Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

jaranie się cyferkami na jakieś stronie > opinia osób ktore nawet nie zagrały we wszystkie części 1-4 :sorcerer: a o zmarnowanym potacjale można powiedzieć prawie w każdej grze :sorcerer:

Edytowane przez mersi

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

jaranie się cyferkami na jakieś stronie > opinia osób ktore nawet nie zagrały we wszystkie części 1-4 :sorcerer:

Mów za siebie.

Opublikowano

dokładnie, najlepiej jak takie rzeczy wytyka osoba, która pare stron wcześniej minusuje kazda pozytywna wypowiedz o Gearsach, Halo i Forzy.

Opublikowano

bo MGS4 to dla mnie jeden z najwiekszych zawodow na tej generacji.

po prostu nie dorosłeś do tej gry tak samo jak pajgi nie dorósł do TLOU

to o tyle dziwne że macie już 30 lat

Może gdybym przeczytał chociaż jeden sensownie napisany post w temacie TLOU nie licząc "osom, niesamowite przeżycie, wielka, kompletna", łatwiej byłoby mi pojąć geniusz scenariusza. No chyba, że tutaj chodzi o dorastanie do ukrytych wartości jakie za sobą niesie gierka, a które nie bledną w świetle innych dokonań człowieka z jakimi przeciętny (PRAWIE) trzydziestolatek mógł mieć do czynienia.  Być może też jest tak, że osoby które dorosły do fabuły TLOU nie dorosły jeszcze do umiejętności wyartykuowania precyzyjnie "co, gdzie i jak oraz dlaczego to jest takie za(pipi)iste", skupiając się na fachowym "nie zrozumiałeś/nie dorosłeś" i najczęściej "osom, wielka, kompletna...". Do czego jeszcze mogłem więc nie dorosnąć w TLOU? Do strzelania? Skradania się? 

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nie pyskuj dorosłym, gówniarzu

Opublikowano

Mam nadzieję, że kumpel kupi wkrótce te TLoU bo chętnie bym obadał to i zobaczył o co ta cała panika i podjarka. Oglądałem tylko z parę pierwszych trailerów z gry i nic poza tym więc zbytnio nie mam obrazu samej gry w głowie.

Ja póki co nastawiam się na takie bardziej stonowane Uncharted z ciut większą swobodą i bandziorami/grzybo-ludźmi do eksterminacji. Jakichś głębokich fabularnych przeżyć po tej grze się nie spodziewam. Mam nadzieję,że się miło zaskoczę, choć kto ich tam wie :confused:

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Ej czezki, poważnie, wyszła jedna dobra gra od dawna na PS3 która, przypadkiem, ma całkiem strawne multi i teraz będziesz latał jak kot z pęcherzem do console wars, statusów i shouta wychwalając Sony?

Mi wystarczyły 3 mecze w TLOU by stwierdzić że kod sieciowy jest co najwyżej poprawny, nie gówniany ale też dupy nie urywał, przez co nie ma startu do Gearsów 3. Kur.wa toż graliśmy razem nie raz, ile razy mieliśmy lagi hmm? Nawet na chuyowych hoście w liveleague kroliśmy ekipę Pershinga na Checkoucie, a teraz wmawiasz tutaj miedzy słowami że multi na XBL to chuynia. Po prawie 3 tysiacach meczy jakoś ciężko mi stwierdzić tą chuynie, mało tego, prawie 2 lata po premierze nadal możesz sobie odpalić girsy i bez problemu znaleźć bezlagowe mecze, sporo ludzi nadal w to gra, ciekaw jestem czy za dwa lata ludzie będą grać w TLOU, ciekaw jestem ile sam będziesz w niego grał czy też nie przestaniesz po jakimś czasie bo znowu coś ci zacznie nie pasowac.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Reuters informuje że od godz. 3:31 czasu polskiego czezki jest już xbotem, wiec te posty są już nieważne.

Opublikowano

MGS 4 to dobra gra, ale podobnie jak przy MGS 2 mam jeden poważny jak dla mnie zarzut... za dużo cutscenek. W nieparzystych częściach nie było ich tak dużo.

Opublikowano

Ej czezki, poważnie, wyszła jedna dobra gra od dawna na PS3 która, przypadkiem, ma całkiem strawne multi i teraz będziesz latał jak kot z pęcherzem do console wars, statusów i shouta wychwalając Sony?

Yaczes ma pewnie 80% ostrzeżeń i ultimatum od Mendrka.

Opublikowano

wyszła jedna dobra gra od dawna na PS3 która, przypadkiem, ma całkiem strawne multi

no wiadomo, że jak gra nie jest girs, albo halo, to multi może mieć co najwyżej strawne i jedynie przez przypadek (???)

ciekaw jestem czy za dwa lata ludzie będą grać w TLOU

ludzie do dzisiaj grają w uncharted 2 , więc przypadkiem, mogło by się tak zdażyć

wogóle to czekam na jakąś sensowną krytykę multiplayera w uncharted, bo jak dotąd, to w kółko tylko kapiszony i chuyowe strzelanie. nie ma bing bang i piłowania wątroby.

Opublikowano

Bo rozumiem jak w strzelance multi sama mechanika strzelania jest chuyowa to zbyt mało tak?

Losowość starć przy użyciu karabinków jest śmieszna w tej grze. Jakby były serwery sniper only to spoko.

Opublikowano

z tego co wiem są takie serwery

Opublikowano

Dzisiaj 1wszy dzień Steamowej wyprzedaży, uprzedam więc blacharską propagandę

Borderlands 2 - Steam Summer Sale: 20$ Ultimate XBL Sale - 960MSP (ok 37zł)

Tomb Raider - Steam Summer Sale: 25$, Ultimate XBL Sale - 1360MSP (ok 45zł)

Assassin's Creed 3 - Steam Summer Sale: 30$, Ultimate XBL Sale - 960MSP (ok 37zł)

Far Cry 3 - Steam Summer Sale: brak, Ultimate XBL Sale - 960MSP (ok 37zł)

Xcmsbmo.gif

Opublikowano

A przecież nie od dziś wiadomo, że gry na konsole są droższe od pecetowych... ;]

A tu takie coś. Ładnie.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Kąsolowcy się ekscytują bo w końcu ktoś im zrobił godną promocję na cyfrowe gierki XD

Tak poza tym,to oprócz Steam jest jeszcze wiele innych sklepów z kluczami, no i pozostają jeszcze pudełkowe edycje dla tradycjonalistów.

Opublikowano

MaZzeo troche manipulujesz faktami ale co tam :)

Twoje ceny to pewnie najnizsze jakie byly. Bo dzisiaj te gry kosztują po 99.99 ( oprocz B2 -> 169.99) ceny z http://www.xbox.com/

a porównujesz ceny, które pewnie nawet nie są w daily offers

I jakim cudem z 1360 MSP wyszlo 45 zl jak 1200msp kosztuje 15$ ? :D

Opublikowano

Kąsolowcy się ekscytują bo w końcu ktoś im zrobił godną promocję na cyfrowe gierki XD

Tak poza tym,to oprócz Steam jest jeszcze wiele innych sklepów z kluczami, no i pozostają jeszcze pudełkowe edycje dla tradycjonalistów.

Niczym się nie ekscytują, po prostu jak jest wyprzedaż to fajnie wyczaić gierkę po taniości, a nie jak pecetowcy któzy hajpują każdą steamową wyprzedaż 3 lata, a jak wyjdzie jakaś mega giera to tylko odliczają dni do momentu kiedy będzie na przecenie.

MaZzeo troche manipulujesz faktami ale co tam :)

Twoje ceny to pewnie najnizsze jakie byly. Bo dzisiaj te gry kosztują po 99.99 ( oprocz B2 -> 169.99) ceny z http://www.xbox.com/

a porównujesz ceny, które pewnie nawet nie są w daily offers

I jakim cudem z 1360 MSP wyszlo 45 zl jak 1200msp kosztuje 15$ ? :D

Interesują mnie oferty świeżych gierek, więc porównałem je. A na steamie to co, obniżka ceny na Infinite do 30$ to dożywotnia jest?

Co do punktów MSP to przecież możesz kupić 4200 pkt za 145zł, i tyle potem wychodzą te gierki, mniej więcej oczywiście.

Opublikowano

Nie jest dożywotnia ale ja tez moge porównać 29$ vs 220zl i co? wyjdzie porównanie jak twoje.

Tutaj akurat chodzi o to, że te promocja sie zmieniaja codziennie. Dziś może być -25% a jutro - 75%.

Opublikowano

Oj MaZZeo, kombinujesz teraz niczym Mendrek z tymi swoimi 10% miesięcznie na lokacie.

• nie tylko Steam sprzedaje klucze
  • to jest dopiero pierwszy z 12 dni wyprzedaży, pierwsza z 36 flash sales
  • wybrałeś najbardziej korzystny sposób wyliczenia cen w złotówkach, czyli przeliczyłeś jakieś kradzione MSP na złotówy i tyle
  • B2 można było wyrwać za lekko ponad 20 zł (B2+SP za 45 zł ostatnio), Dishonored za 30 zł, Far Cry 3 fakt, dobra cena, Tomb Raider za 35 zł (nie licząc niezliczonej ilości innych)

Fajnie, że wreszcie macie promocje godnych tych z PC, ale spokojnie, systemu nie rozje,bało ;D.

Opublikowano

No wiadomo że Steam ma szerszą ofertę, ale jak mi na statusach kruku kruku krzyczy że ZA CHUYA!!!111 nie ma takich mega ofert na konsolach to jestem zobligowany o tym napisać.

wybrałeś najbardziej korzystny sposób wyliczenia cen w złotówkach, czyli przeliczyłeś jakieś kradzione MSP na złotówy i tyle

I to tu jest mendrkiem? Tak samo te MSP są kradzione jak twoje steamowe klucze z allegro.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Jakie klucze z Allegro!? Kto tutaj pisze o tych ruskich kluczach i tych od AMD za kupno GPU? Jeśli chcesz je brać pod uwagę, to będzie miał jeszcze większy problem. Ja mówię o autoryzowanych sklepach jak GreenManGaming, GetGamesGo, Amazon.com, nuuvem.com.br, GameFly itd. i legalnych i normalnie aktywujących się kluczach z tychże sklepów.

A o MSP nie rozpoczynajmy dyskusji, bo te już długo się toczą w odpowiednim temacie. Konta MSP z od razu przypisanymi do nich punktami. Seems legit w ch,uj.

No i dałeś cztery promocje. Jak to się ma do jakichś kilkuset ze Steam Summer Sale, kilkudziesięciu na Amazonie (nie mówiąc o ponad setce z Amazon Summer Sale) i kilkunastu tygodniowo z innych sklepów?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Raven, gdyby MaZZ pisał o kontach z MSP to te gry by wychodziły po 10 zł. To są ceny za legalnie kupione punkty.

Opublikowano

Ale o co ci chodzi z tymi stronkami, one sprzedają klucze do steama taniej czy jak?

I nie mendrkuj mi tutaj z kradzionymi kontami, 3 gierki z końcówki 2012 roku czyli B2, FC3 i AC3 po 960MSP, razem = 2880MSP, kupujesz sobie na keye.pl klucze 2100msp i 800msp (77zł + 33zł), DO THE MATH YOURSELF i zobacz że wcale nie brałem jakiegoś najkorzystniejszego przelicznika.

Jak już wspomniałem tez kupując 4200msp wyszłoby jeszcze taniej trochę.

Opublikowano

No OK, z tymi punktami macie rację. Nadal jednak reszta moich punktów stoi twardo. Still - nic niesamowitego (oprócz FC3). Gierek z końcówki 2012 (i z początku 2013) mogę Ci wymieniać na pęczki w lepszych cenach niż to co masz na XBL!

O co chodzi z tymi stronkami? Tak jak buty Adidasa możesz kupić nie tylko w sklepie Adidas, tak grę na Steam możesz kupić w innym sklepie. A dzięki konkurencji promocji jest dużo i są dobre. Stąd można np. wyrwać Dark Souls za $7,5, Dishonored i F3 GOTY za $15, B1 GOTY + B2 + SP za $22, Sleeping Dogs za 14 zł, AC III za $13,31 zł, FIFA 13 za $5 itd. itp.

Edytowane przez raven_raven

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.