Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Raczej tu chodzi o animację i przywiązanie do detali ale co ja tam wiem.

Poza tym to nie jest kolejna online'owa strzelanka, tzn. owszem jest online i jest też strzelanka, ale stoją za nią twórcy World in Conflict, RTS'a który naprawdę się wyróżniał i wprowadził ciekawe rzeczy.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Oh wspólczesna strzelanka w miescie do tego online co-op - no naprawdę tego nigdy nie było. Do tego graficznie wygląda dobrze, ale zero w tym oryginalności oraz designu przecież to tylko ośnieżone ulicy i budynki, tak samo jak z Crysisem nie chciało im się pracować na dizajnem lokacji to jedynkę wrzucili do dżungli a Crysisa 2 dali w mieście. Zero artyzmu tylko czysto rzemieślnicza robota i wypasiony silnik graficzny.

Opublikowano

Co na koniec dnia i tak sprowadza sie do strzelania jednych chlopkiem w drugiego. Jeszcze w singlu takie rzeczy ok bo sie mozna na te 2min zatrzymac i popatrzec jak snieg pada <ok>. Ale online? Jasne, ze dla pr0sow najlepiej jakby same modele bez tekstur biegaly i detale na 0 ale nawet przecietny strzelacz swoja uwage koncentruje na pruciu do drugiej osoby i punkcikach, majac totalnie w dup.ie czy te szyby sie krusza jak w realu bo w ferworze walki i tak tego nie zauwazy.

A czapiam sie dlatego, ze teraz ogolny trend gier to detale i grafa. Troche swiezosci by sie przydalo, pomyslow jakichs. Kolorowe wydmuszki AAA to taka sama skrajnosc jak indie robione z grafa na modle 16bit.

Opublikowano

Bo to taki ku.rewsko wazny szczegol w kolejnej onlineowej strzelance. Zupelnie jak wyglad publicznosci w fifie/pes.

A to o to chodziło. Nie znamy gry, to komentujemy gifa. No bo przecież takie same animacje miały U2 i TLOU....

Hahaha, znowu bym się nabrał, a przecie to CW je.  :teehee:

Zero artyzmu tylko czysto rzemieślnicza robota i wypasiony silnik graficzny. 

Artyzmu od strzelaniny online. GOTY.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jeszcze co do Online Passów: co z grami, które je miały? Można kupować i grać bez nich, czy nadal działają (np. WipEout na Vitę)?

Opublikowano

Oprawa przebijająca masterów kodu z Naughty Dog. Fizyka o co najmniej klasa wyższa niż genialna swego czasu Euphoria od R*. Otwarty świat niczym stan San Andreas. Możliwość, a zasadzie konieczność współpracy w trybie co-op ze znajomymi, dziesiątki innych graczy starających się przetrwać, których gra rzuca nam na drodze i vice versa. "Żaden tam nextgen" <ok>

Rozumiem, że już grałeś w grę ND na next gena , że widzisz taką róznice w grafie ? Napisz coś więcej plis. No chyba, że porównujesz gry korzystjące 512 ram i z 8 giga ?

Opublikowano

Oprawa przebijająca masterów kodu z Naughty Dog. Fizyka o co najmniej klasa wyższa niż genialna swego czasu Euphoria od R*. Otwarty świat niczym stan San Andreas. Możliwość, a zasadzie konieczność współpracy w trybie co-op ze znajomymi, dziesiątki innych graczy starających się przetrwać, których gra rzuca nam na drodze i vice versa. "Żaden tam nextgen" <ok>

o rety kotlety. łykajcie wszystko, pelikany

Opublikowano

No chyba, że porównujesz gry korzystjące 512 ram i z 8 giga ? 

A to nie o to w przypadku tru next gena chodzi (zaraz przed lepszą fizyką, funkcjami online itp.), że zestawiamy go z najlepszymi osiągnięciami odchodzącej?

Jeden narzeka że gra zbyt szczegółowa, bo w multi to i tak nie ważne (ciekawe jaki byłby lament, gdyby tej szczegółowości nie było). Inny że to nie true next gen, bo brakuje artyzmu, tylko rzemieślnicza robota, t.j. miałby to być jakiś World Of BioShock, czy Dishonored Online. Teraz to. 

Napisz coś więcej plis

Mówisz. Masz.

Edit: Czy ta gra to jakiś ex na ps4, że zbiera takie disy? Tzn. grafika wcale nie będzie taka piękna, świat otwarty, multi i co-op wycięte, a ja gupi uwierzyłem że tak?

Opublikowano

No chyba, że porównujesz gry korzystjące 512 ram i z 8 giga ? 

A to nie o to w przypadku tru next gena chodzi (zaraz przed lepszą fizyką, funkcjami online itp.), że zestawiamy go z najlepszymi osiągnięciami odchodzącej?

Jeden narzeka że gra zbyt szczegółowa, bo w multi to i tak nie ważne (ciekawe jaki byłby lament, gdyby tej szczegółowości nie było). Inny że to nie next gen, bo brakuje artyzmu, tylko rzemieślnicza robota, t.j. miałby to być jakiś World Of BioShock, czy Dishonored Online. Teraz to. 

Napisz coś więcej plis

Mówisz. Masz.

Edit: Czy ta gra to jakiś ex na ps4, że zbiera takie disy? Tzn. grafika wcale nie będzie taka piękna, świat otwarty, multi i co-op wycięte, a ja gupi uwierzyłem że tak?

Ty czytasz co piszesz lub co ja napisałem?

Primo nie npisałem złego słowa a temat tej gierki.

Secundo zapytałem się o nową grę ND na PS4 żeby jakiekolwiek porównanie miało sens. I nie, nie ma sensu tak porównywać bo Dyvision to nie gra przygotowana na start tru next gena jak np Killzone czy Dead Rasing 3, tylko spokojnie dopieszczona przez Ubi na nowe sprzęty z 16 razy większą ilością ramu.

Opublikowano

As of 20 May 2014 you will no longer able to use the online features of the following game:

PlayStation 3
Gran Turismo 5

As of 28 March 2014 you will no longer able to use the online features of the following games:

PlayStation 3
Resistance: Fall of Man
Resistance 2
Resistance 3

fucking Sony.

Ej, pogramy w multi Resistance FoM? Było genialne i nigdy nie próbowałem online. Co wy na to ;> na pożegnanie.

Opublikowano

Rozumiem, że już grałeś w grę ND na next gena , że widzisz taką róznice w grafie ? Napisz coś więcej plis. No chyba, że porównujesz gry korzystjące 512 ram i z 8 giga ? 

Obie linijki twego zdania potraktowałem jako disa w moją stronę, stąd takie odczytanie. Tym bardziej że nie raz przyszło mi się spuszczać nad oprawą gier ND na tej generacji. No i to chyba oczywiste że ND postawi poprzeczkę jeszcze wyżej.

Opublikowano

Ja odpadam nie gram multi ale singlowo mega ceniłem jak na FPS. Idę w kimę jutro muszę mieć siłę na Mariana 3d World:)

Opublikowano

Zero artyzmu tylko czysto rzemieślnicza robota i wypasiony silnik graficzny. 

Artyzmu od strzelaniny online. GOTY.

No kur.wa to wszystkie strzelaniny mają się opierać na schemacie miasto, bazy wojskowe ?

Opublikowano

Za najlepszą grę tej generacji uważam BioShock1. Za FPS'a nr 2 i jedną z najlepszych gier ever Deus Ex: Human Revolution, a 2 kroki za nim BioShock: Infinite. Bardzo cenię także Dishonored, serię Borderlands oraz Portal, choć w prawie żadną z tych 3 ostatnich nie grałem. Kontynuacji Tych i podobnych tytułów będę więc wyczekiwał na ps4.  

Wszystko co łączy powyższe tytuły to nastawienie na singiel/ ewentualny co-op. Ale Ten tytuł:

TheDivision_Google+_BackgroundFinal_2120

To zabawa nastawiona na rozgrywkę wieloosobową i to od twórców RTS'a, którym pokazali że stać ich na własne pomysły, czy właściwe zapożyczenia. Design także jest nie zły i aż prosi się o wstawienie tam akcji gry z uniwersum The Walking Dead, czy Fallout. Więc wyszukany artyzm szczerze mnie wali, bo zrekompensować powinna go rozgrywka, uzupełniona zdaje się po obrazku nawet o elementy RPG. 

Opublikowano

A ja mimo calkowitego zachwytu nad The Last of Us, jednak przyznaje tytul gry generacji znienawidzonemu Ubisoftowi, Assassin's Creed 2 w mojej glowie spedza o wiele wiecej czasu niz Ellie z Joelem. Cudna gra i seria, ktora zostala zniszczona przez pezernosc wydawcy.

http://www.youtube.com/watch?v=qfFvOt5GPr8

Opublikowano

No ostatnio u kumpla widziałem tą grę na X360 i przyznam, że o ile na trójkę się po prostu zrzygałem, to dwójka wydała się interesująca, choć pokazywał ostatnią twierdzę i była dość irytująca konstrukcyjnie, ale może taka miała być :) Nie wiem, może kiedyś się przełamię, i kupię dwójkę. Ale TLOU to jednak chyba inna liga, głęboka i przemyślana historia, relacje i postacie, twisty rodem z dobrych filmów/seriali, i świetna muzyka. W TLOU się nie tylko gra, ale się też to przeżywa.

Z innej beczki. Mam ostatnio problem z zaliczeniem wszystkiego co by mnie interesowało, i albo kupiłem, albo dostałem z Plusa. Wszystko przez gry multi, od których trudno mi się oderwać. Przestałem trochę grać w BF3, to teraz wciągnął mnie MTG 2014 :( I się tak zastanawiam nad sytuacją steamowców-bundlowców, co biorą tych gier na pęczki. Nie wiem, może oni żyją w innych warunkach grawitacji (która jak wiemy zakrzywia czas) i mają więcej czasu, ale sądzę że większość gier po prostu leży na liście. Mnie akurat sama ich obecność na liście do pobrania irytuje, bo wiem że chciałbym zagrać, a jakoś gram akurat w coś innego. Od przesytu też można mieć problem, ale głupio byłoby narzekać. I co teraz? ;)

Opublikowano

Niestety im człowiek starszy tym mniej czasu na gierki :/ jeszcze jak ktoś ma skłonności do multi to już w ogóle. sam po sobie widzę ze mam masę gier do nadrobienia ale i tak bardziej ciągnie mnie do multi, gdzie raz dwa wchodzę w sam środek akcji popykam sobie godzinke i tyle.

Mam nadzieje ze Titanfall bedzie dawał radę, i nie bedzie to po prostu cod z mechami, co do The Division jest to jedna z 5 gier której doczekać sie nie mogę i jak nie jaram sie grafika w grach tak tutaj jest lekki bonner, p jeżeli chodzi o fizykę, grafikę i przywiązanie do detali

Opublikowano

As of 20 May 2014 you will no longer able to use the online features of the following game:

PlayStation 3

Gran Turismo 5

As of 28 March 2014 you will no longer able to use the online features of the following games:

PlayStation 3

Resistance: Fall of Man

Resistance 2

Resistance 3

fucking Sony.

Ej, pogramy w multi Resistance FoM? Było genialne i nigdy nie próbowałem online. Co wy na to ;> na pożegnanie.

Ale... Ale... plan dziesięcioletni! Sony takie dobre! Oni przecież nie gwałcą!

Opublikowano

Tymczasem w Forza 2 (2007), Halo 3 (2007), Gears of War (2006) nadal ludzie mogą grać online ;)

Z GT5 to skur.wysyństwo jest... to już nawet EA nie zamyka serverów poprzednika tuż po tym jak wyszła nowa gra.

Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze...kto jeszcze katuje serię Resistance w mutli? O ile GT5 ma wciąż rzesze fanów tak seria Insomniac raczej już nie. W R3 zagrałem chyba tylko raz, tak samo jak w FoM. 

A co Ty się dziwisz jak do tej pory są tacy co katują pierwsze Halo na PC w multi (unofficially). Jaka baza graczy taki żywot serwerów. A pamięta ktoś ostatni mecz w Halo 2?

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Rejwen gra w Resistance po sieci, przynajmniej tak można wnioskować po jego bólu dupy.

Opublikowano

W takim razie całkiem nieźle musi sobie radzić jeszcze Killzone 2. Nie dziwię się bo to był zayebisty multi. 

Opublikowano

No ostatnio u kumpla widziałem tą grę na X360 i przyznam, że o ile na trójkę się po prostu zrzygałem, to dwójka wydała się interesująca, choć pokazywał ostatnią twierdzę i była dość irytująca konstrukcyjnie, ale może taka miała być :) Nie wiem, może kiedyś się przełamię, i kupię dwójkę. Ale TLOU to jednak chyba inna liga, głęboka i przemyślana historia, relacje i postacie, twisty rodem z dobrych filmów/seriali, i świetna muzyka. W TLOU się nie tylko gra, ale się też to przeżywa.

O zgadzam się z mendrkiem, jaki sposobem tak casual gra jak AC może się równać z majstersztykiem od ND to ja nawet nie wiem. Zupełnie inna liga Tlou ma tą iskrę geniuszu a AC 2 to po prostu dobra gra i tyle.

Opublikowano

SF jest lepsze.

Nie wiem, jeszcze nie grałem i sieniewypowiem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.