Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Na Amazonie była ogromna dostawa PS4 i się właśnie wyprzedało. Dla porównania Xbonów jest ponad 400 na amazonie do zamówienia :P

Fajnie że się sprzedaje. Odnośnie X1, czekamy na odpowiedź Dona :)

GT6 pobiło metascore Forzy 5. Fair enough.

Szkoda, że Figaro pominął, że "właśnie wyprzedało" zajęło PS4 prawie 15h (bo ta dostawa była wczoraj), a Xone dopiero co wszedł do sprzedaży, ze 3h wcześniej dostawa była na 29 grudnia i konsol nie było na stanie.

Ale wiadomo, FIgaro jedno oko zamyka, drugie otwiera i mówi co trzecie zdanie, heh.

A jaka konsola lepiej sie sprzedaje? Krótko na temat prosze.

Edytowane przez pop

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Z dostępnych danych na ten moment PS4.

Opublikowano

Pop: PS4.

Opublikowano

2-3 godziny temu nie było Xone na stanie, jedynie zamówienia z dostawą na 29 grudnia - prawda.

PS4 na stanie od jakiś 15 h - prawda.

Tak, urywkowe kawałki informacji, yaay. A ile dali tych PS4ek 15h temu? Ile Xboxów? Jedyne co ja chcę udowodnic, to że PS4 sprzedaje się lepiej, co niektórzy nie chcą przyznac. Te dwa bundle PS4 z KZ oraz ten z BF4 niedługo wyprzedadzą się szybciej niż JEDEN GOŁY bundle z Xbox One.

Xbox One - 369

BF PS4 - 605

BF Killzone - 78

Xbox One - 353

BF PS4 - 558

Killzone PS4 - 43

Xbox One - 330

BF PS4 - 499

Killzone PS4 - 30

plus fakt, że w lokalnych sklepach kazdy mówi, że widzi Xbony (w przeciwieństwie do PS4), a Ty Don jeszcze się sprzeczasz :-)
Opublikowano

Kolejny fail Figaro - post nad Tobą.

Opublikowano

No super, dopiero co na fakt, że bundle PS4 sprzedają się szybciej od gołego Xbone pisałeś "tak, na pewno, mhm". Wcześniej mówiłeś, że nieprawda, że w lokalnych sklepach są dostępne Xbony. Wiadomka. Setki postów na neogafie i tutaj w temacie havena z UK i kogoś z Irlandii też kłamio.

Opublikowano

No super, dopiero co na fakt, że bundle PS4 sprzedają się szybciej od gołego Xbone pisałeś "tak, na pewno, mhm". Wcześniej mówiłeś, że nieprawda, że w lokalnych sklepach są dostępne Xbony. Wiadomka. Setki postów na neogafie i tutaj w temacie havena z UK i kogoś z Irlandii też kłamio.

To była odpowiedź na:

Moje (co sam pogrubiłeś cytując mnie) - "a Xone dopiero co wszedł do sprzedaży"

Twoje - "Na pewno?"

No i moja odpowiedź - "Tak Figaro, na pewno."

Najpierw naucz się czytać człowieku, później wdawaj się w dyskusję, bo wygląda na to, że rozmawiasz sam ze sobą od ostatniej strony.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Spoko, nie zinterpretowałem tego w ten sposób (nie tylko ja zresztą).

Choc dalej nie wiem gdzie te braki Xbonów w USA o których pisałeś.

btw:

BF PS4: 256
Xbox one: 248

się wyrównało już :P KZ bundle już wyprzedany.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

W UK ciagle to samo...

Xbone.jpg

PS4.jpg

To samo jest w Gamie, bylem tez w tesco i mozna kupic Xbona (chyba golego) od reki za 430 funtow....

Opublikowano

hav3n: Jak potrzebujesz, to weź z Zavvi - jedyne 530 funtów (zestaw z 4 grami), podobno mają od ręki :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No w Gamie sa bundle z filmami, grami  wszystkim co maja na stanie za 550-600 funtow  :teehee:  Ale ja nie potrzebuje, nadkonsola stoi u mnie od 29 listopada  :blush:

Opublikowano

no i te bundle PS4 z BF 4 też wyprzedane. A Xboxów zostało 180, idealna liczba :P

fajna zabawa takie śledzenie liczb

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

No w Gamie sa bundle z filmami, grami  wszystkim co maja na stanie za 550-600 funtow  :teehee:  

Jak szaleć to szaleć:

2945o21.png

Opublikowano

No w Gamie sa bundle z filmami, grami  wszystkim co maja na stanie za 550-600 funtow  :teehee:  

Jak szaleć to szaleć:

2945o21.png

No PS4 zbiera tylko kurz od dnia premiery, Vita wiadomo zdechla juz dawna a ten dodatkowy pad to chyba tylko po to zeby zastapic pierwszego jak guma na galkach sie zetrze.... 

Oj kusisz Don, kusisz  :blush:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

kupiłeś ps4 i się kurzy? xD to po co kupowałeś? 

Opublikowano

Jak jestesmy przy cenach

lGF9LmJ.png

widzę że poważni biznesmeni na burzliwe czasy 

Opublikowano

kupiłeś ps4 i się kurzy? xD to po co kupowałeś? 

Mam takie zaleglosci na PS3 ze moze sie kurzyc ale przy premierze Destiny sprzedaje PS3 i jazda  :thumbsup:

Opublikowano

To nie można czasem wrócić do PS3 po zakupie PS4? Jest tyle ciekawych gier do ogrania, że ciężko nawet teraz schować wysłużonego chlebaka do szafy. Sam jeszcze spokojnie pogram z pół roku. Jeden Killzone to trochę za mało, żebym wydawał teraz dwa koła. Muszę poznać dokładny kalendarz premier na 2014 rok.

Opublikowano

To jaki Sony zrobilo progres z PS4 i Vita względem PS3 nie dostrzega tylko najwieksi fanboy'e, albo ludzie, ktorym przez zla konfiguracje/providerow/slaba siec dane uslugi nie dzialaja (ale tu wystarczy trochę cierpliwości).

Jasne, mozna narzekac na wolne pobieranie, 1 przerwe w tym miesiacu itp, ale to w jaki sposob dziala ladowanie informacji na PSN ( a przeciez wszystkie informacje trzymane są w chmurze - od profilu, co nowego, sklepu po trofea) uważam za naprawdę spory wyczyn! Jak jeszcze zdamy sobie sprawe, ze to wsyztsko bangla z ich handheldami (grupy, cross gaming, wspólne trofea itp.), a na odswiezenie informacji czeka sie sec - dwie to robi ogromne wrazenie.

Dali radę sprzętowo wypuszczając taniej mocniejszą konsole, dali radę programowo, doganiając dashbordem MS, co było dla niektórych nie do pomyślenia (w końcu MS systemy robi od lat!), nawet w odpowiedzi na Smart Glass zrobili swoje PS App. :sorcerer:

Jak dla mnie Sony wykonalo kawal dobrej roboty !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mnie cieszy, że wreszcie postawiono na odpowiednią wydajność - wszystko działa od razu, bez żadnego zamulenia (cecha PS3). I dlatego chyba można przeboleć te game daty ważące tyle co gra na płycie. 

Opublikowano

lepiej sie spuszczac do gier ktore oferuja technologie sprzed dekady? no sorry, ale 1080/60 nie jest moim szczytem oczekiwan od gier. moze bedzie jesli te parametry beda wspolgraly z jakas realna fizyka, efektami czasteczkowymi i oswietleniem. 

wole sie spuszczac do technologii,

na mnie poki co konsole szalu nie robia jeszcze poczekam ze swoim osadem 3 lata- wtedy sie okaze czy zapanuja nowe, pozytywne trendy, czy bedzie powtorka z rozrywki, gdzie najnizsza sila oporu pobijane byly wielokrotnie rekordy sprzedazy tego samego go.wna.

mow ze gadam smiesznie, to mi schlebia, wyraza to ogromna przepasc jaka dzieli nasze oczekiwania wobec gier ;)

Jest coś w tym co mówisz, ale :

- na ten moment ta technologia to bardziej wróbel na dachu, nic po technologii jak używa tego szczątkowa ilość gier

- oczekiwania że zmienią sie trendy w światku growym jest moim zdaniem nieco naiwne ( Call of Duty COD COD COD )

- moje oczekiwania co do gier są jakie są, przestałem śnić na jawie dawno temu. Czasem się nawet pozytywnie zaskoczę

- za 3 lata mówisz ? Sporo. Anyway, bajery graficzne nigdy nie były dla mnie aż tak ważne jak inne elementy gier.

Krótko - jeśli to się przyjmnie na konsolach, to OK, ale jeśli nie, to wciąż będzie to ciekawostka. Uber PC nie rządzą w tej piaskownicy, nieważne jak bardzo byś tego chciał. Ba, to one właśnie są zależne od tych wstrętnych konsol. 

mysle ze mozesz sie troche mylic co do pozycji pc- zauwaz ze to on rozkrecil caly trend na fps'y. to raz. platformy po chmurze tez on (steam). konsole w gruncie rzeczy daza do bycia wszechstronnymi niczym pc, cienka granice wyznacza jedynie kompaktowosc konsol i wygoda zwiazana z grami ktore pisane sa na te sprzety i pojda wszystkim tak samo.

to do akapitu ktory zawarles nizej w wypowiedzi, co do tych myslnikow, to bede odnosil sie do kazdego adekwatnie:

-mimo iz technologia to wrobel na dachu, dziala tylko i wylacznie na korzysc gier. w GTA V chyba jednym z najwazniejszych aspektow graficznych, to calkowicie nowy silnik oswietleniowy, ktory kazdy zobaczyl i watpie by komukolwiek sie to nie podobalo. jest stale obecny i cieszy oko. dym wychodzacy z lufy w Metro LL tez jest smaczkiem, ale to wlasnie m.in takie smaczki buduja aure wokol klimatu. nie jest do niczego potrzebny, ale to dzieki takim szczegolom gra urasta do produktu zaspakajacego nie ytlko potrzebe grania i przejscia tytulu, ale takze doznan estetycznych. gry nie robione sa przez rolnikow czy budowlancow znajacych sie na pakiecie adobe i dev kicie ale przez artystow.

-trendy sie zmieniaja- obecnie stale swiezym i eksploatowanym jest patent craftingu. wczesniej byl tunning giwer. wczesniej fps/sandboxy. jesli bedzie wychodzilo wiecej roznorodnych gier, trend jako tako na moment zniknie, wszyscy zweryfikuja co jest aktualnie fajnie, podazajac za produkcja ktora wyznaczy nowy trend.

-wymagan nie ma co odrzucac, trzeba glosowac portfelami, bo inaczej to rzeczywiscie przez kolejne 10 lat bedziemy grac w fpsy i racery.

-3 lata to duzo, ale wczesniej nie ma co myslec o grach, ktore jakkolwiek bedzie mozna porownywac z tymi, ktore ukaza sie na koniec generacji (no moze z jakimis tam wyjatkami)

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

To jaki Sony zrobilo progres z PS4 i Vita względem PS3 nie dostrzega tylko najwieksi fanboy'e, albo ludzie, ktorym przez zla konfiguracje/providerow/slaba siec dane uslugi nie dzialaja (ale tu wystarczy trochę cierpliwości).

Jasne, mozna narzekac na wolne pobieranie, 1 przerwe w tym miesiacu itp, ale to w jaki sposob dziala ladowanie informacji na PSN ( a przeciez wszystkie informacje trzymane są w chmurze - od profilu, co nowego, sklepu po trofea) uważam za naprawdę spory wyczyn! Jak jeszcze zdamy sobie sprawe, ze to wsyztsko bangla z ich handheldami (grupy, cross gaming, wspólne trofea itp.), a na odswiezenie informacji czeka sie sec - dwie to robi ogromne wrazenie.

Dali radę sprzętowo wypuszczając taniej mocniejszą konsole, dali radę programowo, doganiając dashbordem MS, co było dla niektórych nie do pomyślenia (w końcu MS systemy robi od lat!), nawet w odpowiedzi na Smart Glass zrobili swoje PS App. :sorcerer:

Jak dla mnie Sony wykonalo kawal dobrej roboty !

No jeżeli sukcesem jest dogonienie w szybkości i łatwej obsłudze X360 to rzeczywiście Sony się spisało ;)

Pisałem ci żebyś wrzucił do CW listę błędów którą można znaleźć w ustawieniach konsoli. U mnie była długa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Efekty cząsteczkowe, o których piszesz Najtmer są praktycznie niezbędne do osiągnięcia odpowiedniego pułapu graficznego. Popatrz jak wspaniale wyglądają takie wybuchy w BF4 i jak trudno przy czymś takim zachować stabilną płynność. Wiadomo niby takie pierdoły ale bardzo istotne. 

Nadal jestem za tym aby gry szły nie tylko w grafę ale lepszą wydajność. Chociaż porównajmy sobie gry z początku tego roku na odchodzącą generację - DmC i Metal Gear Rising. Obydwie są slasherami ale to Revengence wyciska 60 klatek, natomiast DmC już połowę tego. I to od razu widać na polu grafiki właśnie. Ten kompromis będzie niestety nieunikniony jeszcze przez długie lata. Zresztą przy większych rozdzielczościach z problemami wydajności borykają się karty R290/290X i GTX (Titan). Gdzie karta NVidii stoi po cztery koła. Więc nie wymagajmy od konsol takich jak PS4 i XOne super-uber high-endowej wydajności i grafiki.

Chyba, że niektórzy wciąż myślą, że to premiera każdej nowej konsoli definiuje stronę techniczną w grach. Te konsole zostaną wyprzedzone za niecały rok. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

wiem to doskonale, dlatego nie wymagam i czekam z tym na kolejna generacje. glupie, ale jednoczesnie smutne i prawdziwe. to o czym pisze jest oczywiscie zakodowane u mnie jako jeden z etapow do ktorego gry daza, ale ktory miejsce bedzie w koncu mial, nie wazne kiedy. oczywiscie biore pod uwage ze niektore gry beda wyglada ponadprzecietnie, z racji na optymalizacje, ale to tez ma swoje granice.

Edytowane przez Najtmer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.