkoda, że nie sprawdzałeś list amazona przez ostatni tydzień.

Szkoda czy nie, nie wiem, możesz wrzucić jeśli to coś ma zmienić.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Powiem Ci tylko, że trudno by Xone (którego fizycznie nie ma na stanie) był na liście sprzedaży amazona wyżej od PS4, którego amazon właśnie dostał dostawę.

Opublikowano

heheh jak zwykle smieszna gadka, ze zbedny ficzer, bo oczywistym jest ze to nie na standardy konsol. gdyby jakas gra na konsole miala tego typu bajery, to by bylo spuszczanie sie do wspolnego zbiorniczka i mowione by bylo ze wyglada za(pipi)iscie i wszystkie gry powinny miec cos takiego (bo powinny).

Opublikowano

Z tym się zgodzę, że to dość trudne, ale żeby X1 brakowało w USA, to tego nigdy się nie spodziewałem. Pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji anyway.

heheh jak zwykle smieszna gadka, ze zbedny ficzer, bo oczywistym jest ze to nie na standardy konsol. gdyby jakas gra na konsole miala tego typu bajery, to by bylo spuszczanie sie do wspolnego zbiorniczka i mowione by bylo ze wyglada za(pipi)iscie i wszystkie gry powinny miec cos takiego (bo powinny).

Jakbyś nie wiedział, to ta technologia będzie też na PS4. Czy to zbędny ficzer czy nie, to się okaże w praniu.

Anyway, lepiej spuszczać się do gier niz do samej technologii. 

A, nie Ty decydujesz co powinno być, a co nie w żadnej grze. No i twoja gadka też jest śmieszna jak zawsze.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

MeSSer: Ty może słyszysz pierwszy raz o "takiej sytuacji", ale braki Xone w USA to akurat żadna nowość.

Opublikowano

Dla mnie PHYSX obowiazek w kazdej grze w ktorej jest ta opcja dostepna. Najwieksze wrazenie PHYSX zrobil na mnie w Bordach 2, a ostatnio w Metro mi sie podobalo co zrobili, szczegolnie motyw z dymem, przechodzimy przez niego i dym w tym miejscu sie rozchodzi. Efekt jeszcze troche subtelny, ale ta technologia caly czas sie rozwija, nie nalezy zapominac ze zaczynali jedynie od niszczacych sie kafelek w grach.

Bardzo chcialbym aby bylo cos takiego w grach na PS4 (bo Xbone w tym kraju nikogo).

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

MeSSer: Ty może słyszysz pierwszy raz o "takiej sytuacji", ale braki Xone w USA to akurat żadna nowość.

Tak, tak. Ufac tobie, czy dziesiątkom ludzi, którzy reportują od tygodni, że widzę Xbony w swoich sklepach w Targetach, Bestbuyach itd.

anyway

A third law firm is in the process of seeking certification as a class on behalf of EA investors. Bower Piven has filed in US District Court (Northern California) and is seeking a lead plaintiff with common stock losses greater than $200,000.

Bower Piven cites the same reasons as the first and second firms seeking certification. Particularly, the revelation on November 15 that Battlefield 4 was having significant issues on PlayStation 4, and the announcement that EA put DICE’s future projects on hold as of December 4.

The complaint alleges that EA officers and directors violated the Securities Exchange Act by failing to disclose bugs, glitches, and connectivity issues with Battlefield 4. Again, it’s important to note that this is not a suit focused on consumers. This is exclusively about investors who purchased common stock between July 24, 2013, and December 4, 2013.

https://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/12/20/third-class-action-lawsuit-filed-against-ea-over-battlefield-4.aspx

<nice>

Opublikowano

Nie pozostaje mi nic innego niz wierzyć na słowo. Anyway, walka o grudniowe NPD powinna być ciekawa.

Opublikowano

Figaro: Już Ci pisałem, widzisz to co chcesz widzieć. Amazon od ponad tygodnia zbiera zamówienia na Xone z dostawą na 29 grudnia bo pewnie tyle po magazynach w USA tych klocków leży :)

Klapers stays klapers :)

Już Wam pisałem wcześniej jak to na gaffach i innych siedliskach sonybotów widzą bardzo różne dziwne rzeczy, chociażby co roku podczas na BF i tak samo, jak to pisze Figaro, dziesiątki ludzi widzą, że nikt xboksów nie kupuje, a w rzeczywistości wygląda to jednak trochę inaczej.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Figaro: Już Ci pisałem, widzisz to co chcesz widzieć. Amazon od ponad tygodnia zbiera zamówienia na Xone z dostawą na 29 grudnia bo pewnie tyle po magazynach w USA tych klocków leży :)

Klapers stays klapers :)

SURE BRO

tu jeden z wielu tematów, akurat świeższy

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=736747

Opublikowano

Tak, tak. Ufac tobie, czy dziesiątkom ludzi, którzy reportują od tygodni, że widzę Xbony w swoich sklepach w Targetach, Bestbuyach itd.

A w Amazonie widzą, bo o tym sklepie mówimy ? Diabeł tkwi w szczegółach.

Problemy EA nikogo.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Problemy EA nikogo.

Jeśli chodzi o Amazon, to nie wiem, mówię o lokalnych sklepach wielu ludzi.

Opublikowano

Fajnie to wyglada ale troche zal ze trzeba miec dodatkowy uklad fizyki zeby szmaty ladnie sie ruszaly w grach  :teehee:

Aha. Ale wiesz, że wszystkie nowe karty NVidii to mają wbudowane i nie trzeba nic dokupować, prawda?

Nie chodzi mi ze trzeba cos dokupowac, tylko ze troche zal ze trzeba reklamowac i rozdmuchiwac nowa 'super' technologie tylko po to zeby szmata w grze sie ladnie ruszala. Naprawde nie da sie tego zrobic na CPU/GPU? 2014 rok za pasem a nadal mamy betonowe plotki i krzaki  :sick:

Opublikowano

Problemy EA nikogo.

Wielu ludzi w świecie Figaro = jeden facet, który założył temat na gaffie :)

Opublikowano

Problemy EA nikogo.

Wielu ludzi w świecie Figaro = jeden facet, który założył temat na gaffie :)

No jeśli przeczytałeś tylko jeden post jednego tematu (z wielu), to pewnie że tak! :)

Opublikowano

Jakbyś nie wiedział, to ta technologia będzie też na PS4. Czy to zbędny ficzer czy nie, to się okaże w praniu.

A, nie Ty decydujesz co powinno być, a co nie w żadnej grze. No i twoja gadka też jest śmieszna jak zawsze.

lepiej sie spuszczac do gier ktore oferuja technologie sprzed dekady? no sorry, ale 1080/60 nie jest moim szczytem oczekiwan od gier. moze bedzie jesli te parametry beda wspolgraly z jakas realna fizyka, efektami czasteczkowymi i oswietleniem. 

wole sie spuszczac do technologii, bo to one okresla ksztalt gier w przyszlosci. do gier sie nie spuszczam, bo polowa z nich to efekt pazernego odgrzewania tej samej technologii w kolko, wystarczy np. policzyc ilosc podobnie wygladajacych do siebie gier na silniku Epicow. na tej generacji bylo od zaje.bania takich gier, nie roznily sie wlasciwie niczym w kwestiach graficznych. no ale tego nie mozna mowic, trzeba sie tym jarac, bo innego wyjscia nie ma, bron boze chwalic odlegla technologie, ktora MOZE kiedys bedzie wykorzystywana w wielu grach. 

na mnie poki co konsole szalu nie robia jeszcze poczekam ze swoim osadem 3 lata- wtedy sie okaze czy zapanuja nowe, pozytywne trendy, czy bedzie powtorka z rozrywki, gdzie najnizsza sila oporu pobijane byly wielokrotnie rekordy sprzedazy tego samego go.wna.

mow ze gadam smiesznie, to mi schlebia, wyraza to ogromna przepasc jaka dzieli nasze oczekiwania wobec gier ;)

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Super bajer czy zbędny bajer, to nie ma znaczenia, PhysX będzie na PS4, które właśnie dominuje US Amazon na 1# pozycji, Xboxa One nie ma nawet w pierwszej 20. No i podobno skończyły się problemy z dostępnością konsol. Sony po premierach na całym świecie znów koncentruje się na rynku amerykańskim, chyba nie chcą go wypuścić z rąk.

A to Physx może być na ps4, skoro to technologia Nvidii, która z ps4 i xo nie ma nic wspólnego? Serio pytam,  bo nie wiem.

Opublikowano

@Don

Lepszy jeden temat gdzie jest w cholere postow podobnych niz twoje dyrdymaly bez zadnego pokrycia.

Przyznac sie, ktory Xbot to napisal:

Awesome! :) You should definitely pick up a The One if you haven't already. A great next gen experience with great games.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

@Don

Lepszy jeden temat gdzie jest w cholere postow podobnych niz twoje dyrdymaly bez zadnego pokrycia.

Przyznac sie, ktory Xbot to napisal:

Awesome! :) You should definitely pick up a The One if you haven't already. A great next gen experience with great games.

Odpuśc, mu nie wmówisz :P

Opublikowano

A to Physx może być na ps4, skoro to technologia Nvidii, która z ps4 i xo nie ma nic wspólnego? Serio pytam,  bo nie wiem.

Sama Nvidia o to zabiegała, że ta technologia na PS4 się znalazła. Nie bez powodu.

Opublikowano

Fajnie to wyglada ale troche zal ze trzeba miec dodatkowy uklad fizyki zeby szmaty ladnie sie ruszaly w grach  :teehee:

Aha. Ale wiesz, że wszystkie nowe karty NVidii to mają wbudowane i nie trzeba nic dokupować, prawda?

Nie chodzi mi ze trzeba cos dokupowac, tylko ze troche zal ze trzeba reklamowac i rozdmuchiwac nowa 'super' technologie tylko po to zeby szmata w grze sie ladnie ruszala. Naprawde nie da sie tego zrobic na CPU/GPU? 2014 rok za pasem a nadal mamy betonowe plotki i krzaki  :sick:

Jeżeli mówisz o "szmacie" z Metro, to na PS3/X360 wygląda to podobnie i osiągnięto to przez zwykły skrypt :P

Fakt faktem, że te bajery wyglądają ładnie, ale ciekaw jestem o ile gorzej gra na przeciętnym PC chodzi po uruchomieniu tego. Umiarkowana interakcja z otoczeniem jest pożądana i o ile "jakoś" przeżyję, że w grze X nie ma setek latających cząsteczek, to dobrze by było żeby, np. auta w Dead Island nie zatrzymywały się na leżakach z betonu :) 

Opublikowano

A, no to spoko.

Opublikowano

Klamka zapadła w takim razie.

Opublikowano

xD

To pewnie dlatego konsolomaniaki wrzucały tu jakieś milion gifów z pikselami na kablach w xbonowej wersji BF4, obrazki z 10 fps z DR3 i frametesty gierek, a 1080p nagle stało się tak ważne.

Opublikowano

Odpuśc, mu nie wmówisz :P

Kocioł garnkowi .. ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.