Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

No jak to jak? Tak samo jak gierki. To konto PS Store ma Plusa przypisanego do siebie, a jedno konto można aktywować na dwóch konsolach. Nie ma tu wielkiej filozofii.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 741,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tak samo jak gry. Masz konto z wykupionym plusem i to konto możesz mieć aktywne na dwóch konsolach jednocześnie czyt. dwie osoby mogą ściągać gry z tego konta i grać.

Opublikowano

Czy te osoby moge grac ze sobą w tym samym czasie?

Edytowane przez pop

Opublikowano

Dokładnie tak. Logujesz się tylko na to konto z plusem odpalasz gierkie do sciągania ze sklepu i może potem na swoim koncie grać w nie, ale nie będziesz miał znaczka plus c'nie. 

Opublikowano

Pierwszy był Resogun, teraz będzie Don't Starve, co potem, znowu jakaś popierdółka?

No bieda, nie to co bogactwo w Games with Gold dla Xone. :teehee:  Resoguna ostatnio tu jakiś bot okrzyknął najlepszą grą na PS4, a teraz wychodzi że popierdółka co za darmo wstyd brać. Zdecydujcie się. 

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Pierwszy był Resogun, teraz będzie Don't Starve, co potem, znowu jakaś popierdółka?

No bieda, nie to co bogactwo w Games for Gold dla Xone. :teehee:  Resoguna ostatnio tu jakiś bot okrzyknął najlepszą grą na PS4, a teraz wychodzi że popierdółka co za darmo wstyd brać. Zdecydujcie się. 

a wiesz ze games for gold się dostaje gry za free bo i tak płacisz za usługę a te gierki to tylko taki miły bonus :teehee: a w plusie płacisz tylko i wyłącznie za możliwość dostania na czas subskrypcji kilku gier na miesiąc. Znaczy spoko opcja, ale no. 

Opublikowano

O właśnie. Albo być w tym samym czasie w sieci.

Ściągasz gry z konta z PS+, a grasz normalnie przez neta na swoim. Od zawsze tak funkcjonowały składki i dzielenie konta.

Opublikowano

O właśnie. Albo być w tym samym czasie w sieci.
Ściągasz gry z konta z PS+, a grasz normalnie przez neta na swoim. Od zawsze tak funkcjonowały składki i dzielenie konta.
Nierozumiem. Mam abonament PS+ na swoim koncie udostępniam kod np szwagrowi. Czy mozemy razem zagrac w tym samym czasie po sieci? Oczywiście kazdy na swoim koncie.

Edytowane przez pop

Opublikowano

Tak

Robicie jedno konto wspólne, kupujecie plusa sciagacie z tego konta grę ale po sciagnieciu gracie na swoich kontach. Oczywiście konto z plusem musi na konsoli pozostać.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

Tak, przecież w ten sposób działa dzielenie konta na PS3 (na PS4 trochę inaczej).

Opublikowano

Czyli mozemy na swoich kontach o tej samej godzinie grac w ta sama grę ze sobą mając jeden wykupiony abonament PS+?

Edit: nie przeczytałem posta. A wiec mozemy. Dzięki za informacje.

Edytowane przez pop

Opublikowano

(pipi) czego nie rozumiesz jeszcze? Pięć osób już odpowiedziało, że działa to dokładnie tak samo, jak z grami. A więc są dokładnie te same ograniczenia co w przypadku gierek. Jak dalej nie wiesz to masz problem.

Opublikowano

Za te gry po 300 zł na psstore im się należy.

Opublikowano

To dopiero chamstwo w państwie. Gdzie te gry powinny być z deka tańsze o jakieś 30-40 zł niż edycje retail bo odchodzą koszty związane z nośnikiem danych, opakowaniem - o instrukcjach nie wspominam bo już ich praktycznie w takiej formie jak dawniej. 

Opublikowano

właśnie dlatego są po 300 zł :sorcerer:

Opublikowano

Ech, składki na pięciu, to były czasy. I to jeszcze bez krycia się po statusach i PM-kach, wszystko legitymacyjnie w odpowiednim temacie. Z przyjemnością bym pokroił cebulkę na pięciu :sorcerer:. Najlepiej jeszcze jakąś grę w promocji za 20 zł (i do tego kod z allegro na PS+ by oszczędzić kolejne 10%) :teehee:. Swoją drogą przez długi, długi czas nie byłeś świadomy tego procederu, a raczej jego skali. Choć trzeba się zastanowić co było pierwsze: gra droga, bo cebulą na pięciu, czy cebula na pięciu, bo gra droga.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Są tak kurevsko drogie bo wiedzą, że ludzie i tak się dzielą na pół.

Opublikowano

Raczej za szybko nie będą tańsze niż pudełkowe, gdyż oznaczałoby to rychłą śmierć normalnej dystrybucji, a tego nie chcemy. Prawda?

Opublikowano

Ech, składki na pięciu, to były czasy. I to jeszcze bez krycia się po statusach i PM-kach, wszystko legitymacyjnie w odpowiednim temacie. Z przyjemnością bym pokroił cebulkę na pięciu :sorcerer:. Najlepiej jeszcze jakąś grę w promocji za 20 zł (i do tego kod z allegro na PS+ by oszczędzić kolejne 10%) :teehee:. Swoją drogą przez długi, długi czas nie byłeś świadomy tego procederu, a raczej jego skali. Choć trzeba się zastanowić co było pierwsze: gra droga, bo cebulą na pięciu, czy cebula na pięciu, bo gra droga.

Ludzie składali się w 5ciu na DLC za 20zł. Cebula zawsze wygra, nieważne czy coś warte jest 5zł czy 300zł. Zupełnie tak jak kiedyś się piraciło Painkillera, chociaż w większości kiosków mogłeś go dostać za 15-20zł.

Opublikowano

Nie wiem, ja jestem akurat tradycjonalistą i sam wolałbym dopłacić te 30 zeta za nośnik + opakowanie niż płacić mniej tylko za dostęp z poziomu konsoli. Czyli nawet gdyby ceny sugerowane na PSS byłyby niższe to nie wierzę, że odbiłoby się to czkawką w retailu. 

Opublikowano

Mnie to osobiście wali czy mam grę na płycie czy na dysku. Jednak w sytuacji gdzie grę na plycie mogę sprzedać dalej i tak naprawde jeżeli się nie kolekcjonuje to gra nigdy tych pełnych "200" zl nie kosztuje to identyczne czy o zgrozo właśnie wyższe ceny gier, których odsprzedac nie można to skandal.

Swoją drogą to Sony pewnie nawet w sytuacji gdy kupuje się grę na 2 osoby cyfrowo więcej na tym zarobi niż gdyby kupiono 2 wersję pudelkowe.

Opublikowano

Swoją drogą to Sony pewnie nawet w sytuacji gdy kupuje się grę na 2 osoby cyfrowo więcej na tym zarobi niż gdyby kupiono 2 wersję pudelkowe.

Niby w jaki sposób skoro sprzedane dwie gry w pudełku kontra nawet nie 1 gra cyfrowo. 

Opublikowano

279zł za GTA cyfrowe kontra powiedzmy 400 zł za 2 gry pudelkowe - marze sklepów, transport itp.

Tak myśle tylko kij wie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.